Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
bubi92
őstag
jók a meglátások, a téma is szép. viszont jól érzékelem, hogy semmi utómunka nincs a képeken?ha jól gondolom, akkor raw-ba fotózzál és kicsit dolgozd meg a képeid. a nyers fotók kevésszer jók, viszont az alapképek jók szerintem. így is mutatósak, de sokkal jobbat kilehetne hozni belőlük SZERINTEM. de én nem értek természetfotókhoz, sőt a fotózáshoz sem
[ Szerkesztve ]
-
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Örülnék, ha kicsit megköpködnétek egy kezdő fotós első kicsit komolyabb(nak tartott) természetfotós próbálkozásait:
[link]
Van közte néhány, amik sajnos inkább csak turistafotók (a jávorok és az északi fényesek sajnos nem igazán sikerültek). Mivel elég sok, ezért inkább arra lennék kíváncsi, ha valamelyik nagyon (nem) tetszik, vagy ha általánosságban tudnátok hozzászólni.Előre is kösz,
D -
sztyui2
őstag
válasz
Stitch #34995 üzenetére
Általában a modellek az ismerőseim. Sőt konkrétan eddig mind az volt, rábeszélem őket a modellkedésre, aztán mindig vissza-vissza jönnek, hogy fotózni kéne még-még-még, mert hát a lányok is eléggé élvezik ezt csinálni, meg örülnek a képeknek is nagyon, stb-stb.
Szóval igazából kölcsönösen jó dolog ez. Kb hetente vagy kéthetente mindig sikerül valamit leszervezni, ami szerintem viszonylag sűrűnek mondható, ahhoz képest, hogy a fotósnak, a modellnek, egy segédnek, egy sminkesnek is rá kell érnie, és még most a stúdiót is le kell foglalni és olyan időpontot kell kifogni, amikor nem foglalt. Szóval nem egyszerű, de meg lehet oldani
Annyi az egész, hogy a szép lányokat kell kiválasztani, mert róluk lesznek szép képekEddig még senki se mondta, hogy nem szeretné, szóval eddig senki se mondott nemet. Volt akit én kértem meg, mert kinéztem magamnak, de volt olyan is, aki engem kért meg. Lényeg, hogy eddig akárkit kinéztem magamnak, mindig összejött vele egy fotózás
-
ClintEastwoo
tag
ez engem is érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
-
darkdead
tag
Csináltam képet az enyhén széjjel fagyott ágról....
Íme!
Várom a véleményeket -
máyköl
veterán
válasz
Karima #34980 üzenetére
Egyetértek sztyui-val, nagyon lerontja a vignette a képet.
Nekem személy szerint a Szabina2 jobban tetszik, bár azt még ide nem linkelted be...
A háttér kicsit zavaros nekem mind a kettőnél, kicsit kusza, jobban tetszene egy stúdiós, egyszínű háttérrel.+ egy apró dolog, a Szabina2-nél, kicsit engem zavar, hogy a bal kezén a kisujja ennyire eláll a többitől...
Bár nem vagyok nagy portré/modell szakértő.
-
sztyui2
őstag
válasz
bubi92 #34970 üzenetére
Köszi a tanácsot, én is gondoltam már rá, csak őszintén szólva fogalmam sincs, hogy azt hogyan kell beállítani. Majd megkérdem msn-en Ricsikét vagy valakit hogy kb próbálja elmagyarázni
kiskornel:
Nem pénzért, ez most épp hobbi volt. Most azon dolgozok, hogy az ilyen "hobbi" fotózásokból összejöjjön egy jó portfólió/referencia anyag, ami később remélhetőleg fizetős fotózásokat fog hozni.
Persze volt már hogy pénzért fotóztam, nem is egyszer, de azokat nem rakom fel -
bubi92
őstag
válasz
sztyui2 #34966 üzenetére
egy kis javaslat a bloghoz. Postonként csak pár kép legyen szerintem kirakva, és a többi csak a poston belül jelenjen meg, mert lassabb ill. mobilnettel egy év mire betölti az egész oldalt. A másik hátránya, hogy rengeteget kell lefele görgetni, hogy ha esetleg keresel egy régebbi postot.
On: Szokásos Sztyui minőség, gratula hozzá.
milyen színű derítőt érdemes venni, ha nem akarok 5in1-et csak sima két oldalút?
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
-
biker
nagyúr
válasz
darkdead #34954 üzenetére
frigyesedet összehozhatjuk vele:
sárkányszem, -
total90
veterán
válasz
máyköl #34958 üzenetére
Kösz a véleményt. Alul nem vágtam... így sikerült a fotó, de nem találtam gondnak, mert fejre próbáltam a hangsúlyt fektetni. A bal felső sarokban a kiégést én csináltam, mert gondoltam jobban kiemelem úgy a kutyát
Első próbálkozásaim egyike DSLR-el, ami jelenleg csak kölcsönben van nálam... az enyém január végén érkezik. A lényeg, hogy ezt a képet jónak találtam, hogy megmutassam másoknak is.
-
máyköl
veterán
válasz
total90 #34957 üzenetére
Kicsit életlen.
Látom én, hogy az orrán/szemén akart lenni az élesség, de ott sem az igazi.
Valamint zavar, hogy középre van komponálva, jobb oldalt lehetne több hely.
Meg kár, hogy lemaradt a lába, és-hogy bal felül kicsit már kiégett...Ezeken kívül nekem tetszik, átjön a hangulat. Jól áll az FF ehhez a szomorú pofához...
-
v2izzy
tag
Köszönöm a véleményeket!
Próbáltam máshogy vágni, de nem akartam hogy több látszódjon a háttérben lévő madáretetőből. Az is igaz hogy árnyékban van a csőre, úgyhogy ma csináltam egy szerintem jobbat, itt már a csőre nincs árnyékban, kicsit tágabbra van vágva és így nincs annyira középen se, másrészt meg a háttér nem túlexponált mint az előzőnél és szerintem így sokkal nyugodtabb:
[ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
Köszi, reméltem, hogy bejön majd, nagyon szép volt a táj.
Darkdead: Csinálj még Frigyesről, nagyon szimpi, főleg ha "mosolyog"
-
kiskornel
addikt
válasz
sztyui2 #34932 üzenetére
(#34932) sztyui2: direkt van ilyenre fotózva? Én először azt hittem, ez két fotó, és össze van rakva.
A homlok-haj átmenet balra lejt; a szemöldökök vonala jobbra lejt; a bal oldali szem feljebb van; a bal oldali fül nagyobb takarásban, mint a jobb; a száj meg balra lejt. A jobb oldali szem szomorú, míg a másik kérdő; A homlok két oldalán az a kis mélyedés... ha a kettőt összekötjük, az meg jobbra lejt.(#34940) v2izzy: szép madár. Árnyékban van a csőre. Ott nincs megvilágítva.
(#34944) Chapel:
(#34948) pontyos: ez tetszik.
(#34943) D4rkm4n: ez már volt. A tájrészlet szép, viszont minden zöld (WB probléma). Olyan, mintha nagyon enyhe zöld filteren keresztül fotóztad volna.
-
Brumi
senior tag
válasz
brumi1024 #34934 üzenetére
Ha "normál" környezetben kapod le a tárgyat, akkor legyen tiszta a terület, és a háttérre akkor is figyelni kell, ha egyébként azt elmosod. Itt az asztalon voltak kisebb koszok, ami zavaró. Nem igazán látom, hogy mire fókuszáltál, lehet, hogy az én monitorom rossz, de egy igazán éles pontot sem látok a képen. Szerintem lehetett volna kicsit magasabbról fényképezni.
Érdemes a fehéregyensúlyra figyelni, ha máshogy nem, dolgozz raw formátumban és utána próbáld állítgatni, de sokkal jobb, ha már a kép készítésénél átmész manuális beállításra.
Ha magára a tárgyra akarsz koncentrálni, akkor A3-as kartonlap háttérnek, és valami világítás, ha nincs több vakud, vagy egyéb célszerszámod. Én például kis 20W-os halogéneket szoktam használni közvetlen közelről, és így szoktam az árnyékkal is játszani.
Én az összes tárgyfotómat állvánnyal és időzítővel csináltam.
Remélem nagy hülyeséget nem írtam, én komolyabb tárgyfotós felszerelés híján így szoktam fotózgatni. -
Chapel
addikt
Mit találtam ma a National Geographic honlapján...nem is tudtam róla hogy kirakták
(Ha minden igaz februárban összejön egy 500D és újra csatlakozom a táborhoz)
[ Szerkesztve ]
-
sztyui2
őstag
válasz
sanyixXx #34938 üzenetére
Felülről Beauty Dish,alulról egy derítőlap.Hátulról felülről egy hajfény és plusz még egy kis háttérfény.
Mióta Ricsi mondta, már a szemét kijavítottam.
A hajával nagyon nem akarok már szarakodni, mert ezer év lenne eltűntetni a nyakától azt a sok hajszálatmájköl: Pro account akkor lesz, ha lesz pénzem, bár eléggé sajnálom rá a pénzt, lehet, hogy egy jó ideig még nem lesz, mert lehet hogy bőven elég csak az utolsó 200-at nézni. Viszont lesz saját oldal, saját domain-el, meg elindult a blog is, az lesz majd az oldalnak a Blog/Behind the scenes menüpontja, szal ezek mellett kicsit feleslegesnek érzem még flickr pro accountot is venni, mert lehet, hogy elég ha az uccsó 200-at látják csak. Majd még meglátjuk, mindenesetre egyelőre minden pénzem számítógépre teszem félre, mert most arra van a legnagyobb szükségem.
[ Szerkesztve ]
-
sanyixXx
senior tag
-
brumi1024
veterán
Én adtam hozzá egy kis zajt utólag a hatás miatt, de úgy látszik nem volt jó ötlet.
-
brumi1024
veterán
Ez szerintetek milyen lett? Csak most kezdem a tárgyfotózást és nem tudom, hogy álljak neki.
-
Chapel
addikt
Köszi srácok a tippeket, CCD hibás lesz a dolog, csak közben elfelejtettem beírni
-
-
sztyui2
őstag
válasz
forceberg #34920 üzenetére
Igen-igen, a cigifüstöt sokan mondták, mi is gondoltunk rá, de a stúdióban csak nem akartuk már meggyújtani a cigit, lehet még a tűzriasztó is megszivatott volna minket, szóval a lényeg, nem akartunk füstölni
Próbáltam utólag brush-al rátolni valami füstöt, de gagyi volt, ezért inkább ráhagytam...[ Szerkesztve ]
-
válasz
bigmasterg #34918 üzenetére
Fehér lap volt a vaku előtt. Nekem így jöttek be a színek.
Amúgy jó a füles tartód!Sztyui2: írtam flikkeren!
Kiskornel: Az utolsó, a lépcsőzetes jön be ezek közül.
-
bigmasterg
addikt
válasz
sztyui2 #34916 üzenetére
Jó kép, viszont nem ártott volna meggyújtani a cigit.
Plusz nekem kicsit sötét a sapka, de a cigi sokkal zavaróbb.(#34914) forceberg: Tetszik a bokeh, viszont a vakuzott, bejglis részt egy kicsit sárgásabbra vettem volna. (Vagy egy sárga lapkát a vaku elé).
[ Szerkesztve ]
-
-
Fejo
őstag
Mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
Áldott Ünnepeket Fórumtársak!
-
Marky21
aktív tag
Szellemes Karácsonyt! Elemes zseblámpát, világító matracot, bort,
búzát, békességet, porszívót meg turmixgépet, tűlevelű lóherét és Békés Boldog Szentestét! -
*Ropi*
félisten
Csak köszönteném a topic lakóit, boldog ünnepeket nektek!
Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Gitáros topic
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...