Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
sztyui2
őstag
-
Sucuka
senior tag
válasz
Karima #37780 üzenetére
Szia!
Nem piszkálódásként, csak észrevétel, hogy szerintem a D7000 órája nálad hibásan van beállítva, megnéztem ezt a hosszú záridős nappali képedet a flickr-en, és ezt írja ki:"This photo was taken on May 28, 2010 using a Nikon D7000." A feltöltés dátuma meg 2011.05.30. Ezzel nincs is semmi baj, de a D7000 meg tavaly szeptemberben jött ki, tehát kicsit fura, hogy a fotó a gép megjelenés előtt készült
Gondoltam szólok, nehogy ez később meglepetést okozzon.Helyileg egyébként merre fordulsz elő? Priviben jöhet a válasz, egyéb kérdésem is lenne D7000 kapcsán. Köszi!
-
wwl
csendes tag
válasz
expander #37020 üzenetére
Ha autómodell bemutatása volt a cél akkor nem igazán jó fotó, mert a vörös égbolt teljesen elvonja a figyelmet az autóról, szinte túlharsogja.
Én ezt a képet inkább nevezném szemkápráztatónak mint sem egy olyan fotónak ami mögött tudás rejtőzik.
Bocs de nekem ez jött le a képről.
Szép fényeket.
üdv -
törölt tag
Szeretnek ajanlani 2 oldalt, azoknak a forumtarsaimnak akik nem ismerik ezeket. Mindket oldal a vilag legjobb fotomegoszto oldalanak hirdeti magat. Az, hogy ez igy van-e dontse el mindenki onmaga, az viszont biztos, hogy vilagszinvonalu alkotasok kerulnek fel mindkettore. Barkit barmikor inspiralhat akarmelyik foto, erdemes nezegetni, akar tanulni beloluk:
-
törölt tag
válasz
Karima #37780 üzenetére
Szerintem kellene talalni egy erdekesebb nezopontot, illetve egy masik idoben probalkozni, amikor valamivel izgalmasabbak a felhok. Illetve a jobb also sarokban a szarazfold darabkaja helyett jobb lenne talalni egy masik fix pontot a kepnek, pl egy steget vagy csonakot, vagy egy latvanyos tajreszletet, mert az ott ebben a formaban inkabb zavaro.
Maga a tema eleg nagy divat mostanaban, ezert nehez benne figyelemfelkeltot alkotni. Illetve nem muszaj ragaszkodnod a vizhez, szarazfoldon is lehet benne latvanyosat villantani, pl ha egy elhagyatott paraszthaz a masodik tema mondjuk kek ora elott, felhoatvonulaskor, vagy valami ilyesmi -
válasz
runner 125 #37786 üzenetére
-
(#37784) Szten Márs, (#37785) leeate
Félreértés ne essék, ez még az a kép Tőle, ami nem törlendő kategória, csak mivel ez már a "századik" ugyanolyan fekete-fehér feszületes képe az elmúlt fél évre visszamenőlegesen, ezért nem aratott osztatlan sikert. Szépen fejlődik, de nem ugyanazon téma fekete-fehér fotózásával fog továbblépni.
Nincs semmiféle sértődés, csak a hosszadalmas előzményeket nem ismerheted. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
runner 125 #37786 üzenetére
Ha filmes zaj lenne, igazi, ropogós, filmes zaj, zseniális lenne... komolyan.
-
leeate
senior tag
Nem értem, mi bajotok a filozófus jézusos képével? Nem kiemelkedő, a kivágás is lehetne jobb, de nekem még így is jobban tetszik, mint az agyoneffektezett vagy tucat természetfotók..
-
ROBOTER
addikt
-
Bocs srácok ezt ki kell írnom magamból: A Nyamnyung ÖNKÉPEZŐ-gépes reklámtól, falra mászom....
-
Peethy
őstag
válasz
Bulitt #37772 üzenetére
Ha legközelebb megpróbálod újra, én a helyedben más környezetbe helyezném. Az ilyen játékfigurák szerintem attól lesznek érdekesek.. valami várkastély-környezet, vagy valamit szimplán köré rajzolsz. Technikailag lőhetsz róla tökéletes képet, de attól még nem feltétlenül lesz izgalmas is.. itt is az a helyzet, hogy csak lekaptad, miután valamire ráhelyezted. Ha például mögé raknál egy lámpát, és szemből úgy fényképeznéd, hogy csak a sziluett látszódjon, szerintem az izgalmas lenne. De ez csak egy ötlet a nagyon sok közül.
-
Bulitt
addikt
Hoztam egy képet, bár nem hiszem, hogy értékelni fogjátok a sok természet és művészeti fotók között, de azért hátha valakinek tetszik majd.
Nekem tetszik annak ellenére, hogy nem sikerült teljesen élesre. Majd megpróbálom még1x
-
Karima
őstag
válasz
t_a_m_a_s #37769 üzenetére
Köszi. Hát igen, volt egy pár villám
Egyébként amikor készítettem a fotókat, akkor egy érdekes dolgot tapasztaltam, hátha tudtok rá magyarázatot adni: állványra tettem a gépet, beállítottam a 30mp-es záridőt, illetve elindítottam a sorozatfelvételt, méghozzá úgy, hogy 99képet csináljon 5mp-es intervallumokkal. Viszont nem csinált, csak asszem 21-et, és utána leállt. Utána megint elindítottam, de akkor meg már csak 16-ot csinált. Szerintetek mi lehet ennek az oka?
-
Peethy
őstag
Ha ennyire bejön, akkor felraktam még egyet belőlük
Ha legközelebb Pesten járok, talán megpróbálom újra, bár a BKV-sok nem örültek nekem.
ClintEastwoo: köszi! Valóban, lent elég nehéz volt élességet találnia, meg megértő embereket is nehéz volt lenn találnom
Küldtem privit az objektívvel kapcsolatban.
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Volt egy kis eső
-
Peetboy
csendes tag
Sziasztok!
Mai makrópróbálkozásaim:
http://www.flickr.com/photos/peetboy/5772788157/
http://www.flickr.com/photos/peetboy/5772788755
vélemény? kösziM42-es obi fix 50mm-es, 1.8-as, makró közgyűrűsorrral...
-
v2izzy
tag
Köszi a véleményeket!
Igazatok van, viszont a másodikat direkt kiegyenesítettem és én nem látom ferdének, és próbáltam hosszabb záridőn lőni, de ez volt a maximum érték sajnos. Meg szerintem az nem gond ha annak ellenére hogy fénnyel szemben van és hogy sötétek még azért látszik a színe, bár itt lehet hogy már nagyon világos a kép jobb oldala.
Majd holnap lehet megpróbálom még egyszer hátha akkor nagyobb sikerrel járok. -
szőröscica
addikt
válasz
v2izzy #37756 üzenetére
Én sokkal kisebb záridővel lőttem volna, és egész sötétnek hagytam volna a virágokat, hogy csak a kontúrjuk látszódjon. A te képeden beégett az ég, és a nagy világosság elvonja a figyelmet a virágról. Szerintem.
Inkább a fény irányából kellett volna lőni, vagy oldalról, ha a virágok színére koncentráltál.
-
Beszaladtam egy stégre, de már nem tudtam értelmes helyre terelni, hogy szemből csíphessem el.
Szerintem ez pont az az élettér (ággal boggal, vízzel dagonyával), ahol laknak, ahol jól érzik magukat, nem egy műpatkány, stúdióban.
u.i PS-el kiszedegethettem volna egy részét, biztosan javított volna ezen a keszekusza érzeten. -
-
-
Balinov
titán
batorkodom ide is belinkelni az amator fotos topikos kepeket
szivesen varok minden epito jellegu (akar jo,akar rosz) velemenyt
udv
Bali -
-
ClintEastwoo
tag
Nekem is van pár új KÉPEM ( május 25.-i feltöltések)
-
-
bubi92
őstag
válasz
filózoli #37728 üzenetére
de itt szívesen megnézzük az elvontabb képeket IS, de pl. a jézusos eléggé klisés, millióan csináltak már hasonló képet, tele van velük a net. ez nem lenne baj, ha valahogy meglenne trükközve és kilógna a többi közül, de nem. nem mutat semmi újat. ez által egy átlagos kép lett.
az tény, hogy látványos képekkel egyszerűbb sikert szerezni, de a látványosság is relatív dolog, van akinek az másiknak ez tetszik.a fotorace-es dologról meg annyit, hogy nézd meg flickr exploler rendszerét. szar úgy ahogy van, a napi 500 kép tele van szeméttel. és mégis exploler fotók. kint vannak egy olyan oldalon amit a világ minden tájáról használnak, de attól mégis szennyek.
-
Cayman 37721: szép látvány, jó lett!
Chapel 37724: az első tetszik.
Pisti 37727: a pókos jó, de nekem egy kicsit közelebbről jobban bejönne, így csak alig látszik a "lényeg".
ROBOTER: szépek a madarak, hiába egyszerű, aminek írod még sem mindenkinek sikerülnek jól az ilyen képek.
Kiskornél: a páros képed remek, csak annyit tennék hozzá, hogy én egy kis kontrasztot meg szaturációt tolnék rá.
-
Chapel
addikt
válasz
filózoli #37728 üzenetére
Azt nem értem, hogy oké írod hogy Te már rég más szinten vagy, meg hogy ott értenek hozzá itt nem....stb, ok akkor túlképp miért feszülsz itt?
Bármelyikünk képei nélküli is megvan ez a topic (én sem vok kivétel), annyit nem ér hogy menjen a vita.
Nekem is volt képem a nemzetközi szekcióban a National Geographicnál, írtak is rólam. Ennek ellenére nem érzem azt, hogy ha itt nem írnak a képemre akkor világvége van, sem ez a fórum, sem pedig bármely másik nem mérvadó objektivitás szempontjából(nem is lehet "egy" felület) hogy egy adott kép milyen értéket képvisel, hiszen ahány hely annyi szempont/ízlésvilág stb. -
-Shadow-
aktív tag
Bástya elvtárs szavai jutottak eszembe az örök érvényű, A tanú c. filmből.
"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."
-
filózoli
senior tag
válasz
máyköl #37722 üzenetére
A kutyás képem nem lett jó, csak a Jézusos. (A kutyásat kár volt feltöltögetni...) Ezt a fotorace-en is megmondták. Amúgy szerintem nektek csak az ún. "látványos" képek tetszenek, a kicsit elvontabb esztétikával rendelkezők már nem. A fotorace-re pedig látogass el, nézd meg a legjobb képeket (az egyik fotóm most is kint van a címlapon, "Angyalka" címmel), és utána alkoss véleményt.
Ami pedig a "régi formámat" illeti, nos, azon már rég túlléptem. A fotózás egy művészi szakma, amelyet meg kell tanulni. Úgy gondolom, hogy az elmúlt fél év során én sokat tanultam. (Ez ua. nem csak az én véleményem.) -
pisti
őstag
válasz
ROBOTER #37716 üzenetére
Szépek mind.
Cayman: Szép kép lett. Az ablakok környékén látszik némi CA, meg fényesedés, de alapvetően jó HDR kép lett szerintem, nincs túlhúzva, realisztikusak a színek és az összhatás.
Chapel: Jók. Napközben nehéz rendesen lekapni ezeket mert nagyon aktívak, utálom én is mikor közelítek valami ilyen kis bogyóhoz és direkt hátat fordít, vagy lemászik egy levél alá, jobb esetben, rosszabb esetben meg elrepül.
Kis mocskok.
Peregrinator: Nem sértésből, de ezek eléggé átlagos képek, legalábbis nekem annak hatnak.
Az a pipacsmező nem semmi pedig. Egy hajnali, reggeli órán harmatosan, szép érdekes fények mellett is újracsinálhatnád esetleg a képeket, meg egy teleobi sem ártana, hogy egy-egy virágot szépen ki tudj emelni a rengetegből.Mostanság készült képeim:
-
máyköl
veterán
válasz
ROBOTER #37716 üzenetére
Csodajók. Kár, hogy a kettesbe belelóg az az egy szál növény...
Filózoli: Nézd, azzal, hogy elmondtad, hogy fotorace -n mennyire dicsérték ezeket a képeket, elárultad azt is, hogy nem lehet túl magas a színvonal ott.
A múltkori méhes képeiden elcsodálkoztam, mert tényleg baromi jók voltak, de most megint csak hoztad sajnos a régi formád.Én is javaslom, hogy szerezz pár kreditet, és rakd fel ezeket a képeket a fotozz.hu -ra... Sírva fogsz ide visszajönni...
-
kiskornel
addikt
(#37716) ROBOTER: grat
; Itató? Hu vakker, jó hogy eszembe juttattad. Meg kell néznem a Gyurgyalagokat.
(#37706) -Shadow-: ez sirály.
(#37685) sztyui2: az ide kirakottakból a 2.3. és utolsón tetszik az öltözék és a beállítás. Nagyon szexi ez a csaj! Önmagukban a képek élvezhetők. Ha bogarászok, az én ízlésem szerint: Némelyiken nagyon nagy fény ment az arcra, és kevés tónust tartalmaz. Sőt, még egy kicsit túlzásba is vitted a PS-elést. Némelyiken olyan hatása van az arcnak, mintha műanyag baba lenne (2. és 3). Értem én, hogy high key meg minden... az ide kirakott utolsó a perfect. Bár ezt olyan írja, aki ezt nem tudná utánad csinálni!
-
ROBOTER
addikt
-
-Shadow-
aktív tag
Hősök tere, panoráma.
-
Szerintem inkább képet töltsetek fel, és azokról beszélgessünk a felesleges okfejtegetés, nem vezet sehova... és könnyen kerülhető.
Fotoracse oldalon lehet tetszett, itt nem tetszik senkinek, nem lát benne senki semmit.
Fogadd el, és készíts új képet, talán majd legközelebb itt is pozitív véleménnyel lesznek az emberek.(#37703) filózoli
Az ilyen képek tömeges előfordulásának elkerülése miatt nem adnak mindenkinek kreditet. -
JohnyBlue
addikt
válasz
bubi92 #37700 üzenetére
bubi92: fotorace a legjobb!
A fotózz.hu-n is csak informatikusok vannak
Nem értem akkor se, hogy minek kell vitatkozni. vagy elfogadod mások véleményét vagy sem. Az egy dolog, hogy vitatkozol velünk, rendbe van tedd de akkor ne hozd fel a fotorace-t, hogy ott azt mondták, hogy jó és akkor innentől fogva nekünk psszt van. Ha egy képedre mi mondjuk, hogy jó ott meg hogy gyengus akkor meg minket hozol példának?
Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mobil flották
- Béta iOS-t használók topikja
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest