Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Milan24
aktív tag
Tényleg jó lenne egy kis virágzás, zöldet látni, szép napsütést.
-
válasz
ClintEastwoo #36183 üzenetére
Igen... csak már megint havazik, és persze mindig akkor látok pózoló fotóalanyt, amikor ülök a kocsiba, és száguldok befele melózni...most pl. az út mellett, 5 méterre egy bokor tetején pózoló sast...
-
ClintEastwoo
tag
Hahó emberek, éltek ?
-
Magnum_
nagyúr
-
kiskornel
addikt
(#36176) forceberg: jópofa.
Ez jól sikerült. Nagyon nincs mit hozzáfűzni.
(#36164) cOxeR: hát igen. Egy képen látható a legnagyobb előnye és hátránya is ennek az obinak. Előnye hogy ki...ottul éles, hátránya, hogy ezzel a gyújtótávval nem lehet megközelíteni természetes környezetükben rendesen a csöppségeket.
Amúgy szépek. 300 F4? -
-
v2izzy
tag
Mi a véleményetek erről a képről: [link]
Kezdem tanulgatni a PS-t, már egyre többet használom a csúszkákat. -
t_a_m_a_s
addikt
Március közepén-végén nem kéne elmenni Alcsútdobozra hóvirágot fényképezni? Csak azért bátorkodom megemlíteni, mert látom, hogy elég sokan nyomatjátok a hóvirágos fotókat...
-
expander
senior tag
penteken vizilabda meccsen jartam, sajnos egyelöre csak kitobi all rendelkezesemre, ugyhogy 55mm-en tudtam csak löni, illetve elegge zavaro a kapu mögötti halo, ettöl függetlenül beprobalkozok egy fotoval
szerintetek van lehetöseg a halot valahogy kiszedni PS-el, ugy hogy elvezhetö maradjon a kep ? :\
-
-
kiskornel
addikt
-
-
Kh@oSz
aktív tag
-
sztyui2
őstag
válasz
kiskornel #36147 üzenetére
Igen, ezt én is észrevettem, hogy nagyon nehéz vele a fókuszálás az extrém kis mélységélesség miatt.
Márpedig ezt csak úgy lőttemÚgy volt, hogy egy sminkes megkért hogy fotózzam le a sminkjét,de úgy hogy csináltunk sok teljes alakos képet is a lányokról meg minden, de aztán a végén, már estefelé(látod az exifben, 17:08-kor) mondtam hogy azért mégiscsak csinálok már egy ilyen képet is. Mivel kint voltunk, és ilyen naplementés hátteres meg ilyesmi képeket csináltunk, ez már szinte tök sötétben készült, én is meglepődtem igazából hogy ez ilyen jól sikerült, mert örültem hogy egyáltalán talált élességet az obi, 0 fény mellett
A vakuk miatt tudtam f8-at használni, de látszik is a vaku ernyője a szemben.
Egyébként tényleg körülményekhez képest én is meglepődtem hogy milyen jó lett, ráadásul a vakukat nem is állványra tettem, hanem két csaj tartotta jobbról és balról, szóval néha még azok is mozogtak össze-visszaRáadásul nem fix dolgot(pl. tárgyat) fotóztam, hanem egy embert, aki lélegzik és mozog, és sokszor már ennyi is elég hogy kicsússzon az élességből, még ha állványt is használok, nem számít, mert az ember akit fotózok, bemozdulhat. És még jobban nehezítette a dolgot, hogy állványt se használtam, hanem csak kézből lőttem, és tényleg az is meglepő, mert egyébként 70%-a a képeimnek, amit a makróval csinálok, bemozdul. Nagyon nehéz kitartani a normálnak mondható záridőket is, és tényleg ezért mondom, hogy az L-es azért lenne nagyon jó, mert kurvasokat számít az IS a makrónál
Jah, amúgy ez 3 kép közül az egyik volt, szóval ez tényleg "csak úgy" lövés, mert amikor normális képet csinálok, akkor lövök vagy 20-30-at, és abból választom ki a véglegest, ami rendszerint az utolsó -
-
expander
senior tag
-
válasz
#31757056 #36142 üzenetére
Köszi. Ami a vágást illeti, miután feltettem egyből nekem is azzal volt bajom, de valahogy az összes meglévő képen így fényképeztem, vagy ahol megmaradt a sarok, ott rossz a szög. Na mindegy, majd újra próbálom.
Nem akartam tisztább képet. Először ISO200-on próbálkoztam és színesben. Valahogy egyik kép sem adta, amit szerettem volna. Azért tologattam feljebb az ISO-t, míg végül 800-on elértem, amit akartam. -
kiskornel
addikt
(#36144) cOxeR: hehe. Jópofa. (#36146) cOxeR: tartsd meg.
(#36135) bigmasterg: az utolsóba a színezés nem tetszik. A többi faintos.
(#36127) rumos14: tanulság: ha 100 mm macro-t veszel, ne pisáld le.
(#36119) sztyui2: Nekem is van ilyen obim. Szép képe van, meg macro. A 100mm + APS-C miatt baromira kicsi a mélységélesség mindig -> egy-egyben nézve a képek sok része homályos (mégha lerekeszelve készült is).
Ez a képed azért zseniális, mert a mélységélesség faintosan ott van épp, ahol kell lennie. Vhogy nehezen hiszem el, hogy ezt csak úgy lötted. -
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
bigmasterg #36135 üzenetére
nagyon szépek, csak kár, hogy poros a kijelző. nem tudod eltüntetni?
-
törölt tag
-
-
sztyui2
őstag
válasz
fi:zi'k #36133 üzenetére
Dede,és ez elég nagy faszság szerintem is a vakugyártók részéről.
Bár az 580EXII már tudja ezt a "hatalmas ficsőrt", de a 430EX például nem.
Szóval az 580EXII-t lehet 360°-ban forgatni.Mármint körbe-körbe nem forgathatod a végtelenségig, de tudod jobbra forgatni így és a másik irányba is ugyanígy, ezzel le van fedve az egész tartomány. A 430EX-nél sajnos csak balra lehet 180°-ot fordítani, jobbra csak 90°-ot. Én sem értem a logikáját, biztos ez is csak egy hülyeség,amit direkt azért csináltak hogy plusz egy dologban jobbnak tűnjön az 580-as és vedd meg azt...bigmasterg:Ha kiveszem a szeméből az ernyőt,akkor marad a feketeség. Valami fény meg azért mégiscsak kellene bele, mesterségesen meg nem akartam belerakni semmit. Egyébként semmi különös nincs a képben, nem is akartam túlzásba vinni vele a szarakodást, csak gyors feldobtam hogy legyen valami
-
fi:zi'k
nagyúr
Ha már így eltért egy kicsit a téma. Megtudja nekem azt mondani vki, hogy a vakut miért nem lehet 360° fokban körbeforgatni, vagy ha már csak pl 270, akkor miért nem jobbra forgatva fordítható hátra? Mondjuk portéhoz nem az lenne jobb?
-
Sada88
aktív tag
100mm macro 2,8 IS nagyon brutál ...
ezt :
pl kézből lőttem vele és egész éles maradt .
a lényeg,hogy kézből használva nagyon nagyon sokat segít ! állványnál meg ugye nem oszt nem szoroz mert tükör előfelcsapás stbvel már ha normális az állvány és normális mert annyira nem könnyű az obi akkor simán megy IS nélkül is . -
válasz
sztyui2 #36122 üzenetére
Köszi, én is így gondoltam, hogy az L-es 100mm-es elsősorban csak az IS miatt éri meg, észveszejtő különbség nincs képminőségben.
Én 70-200-at használtam eddig előtéttel makróra, rajzolatban közel ott van de ott is egy dolog hiányzott, az IS...mondjuk az "csak" f4 úgy még inkább igényelte volna.
(de ez a múlt, 5 perce eladtam)
Köszi rumos14 megnézegetem
-
Sada88
aktív tag
válasz
killerjohn #36112 üzenetére
edit in photoshop (lightroomba) mert jól elvan ám dugva.
-
sztyui2
őstag
Én már próbáltam az L-es IS-est, annyit tudok mondani, hogy az IS az nagyon hasznos. A sima makróból tényleg nagyon hiányzik nagyon sokszor, és ha nem akar(vagy nem tud) az ember állványt használni, akkor bizony kurvajól jön az IS. Elvileg jobb egy nagyon picit a rajzolata is az L-esnek, bár ez engem nem érdekel, mert már a nem L-es makrónak is brutáljó a rajzolata, ennél jobb nem is nagyon kell, tényleg csak az IS ami kicsi plusz szerintem, de én inkább csak a sima 100-as makrót szoktam sűrűbben használni, az L-eset csak egyszer próbáltam.
Sada néha szokta használni az L-eset, de neki meg szerintem a nem L-es makróval nincs tapasztalata, esetleg még ő meg tudja mondani hogy mennyire sűrűn van bekapcsolva az IS, de szerintem sűrűn -
Marky21
aktív tag
Erről a változatról mi a véleményetek?
[link] -
sztyui2
őstag
válasz
killerjohn #36112 üzenetére
Layerek egyesítése, de fogalmam sincs miért írta...
-
Magnum_
nagyúr
-
fi:zi'k
nagyúr
-
Egyedül nekem nincs rózsabogaras képem?
Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Opel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- -szabi-: Kodi beállítása és használata CoreElec rendszeren
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest