Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
Karima
őstag
Újabb 7végi projekt
-
sztyui2
őstag
válasz
Slowman #34396 üzenetére
Alapvetően nem annyira tetszik, hogy nincs nyaka a modellnek(a sál miatt). Van amikor ez jól néz ki, de sajnos itt nem. Az első képen a póz is kicsit előnytelen.
A szűkebbeknél az állókon azt az alap hibát látom, hogy nagyon sok hely van kihagyva a fej felett. Scott Kelby is megírta a fotós könyvében, asszem a kettesben, de nem biztos, hogy ezt sokan elkövetik. Kevesebb teret kellett volna hagyni a fej fölött, tovább ezeken a szűk képeken valahogy a világítást is nagyon keménynek érzem. Mintha szembe lenne vakuzva. Nincs főfény, nincs mellékfény, vagy legalábbis nagyon nem érzékelhető.
Az utolsó kép talán a legjobb, a póz is egész elfogadható, a kompozíció se olyan rossz, mint a többinél, és a modell nyaka is szépen látszik. És még a fények is természetesek(vagy annak hatnak). -
Slowman
aktív tag
válasz
Sada88 #34397 üzenetére
Köszi!
Az arcbőrrel én is szeretnék csinálni valamit mert foltosnak érzem kicsit. A haja nem lehet lenőve mert szőke/világos szőkés barna eredetileg
(meg múlthéten színezte be). Szóval az a kékes szín az nem az, de ettől függetlenül el fogom tüntetni
. Furcsa mert az első képen a színes verzióban a stégen kékek az árnyékok, mint ahogy ezen is kékesnek látod. Nem tudom miért mert máshol nem csúszik a WB (legalábbis én úgy érzékelem). Ha ahhoz állítanám kajak sárga lenne a kép. Amúgy kb. a második képen látszik az eredeti színe a szemének (eléggé Dune, mondtam már neki, hogy előző életében tuti Atreides volt
), a 4.en kicsit már húztam rajta LR-be Iris enhance-val. (Ezzel az egy dologgal elégedett magán, azért ez ritka, hogy egy nő bármivel is elégedett
). Az obi meg Carl Zeiss 135/3.5 (M42-es). Erre megfelelő, mert nem kell brutál AF. Ahogy emlékszem F/5.6 az összes az utolsó kivételével (általában 5.6-on használom mert 3.5 azért sok esetben lágy.). Az utolsó így is ISO 640-en készült szóval ott esélytelen volt az 5.6. Amúgy azért még most is állatul karcol sok új üveghez mérten szerintem (no nem L-es üvegekre gondolok, de szvsz a középmezőnyt eléggé üti). Este nekiesek szerintem még egyszer és eltüntetem az előbbi hibákat, hátha addig még lesz még komment.
[ Szerkesztve ]
-
Sada88
aktív tag
válasz
Slowman #34396 üzenetére
ügyes , milyen obi ? jó a háttér mosás .
helyedben elsősorban a hajával kezdeném , mert kicsit levan nőve , PSbe vagy akár lightroomba is tudod javítani elég gyorsan
sokkal szebben mutatna mert a fejtetőn eléggé látszik pl a 2es képen olyna mintha már ?KÉK? lenne a fejtető?
de amúgy szép a lány meg jó a kép még a bőrén egy picit normalizálni a pirozspozsgást és tökély lesz
A crop meg a te szájízed szerint
én közelebb raknám a széléhez ,hogy ne tartson ennyire középre.
ja még egy a szemszíne az alapból ilyen élénk ??? szép nagyon.
bigmasterg: ilyen netet húzhatnának hozzám is
szaby_gyerek : komment flickRen
[ Szerkesztve ]
-
Slowman
aktív tag
Egy pár kép a hétvégéről. Ez még egy "béta" verzió. Először inkább várnék néhány véleményt, kijavítom - ha tudom - a hibáit, aztán rakom fel a galériámba.
Mindegyikből van színes és fekete fehér egyaránt, szvsz ezek a variációk talán a jobbak. Egyedül a 2. képnél nem tudok dönteni, hogy színes vagy fekete fehér. (Véleményeket előre is köszönöm! Tumbnailek nem az eredeti képkivágást mutatják.)[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz
bigmasterg #34392 üzenetére
Rais fert hogy minimum 12MP meretbe rakd fel ,igy kell ezt csinalni
-
válasz
bigmasterg #34392 üzenetére
Nekem tetszik.
-
szaby_gyerek
tag
BV92NTZ
Az első kép nagyon megfogott. Nagyon szépek a színek, élénk a kép. A második képnek tetszik a fakó árnyalata. Valahogy tükrözi az állatkertbe zárt vadállatok megtörtségét. Itt sajnos nem lehet úgy vadállatot fotózni, hogy az erőt sugározzon és ne legyen valahol a képben a kerítést. Ennek ellenére, ezek szép képek.Pete87
Az első kép tetszik a színek miatt. Csak valahogy lehetnének élénkebbek. A fekete sziluett túlságosan elveszi a tekintetet az égboltról és annak tükörképéről, pedig itt azt kellene néznünk.Én is kirakok pár képet. A hétvégén teljesen váratlanul rendeztek egy tereprali futamot pár km.-re tőlem. Nem hagyhattam ki. A másik kép még nyáron készült a Balaton parton, a lány azóta is nagyon tetszik a róla készült kép. Kritikát szívesen fogadok.
-
Pete87
Az első képnek a színvilága tetszik, de amúgy olyan egyhangú érzetet ad.
Második kép tényleg ferde, de szívesen lettem volna ott.BV92NTZ
Az első tetszik, az összes kép közül a legjobban, a fókuszpont lehetne inkább a bestia fején, nem a fatönkön, kerítésért tényleg kár.Budapest éjszakai fotózásra javasolt helyek?
(holnap estét ha minden úgy alakul egy kicsit erre szánnám, időm engedtével) -
sztyui2
őstag
válasz
Marky21 #34382 üzenetére
Csináltam neked egy verziót, sztem ez így jó, ennél jobbat nem nagyon fogsz tudni csinálni semmilyen eszközzel szerintem
Itt van amit te linkeltél, és itt a módosított kép.
Egyszerű, Photoshopban:
Filter/Noise/Dust & Scratches menüpontban található a cuccos. Állítsd a Radius-t 4-re, a Threshold-ot 17-re. Legalábbis én ennél a képnél ezeket a beállításokat alkalmaztam, remélem a nagy képre is érvényesek ezek a beállítások. Ha nem, akkor játssz az értékekkel -
BV92NTZ
csendes tag
Igen az elobbi kepek Dave Hill effektet akarnanak abrazolni de tisztaban vagyok hogy nem 100%-an sikerult.Meg probalkozok.Par kep a brassoi allatkertbol.Aki kivancsi a tobbi ITT
-
filózoli
senior tag
Azt mondja már meg valaki, hogy pf2 fájlt hogyan lehet pl irfanview-ban megjeleníteni. Köszi.
-
+
A színek nekem tetszenek, úgy általánosságban egy kis vaku elfért volna a fejükön, kicsit sötétek. Vágással még lehetne játszadozni.
-
Az első képnél a rács elmosódott vonala elég zavaró.
Másodiknál a fókusz nem a farkasokon van sajnos.
Harmadiknál kár, hogy benne van az a tál.
Veresegyház? -
Sada88
aktív tag
válasz
skippper #34366 üzenetére
persze sporttechnikai szempotból nem lettek kidobálva a dolgok ,mert nem értek a témához .
14-15ös lányka kérte,hogy róla minden legyen fenn ami vanszóval ott nem nagyon szűrtem , még hátrébb van egy pár mókásabb ,de direkt hagytam benne ilyeneket is szóval annyira nem lett véresen komoly . de jók az észrevételeid köszönet is érte
pl a rokker beállásos kislány ami kinn van flickRen is az is móka kedvéért , meg van pár érdekes fej vágós is legalább lehet látni mi lehet közbe a "fejükbe"de amúgy én szívem szerint elhagytam volna al egtöbb képből a nézőket csak nem volt rá fizikailag hely,hogy 200mm felé tudjam a telét használni ahol már mosta volna őket .
-
nesa
veterán
válasz
Miki85 #34369 üzenetére
Ez igy kicsit lapos lett meg unalmas,nemmondom enis fotoztam szep napfelkeltet de abban se volt sok uj, ezert kicsit megkavartam.
(#34370) keszo
Sajnalom de ez nagyon keves.
Miert van igy kettehasitva ,maga a kep is lapos nemeleg kontrasztos...
Megmondom nekem nemtetszenek ,nezz meg sok hasonlo kepet es magad is latnifogod a hibat.
-
válasz
kiskornel #34364 üzenetére
Köszi, az meg se fordult a fejembe, hogy focus stackinghez megfelelő sorozatképet akármikor lehet kreálni, egy mezőre kitelepedve. Marad az élő állat kis rekesszel, és vagy elég a jó képhez vagy sem, valamint a kipreparált kerti kártevő...és akkor majd próbálkozom egy megfelelően végig éles képpel. (annyira így tél előtt nincs is szezonja ennek)
-
skippper
senior tag
válasz
Sada88 #34360 üzenetére
No offense, de ezek között van néhány nagyon előnytelen
a 14-es és 15-ös képet ha látná a rajta lévő személy, nem lenne elragadtatva. Kétségtelen, hogy mindkettő egyedi pillanat, viszont a 14-esen nagyon előnytelenül fest a hölgy, a 15-ösön pedig olyan rémült arcot vágnak a nézők meg sikítanak, mintha valami szörny bújna ki a táncos "virágágyásából" Én azt a két képet mindenképpen kivenném. ( ettől függetlenül piszok jót röhögtem a 15ösön
)
-
ballington
addikt
köszi mindenkinek a tippet.
Sajna közelebb nem tudtam menni ezzel az obival, mert elrepült volna.
A fotó úgy készült, hogy pont kinn voltam nem fotós szándékkal, aztán megláttam a lepkét, gyorsan megkerestem a gépet és szaladtába kaptam le.
Legközelebb akkor készülök, vakuval meg esetleg telével. Köszi a tippeket.
Mindazonáltal nekem tetszik így is.[ Szerkesztve ]
-
skippper
senior tag
Csináltam egy pár képet a Díszkáposztámról
Kiváncsi vagyok, megtetszik-e valamelyik Nektek, várom a véleményeket
Két személyes kedvencem :
és
Hogy a méreteket is lehessen érezni : Így készült
[ Szerkesztve ]
-
Sada88
aktív tag
válasz
kiskornel #34331 üzenetére
nekem is van úton egy bár én élek tőle,hogy nem fog pl portrénál szembe totális kört rajzolni a kialakítása miatt , de makróra tuti jó lesz .
csak aki rendel ebayről figyeljen oda mert 160 165 170 175 több féle van és nem mindegy ,hogy melyik vaku+ váz kombóhoz melyiket rendelitek.
-
Sada88
aktív tag
Közbe ha van időtök lehet jönni nézelődni meg kritizálni
így elsőre csináltam ilyet de azt hittem rosszabb lesz , de kikellene számolni milyen gyorsan mozog a lábfejük mert van,hogy 1/1000nél se tudtam megfogni
Lett pár fókusz eltolásos
de probálgattam a követőt is de kevés volt neki a fény meg nem egy iszonyat drága a tele . de nagy százalékban jól teljesített szvsz .
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kiskornel #34356 üzenetére
Kiskornél:
Köszi, a távolabbról fotózóm az megvolt, de azok nem lesznek ennyire részletesek... és ugye pont az lenne az elérni kívánt cél.
A csalás részébe egyelőre állatbarátság miatt nem mennék bele, amúgy szertintem nem teljesen ment át, hogy mit is szerettem volna, a hernyó végét nem akartam, hogy éles legyen, egyedül ahol egyenes a törzse a képen, csak az legyen éles, a szőrök végétől a "bundájáig", ezzel nem vagyok teljesen megbékélve.
Gépváltást kihagynám, akkor inkább lefotózom, 3-4-5 képbe, és megpróbálom összerakni.Sada: én sem találtam meg 580-ra egyelőre.
-
kiskornel
addikt
(#34344) ballington: közelebb kell menni, és akkor nagyobb lesz a képen a pillangó. Vakut kell használni, és akkor deríteni lehet a témát, mert így nagyon beleolvad a körvonala a háttérbe. Akkor lehet sötétebb hátteret kreálni. Vagy utólag elsötétíteni a hátteret. Vagy utólag kivilágosítani a témát.
(#34341) cOxeR: Ha nem ragaszkodsz a háznyi méretű nagyításokhoz, akkor messzebbről fényképezve F20 esetleg kiadhatja a mélységélességet. Azt körbe kell vágni, lekicsínyíteni, meg miegymás... Persze ez nem túl profi.
Van ennek egy profibb változata. Úgy hívják: csalás. Sokszor lehet / kell alkalmazni. Pl.: hmm... mondjuk legyen pillanatragasztó. Elejét, végét leragasztod a hernyónak, s oldalról meglövöd. Belefér a mélységélességbe. Sőt. elejét, közepét ragasztod le, megvárod még éhes lesz, és zabálni kezd a levélből. Akkor lövöd meg.
Van még a "gépetváltasz" verzió. Kompakt gépeknek a kis optikája/ kis érzékelője óriási mélységélességet adhat tág rekesz esetén is (DSLR-nél biztos többet).(#34340) Sada88: 580-ra sose kerestem. Olyanom ugyanis nincs.
Vszínű én is Gugli bácsit kérdezném meg.
-
BEE
addikt
Egy őszi kép, berakom ide is. [link]
BEE
-
runner 125
nagyúr
válasz
ballington #34344 üzenetére
Nagyon kicsi a lepke a fotón, egyszerűen elveszik.
Nem beszélve a zavaros háttérről, s a nagyon kiugró muskátli virágról. -
runner 125
nagyúr
Köszi.
Karima
Továbbra is kreatív képeket termelsz, jó irány. Tetszik az ötlet ezen is, a poén talán még nagyobbat ütne, ha az arcra átkerülne a tenyér. Vagy szimplán úgy fotózni, h a tenyér takarja az arcot, de oly mértékben, h látszódjanak a fej körvonásai, noh és úgy beleszerkeszteni a részletek.
-
MrBean55
aktív tag
Néhány saját készítésű (emlék)kép a Forma1 új világbajnokáról, igaz hogy nem a távoli Abu Dhabiból hanem csak innen kishazánkból még másfél évvel ezelőttről amikor szinte ismeretlen volt, de a képek még nem sárgultak meg.
[link]Plusz 15 további kép aznapról, köztük néhányon Ő is ott van: [link]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
ballington #34346 üzenetére
Nem ragadott meg különösebben egyik sem sorry.
-
ballington
addikt
-
válasz
ballington #34344 üzenetére
A lepkés nekem tetszik, kevés a f 4,5-es mélységélesség, a két őszi képed pedig be van mozdulva, a patakos egy picit ferde is.
-
Sada88
aktív tag
válasz
kiskornel #34331 üzenetére
ohh hallod ez a link most nagyon jó ,de 580EXhez nem tudod véletlen,hogy hol van ez a sablon? én régen megtaláltam aztán összenyomodott most meg se a link se a file nicns :S itt meg csak 550hez van.
sőt a kinyithatós féle volt meg mert most látom ez a rendes :S de majd még googlezok hátha meglesz mert az elég powerfull cucc volt jobb mint a stofen müanyag feltét csak nyűgös volt szállítani épp a "gyűrödés" miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Karima
őstag
-
válasz
runner 125 #34330 üzenetére
Teljesen ugyanaz a séma, 67mm-ig van benne egy univerzális felfogató és ebbe tehető 3 féle lencse, ami a csomag tartalma:
CM-3500 Diopter
6x 1/0.17(m)5.9 Diopter
12x 1/0.085(m)11.8 Diopter
24x 1/0.04(m)25 Diopter
Egy ilyen szett: -
kiskornel
addikt
Reklámok + személyes vélemények esküsznek a körvaku feltétre. Én most rendeltem meg, tehát személyes tapasztalatom nincs. Árnyék szempontjából bizti jó, viszont csillogó felületeknél furcsa hatást adhat.
Innen az első típus elég jól teljesít, és nem kerül semmibe: [link][ Szerkesztve ]
-
gzola
tag
köszi!
-
#34315 Zozzant
Köszi#34316 sztyui2
Köszönöm, rakok fel egy másik nézetet.
[link]#34317 kiskornel
Köszi, elég széles várfal volt, nem volt esélyem előbbre menni, és a tér sem volt túlságosan látványos a közvetlen alattam lévő térben, képkivágást megnézegetem.
Umberto galéria meseszép, és meglehetősen magas, de mivel "megfelelően" készültem és ügyes módon feltöltés nélkül vittem ki az 580ex-et (töltőt meg itthon hagytam)... rendszervakuval ilyen eszembe se jutott...Meglehetősen kevés volt az a 2 nap Nápolyra és Pompeire...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Nekem is az első. Sztm túl nagy az ég...
Nagylátószögű obit lefele fordítottam volna 20-30-45°-kal. Bár nem tudom, hogy mi volt közvetlen előtted.
Nézegesd ezt a képet, mert van egy csomó izgalmas "képkivágás". Ott van álló formátumban a kép közepe, a kis félszigettel a tetején, és a háromszög sötétség az előtérben. Én úgy is készítettem volna pár képet.
Nekem még ez is tetszik: [link] - bár itt tutti kipróbáltam volna egy-két nagy villanást vakuval. Már ha megengedett volt.
Szép helyen jársz(-tál). -
válasz
#31757056 #34313 üzenetére
Köszi, nagy részével teljes mértékben egyetértek.
Az első kép aljából, azért nem vágtam, mert nekem onnan "kezdődik" a kép (jobb alsó sarok), és attól a ponttól a dombtetőről haladva lefele tárul elém a város. Színekkel természetesen lehetne játszani.
Második határozottan azért tetszik, mert mindenhol kimegy a forgalom, van természetesen rövidebb gyújtótávolságú is, de ott túl sok az egyéb részlet, amin elveszik az ember tekintete.
Sirályra egy lehetőségem volt, és egy nénit próbáltam letaposni az utamból, aki sikeresen elriasztotta a szépen pózoló madaramat. Ez, most ilyen lett.
Galambnál, bal szélem van csak a nyers képen, jobb oldalra kellene a tér, de nincs... -
törölt tag
Szia! Szerintem az elso rendben van, szep egyenletesre exponalt, eleg latvanyos. A szinekkel lehetne meg varialni, akar enyhe szurrealitasba atvinni, illetve lehetne egyenesiteni meg a horizonton, es visszavagni alulrol kicsit a fekete reszbol, es finomhangolni az aranyain.
A masodikrol azt gondolom, hogy nem igazan jo, rovidebb gyutavvall kellett volna fenykepezni, mert a suhano forgalom mindenhol kifut a kepbol, ellenben a kep szelein nagyon sok a zavaro kesze-kusza reszlet. Probalkozasnak jo, aztan delete.
A fecske, ami inkabb siraly relativ hosszu zaridovel lett fenykepezve, ezert es az eleve gyors sebessege miatt szinte mindenhol bemozdult a teste. Tudom ilyenkor nincs ido a zaridon sem gondolkodni, olyanra sikerul, amilyen...
Negyediken jo otlet volt kivakuzni a galambot, igy elojottek az eles reszletek, viszont a kepet tul szukre vagtad.
Osszessegeben az elsovel megerne mindenkeppen meg egy kicsit tobbet foglalkozni![ Szerkesztve ]
-
pontyos
senior tag
-
Sada88
aktív tag
válasz
sztyui2 #34303 üzenetére
na de a lapját linkelted
az meg flash szóval nincs direkt link
de sztem az átvillantós denevéresnél az valami preparátum lehet ... vagy nem tom lehet denevér tenyészetet tart és úgy .
de sztem ez a szembe jövős ez infra/lézer csapdás móka lehet régebben olvastam róla,hogy madár fotóknál használnak ilyet a nagyon nagyon profik . -
Aktív témák
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...