Hirdetés

2012. május 26., szombat

(#11351) kiskornel válasza ftc (#11344) üzenetére

kiskornel
(őstag)

Két téma ment, a JohnyBlue CPU-ja és a te kérdésed. Valahogy összemosódott.
És megjegyzem nem csak én értettem félre, lásd: (#11326) tbs.
Miért kell ilyen bunkó megnyilvánulással felelni?

http://kiskornel.net84.net/kepek/ - http://forditasaim.hostzi.com/

(#11352) tbs válasza kiskornel (#11351) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:K Ja, elbactam. :B

(#11353) Balinov válasza kiskornel (#11351) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

haggyad má, ftc-hez neha Enigma kene, hogy kisakkozuk, mit is akar...sokszor meg is kapja a dafke dofest a gyorkornyeki totyikba ;] :DDD

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#11354) ftc válasza kiskornel (#11351) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ok akkor még1x kérdek hátha választ kapok

Adobe Elements vagy Gimp vagy LR4 vagy Zoner photos studio pro

A tapasztalatok érdekelnének, mert normális összehasonlítást nem nagyon találni.

RAW konvert érdekel, munka gyorsasága... sajnos nincs időm mindet kipróbállni s gyorsan kellene döntenem..

(#11355) Balinov válasza ftc (#11354) üzenetére

Balinov
(PH! félisten)
LOGOUT blog

PSE ACR-je herelt, kozel se tud annyit, mint a CS5/6-e, amit meg 1-1ben megkapott az LR

Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... HTC Sensation, Nikon D5000 - Bicskás internyet

(#11356) copass válasza ftc (#11354) üzenetére

copass
(senior tag)

Lightroom egyszerű, gyors, sok képet tudsz egyszerre módosítani.
gimp, macerás, szokni kell nagyon általános képszerkesztő
elements,zoner nem tudom mi.

(#11357) fulton

fulton
(tag)

szerintetek milyen összegek "játszanak" egy mezei disco bulifótósnál? Mennyit kaphat egy buliért

(#11358) kemalboy01

kemalboy01
(kvázi-tag)

A nyomtatótól is függ majd a kézzel fogható fotóm minősége?

Valamint melyik a legjobb minőségű fotópapír?

[ Szerkesztve ]

ASUS P8Z68-V LX, INTEL Core i5-2500, CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, SAPPHIRE HD7970 3GB Samsung Galaxy S2, WD 500GB Caviar Black 7200rpm 32MB SATA3 ,SHARKOON T9 Value fekete - zöld, CHIEFTEC CTG-550-80P 550W

(#11359) csakb válasza ftc (#11354) üzenetére

csakb
(senior tag)

Tudom még javasolni a Corel Aftershot Pro-t is (lánykori nevén Bibble 5):

[link]

Gyors, könnyű megtanulni, én igen gyorsan tudok vele dolgozni.

<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

(#11360) Pilács

Pilács
(senior tag)

Sziasztok!

Olyan programra lenne szükségem, ami szerkesztés után is visszaállítja a fájl(kép) készítésének eredi dátumát, idejét (az exif tartalmazza), és ezt csoportosan is tudja, mondjuk könyvtárra.... ne egyesével kelljen ezzel vacakolni. Létezik ilyen?

Ajándék szesznek ne nézd a fokát!

(#11361) csakb válasza Pilács (#11360) üzenetére

csakb
(senior tag)

Szia!

Exiftool?

exiftool -r "-DateTimeOriginal>FileModifyDate" <könyvtár>

(Ha jól értem a problémát.)

[ Szerkesztve ]

<< abakusz - 100 golyós edition // logarléc - Made in U.S.S.R. // camera obscura f/128 IS USM >>

(#11362) fabicska

fabicska
(tag)

Sziasztok, szerintetek ilyen képet: Katt ide a képért hogy lehet készíteni? (Záridő babrálás, ISO érték növelése stb, stb.)

***LG Optimus GT540 - Android 2.1 Black ROM by: Joestone***

(#11363) csakb válasza fabicska (#11362) üzenetére

csakb
(senior tag)

Szia!

A lényeg, hogy hosszú legyen a záridő, és gyors sorozaton legyen a váz. Követni kell a mozgó ojjektumot, és rátapadni az expógombra, aztán valamelyik kép csak jó lesz. Ez a konkrét fotó a következő paraméterekkel készült:

Canon 40D, 24 mm gyútáv, ISO 100, f/22, 1/8 s expó.

Remek fotó, de a szenzorkoszokat kiretusálhatta volna. :)

(#11364) fabicska válasza csakb (#11363) üzenetére

fabicska
(tag)

Lehet nem szenzorkosz, csak ablakon át készült.

Ezek pontosan mit jelentenek? :B "f/22, 1/8 s expó"

[ Szerkesztve ]

(#11365) csakb válasza fabicska (#11364) üzenetére

csakb
(senior tag)

Nem, ez tipikus szenzorkosz, ami nagyon meglátszik f/22-re rekeszelt obival. Ha ablakon lett volna, akkor a váz mozgatása miatt el lenne mosódva mind vízszintesen.

Szóval a lényeg az, hogy ISO a lehető legkisebbre, és Tv módban bekényszeríteni a lehető leghosszabb expóra a gépet.

"Ezek pontosan mit jelentenek? :B "f/22, 1/8 s expó""

A rekesz f/22, vagyis jó szűk, hogy alig jöjjön át fény az objektíven. A záridő így 1/8 sec-re jött ki, ami meg jó hosszú. Vagyis ha az expozíció ideje alatt követed a mozgó vonatot a kamerával, akkor a nem mozgó háttér el fog mosódni.

Olvass el valami fotózási alapokról szóló cikkecskét, és világosabb lesz.

[ Szerkesztve ]

(#11366) fabicska válasza csakb (#11365) üzenetére

fabicska
(tag)

Köszi a segítséget. :)

(Mint a Canonos topicban láthattad, most kezdem az egész dolgot, csak érdekel hogy ezekre én is képes lehetek (SX220-al), vagy profi gép kell-e hozzá.)

(#11367) csakb válasza fabicska (#11366) üzenetére

csakb
(senior tag)

Nem nagyon olvasom a Canon topikot. :)

Elvileg SX220-szal is lehet ilyesmit, de a kompaktoknál az gondot jelenthet, hogy f/8 alá nem nagyon lehet rekeszelni őket, vagyis napfényes időben még ISO100-on és f/8-on sem lesz elég hosszú a záridőd. Ezt esetleg azzal lehet kompenzálni, hogy messzebb mész a témától, és jobban kitolt zoommal próbálsz svenkelni, vagy megpróbálsz valahogy egy ND8-as szűrőt az objektív elé fabrikálni.

Ja, és nem árt manuálfókuszra állítani a gépet, és előre belőni végtelenre, hogy az autofókuszálás miatt ne maradj le a pillanatról.

[ Szerkesztve ]

(#11368) BiriBum válasza csakb (#11367) üzenetére

BiriBum
(senior tag)

kompaktoknál az gondot jelenthet, hogy f/8 alá nem nagyon lehet rekeszelni őket

Teljesen mást jelent a kompaktnál ugyanaz a rekeszérték. F8-on már csak kb 1mm-es nyílás van, jó, hogy nem lehet tovább szűkíteni. Ez DSLR-nél F32-F40-nek felelne meg. A kompaktos f5,6 kb DSLR 12-14, de nehéz összevetni.

(#11369) csakb válasza BiriBum (#11368) üzenetére

csakb
(senior tag)

Nem is kell összevetni, mert ez egy viszonyszám. Kompaktnál ugyanúgy f/8-at jelent az f/8, mint középformátumon. Egyébként igen, azért nem mennek f/8 alá kompaktoknál, mert eleve mikromütyür méretű az optika.

(#11370) schawo válasza BiriBum (#11368) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Fényerő szempontjából értette csakb, nem mélységélesség szempontjából. :K

[ Szerkesztve ]

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.