- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Bandesz99
tag
[link]
Vegre "jo" volt az ido ismet! -
gr_balu
csendes tag
válasz
Chapel #12330 üzenetére
Köszi szépen
Utómunka valóban nem sok van, a fehéregyensúllyal próbálkoztam. Mindről csináltam többféle expozícióval és inkább kicsit beégve láttam jobbnak. Egyébként a fene se gondolta volna, hogy mennyire mozgatják az autók a Lánchidat
Pár napja elkísértem pár kollegámat kosarazni és próbálkoztam svenkelős képekkel. Valami ötlet, hogy mit lehetne még?
-
Pilács
senior tag
off: Hétvégén vki megy a ferrari napokra?
-
biggamer
veterán
Motion_Blur, drkbl
THX a véleményekért és örölök, hogy tetszenek a képek. -
drkbl
őstag
válasz
Motion_Blur #12385 üzenetére
Akkor nekem már nem is kell linkelnem
Szerintem is ez a kép a legjobb a szériából.
-
biggamer
veterán
Válogattam belőle / 1400 darabból / ezek lettek a jobbak, még van egy kupac az is kb. ennyi.
Azért is tettem fel ilyen sokat, mert sokan nem voltak még ilyen rendezvényen
/ én is most voltam először / legalább látják, hogy miről is szól ez a dolog.
Ne félj, én is már kezdem unni a tökörészést.Motion_Blur-nek is akartam kedvezni, ő legalább értékeli ezeket a dolgokat.
Egyébként köszi a véleményeket.
-
biggamer
veterán
Air Show in Kecskemét 2008.
/ második adag /Közkívánatra a második adag a kecskeméti repülőnapról.
Libria
Látványos a képed, viszont a szélein hagynék egy fekete sávot, nem vágnám ennyire körbe. -
Chapel
addikt
Érdekes új technika (?). Lehet gyakorolni vele
-
Kobe
veterán
elkezdtem nézegetni a fnyképezőben rejlő lehetőségeket, és első képem amivel foglalkoztam is, nemcsak auto ban ellőttem:
tippeket tanácsokat szívesen veszek, lesz majd több is idővel
-
biggamer
veterán
drkbl, Jinxx, werttzui
Köszi szépen a véleményeket.werttzui
Te mióta vagy ilyen válogatós ? -
Stitch
őstag
Nem is tudom, mikor jártam itt utoljára...
Egy hét alatt lehetőségem nyílt tengerparton és hegyvidéken is fotózni, mindkettő hálás téma.
-
drkbl
őstag
Köszönöm a véleményezést! Sajna a kopasz bácsi sok képbe belekerült (hasonlóan a kordonhoz), de legalább érdekes dolgokat mondott (majd D90-el rögzítem
) Legközelebb lent maradok a földszinten, talán jobban tudom kontrollálni a kivágást. Az első képben nekem pont az tetszett, hogy egy életkép állt össze, elegendő színésszel. A harmadikban az a diszkrét harci fejsze fogott meg, inkább a pajzs és a fejsze szeretett volna a téma lenni.
Valahol azt olvastam, hogy ha egy ember nem fér be a képbe, próbáljuk anatómiai vonalak mentén "vágni" - ezek szerint annyira nem jött össze.
@biggamer: Köszönöm a véleményezést! Ezek a hagyományőrzők komolyan vették magukat, reggel ébredés után szépen tornáztak a sátrak között
Sokat kell gyakorolniuk, hogy csattanjon is, meg túl is éljék...
Jók a lovas képek, tetszenek a színek és az elkapott tekintetek - főkötős lovat még úgysem láttamKedvencem a harmadik sor, a minta és az ideál.
-
biggamer
veterán
(#12345) BEE
Nekem a második tetszik jobban, sokat dob rajta a felhőzet.(#12348) drkbl
Jók lettek a harcos képeid.
Tetszenek benne a színek és hogy valóságosnak tünnek az harcosok , nem olyan nyeszlet " utcai " csávók.(#12354) Ndruu
Na, ez a képed már jobb lett.
Az előző csokorban lévő képeid jobbak lennének, ha jobban figyelnél a kompozíciókra és a beállításokra, hogy jobb legyen a minőségük.(#12356) sztyui2
Nekem a második jobban tetszik.
A szalonka gondolom már nem él, nem hiszem hogy megállna portrénak. -
Jinxx
senior tag
Mindegyik tetszene, de mindegyiken van is valami zavaró részlet ami nem illik oda. Az elsőnél kár, hogy 2 katona van a képen, a távolabbit lenyilazhatta volna valaki. A másodikon a kopasz bácsi a zavaró tényezőm, a harmadikba nem tudok belekötni, mégis valahogy természetelenes a szememnek, talán a vágással van bajom, nem tudom. Az utolsónál pedig szintén a vágás nem tetszik, bennehagytam volna a lovat. Egyébként az elkapott pillanatok nem rosszak.
-
sztyui2
őstag
Tudom, hogy sok a kép ebben a fórumban, és eléggé pörög a topic, de PLS kommenteljétek, mert kb ez alapján döntöm el általában, hogy felrakom-e flickr-re vagy, nem. Minden szart nem akarok feldobni, de általában sajnos nem kapok visszajelzést itt a képeimről, így alig tudom eldönteni, hogy mit kellene felrakni.
-
-
-
Hydra SR
addikt
A másodikon nagyon jók a fények és a színek, meg fölül az elmosódó felhők!
Talán a horizontot nem középre raktam volna, de nem tudom, melyik irányba lehetett volna többet mutatni. Talán fölfele, már csak azért is, mert onnan kár lenne kevesebbet mutatniAz elsőn meg látszik a ház amiben régen laktam, pont a 15 emeletesek között kikandikál
És a régi sulim is ott van a képen
picilány: köszönöm, örülök, hogy tetszettek
-
Hydra SR
addikt
válasz
j.bravo #12342 üzenetére
A kérdés nagyon is jogos. Szerencsére nem volt olyan messze a kikötési lehetőség. Igyekeztem arra az időszakra időzíteni a partra szállást, amikor a legrosszabbak voltak a fények, vagyis kb. délben. Arra figyeltem még, hogy ne a madarak szeme láttára bújjak elő a dobozból, hátha megjegyzik, hogy onnan azért előbukkanhat egy ember. A másik szerencsés körülmény az volt, hogy ez a kis oldalág szomszédos volt egy magántelekkel amin volt egy kerti budi amiben még papír is volt, a tulajjal meg összehaverkodtam még a múltkor úgyhogy bemászkáltam akkor is, amikor ő nem volt ott. Kerítés a víz irányába nem volt, végülis egy gyümölcsös volt lakóépület nélkül. Naponta 1-nél többször meg nem kellett megszakítani a madarászást a folyó ügyek miatt. A werk fotón már nem látszik de szendvicsem is volt, egyébként meg minden vízre szállás előtt elintéztem mindent amit lehetett, hogy minél később kelljen rá újra gondolni.
-
j.bravo
addikt
válasz
Hydra SR #12341 üzenetére
Hülye kérdés, égek is mint a Reichstag, de egy ilyen dobozban vagy lessátorban kuksolva az ember hogy oldja meg az anyagcsere kimenő oldalát?
Az oké, hogy viszünk szendvicset, csokit (láttam a Boci-s papírt), palack vizet - de míg az elsők mondjuk nem olyan hamar, a víz alkalmasint elég hamar ki akarhat jönni. Ha kimászik az ember, nem riasztja el a madarakat, egyéb állatokat? Vagy valami tárolóedénybe megoldja bent? Vagy edzeni kell a záróizmokat?
(Ha nagyon gáz a kérdés ide, kimoderáltatom a hsz-t
)
-
Hydra SR
addikt
válasz
stefanitsr #12340 üzenetére
Egyáltalán nem zavarták őket a hangok. Az első hétvégén még óvatos voltam, a második alkalommal már rájöttem, hogy tök fölösleges. Csak arra érzékenyek, ha egészben, számukra felismerhető formában embert látnak. Arra viszont nagyon. Az elején az idegen tereptárgy is zavarja őket de pár óra alatt megszokják. Nekem 4 és fél órát kellett rájuk várni az első alkalommal. A második alkalom második napján meg szinte azonnal jöttek, amint becsuktam a dobozt.
Cassidey: van velük macera, de igazából én nem szenvedésként éltem meg. Csak az eleje volt nehéz, amíg nem tudtam, hogy megéri-e még tovább várni, vagy potyára kuksolok egy szaunában görnyedve, mikor lennének tuti témák is a tavon amiket 100%, hogy le tudok fotózni. Akinek nehezére esik meg tenni azokat, amiket muszáj hozzá, annak tényleg nem való. Úgymond meg kell szenvedni a jó képért de aki ezt tényleg szenvedésként éli meg, az valószínűleg hiába is szenvedne, akkor sem menne igazán. Olyasmi lehet ez, mint a szülés: fáj, de ha tudod, hogy célja van a fájdalomnak, akkor sokkal könnyebb elviselni, és utólag sem a fájdalom marad meg benned. De persze ez nyilván csak akkor érvényes, ha szeretnéd is a gyereket. Aki nem akar gyereket annak biztos szenvedés a szülés.
-
-
Brumi
senior tag
Szia!
Nem RAW-ban csináltam, hanem egy hármas sorozattal +/-1 EV-vel, mivel ennyit lehet a gépen beállítani. Ha nem sorozattal csinálnám, akkor +/-2 EV-t engedne.
A másik két progit még megnézem, kíváncsi vagyok mit hoznak ki a képekből. Köszönöm a segítséget, igazán rámfér, mert a HDR-készítést még csak pár napja űzöm, és most volt alkalmam élesben először kipróbálni.
-
Chapel
addikt
válasz
gr_balu #12328 üzenetére
Az elsőre szavazok, Nagyon tetszik!
A 4. is tetszik de én talán más szögből löttem volna,de nem vagyunk egyformák
A többinél néhol megégett,de gondolom nem sok utómunka van rajtuk?
A hangulatuk bejön,én is sokszor megyek esti fényképezésre a városban,sokkal hangulatosabb kivilágítva! -
johnjohn
addikt
-
Brumi
senior tag
Köszi! A változtatással tényleg jobb lett! A Photomatix Pro 3-at használtam, ez a legegyszerűbb, nem akartam layerezni PS-ben, mert nem értek hozzá, és nincs is PS-em.
A második HDR-ed állati jó! Eléggé valószínűtlen színe lett az égnek, de pont ez a jó benne!
Egyébként ez a finomhangolásos dolog a képeknél kényes téma, mert mindenkinek más monitora van otthon, és elsősorban ahhoz igazítja a látványt. Lehet, hogy ami a sajáton jól néz ki, arra más azt mondja, hogy vacak.
-
Brumi
senior tag
Sziasztok!
Ez lenne az első HDR-es fotóm, amit talán még érdemes is publikálni. Mondanátok róla véleményt, hogy mit lehetne másképpen, jobban?
[Nagyban]Köszi!
-
Chapel
addikt
válasz
Hydra SR #12311 üzenetére
Akkor te is fotózz "valamit" és mellette természetfotózz ide
Más.... Kb 2 hónapja kezdtem el foglalkozni a fotózással aminek nagy részét (meló
) elmélettel töltöm napi 1-2 órát olvasgatok weben és könyvből egyaránt. Ha ma végigsétálok a körúton már rögtön "szakmai" szemmel nézem a fotókat és kezdek rádöbbeni hogy mennyi kontár dolgozik "profiként"
Ha az én szememet bántja a fényerő/kontrasztpont/utómunka,na az már gáz
-
shtml
őstag
Valahogy nem akar összejönni a kattintható thumbnail.
[IMG]http://img145.imageshack.us/img145/3836/p1020946kc7.jpg[/IMG]
-
Hydra SR
addikt
Az utolsó jégmadarazós nap a portrézás jegyében telt. Tovább csökkentettem egészen 2,5m-re a munkatávot, így ezek már vágatlan ill. alig vágott képek, ellenben teljesen eseménytelenek. A szerencsémet ellőttem az előző napokon ill. a múlt hétvégén (nem mintha panaszkodnék, jutott elég). A fényviszonyok sem voltak kedvezőek, egész napos felhőmentes napsütés ami talán furán hangzik de egyáltalán nem volt jó nekem, mivel ezt a területet a hajnali és az alkonyati napfény nem éri, délben meg baromira nem jó az éles napfény direktben. A végére még egy werk is jutott, amin valamelyest látszik a csónak pozíciója a beszállóághoz képest, ill. a szemfülesebbek engem is észrevehetnek a képen
A negyedik napon amíg a többiek lángosoztak a strandon, átugrottam a csónakkal a bakcsók és gémek lakóhelyének környékére és a mozgó csónakból álcázás nélkül próbálkoztam, jó nagy, csónakbillegtetős szélben. Nem éppen így szoktak készülni a jó természetfotók, ennek megfelelően ezek sem túl nagy számok de azért talán akad olyan, amit meg lehet mutatni:
Na és akkor a jégmadár tollászkodós sorozat:
Köszönöm mindenkinek az eddigi figyelmet és válaszokat!
Pilács: doboztámasz + képstabi, a csónak nem igazán mozgott. Asszem még 1/25-ös is van. Inkább az volt a kellemetlen körülmény, hogy maga a patkány mozgott
Oracle: nekem is megtetszett, olyan, mint valami rajzfilmfigura, valami görbe sétabot hiányzik a mancsából
Chapel: pedig nem a fotózásból élek de hosszabb távú terveimben szerepel, hogy előbb-utóbb abból szeretnék, csak hát a természetfotózásból a világon marha kevesen élnek meg, az inkább mindenkinek csak hobbi. Legfeljebb úgy, hogy egy fotós aki valamit fotóz amiből megél, és mellesleg kedvtelésből természetet is fotóz.
-
Ilyen profi képek után a kezdők tényleg csak félve merik megmutatni képeiket.
Én még csak ismerkedem a gépemmel (valamin a fotózással is), ezelőtt még sosem volt "normálisabb" gépem. Próbálkoztam valamit alkotni (több-kevesebb sikerrel).A kereteket mindig variálom, még nem találtam egységeset a képeimhez.
Utómunka nincs a képeken, csak a vágást és a keretezést csináltam meg rajtuk.
Csak amit a kertben találtam/láttam, azt fotóztam. Negatív és pozitív egyaránt fogadok, mindkettőből csak tanulhatok.
-
stefanitsr
senior tag
Végigböngészgetve pár oldalt a végéről visszafele, le a kalappal a repülőnapos, redbullos, és jégmadaras alkotások előtt.
Én csak egy kis kirándulós képet tudok most hozzátenni. Izsa mellett, már Szlovákiában vannak egy római korból származó tábor romjai, onnét készítettem egy három képből illesztett képet a panoramio-ra. (Nagyméretű kép, szvsz panoráma így élvezetes)
Kösz a figyelmet...
-
Terapeuta
őstag
Hidra, Big, Fejo:
Bandesz: jó a madarad ...
sztyui: jók a zőccségek.
-
Jinxx
senior tag
válasz
Hydra SR #12290 üzenetére
Nem tudom másképp kifejezni, Pofám leszakad! A legjobban a 8. és 9. tetszik ebben az adagban, de jó az összes. Az etetősekért kár... Mindenesetre összességében le a kalappal, irigyellek!
(He esetleg legközelebb kell valaki werkfotókat csinálni, meg gubbasztani a csónakban, hogy ne egyedül unatkozz, szívesen elkísérlek)
Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 18-200mm F3.5-6.3 II DC OS Canon objektív
- Synco vlogger kit 1
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest