Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Szoles
senior tag
-
biggamer
veterán
Új Photoshop: jobb és "grafikusabb", mint valaha : [link]
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #12991 üzenetére
A sztorihoz hozzátartozik h 8 napja van meg a gép,majd besz@rok h fotózzak végre vele,de vagy dolgozom,vagy esik az eső
Ezt unalmamban lőttem............. -
pisti
őstag
válasz
Szten Márs #12991 üzenetére
Szerintem az a mondanivalója, hogy a dohányzás undorító.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Chapel #12990 üzenetére
Keszekusza kissé (jó, ha őszinte akarok lenni azt mondom, hogy nagyon) ... nem igazán lehet így levenni a mondanivalóját sajna szerintem. Meg szerintem kissé alexpós is. Szerintem ilyen jellegű képeknél pláne törekedni kell arra az ősi indián fotós bölcsességre, amit még Winettou fogalmazott meg amikor megkapta a nagy apacs törzsfőnök faterjától az első Zenit gépét, hogy "a kevesebb több". (Ez a gép azóta egyébként legendás darabbá lett, bár csak a zárszerkezete maradt fennt, de ki van állítva az apacs fotómúzeumban, Old Shutterhand néven.)
-
Chapel
addikt
-
cigam
titán
válasz
Stalker-2572 #12987 üzenetére
Ilyen a QuickTime alapból tud, de ha nem szimpi próbáld ki ezt.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #12987 üzenetére
driverből erfogattam az egész képet, de mire végignyomkodtam a gombokat azt hittem hányok
-
Stalker-2572
veterán
Fényképezőgéppel vettem fel videot, de a kép 90°-al el van forgatva. Melyik lejátszó (és hogyan) tudná visszaforgatni?
-
Hacker75
aktív tag
válasz
runner 125 #12972 üzenetére
Köszi Neked is.
Lesz egy kis időm nekiülök.
-
Hacker75
aktív tag
válasz
toth_janika #12962 üzenetére
Köszi, igen HDR+polár mindhárom
.
-
Hacker75
aktív tag
válasz
pinkypinky #12961 üzenetére
Köszi, örülök hogy tetszik!
-
Bandesz99
tag
-
Bandesz99
tag
Vegre itthon!
[link] -
pisti
őstag
Jajó.
Igazad lehet egyébként. Csak azon morfondíroztam, hogy feltöltöm a fotózz-ra is ott meg inkább fotós emberek nézik, jobban kiszúrják a dolgokat, mint itt is.
*Ropi*: Kösz a tippet, megcsináltam. Tényleg mintha jobb lenne, az eget vettem sötétebbre a többit pedig világosabbra, ilyen lett (ilyen volt), semmi extrém különbség nincs, de összenézve azért bőven látszik az eltérés.
j.bravo: Használtam egy kis 1 képes HDRezést, kicsit kihozta a sötét felhők mintáját, meg a sötétebb részeken kicsit világosított, de csak enyhén használtam, óvatosan.
Igen sötét volt a kutyus, azért is kérdeztem a fényviszonyos dolgot, mert a kutyust külön kijelölve világosítottam erősen, de nem igazán tudtam eldönteni, hogy ez feltűnő-e vagy sem. A bal oldali sziklákat meg az eredetiről "radíroztam" vissza, mert azok meg elég világosak lettek.toth_janika: Énis csak kezdő amatőr vagyok, eléggé adta magát a helyzet, szép fények voltak, szép táj, kutyus, nem volt nehéz. Jó mondjuk kellett az utólagos retus, hogy jók legyenek "fényességek".
Örülök, ha megtetszett egyébként. -
Gabbana
aktív tag
Ti milyen szoftverrel nyomtatjátok a képeket?
ip4200am van, acd see csíkosra nyomtat, nem is értem, a nyomtató saját szoftverén pedig nem lehet papírméretet mm pontosan beállítani.
Nincs valami egyszerű jó szoftver?
-
*Ropi*
félisten
válasz
j.bravo #12966 üzenetére
Tuti nem vaku, látszana a vizen.
Az előtéren lehelletnyit világosítanék, a háttéren viszont sötétítenék, hogy jobban kiadja a naplemente színeit, így kissé beégett. Hozzáteszem: nem kalibrált monitoron, PS-pipettás pixelvadászkodással néztem, csak szemre, szubjektíven. Magánvélemény, tudom: egyéni szoc. probl.
Mondjuk, így is tetszik.
-
toth_janika
őstag
-
pisti
őstag
Ezen a képen szerintetek jók a fényesség viszonyok? -
zsokica
csendes tag
válasz
Szten Márs #12960 üzenetére
Köszönöm az értékelést
Minden észrevételre és tanácsra nyitott vagyok...
-
Kobe
veterán
igen ellentmondásos idő volt. A felhőket kicsit kiemeltem PS el, de amugyis igen érezhető volt h készülődnek a fellegek.
Szóval a lámpa egy alapból árnyékos utcában volt a falon, háttérben a kissé enyhébb, bár ugyis bajlós felhők, és a szemfülesek észrevehetik hogy a kép egyik sarkában van egy másik épület részlete, annak tiszta világos a cserépteteje - nagytotálban érte a napfény, mert hogy mögöttem meg sütött a nap ezerrel, előttem emg a felhők voltak.a kiugrást én is jobban képzeltem el, de sajnos hülyén lőttem a képet, az aranymetszéshez próbáltam ragaszkodni így sajna cska így tudtam pozícionálni vágáskor
-
drkbl
őstag
Tetszik, bár furcsa, hogy a lámpa nem ugrik ki a háttérből, nagyon hasonló árnyalat. Felhős volt az idő, vagy utómunka? Az ég viszont nagyon tetszik, mintha festékszóróval fújták volna
@Cassidey: Szerintem nem bántóan leszólt, csak tömör volt. Szerintem portrénál is az az alap, mint bogárnál: a szem éles legyen - (egyre) homályosabb szeme a holtaknak van. Esetleg ettől eltekinthetünk, ha a téma egy áll+ajak vagy bohócorr
A harmadik nem "ugrik le" a háttérről, a ruházata nem csilivili, tényleg átlagos állapotot örökítettél meg. Egy négyzetes vágás sokat dobna a képen (legalábbis úgy látom az én felbontásomban 1:1 nézve a böngészőablakban
), főleg, hogy a hölgy már a tonert is elhasználta, hogy kihangsúlyozza a szemét
-
Kobe
veterán
mai betevő
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Cassidey #12938 üzenetére
Abszolút nem érdektelen a portré, sőt én is jobban szeretem a bogaraknál és virágoknál. De sajnos tényleg életlen lett az arc az első két képen. A gondolat jó, a vágás is tetszik, az elsőnél kifejezetten jól áll a feketefehér - ezekből az értékekből nem von le az életlenség, persze, de látszik sajnos ettől még.
Az érdektelenségen azt kell érteni, hogy míg az elsőn kifejezetten jó, izgalmas a kép megvalósítása, a másodiknál pedig tényleg katalógusba való, addig a harmadiknál kevésbé sikerült jól a témát lekapni, kevésbé izgalmas az egésznek a megvalósítása. Igazából szerintem így sem rossz - de az első kettő kifejezetten jobb ilyen szempontból. -
hemaka
nagyúr
válasz
toth_janika #12945 üzenetére
-
Jinxx
senior tag
válasz
zsokica #12949 üzenetére
Szia!
1. Üdvözöllek a PH! fórumon!
2. Köszönöm szépen.
3. Nézd meg a dátumot, fél éves hozzászólásra válaszoltál.
4. Ha véletlen volt, akkor máskor figyelj a hozzászólás dátumára.
5. Ha nem volt véletlen, akkor megtisztelsz, hogy az első hozzászólásod annak szentelted, hogy a képeimre írj.További jó fórumozgatást.
-
Cassidey
senior tag
-
Cassidey
senior tag
válasz
*Ropi* #12946 üzenetére
jobban fogadja az ember a kritikat, ha epito jellegu es tanulhat belole. lehet mas ajanlatot tenni vagasra, szinvilagra, ff-re, beallitasokra, azt tudom hasznositani, ha masodszor is divatbemutatora keveredek. azt, h erdektelen nem igazan. ezzel kapcsolatban nem akarok tobbet irni, ne menjen el rossz iranyba ez a jo topic.
-
*Ropi*
félisten
válasz
toth_janika #12943 üzenetére
Igaza van Johnjohn-nak, Cassidey első képén az ingnyakra csúszott a fókusz, a 3-at meg nem tettem volna ki, mert inkább negatív érzéseket ébreszt bennem. Johnjohn tompítottan írta.
A legnehezebb dolog a képeket objektíven szelektálni, sokszor eshet az ember abba a hibába, hogy valami személyes indok miatt (pl.: tetszik a fülbevalója, stb.) megkegyelmez bizonyos képeknek, amiket normál esetben simán ki kellene rostálni. Ha egy jó, erős sorozatot akarsz csinálni, akkor szívbaj nélkül ki kell szórni minden képet, ami nem üt meg bizonyos mércét. Első körben a bemozdultak, fókuszhibásak esnek ki, utána a vágással / utómunkával sem korrigálhatók, majd a maradékból is csak a leges-leges-legjobbak maradjanak.
-
hemaka
nagyúr
válasz
stefanitsr #12934 üzenetére
haha, Árkádia
Pont akkor kezdődött, amikor jöttem ki az Interből, alig tudtam átverekedni magam a tömegen, káromkodtam is rendesen, mert siettem xD
-
toth_janika
őstag
válasz
johnjohn #12942 üzenetére
Naná!
Szeretem a kritikákat, tanácsokat olvasni, mert azokból tanul az ember! De a "jellegtelen", szakmai tanácsokat nélkülöző hsz-eket rossz olvasni, mert elveszi az ember kedvét attól, hogy bárkitől tanácsot kérjen! Én is kaptam már Tőletek olyan tanácsot, amit megfogadtam, és tanultam belőle, és azt szeretném, ha nem sűllyedne le ez a fórum is a fikázás szintjére!
Amúgy písz meg minden! -
johnjohn
addikt
válasz
toth_janika #12937 üzenetére
Azt hittem a kritikát is be lehet írni, nem a csak a földre borulós figurákat belinkelni! Bocs .
-
stefanitsr
senior tag
válasz
toth_janika #12940 üzenetére
Najó gyorsan nyomok be egy makkát is, necsak emberek legyenek.
Cassidey: szombaton délután a 15:00-ás előadáson voltam egy barátommal akivel párban toltunk egy sorozatot a bemutató közepén. Meglehet feldobok még pár képet a flickr-re, ha ráveszem magam hogy utómunkázzam őket...
Szerintem ha engem láttál volna akkor arra emlékeznél, kivételesen teljes harci díszben dolgoztam (egyébként ha nem dolgozni viszem a dolgaimat minimálfelszereléssel vonulok fel).
-
toth_janika
őstag
válasz
Chapel #12939 üzenetére
#12932) toth_janika : honnan tudod h 60 éves volt? Csak nem lett valami a dologból??
(nem tudtam kihagyni)
Hát a melle lógásából, és az oldalirányú kitéréséből, valamint a ráncosságából következtettem a korára!Az a baj, hogy néha azt érzem, hogy ha nem tudsz egy hangya pöcséről nagyítást csinálni, mert mondjunk nincs 150e-s macro obid, akkor nem leszel nyerő!
Egyre inkább azt érzem, hogy építő jellegű kritikák, tanácsok helyett, csak a fikázás és a lehúzás megy!
Természetesen tisztelet a kivételnek! -
Chapel
addikt
válasz
toth_janika #12937 üzenetére
Azért még rem nem tartunk ott
Amúgy amiért ez a topic a kedvencem az az, hogy itt baráti és szakmai légkörben érzem magam!A sorrend nem véletlen....
(#12932) toth_janika : honnan tudod h 60 éves volt? Csak nem lett valami a dologból??
(nem tudtam kihagyni)
-
Cassidey
senior tag
válasz
stefanitsr #12934 üzenetére
Mikor voltal kint, lathattalak?
Nem tudtam, h lesz ez a show, jo hogy odakeveredtem.
johnjohn: szerintem nem
ps.: megneztem oket egy kis sharpennel a borostanal es szemen es tenyleg jobban neznek ki, de meg mindig nem gondolom oket eletlennek. lehet itt erdektelen egy portre igen, inkabb a bogarak viragok allatok a nyerok ha ide akarok szurni..Chapel: koszi
en inkabb embereket szeretek fotozni
-
Pangea
csendes tag
válasz
Szten Márs #12928 üzenetére
Nem vakuztam szembe, csak szemből és jelentősen levettem a vaku erejéből. Szerinem semmi gondja nem lesz. Legfeljebb nem lesz vakvezető kutya.
(Bocsánat, durva poén volt, csak adta magát.) Félreértések elkerülése végett, semmi kárt nem tudnék okozni Neki.
-
Bibby
addikt
válasz
Szten Márs #12928 üzenetére
Azért ha van egy kutyáról néhány fotó semmi baja nem lesz. Nyilván azt nem tolerálja ha napi 20x szembevakuzzák.
-
pisti
őstag
válasz
Stalker-2572 #12922 üzenetére
Phuhh, kettőt kérdezz és könnyebbet.
Egyébként passz, nemtudom mi akadálya lehetne a dolognak, de az a tuti ha leteszteled.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Stalker-2572 #12922 üzenetére
Itt sem találtam olyat, hogy password protection
Olyan oldal kéne, ahova nem kell regelni a harmadik félnek, de csak kóddal tudjon belépni.
-
Stitch
őstag
válasz
toth_janika #12914 üzenetére
Szerintem ez már túl kicsi részlet vagy jobban kellett volna megoldani. Monokinis csajokról kép?
-
flegos
senior tag
válasz
toth_janika #12914 üzenetére
Hehe csak nem Nei Pori?
-
flegos
senior tag
válasz
Motion_Blur #12909 üzenetére
Üdv!
nem tudom, hol ez a Templom, de, hogy az én városkámban lévö pontosan igy néz ki arra mérget vennék. Furcsa lenne ha ez a Templom nem az lenne amelyikre gondolok, ennyire egyforma nem lehet 2 templom. Hol lelhetö az építmény?Egyébként jó a kép!
-
hakagyi
csendes tag
válasz
Stalker-2572 #12911 üzenetére
Vannak ingyenes weboldalak ahol saját gallériát is csinálhatsz forummal stb..
pl :[link]
-
pisti
őstag
válasz
Az 1/5 kézből nemrossz, király a képminőség is az iso800 ellenére, tényleg szép, nekem is tetszik.
Stalker-2572:
Erről ma hallottam, nemtudom mennyire jó vagy nem jó. -
Stalker-2572
veterán
Fényképalbumokat hova lehet feltölteni?
-
Chapel
addikt
válasz
Ez pont olyan mutogatni való kép mint az enyém volt,csak ez sokkal jobb
Grat -
Motion_Blur
félisten
1/5 kézből, kicsit vágva, utómunka alig (RAW) ISO800 (templomban szinte full sötét volt)
Nem nagy minőség, de nekem a dslr-re való átállás szenvedései után nagyon tetszik
[ Módosította: Foglalt név ]
-
hakagyi
csendes tag
Köszönöm a válaszokat örülök hogy mindenkinek tetszik ,és ami a legjobb a naplementés képen a lány a feleségem
[link]
-
Kobe
veterán
tegnap este lőttem Pécsen
-
Chapel
addikt
válasz
Motion_Blur #12900 üzenetére
Azt nem tom milyen fajta,de h nem cseszegetném ilyen pozícióban az tuti
Dslr-el? Nem rossz ezelőző Hsz-emhez: Privátban írjon akit érdekel!
-
Chapel
addikt
Akit érdekel,ezeket a könyveket,korlátozott darabszámban a bolti árhoz képest 40%-al olcsóbban tudom beszerezni raktárról! (remélem nem veszitek reklámnak
)
National Geographic kiadványok:
Digitális Fotóiskola Utazóknak
Fotóiskola: Kaland és Pillanat
Scott Kelby Digitális Fotóskönyv 1, Digitális fotóskönyv 2
Digitális Fotózás tükörreflexes fényképezőgéppel
Pesten vok,személyes átvétel játszik csak.
-
Xantomas
őstag
válasz
Motion_Blur #12900 üzenetére
Börd.
Szerintem egyszerű erdei sikló.
Mod: öcsém azt mondja Szürke erdei sikló. Én elhiszem.
Aktív témák
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OTP Bank topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest