Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Motion_Blur
félisten
Üdv! Tudja valaki, hogy ez milyen állat?
-
drkbl
őstag
válasz
philoxenia #12885 üzenetére
Igen, ilyenre gondoltam.
-
hakagyi
csendes tag
Sziasztok !
Még nem láttatok egy képet sem tőlem ,itt van néhány !
Lehet véleményt írni nyugodtan
link,, [link]
(ezek még mind canon 350d vel készültek)
-
drkbl
őstag
válasz
Depression #12837 üzenetére
Próbáld ki a csúszkákat egy jól sikerült képeden, és ha sikerült kihozni egy rosszabbul sikerült képedet, akkor tudod, hogy kell javítani
@sztyui2: balról vágnám egy kicsit, de nagyon hangulatos kép lett, "visszaemlékezős"!
@morceaux: A felhős képek tetszenek, erősek a színek!
@biggamer: Mindenesetre ügyesen kicselezte a problémát az ejtőernyős
@Tüzi: Miért ne lehetene? Csak nyugodtabb lesz a kép, ami itt erősíti is a hangulatot. Jó kis "merengős" kép lett, tetszenek a madarak a sarokban, egyedivé teszik a tájképet.
@Ndruu: A csigás jó lett, esetleg egy portrévágás a háttércsigával együtt? A drótkerítés is jó lett, "bezárt sportpálya/gyár" hangulata van.
-
válasz
Depression #12881 üzenetére
Nálam is csak a gép volt, állvány híján pedig ennyit tudtam belőle kihozni. A talaj szintjére próbáltam igazítani az illesztést, ezért néhol a villanyvezeték "megtört".
Amúgy meg szívesen. -
Pilács
senior tag
Hol vannak a fotóstalálkozó termései?
-
rumos14
nagyúr
-
-
Chapel
addikt
válasz
toth_janika #12866 üzenetére
Én elgondolkoznék a Pentax K200D-n 18-55 kitobi és egy 50-200 tele együtt 149.990.- több helyen is!
Inkább egy "olcsóbb" gép és plusz 2-3 obi kitben sztem mint egy drágább gép de egy obival. Sztem. -
válasz
toth_janika #12868 üzenetére
Akkor nem szóltam
-
rumos14
nagyúr
HDR stílusgyakorlat a kellemes őszi időjárásról:
[link] -
válasz
toth_janika #12866 üzenetére
Használt 400D, vagy D60-40x, és a többit obira?
-
toth_janika
őstag
Viszont hálás téma! Ugyanis sztem az ilyen képekkel lehet azt megmutatni, hogy milyen is valójában a világunk, köztük Budapest is! Ha az ilyen képek után elgondolkodik egy-két ember, hogy Budapest nemcsak a Várnegyedből, meg a Rózsa dombból áll, akkor már megérte!
MOD:
Bocsánat, de lejárt az előző hsz modideje!
És másik kérdés: adott 200e Ft, amit fényképezőgépre szánnék! Sztetek 30D vagy D80? Nekem az utóbbi jön be, meg valamivel olcsóbb is, de a 30D-t meg használtam már! -
toth_janika
őstag
válasz
Szten Márs #12850 üzenetére
Nem nem! Dehogyis!
Igazad van a "kontrollshiftú"-val kapcsolatban!Ennyire képes az S7000!
Megvan ugyanez a kép egy 400-as Kodak filmre fotózva!
Annak picit másabb a jellege!
-
biggamer
veterán
Egy kis nyálcsorgató : [link]
Jinxx
Köszi a véleményt. -
morceaux
aktív tag
Köszönöm mindenkinek!
Igen, utómunka van a képeken, mert szeretem az utómunkát, csinálni is meg az eredményét is, általában kontrasztot adok, meg egy kis vibrációt
expót meg fehéregyensúlyt állítok ha kell, mert az a böhöm lcd csak arra jó hogy súlya legyen, se élesség, se korrekt fényvisszaadás... esetleg dri ahogy kívánja a szemem, meg mostanában a Lightroom beépített ND szűrője
)
-
-
Pilács
senior tag
-
Chapel
addikt
Régen raktam fel képet.....
-
biggamer
veterán
Amikor a nagy farok hátrány.
/ kecskeméti repülőnapon képeztem, most fedeztem fel szerintem poénos talán /(#12842) toth_janika
Nekem tetszik, de egy kis törődést megérdemelne a kép.(#12847) morceaux
A 3. tetszik a legjobban, de a csigás képed is tetszik. -
Szten Márs
nagyúr
válasz
toth_janika #12845 üzenetére
Sajnos szerintem túlzsúfolt, rengeteg zavaró motívum van a képen, elsikkad kicsit a lényege és az elrendezése sem sikerült olyanra, hogy ezt ellensúlyozni tudja. Valamint a tipikus "kontrolsiftús" sima deszaturációs túnuszszegénység is előnytelen rajta, szerintem ha az ember digitális képről akar fekete-fehéret csinálni, akkor mindig eléggé meg kell küzdeni vele, mert a sima deszaturációval igen rossz eredmények születnek.
Remélem nem fogalmaztam bántóan, de ezt most ilyennek érzem -
pisti
őstag
válasz
toth_janika #12845 üzenetére
Igaz, teljesen szubjektív a dolog, én sem akarok vitatkozni ezen.
Huhh az ilyen képeket nem szeretem, pedig ez jónak tűnik a maga kategóriájában. Hajléktalanság
. Nem egy vidám téma.
-
morceaux
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam beugrom: -
tildy
nagyúr
Látom sokan összegyűltetek ide fotósok, ezért nektek szeretném figyelmetekbe ajánlani az Útisúgó.hu fotópályázatát! Töltsetek fel képeket, és szavazzatok!
-
toth_janika
őstag
Nem akarok vitatkozni, de a "különösebben jó" kategória elég egyénfüggő!
És azért mutattam meg, mert nekem tetszik, több ismerősömnek is tetszik, és hát gondoltam vadigeneknek is megmutatom, mit szólnak hozzá? Sztem! Na mind1!
Ez a téma lezárva részemről!
Amúgy a hsz második bekezdésében foglaltakat mindenképpen megfogadom, sőt igazad is van, lehet lesz ebből egy HDR próbálkozás, csak legyen időm hazamenni!
Nem tudom ezt a szocio fotót linkeltem-e már!
Esetleg erről vélemény?
MOD:
Annyit a képhez, hogy ez a Deák téren készült! -
pisti
őstag
válasz
toth_janika #12842 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy én mit hoztam volna ki belőle.
Hanem, hogy fényképeztem-e volna, valamint ha igen, és nem különösebben jó akkor másoknak megmutatom-e?Egyébként megpróbálhattad volna esetleg belevenni a lámpa által megvilágított részt is, romos fal, meg csatorna már elég lehet, mindezt persze több expóval HDR képként, hogy részletgazdag maradjon a lámpa és a gyengefényű rész is.
Vagy ha nagyon a lámpára és a koszosságára akarod koncetrálni a képet, akkor maradhat csak a lámpa, de közelebbről, nem is kell minden részének látszania, egy részletéből meg lehet próbálni kihozni egy absztrakt szerű képet.Bebörtönzött macska?
Jópofa.
-
pisti
őstag
válasz
toth_janika #12838 üzenetére
Ez így magában kicsit kevés szerintem egy teljes fotóra. Egyébként nem rossz.
-
Depression
veterán
Gimp-et használnék, de valójában nem is ez számít, mert úgy vettem észre, hogy az alapfolgokkal sem vagyok tisztában.
Amik érdekelnek, az az, hogy mikor kell/ene kontraszt állítás, szaturáció, stb.
Tehát nem program specifikus, hanem inkább az érdekel, hogy a kép szempontjából mikor mit érdemes csinálni. -
Chapel
addikt
válasz
Cassidey #12835 üzenetére
Pentax K200D 18-55 obival és egy Scandisk Extreme III 4gb kártyával...de többet nem írom be mert örömujjongásom közepette, már vagy 4x beírtam
Azt hiszem elég szerencsés vok,mert sok felé jártam már a földközi-tenger körül,de akkor még nem hozott lázba a fotózás,szal sajnos én ilyen szép képekkel nem büszkélkedhetem
De biggamer-nek megígértem h a legközelebbi PH-s fotós talin már ott leszek
-
Cassidey
senior tag
válasz
Chapel #12831 üzenetére
felek a tulszaturaltsagtol, szoval ahhoz a csuszkahoz nem nagyon nyultam, lehet azert
ilyenek voltak a szinek
gratulalok az uj gepedhez, milyet vettel?
j.bravo: kepzeld, en meg akkora balfasz voltam, h nem vettem polart mielott utaztunk, ott meg eselytelen volt. mi csak nicosiaban voltunk fel napot, amugy csak pihi volt, nem is nagyon fotoztam
-
drkbl
őstag
válasz
Depression #12833 üzenetére
Ilyen oldalra gondoltál? [digiretus.hu] Konkrétan milyen programot használsz/használnál?
-
Depression
veterán
Tudtok nekem ajánlani egy oldalt, ahol az utómunkát magyarázzak. Mit, mikor, hogyan, és főleg miért kell/érdemes csinálni?
-
j.bravo
addikt
válasz
Cassidey #12830 üzenetére
Én is csináltam ott néhány tucat agyonpolárszűrőzött, a déli naptól szanaszét égetett képet (mármint az én képeim olyanok, nem a tieid
).
Ha majd eljutok odáig, teszek fel párat. Azért sajnálom hogy csak egy napot töltöttem ott (a többit Larnacában meg még pár kirándulás volt. Persze azok se voltak rossz helyek)
-
Cassidey
senior tag
megvolt a nyaralas nekem is
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #12823 üzenetére
Kislétra+törülköző+önkioldó
Holnap nem dolgozom,szerintem szét fotózom a várost
Egyébként meg neked és Motionblur-nek is
West: rem ez dicséret
-
Chapel
addikt
Első dslr képem,az új géppel,kilőttem az ablakból...tudom,tudom de még menu-t sem néztem át
-
Terapeuta:
Szerintem nehéz volt jó képet készíteni a helyszínen... De majd jönnek a profik, aztán megcáfolnak. Próbáltam 3 különböző expót lőtni egy témáról, de csak ±1-es értékkel tudok. Állványom meg nincs, hogy külön záridővel lőjjek három-négy képet. Így is sok helyen bemozdul a kezem és úgy nehéz utólag összeilleszteni a három képet.
Hydra SR: Ezek ugyan nem jégmadarak
, de a minőség most is nagyon ott van!
Olcsi: Ez milyen technikával készült?
sztyui2: Egyre jobban tetszenek a képeid.
Meg lophatok is belőle pár ötletet magamnak
-
Olcsi
senior tag
Tegnapi kép a Bugaci Pusztáról: [link]
-
BEE
addikt
válasz
philoxenia #12802 üzenetére
Nem rossz ötlet, csak lenne aki megcsinálja.
BEE
-
Chapel
addikt
Megvan a Pentax K200D 18-55 obival és egy scandisk Extreme III 4GB kártyával!!!!
Juhhhhúúúúúúúúúúúúúú
-
pisti
őstag
válasz
Depression #12797 üzenetére
Erre egy darabig nem nagyon lesz szerintem igazi megoldás, esetleg valami majd ha kifejlesztenek valami portaszító energia mezőt, amit be lehet kapcsolni az objektív előtt.
Esetleg fényképezőgépre erősíthető levegős porlefújó rendszer ami még jó lehetne, ami minden expozíció előtt takarít egyet. De ilyenről se hallottam még.
Persze a legjobb, hogyha nem ennyire porzó talajon táncolnak és nincs ilyen porfelhő.
-
BEE
addikt
válasz
Depression #12797 üzenetére
Felverték a port és te belevakuztál.
Az obin lévő por nem csinál ilyet.
Csak annyit tehetsz, hogy messzebb mész a táncolóktól.BEE
Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest