- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
nyikszi #72299 üzenetére
helyileg hol vagy?
tök fura mert én 18-ban lakom és mikor december 1.-én rendeltem az 1000-es netet
kapásból 5nappal később már jött a srác bekötni
de akkor még csak 100/100 volt mert nem volt gigás switch
egész decemberben felújítottam a lakást így kb. dec. 29.-ig nem is volt használva a net
amikor beköltöztünk akkor meg írtam nekik hogy 1000-es netet rendeltem hahó és még mindig csak 100/100 van.
hibabejelentésben adtam számot felhívott a szerelő hogy látja hűségben csomaggal rendeltem és van telefon is akkor nem tud 1000-es netet adni, én meg mondtam hogy telefon nincs bekötve csak az akció miatt kellett
ja hogy akkor másnap jönne hoz gigás switch-et és rátesz ONT-re
jött is reggel és megy is azóta is a gigás net
ONT-n csinált nekem egy portot a többieket meg rárakta gigás switch-re bár nem volt tele a switch
azért fura nekem hogy máshol miért nem foglalkoznak vele hiszen biztos hogy van gigás switch-ük csak ugye oda visznek ahol előfizető indokolja
de amilyen gyorsan megy az FTTH átállás így még igencsak engedhetnének nagyobb előfizetőket
ez a baj hogy annyira olcsók a csomagok hogy nem nyer semmi hasznot a DIGI egy 100 vs. 1000 FTTB-s ügyfél között így inkább tojnak a kiszállásra meg switch cserére
sokkal jobb lett volna ha 2000 lett volna a 100-as csomag, mondjuk 4ezer az 500-as meg 6ezer az 1000-es
akkor nyernének azon ha valaki gyorsabb netet akar -
nyikszi
őstag
válasz
Lackooo84 #72297 üzenetére
Nekem már 2,5 hónapja húzódik 100-ról 500-ra
Február elején rendeltem, majd 1 hónap múlva bementem üfsz-re, ott elhajtottak, hogy 60 nap. Bementem húsvét előtt, akkor adtak egy számot, 3 napon belül keresnek. Aha, persze, senki nem keresett a digitől. Múlt héten pénteken megint hívtam őket, majd keresnek. Mikor? Azt nem tudják. De mondom a 3 nap rég letelt, de csak nem mondott semmit. Sz@rnak ezek ránk, nem érdekli őket az egész. Az üfsz-n is csak reszelgette a körmét az egyik, a másik meg a telefonját nyomkodta.
-
-
Lackooo84
nagyúr
Nah, már el is ment a szerelő, és az volt szitu, amire gondoltam, a lépinkben egy pénteki FTTB 500-as bekötés során a kábelem a 100-as switchben landolt, mert betelt az ONT. Szerintem itt nem fogják megúszni most a gigás switch kihelyezést, nem bírta ki az optikázásig...
-
válasz
djsilas #72274 üzenetére
Pedig amikor az erzsébeti lakásban újra lett kábelezve (kompletten, tehát villany csere + LAN-koax kialakítás), az egyik villanyszerelő szabályosan hülyének nézett, hogy miért ragaszkodom a CAT6-hoz? "Mire nem elég a 100Mbps?)
Hiába mondtam neki, hogy már a "bejövő" internet kapcsolat is 1Gbps, csak nem akarta megérteni...
-
djsilas
tag
válasz
qnadam #72287 üzenetére
Ejjjh, de ritka az ilyen...
respekt, no problem
Egyébiránt sok esetben a feltöltés valóban le tudja lassítani a letöltést is, és az egyébként alacsony és/vagy stabil ping rettentően meg tud nőni. ADSL és mobilnet manapság a tipikus eset erre, szerencsére a Digi rendszere "más liga". Szóval a p0rn seed másik topikban akár be is jöhetett volna -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Lackooo84 #72291 üzenetére
Megvan a hiba. Biztos valamit babráltak lent a lépiben a kábelekkel, és nem az ontba dugtak vissza...
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
válasz
Lackooo84 #72288 üzenetére
Nem, nálam rendben van.
-
Lackooo84
nagyúr
Net másnál is meg van feküdve? Tbányán ilyen 90/100-akart mérek wtf...
-
csucsreg
tag
válasz
Cirbolya_sen #72213 üzenetére
-
CirrMee
addikt
válasz
djsilas #72275 üzenetére
Nyugdíjas szülőknek vettem.
Nem nagyon van szükség náluk az AC -s wifire. A routert 5db ezresért szereztem nekik, de alig volt használva, még egy karc sincs rajta, fólia még a tetején. A wifi adója mindenesetre stabilabb, mint az ezerévesen leváltott dlink routernek volt. -
djsilas
tag
válasz
CartmanLand0 #72211 üzenetére
Igazából nagyságrendileg már vagy 20éve, hogy értelmes ember nem húz Cat5 -öt, és boltban is kb. hülyének fognak nézni, ha ilyet keresel. Ha esetleg mégis lenne és kapsz, akkor is jó esélyed van rá, hogy pár méteren az is vinni fogja a Gigabitet. Csak sokan úgy csinálnak még ma is, mint a 2000-es évek elején. Ettől persze igazuk van, mert tényleg Cat5e kell legalább, ahogy írják, nem akarok kötekedni. Csak épp 100 megemlítésből és ellenőrzésre felhívásból kb. 1 esetben jön be ez a túl régi a kábel dolog, ezért nem értem miért kell naponta olvasnom.
-
_Petya_
őstag
Köszi mindenkinek a válaszokat!
-
Geth
veterán
válasz
_Petya_ #72269 üzenetére
Anyáméknál én egy vasárnap kora du. telóztam be (serial nem kellett), 20 perc múlva már máshogy álltak a LED-ek a dobozon (végig legyen áram alatt amíg nem végeztek), de hivatalosan 72 óra...
Amikor előadtam az igényt, utána még át kellett adni anyámnak a telót a beazonosítás miatt (az ő nevén van a szerződés), szerencsére a kérést nem kellett újra lediktálnia, mert abból nem bridzs, hanem rablórömi lett volna -
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Holnap megyek egy ismerősömhöz routert beüzemelni, ehhez át kell rakatni a GPON ONT-t bridge módba. (eddig router módban használták, most külön router lesz)
Ez hétvégén is megy, ugye? Tehát szombaton is van olyan ügyfélszolgálat, aki kb azonnal átállítja?
Ha van, akkor pontosan mi kell hozzá, a szerződés számon és az eszköz serial számán kívül? Probléma-e ha az illető albérlő, és esetleg (nem tudom biztosan..) nem az ő nevén van a szerződés?
Köszi!
-
poli27
veterán
Egyenlőre nagyobb városokba Budapest És Pest megye nagy részén, meg az autópályák mellett lesz elérhető, az az infóm van, folyamatosan bávítik majd.De árban nagyon odabaszós lesz állítólag... a többi 3 szolgáltató emiatt cirkuszozik is a Digivel... Nekem az is elég, ha letörik az árakat, és a többi nem kartellezik, mint ahogy eddig tették... 50 es lesz a körzetszámuk.
-
DonMaster
addikt
van még olyan aki nem kapot számlát? de szolt és még mindig semmi?
elöbb beszéltem 1272-vel újra, és mivel az ö hibájuk semmi szankció nem jár ha nem lenne idöbe befizetve,
tehát ápri30-ig az áprilisi számla. 5 napon belül a postás sem fogja hozni a csekekt amit még nem generáltak leszóval várni kell.
-
Urak, van DIGI mobilnet topik, ez a téma oda való. Köszönöm!
szerk.: Látom közben már 4Grider is jelezte.
-
4Grider
félisten
válasz
iMaverick #72255 üzenetére
Ezeket a köröket már régen lefutottuk a topikjában, kérem, hogy ezt a vezetékes Digi topikot ne szemeteljétek tele Digi mobilos hozzászólásokkal!
-
worxland
addikt
válasz
herdsman12 #72256 üzenetére
Budaörs: itt is megjelent.
-
-
-
-
Gróf...
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz
AngelH #72242 üzenetére
Eddig 2:0 a XVI. ker. javára (onnan nem ment)
(XIII. ker, IPv6 yes, CGNAT no-no, itt jó)(#72240) forten: ha ugyanaz az isp az oldalnál és a natolt kliensnél, ez segíthet ismerősödnek.
(#72233) Intruder2k5: nslookup oldal-címe dns-címe (így más DNS-sel is meg tudsz nézni ilyesmit).
-
AngelH
aktív tag
Nálam sem megy, XVI FTTH, nincs NAT, ipv6 van.
Tracing route to kagye.gportal.hu [94.199.52.240]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms AngelHome [192.168.1.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 2 ms 2 ms 2 ms ae-13.cr01.budapest.digicable.hu [78.131.3.100]
5 2 ms 2 ms 2 ms te-0-3-0-0.xr01.budapest.digicable.hu [78.131.3.115]
6 83 ms 4 ms 8 ms 193.188.137.62
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * ^C -
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72237 üzenetére
El kellene már intéznem, hogy ne NAT-olt címem legyen a Diginél (jelenleg az van; eddig lusta voltam vele foglalkozni, mert különösebb bajt nem okozott - de lehet hogy most igen).
Köszi a segítséget. -
-
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72235 üzenetére
Igen, erre az IP-re oldja fel.
-
És az IP jó amire feloldja a címet? Nálam válaszol a ping-re is.
ping kagye.gportal.hu
kagye.gportal.hu [94.199.52.240] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 94.199.52.240: bájt=32 idő=6 ms TTL=59
Válasz 94.199.52.240: bájt=32 idő=5 ms TTL=59
94.199.52.240 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 5ms, maximum = 6ms, átlag = 5ms -
Egon
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #72233 üzenetére
Mepingeltem az oldalt, és elvileg a névfeloldás megy, de time out-ra fut a ping.
Viszont pár napja még garantáltan ment ez az oldal nálam is, mert gyakran rá szoktam nézni, úgyhogy nem igazán értem, most mi van. -
-
Egon
nagyúr
Kérem, próbálja már ki valaki, hogy az alábbi link működik-e digis net alól (nálam nem megy, de mobilnetről igen):
kagye.gportal.huKöszönöm előre is!
-
Xanax88
tag
Halihó!
XV. kerben vagy környékén mindenkinek minden okés?
20:00kor elszállt a net TVvel együtt és azóta semmi életjelet nem produkálnak...
Oldalon nem ír semilyen karbantartást, vagy csak én nem találok róla semmit...
-
Gróf...
aktív tag
válasz
CartmanLand0 #72204 üzenetére
Hogy sikerült elintézned? Már másodszor próbálom ugyanezt a váltást meglépni, de semmit sem reagáltak.
Először csak simán megrendeltem... Le se szartak!
Majd beballagtam az ügyfélre, ahol azt az utasítást kaptam, hogy "rendeljem meg megint, mostmár biztos reagálni fognak rá!" Aha! Nem tudom, hogy a "Le sem szarást" lehet-e fokozni...? -
törölt tag
válasz
Ernesto78 #72224 üzenetére
CartmanLand0 #72204:
"Na most nekünk nincs sem telefonunk, sem tv előfizetés, csak a kábeles internet, nem is kell egyik sem ..."
Nekem ebből a mondatból az jön le, hogy NINCS telefonjuk.
Ettől persze még beköthették nekik az UTP kábelt 100 Mbit/s-re (FE-re), de nem valószínű. -
Ernesto78
aktív tag
válasz
Akkor kell szerelni a kábelt, ha a telefont is azon keresztül vitték be, mert akkor a telefonnak új kábelt visznek be a telefonig és az UTP kábel összes szálát bekötik, így lesz meg a sebesség. Nekünk ezt csinálták.
-
Brandynew
őstag
válasz
Cirbolya_sen #72216 üzenetére
Próbáld másik böngészővel, pl. nagy különbség van a Chrome és Firefox között, a Firefox javára.
-
CirrMee
addikt
Leendő FTTH nethez egy TP-Link TL-WR1043N V5.0 megfelelő szerkezet (kihajtás szempontjából, lásd gigabites net)?
-
Brandynew
őstag
válasz
Cirbolya_sen #72213 üzenetére
Szia,
A Digi oldalán is a speedtest.net van, az nem a saját mérője. Próbálgasd, válassz másik szervert a speedtest.net-en, mindegyik más eredményt fog hozni.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
Sziasztok, XX-XXIII. kerületben másnál is van FTTH-n lassulás? Nálam router mögött 150/140, közvetlenül Digi ONT-ból tárcsázva 305/290. A szomszédban ahol a ONT router módban van, Digi speedtest 920/308 míg a speedtest.net oldalról 196/250. Nálam jelentős különbség a Digi és a speedtest.net oldal között nincs.
Kicsit elgondolkodtató, a két mérés közötti különbség. -
DonMaster
addikt
amég nem mérsz kábelel addig töknyolc mit ir wifin, és milyen brutál wifi-vel méred azt, lényeg telen, routernélkül lan-on mérj, addig ha 200/200-at mrész wifi-n sem panaszkodhatsz,
szerintem sávokat kéne váltani + 80-160mhz-esre is az javitana, nekem mi router 3g-vel 7260ac kártyával van 400/300 wifi-n. és ezek 40 vagy 80mhz.es a tiéd ha jol tudom 160mhz-es több kéne legyen de az user erro miatt nem több, viszont mérj kábelle, addig nem tudod hogy meg van-e vagy sem, és saját router nélkül mérj.
-
CartmanLand0
senior tag
Köszi ... a kábel CAT5E gyorsan meglestem
-
-
Brandynew
őstag
válasz
A kábelen is múlhat, ha CAT5, mert azon max. 100 Mbit megy át, de gondolom CAT5e a kábel, szóval nem kell újrakábelezni.
-
MasterMark
titán
válasz
100-as switchből 1000-esre dugnak az ottani elosztóban. Nem nálad szerelnek.
-
4m@15
tag
válasz
MasterMark #72203 üzenetére
Van internet, böngésző megy, fogadni is tudok leveleket. Ez most ilyen fejvakarós sztori, megint.
-
CartmanLand0
senior tag
Üdv!
Diginet100-ról váltok Diginet500-ra. Még a múlt hónapban voltam bent az ügyfélszolgálaton elintézni, mára kaptam időpontot, hogy jönnek a kollégák szerelni. Na most nekünk nincs sem telefonunk, sem tv előfizetés, csak a kábeles internet, nem is kell egyik sem ... routert sem használok, kábel közvetlenül a gépbe megy ... mikor rákérdeztem az ügyintézönél, hogy konkrétan mi a pöcsömet kell itt szerelni, nem tudott értelmest választ adni. Esetleg volt valakinek tapasztalata ? Én úgy gondoltam, csak valamit átállítanak és kész ... gondolom nem a kábelen múlik a net sebessége ... vagy igen ? Nagyon remélem hogy nem kell ujra kábelezni, mert tökön szúrom magam
Amúgy egy 3 emeletes társasházban lakom, nem tudom ez fontos info e.
-
4m@15
tag
Sziasztok!
Céges gép, régi rendszer tudom, és az Outlook Express tegnap óta vacakol küldésnél.
Nem módosult semmilyen beállítás, minden maradt a régi. Annyi változás lépett fel, hogy az Outlook archiválta a régi leveleket.
Mégis egy figyelmeztetést dob minden küldésnél, viszont el is küldi a leveleket, de maradnak a postázandóban. Akárhányszor rámegyek a küldés/fogadásra, annyiszor küldi el, de nem mennek át az elküldött elemekbe.Mi lehet a gond? Köszönöm előre is.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kempingezés és sátrazás
- Vigneau interaktív lokálblogja
- BestBuy ruhás topik
- Hobby elektronika
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Facebook és Messenger
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- További aktív témák...
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged