- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
pw12345
aktív tag
válasz
poli27 #79268 üzenetére
A Digi mostanában (a vírus előtt is) enyhén szólva változó minőségű.
Már időnként le is dobál. Biztos nagyon rossz kisfiúk voltak, csúnyaságokat is csináltak, nem tudom megítélni.
Én úgy képzelem az említett körzetekben megnyúzták az előfizetőket és tamtam dobot csináltak a bőrükből.
Ám a GVH-soknak (meg a NÉBIH-nek) nincs épp egy hangyányit sürgősebb dolguk, de komolyan? Mire tartjuk őket?
Csak így, fokozott ajánlásképp a GVH-nak nem azzal kellene most foglalkozni, hogy befagyassza a védőeszközök egekbe szökő árait és a már meglévő (nem tudom mit termelő, mert WC papír és papír zsebkendő sincs) papír, mosogatórongy és műanyag üzemeket felül vizsgálni, hogy ugyan mit tevékenykednek, és nem maszkot kellene gyártatni velük??? -
Laccoss
addikt
válasz
poli27 #74878 üzenetére
Kifelé menet meg visszadugták a 100ast, mi?
Azt írta, hogy nagyon gyakran 100 mbites sebesség volt, tehát ha 100as kábel volt bedugva a lépcsőházba hozzá, akkor mindig 100 mbit lett volna. Mondjuk a Lan-on, meg wifin mért 100 mbit ugye nem egyenlő az internet 100 mbit-jével.
-
adika4444
addikt
válasz
poli27 #74872 üzenetére
Például normális tűzfalhoz, mert a NAT hiányában minden eszköz elérhető kívülről, és célszerűbb egy routeren belőni, hogy befelé nem lehet új kapcsolat, csak arra, ahova a mostani v4-es időkben is van forward...
Emellett pl. a DHCP-t sem lehet piszkálni, hogy az eszközök belső DNS-sel elérhetőek legyenek. -
denko
senior tag
válasz
poli27 #74776 üzenetére
Igen ezt szeretném, köszönöm a válaszokat.
Felhívtam a digit és elküldték kb, mert aszfben is egy végpont van.Nem lenne gond, csak amikor bevezették a kábelt akkor szabályosan falba építettem a kabelt miután atfurtam. Most ehhez hogy kivigyem másik szobába szét kell bontani azt a falreszt kiszedni a kabelt, kitagitani a lyukatés routerbol visszavezetni ugyanoda, arról nem beszélve 2 szoba festés plusz lenne és csatornázás pluszba, rengeteg idő és energia. Pedig ha lenne még 1 kábel a dobozból az mindent megoldana.
-
xeon forever
addikt
válasz
poli27 #73278 üzenetére
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual
ast_Path
Hogy nagyjabol ertheto legyen:
IPv4 FastTrack handler
FastTrack is available on the devices with FastPath support. FastTrack is FastPath+Connection Tracking. -
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #73271 üzenetére
biza a Mediatek-es ASUS AC57U meg az AC65P is hasít mint a huzat ugyanúgy 1000-es DIGI neten
mióta megvan a 65P sosem volt gond és úgy pörögnek a weblapok is mint a huzat pedig ugyanúgy megy a torrent. szóval én sem ajánlom a Broadcom procis cuccokat főleg 1000-es nethez nem -
Bogyi007
veterán
válasz
poli27 #72854 üzenetére
A Szegedi Metróban ez volt csak kapható méghozzá ennyiért
Néztem más Szegedi elérhető üzletet is mindenhol vastagon fognak a ceruzák. Pesti üzletekben meg hiába 10k arra nekem még rá jönne minimum egy szállítási költség is.
Így fizettem érte 8994 forintot, hasonló kaliberű Routert sehol nem kaptam volna ennyiért...[ Módosította: radi8tor ]
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #72311 üzenetére
az még nem is lenne gond ha max 32-es osztás lenne mert Telekom is tud 1000/1000 meg 2000/1000 csomagot adni csak ők már csak 32-es osztást építenek nem 64 meg 128-at
32-n vígan elmenne mert annyira kevesen neteznek kábelesen hogy elenyésző lenne az "ütközés" mikor kevés a 2,4/1,2gigabit arra a 3-4 userre aki egyidőben töltene valamit -
zsolt_64
senior tag
válasz
poli27 #72168 üzenetére
A plazmatv-t csakúgy írtam
De félretéve a tréfát: Semmi gondom a PayPass-al csak 1: Miért nem lehet beállítani a pin-kód kérés limitjét ? Mi ez az önkényesen megállapított 5000 HUF
(egyébként a nem Huf akkor mennyi Eur,Usd,CZK,PLN.HRK stb... szóval külföldi vásárlásnál hogy megy ez ?)
Tud erre valaki elfogadható magyarázatot ?
Bocs az offtopicért, de dühít a dolog, mert a bankom tavaly csak a paypass miatt lecseréltette a kártyámat, és CSAK paypassos van.... -
DonMaster
addikt
válasz
poli27 #71959 üzenetére
miért?
neten se számlázták ki.miért az én hibám hogy ök nem számláztak ki? amugy is lett jelezve és azt mondták, hogy fog jönni, , csak ugye eddig már márciusban kezedben volt az épri végén esedékes ,. most meg ápri közepe és semmi sehol.
nem melékesen nem tudsz semmit se csinálni ez ügyben, ha kész lenne a csekk akkor a weboldalon is fellenne vezetve, de nincs felvezetve, és nem egyedi eset hanem több ezer efi-nél van ez most igy. -
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #71876 üzenetére
erről honnan van infó? csak mert nekem DIGI-s szerelő mondta hogy a paneles részt FTTB-->FTTH-ra úgy építik át hogy 64-es de lehet 128-as osztás lesz rajta
Telekom sem úgy néz ki mint aki 32végpontonként egy másik portot használ
simán ott is van 64-es osztás
persze ha már ki van építve ritkán lesz minden végpont bekötve de simán kiépítik 64-128-as osztásra -
forten
aktív tag
-
balhmm
tag
válasz
poli27 #70718 üzenetére
Akkor leírnád mit kell fizetni?
FTTH-s területen az optikai doboz kihelyezése után fizetendő a következő: koax 45ft/méter, utp 65 ft/méter, telefonkábel 15 ft/méter. Utólagos plusz vételi hely esetén 2000 ft/db pluszban. De tényleg várom a véleményed, hogy szerinted mit is kell fizetni ezek meg az apró csatikon kívül... és teszem hozzá jelenleg a nagy inviteles átkötések ezetén ezt sem kérhetik el. (Kötelező kiépíteni annyi tvre, ahol jelenleg is megy a szolgáltatás). De tényleg érdekelne melyik költségre gondolsz!
-
-
ThodEE
őstag
válasz
poli27 #67608 üzenetére
Teljesen új építés, most (kb 2~3 hónapja) húzzák egész Turán és a környéken az optikát, azt mondta hogy az utcánkba a földbe megy az optika, a főúton láttam hogy a földbe is és az oszlopokon is dolgoztak, itt az utcánkba tényleg nem láttam őket az oszlopokon.
Sajnos nem is tudom hol van fizikailag a kiépítésük, nem vagyok meglőve mert UPC be van kötve tehát van minden csak jó lett volna ha a Digit is érdekli hogy tudjon szolgáltatni
Én csak felhívtam őket hogy 11.30 at írt az üzletkötő a papírra miújság van, mondta hogy keresnek a kollégák köszönik a bejelentést, másnap meg a nincs munkaerő a földmunkához információval közölte hogy idén már nem is lesz
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #66635 üzenetére
na de akkor ilyenkor mi lesz?
GVH mégsem engedi az összeolvadást ami már hónapok óta elkezdődött...
vagy befizeti a büntit a DIGI és akkor mégis engedni fogják ha korrigálnak?
az előfizető meg addig szívhat mert már megörült hogy lesz DIGI és fejlesztés erre most mégsem lehet DIGI neki...
90millióból is elég sok ügyfelet lehetett volna FTTH-ra kötni szóval a büntetés is nagyon jól jött a DIGI-nek -
Beniii06
addikt
válasz
poli27 #66169 üzenetére
Igen lassulna Raid1-ban, csak fele annyi lenne az írási sebesség(1x írás, 2x olvasási sebesség + fele kapacitás) viszont ha elszáll egy lemez még menthetőek az adatok), míg Raid 0-ban(2x írás, 2x olvasási sebesség + 2x kapacitás) van. Itt ha elszáll bármelyik lemez, menthetetlenek lesznek az adatok. Ritka családi fényképeket, videókat ne tárolj így rajta.
Arra figyelj, hogyha váltogatod a Raid-et, törlődni fog az egész tömb, minden adattal együtt!. Ezért mentsd le róla mindent váltás előtt!Utánnanézve még nem volt dolgom ezzel a márkával, de funkciókat tekintve már majdnem OMV, ugyanúgy x86-os cpu + linux megy rajta, van virtualbox, stb., viszont ha magadnak építetted volna, spórolhattál volna rajta pár 10-20k-t + full passzív hűtéssel csak hdd hang lett volna(Mini-itx lappal egy kicsit nagyobb méretben, ha ez szempont egy lakásban), nyílván azon nem lettek volna dedikált alkalmazások és ráment volna egy kis idő a felkonfigolásra.
Én csak a hangjára lennék kíváncsi, mert most a kinőtt Zyxel nas helyett egy régebbi i3-as konfigot tesztelgetek mATX méretben és a velejáró zajjal. -
dchard
veterán
válasz
poli27 #65509 üzenetére
Nézd, nálunk a lakásba jövő optika vége a lépcsőházi kötődobozban van, tehát a fém merevítésnek nincs galvanikus kapcsolata a külvilággal. De ház esetén is megoldható, hogy a vezető szálat visszavágod, és raksz rá egy enyves zsugort, így az ONT környékére már csak műanyag érkezik.
Viszont az FTTH-tól függetlenül is igaz, hogy egy sima APC elosztót maximum hamis biztonság érzetet fog adni, nem valódi védelmet a villámok/túlfeszültség ellen.
-
mpo
veterán
válasz
poli27 #65482 üzenetére
Jól írtad, a konnektorból kaphat.
Az FTTB-nél a külvilágból jön az UTP, telefon és koax, amik routerbe, telefonba és tv-be mennek.
Hiába védem az eszközöket egy APC elosztóval, a kábeleken még kaphatnak túlfeszültséget.
Az FTTH-nál nem jön semmi olyan kábel, ami túlfeszültséget okozhatna, ezért az ONT-t elég védeni egy APC elosztóval.
A többi eszközt továbbra is kell a konnektor oldalon védeni. -
Varszegig
veterán
válasz
poli27 #64303 üzenetére
Ne kezdd te is
Nem azt mondtam, hogy nem kell fúrni, hanem azt hogy nem mind1, hogy hol, és hogyan. Nálunk az első szerelő ablakon át akart fúrni, én mondtam, hogy a padláson át akarom, akkor jött azzal, hogy nincs a dobozban hely, és elment. A 2. (már igazi digis szerelők) kijöttek, másik dobozból bekötött, a padláson át, ahogy én kértem. Mindig van kulturált megoldás, csak keresni kell. 16 éve épült a házunk, azóta volt Invitel, Monortel, Upc, és Digi, és egyik sem próbált meg átfúrni se ablakon, se ajtón, pedig komolyan nem láttam a jövőbe, hogy mindnek legyen bekötési pont. De mondom, mindenki ott cseszi el a házát, ahol akarja.
-
Varszegig
veterán
válasz
poli27 #63869 üzenetére
Pécelen mondod? Biztos így van, csak ugye Pécelen a település 99%-án párhuzamosan van digi optikával, meg régi invitel rézdrót. Ahol csak invitel réz van, ott nagyon ritkásan laknak, szóval nem az lesz a prioritás. Sőt, nem tudom a GVH ezen része nem vonatkozik-e Pécelre, mert akkor el kell adniuk az invitel hálózatát:
"A GVH közleménye szerint a DIGI-nek összességében 16 településen kell értékesítenie a megszerzett Invitel hálózatait 6 hónapon belül, ellenőrző biztos felügyelete mellett, valamint 25 településen kell kilépnie a tőle független vezetékes távközlési hálózatokra vonatkozó bérleti szerződésekből. "Mondjuk nem tudom kinek adnák el, mert értéke már csak a fémhulladék-átvevő helyeken lehet
-
solti
senior tag
válasz
poli27 #62129 üzenetére
Milyen gepekbol? A linuxos nas vagy a legtisztító lesz fertőzött? (pc meg védve van). De mindegy hagyjuk, csak akartam jelezni, hogy nem feltétlen jelent az upnp halálos veszélyt... (mióta csak szélessávú netem van, azóta van upnp bekapcsolva és nem volt gond...)
Részemről befejeztem az offolást😀 -
Soma01
veterán
válasz
poli27 #61337 üzenetére
Vanni van szerintem, csak max nem lehet itthon olyan könnyen hozzájutni. Meg az is lehet, hogy nem éri meg azt a kb. 40.000 ft-ot egy ilyen eszköz pár. (ráadásul külföldi garanciával) Tapasztalat se nagyon van vele... Úgyhogy igazad van, inkább mondjuk azt, hogy nincs ilyen eszköz.
Az is lehet, hogy amit én találtam, az nem is erre való és totális tévedésben vagyok. -
törölt tag
válasz
poli27 #58405 üzenetére
Szerintem a kör az optikai kábel véletlen kirántása/kitépése ellen van benne. Nem véletlenül alakították ki a lehetőségét az ONT alján.
(Pl. takarításkor arrébb teszed az ONT-t és nem számolsz vele, hogy az optikai kábel nem ér el odáig ahova teszed, oszt zutty máris kirántottad a műanyag csatit. Feltekerve meg csak rántasz egyet a kábelen, de a csatlakozás sértetlen marad.) -
-
Criton
veterán
válasz
poli27 #58127 üzenetére
Többnyire ilyenekkel van tele:
Feb 14 00:00:33 WAN Connection: ISP's DHCP did not function properly.
Feb 14 00:00:35 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Feb 14 00:00:35 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:209 started
Feb 14 00:00:36 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.2 (r665954)
Feb 14 00:00:36 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Jan 31 2018 at 18:04:52
Feb 14 00:00:36 kernel: Register interface [eth1] MAC: xxxx
Feb 14 00:00:36 rc_service: httpd 353:notify_rc start_autodet
Feb 14 00:00:36 kernel: PCI_PROBE: bus 1, slot 0,vendor 14E4, device 4365(good PCI location)
Feb 14 00:00:36 kernel: dhd_attach(): thread:dhd_watchdog_thread:20d started
Feb 14 00:00:36 kernel: Dongle Host Driver, version 1.363.2 (r665954)
Feb 14 00:00:36 kernel: Compiled in drivers/net/wireless/bcmdhd on Jan 31 2018 at 18:04:52
Feb 14 00:00:36 kernel: Register interface [eth2] MAC: xxxx
Feb 14 00:00:42 wan: [wan0_hwaddr] == [xxxx]
Feb 14 00:00:42 wan: [deconfig] udhcpc done[286]
Feb 14 00:00:46 syslog: module ledtrig-usbdev not found in modules.dep
Feb 14 00:00:46 syslog: module leds-usb not found in modules.dep
Feb 14 00:00:46 kernel: SCSI subsystem initialized
Feb 14 00:01:09 rc_service: httpd 353:notify_rc restart_wan_if 0
Feb 14 00:01:11 wan: [wan0_hwaddr] == [xxxx]
Feb 14 00:01:12 wan: [deconfig] udhcpc done[286]
Feb 14 00:01:12 pppd[700]: pppd 2.4.7 started by admin, uid 0
Feb 14 00:01:12 pppd[700]: Connected to xxxx via interface eth0
Feb 14 00:01:12 pppd[700]: Connect: ppp0 <--> eth0
Feb 14 00:01:13 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: PAP authentication succeeded
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: peer from calling number xxxx authorized
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: local IP address xxxx
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: remote IP address xxxx
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: primary DNS address 193.110.56.8
Feb 14 00:01:15 pppd[700]: secondary DNS address 193.110.57.4 -
-
nfsu17
veterán
válasz
poli27 #57619 üzenetére
nem kell ssd a speedtest-es méréshez.
meg sem mukkan a hdd mérés alatt, pedig ha csak egy fájlt törlök, vagy másolok, már hallom, hogy kerreg.
7 éves a hdd, meg az oprendszer is, ennek ellenére ez a speedtestet nem zavarja.
"valós" felhasználás az persze más, ott labdába sem rúghatok, de a digi sem a valós letöltést fogja nézni. -
-
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #57080 üzenetére
de ezt írtam én is
ha a lépcsőházban 33 lakás van akkor 32 osztást építenek ki
ha 60 lakás van akkor meg 2 x 32-t építenek kiés mivel tök új hálózat lesz építve minden lépcsőház kap új bejövő kábelt 1-2-x optikai szállal
amiből 1 szálra rákötik a komplett lépcsőházat passzív splitterrelmi az amit nem vágok?
nyilván nem 4-5 emeletes panelekről beszéltem hanem 10-11 emeletesről mert 19. és 18. kerületben ezek vannak főleg
de pl Óbudán vannak 14-15 emeletes panelek is, ott jóval több lakás lesz több kötődoboz is kell majd
illetve sok helyen nem úgy állnak hogy egy tömbben van 5-7-10-15 lépcsőház egyben
hanem 1-1 lépcsőház 1-1 panel épület és szünet van közöttük
pl Kőbányán is van ilyen, Pöttyös utcánál isna de majd okosabbak leszünk ha már fúrnak
mondom ha tudnak majd magyarul kifaggatom őket hogy építik ki a hálózatot
engem főleg az érdekel hogy ennyi optikai szálat remélem nem a kerület másik felébe kötnek majd be OLT-re
hanem legalább a telepen valahol kiépítenek egyet -
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #57033 üzenetére
és gondolom minden emeletre raknak ha szintenként 3lakás van
viszont akkor ha minden szinten van és 4-es splitter van benne akkor csak 8 emeletre elég,valahol majd át kell húzni egy alsó vagy felső emeletről a kábelt
ha minden második emeletre raknak az sem jóvagy a dobozba csak behúzzák a fő optikai szálat és ahogy vannak az előfizetők arra az emeletre raknak osztót?
sehogy sem jön ki a matek 10-11emeletes panelnél és ugye még van a 10emeletes 60lakásos ahol 1-5 emelet között kell egy 32-es osztás meg 6-10emelet között is
-
HUNYAKGABOR
újonc
válasz
poli27 #57011 üzenetére
Ethernet tulajdonságaiban:
Realtek PCIe GBE Family ConrollerÁllapot sebesság: 1,0 Gbps (Ezt amikor a Huawei DIGI-s bridge módban lévő routerre csatlakoztam és PPOe-vel becsekkoltam, a DIGI ügyfélszolgálat is megerősítette, hogy Gigabites kapcsolatot lát a rádugott eszköznél.)
A Huawei Mate 9 WiFi 5Ghz is aggaszt, hogy 80-110Mb/sec-től miért nem jön át több.
(DIGIS ember Iphone-ja 5Ghz-cen simán jött 600Mb6secc-cel)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- BestBuy ruhás topik
- Le Mans Ultimate
- Kerékpársportok
- Synology NAS
- Milyen notebookot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Filmgyűjtés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged