- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
garga01
őstag
válasz
nfsu17 #112742 üzenetére
Ha csak kihúzza a kábelt, akkor is pár perc után már fel tud épülni a pppoe kapcsolat. Legalábbis én mikor cserélgettem, állítottam be a routert, nem foglalkoztam az elbontással csak kihúztam a saját routerem adapterét vagy lan kábelét és pár perc elteltével működött.
-
StarKiller89
senior tag
válasz
nfsu17 #109066 üzenetére
köszi!
egyelőre még mindig az eredeti mósodítások nélküli összeg van ezen az oldalon, várok egy ideig, aztán utánajárok...
pár éve is megszívattak ezzel, valamit variáltam a csomagon, jött pár mínuszos tétel, végül mégis a teljes összegű számla került levonásra, akkor se tudtam értelmezni, ahogy most se...
-
narumon
őstag
válasz
nfsu17 #80448 üzenetére
Igen, símán upnp-re volt téve emlékeim szerint és úgy ment, de most nem megy. Próbáltam portot is nyitva leírás alapján, de úgy sem megy. Akárhogy állítgatom, ha itt letesztelem: https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/ akkor CLOSED-nak írja a portot. Próbáltam más portot adni. UPNP-n hagyni, akkor ezt kikapcsoltam áttetem rendesen virtaul serveres port forwardingra akkor is ugyanez. És az a furcsa, hogy resetig tökéletesen működött (akkor sem töltött vissza de legalább érzékelte a kapcsolatot és az időlimitet), most meg ha megnézem az n...re honlapján az aktivitást akkor stopped van már tizenórája...
-
Foose
addikt
válasz
nfsu17 #76216 üzenetére
Magyar vagyok, magyarul írtam. Baj? Sejtem mit írtál, de nem zavar. Úgy vagyok vele, hogy ha előfizető vagyok, használom, de kérek egy újabb szolgáltatást, akkor (mivel modernebb dolog mint az előző volt) elvárom hogy a szolgáltató biztosítson hozzá eszközt. Ha olyat kaptam volna ami nem tud wifit, akkor annyit mondtam volna hogy nekem nincs most ehhez eszköz, köszönöm most ezt akkor nem kérem, marad a régi. Ennyi. Először azt kellett kinyomoznom, hogyan tudok ennek az eszköznek a beállításaiba belépni, ezen már túl vagyok, de mivel gépen nincs vele gondom, egyenlőre nem babráltam. Ezért van még gyári állapotban. Közben dolgozni is kell, szóval most nincs rá lehetőségem, majd holnap.... Így hogy azt tapasztalom hogy muszáj leszek állítgatni, így majd ránézek a csatornákra is, eddig ezért nem nyúltam ehhez sem. Ettől függetlenül van egy olyan sanda gyanúm hogy a csatorna váltás az instabil,netet megállító hiba nem fog megszűnni amíg ez az eszköz van.
-
Foose
addikt
válasz
nfsu17 #76214 üzenetére
Mint azt írtam is, ezen vagyok hogy mögé tudjak tenni saját routert, mert ez egyébként is csak egy jelerősítő amit hoztak.
4Grider azt azért jó ha tudod hogy nem új előfizető vagyok, csak ugye az eddigi nethez jó volt az eddigi saját router. Na most, jött az 1 gigabites cucc, amit nyilván csak másik eszközzel lehet használni. Ők hoztak is, (hisz enélkül az ügyfél nem tud netezni, ami nekik gondolom nem jó, mert akkor az ügyfél elmegy) tehát hoztak egy eszközt amit egyenlőre kénytelen vagyok használni. (mondjuk járhattam volna úgy is hogy olyan eszközt hoz ami nem tud wifit, ebben az esetben el is zavartam volna őket, hisz nekem úgy nem kellett volna a szolgáltatás) most ugye ez van, amit gondoltam próbálok küszöbölni, hogy működjön a wifi is, ezért kérdeztem itt rá, de látom kár volt. (Amint hirtelen lesz plusz kb 20000ft-om, teszek mögé saját routert, addig viszont...) Paraszt módon beszélni és lenézni azt tudsz, köszönöm ezt nem kérem. Megoldom nélküled is....
-
-
Pixx96
aktív tag
-
Cr00py
senior tag
válasz
nfsu17 #71817 üzenetére
A router tudja a gigabitet, ahogy a kábelek is elvileg ( cat 6 ) . gigabit porthoz van csatlakoztatva a fő kábel.
Mint már picit fentebb is írtam. 2 gép van, van egy amit használok + van ez ami a plex-nek lett összerakva.
2 külön helységben van, de átvittem a saját gépet oda, próbaképp megnézni azzal a kábellel, azon jött az 500 simán - tehát a kábel rendben van.. ( 500-as net van , perpill FTTB ) , illetve azt a gépet hoztam át ide, de itt is csak 100-t tudott.
Közvetlen a főkábelt rádugva sem változott a helyzet, ezért is gyanakodtam az alaplapi lan-ra.
Synology RT2600AC router van egyébként. A routeren is jön az 500 a webadminban mérve is.
-
Cr00py
senior tag
válasz
nfsu17 #71814 üzenetére
Pedig tényleg nem. A weboldalon található ( 10.031.0828.2018 ) legfrissebb driver telepítve. Nethez csatlakozva a kapcsolati állapotnál is : Sebesség: 100,0 Mbps -t ír. A Speed/duplex settings-nél sincs gigabitre opció: Kép
Pont ezért kérdeztem rá a kártyákra, mert sokmindenre rá van írva, hogy 10/100/1000.. de valszeg akkor nem mind tudja valóban az 1000-t. Ennél a lapnál is az van írva, hogy : GbE LAN vezérlő cFosSpeed Internet Accelerator Szoftverrel ezutóbbi nincs telepítve, de már próbáltam azt is, hogy felrakom próbaképp, semmi nem változott.
-
TeeJay
félisten
válasz
nfsu17 #71613 üzenetére
ha már volt FTTB neki akkor úgyis van koax és LAN kábel akkor meg felesleges tovább bevinni az optikai szálat. lakáson belül 100méter UTP is húzható meg 3-4koax kábel is ahova akarod a lényeg hogy az ONT-től menjen mind az ONT meg olyan helyen legyen hogy az optikai szál ne sérülhessen
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nfsu17 #69701 üzenetére
Ott nekem böngészőben rosszabb szokott lenni valamiért.
Vírusirtó nélkül is ugyan ez, nálam az nem kavar.
Nekem az a gyanúm, hogy itt a környékben vagy ezen a szakaszon valami nem 100%-os, mert ismerőst megkérdeztem nála nincs gond, szomszédokat nem tudom megkérdezni, mert nekik nincs megfelelő gépük erősebb nethez. -
e-newsee
addikt
válasz
nfsu17 #68784 üzenetére
És mennyit kell visszaolvasni? Mert úgy egy hete nálam is FTTH 1000 van Nagykanizsán, de ott is csak 600 körül jön bármilyen napszakban. Közvetlenül a Digis ONT után, és saját router után kötve a gépet is.
Akkor már tekertünk a témán, de abbamaradt a megfejtés.
ONT router módban, saját router (Asus RT-AC1200G+) router módban.
Hogy lesz ebből a 900 feletti kábeles letöltés? -
so_ha
senior tag
válasz
nfsu17 #68769 üzenetére
"fog ezen más is gondolkodni?"
"évi 12.000Ft-ot megspórolhatok (és örülök, hogy csak +5.000Ft/év az emelésem), ha előtte kötök egy "Digi mindenkinek" szerződést 1 évre." -
bb71
őstag
válasz
nfsu17 #68769 üzenetére
1. Ez az 5999,- MÁR kedvezményes ár!
2. Megléped a Mindenkinek csomag hűség szerződés kötését holnap - én is szimpatizálok az ötlettel -, majd 6450,- lesz a havidíj egy év múlva!
Átlagoljunk: 5019,- 12 hónapig + 6450,- 12 hónapig = 137628,-vagy 24 x 5999 = 143976,-
3 év múlva: 215028,- <> 215964,-
Szerintem megéri!
Csak nem biztos, hogy engednek hűséget kötni holnaptól... ha meglépted írjál. -
-
DonMaster
addikt
válasz
nfsu17 #68521 üzenetére
pont emiatt kérdeztem , és jó lenne ha beszállna mindenki akár 1 speedtest-el kerülettel, /várossal
hogy ez terület függö , bug vagy tesztelés alalt van, vagy mi? nyilván azt nem tudjuk meg hogy mitöl függ,
2 dolog lehet 1: tesztelik , 2 bug miat .
anno volt kábel modemen strada még 10éve és volt kb több mint 3honap amikor 50mbits-es letöltés volt docsis hálon. akkor még a 80-as volt aszem a max ftb-nél . -
b.lajos
tag
-
El Gringo
senior tag
válasz
nfsu17 #66281 üzenetére
"onnan optika nem jön ki.
akkor te mit dugsz a saját ONT-dbe?"le akarja cserélni az ONT-t egy másikra, nem az ONT után ONT-t. Kihúzza az optikát a digisből, és bedugná a sajátjába.
Router+ONT+TV dobozokból csinálna egyet, mivel ezen van tévécsatlakozó, erős wifi és négy port. Ez a célja.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
nfsu17 #65808 üzenetére
Itt szegeden is valami gond lehet, mert a Digi szerverére is megugrott a ping kb a duplájára, és a feltöltési sebesség meg csak 50mbit.
Most újra mértem, és a ping már olyan magas hogy már a hangátvitelben is észrevehető hogy gond van, illetve csak a garantált sávszélesség van meg.
-
mpo
veterán
válasz
nfsu17 #65343 üzenetére
Az októberi számlán október 23-ig időarányos kedvezményt kaptam az Okos csomagra, nem teljes havit.
Ez volt a véleményem akkor is, most is, addig jár a kedvezmény ameddig a szerződést kötöttem.
A DIGI-nek is ez volt a "véleménye", mert nem teljes havi kedvezménnyel számolt.A novemberi számlán kifizetem az októberi időarányos kedvezményt és megkapom októberre a teljes havit. Módosítják utólag az októberi számlát.
Most ez a DIGI "véleménye".
Ennyit a jogról, jogértelmezésről. -
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #64793 üzenetére
na, megjött a novemberi számla (neten).
eddig úgy látom + pont + pacsi a diginek.
most már a november hónap teljesen "listaáras", mivel most októberben fog lejárni a 2 év hűség.
tehát a nov. már nem hűséges.továbbra is számolja a kedvezményeket, azokat, amiket anno 2 éve kötöttünk.
a netcsomag (ára) sem változott, most is 4090-et számolnak az 1000-es netért (igen, két éve kb. ennyi volt, ha jól rémlik). tehát nem raktak át abba a listaáras csomagba (2225 ft), amiben most lennék, ha most kötnék.lényeg a lényeg: ha levonom a tel. költségeket, akkor 4581 Ft-ra jön ki a nov. számla.
ez ugye több lenne, ha most kötnék és akkor is, ha az 1 éveset kérném hűségre (az havi 5020 ft).tehát a hűség lejárta után valóban nem fizetek többet, mint előtte, úgy néz ki igaza lett a digis üfsz-es csajnak, aki javasolta, hogy ne nyúljunk hozzá (mármint nem a csajhoz
) és így járunk a legjobban.
Ha már nem változik a számla, akkor tényleg jó így...nekünk. -
-
mpo
veterán
válasz
nfsu17 #64741 üzenetére
Ha megnézed az időarányos kedvezményt (levonás), azon látszik, hogy már nem teljes hónapra kapod.
Ha a levonások nélkül összeadod a tételeket, az a következő havi számla összege.
Hűséggel meg jobban jársz, ha időben megkötöd.Én sem kaptam értesítést, pedig elektronikus számlát kapok, e-mailben értesítenek.
-
Spet
addikt
válasz
nfsu17 #64741 üzenetére
Kifizetem én is, azzal nincs probléma (hiszen olcsóbb, mint a UPC, akik ráadásul híresen gány szolgáltatást adnak 11. kerület bizonyos részein), de ahogy te is írtad szeretném én is tudni, mi, hogyan üzemel.
Illetve ha van törvényi előírás, van a nyamvadt ÁSZF, tudják a szükséges személyes adataimat (BTW nem kaptam GDPR-ra vonatkozó értesítőt), akkor ne én legyen már leteremtve, hogy szembeköpik a felhasználókat.
-
mpo
veterán
válasz
nfsu17 #64432 üzenetére
valami nem kerek a win10-el, nem? nem próbáljátok ki 7-essel?
Most ezt viccnek szántad?
Naprakész Win 10 x64 és FF 62.0 (64 bites). Annyit mér, mint a Speedtest app.
Menjek vissza Win 7-re, hogy ne tudjak mérni?
Regisztráltam, így másoknál is mértem LAN-on és WIFI-n is.
Most mértem: 546,8 és 213,7
App: 502,29 és 231,60 -
válasz
nfsu17 #64237 üzenetére
Én értelek egyébként, csak rávilágítottam, hogy az átlag user tájékozatlansága ellen akár a szolgáltató is tehetne. Például:
Ez van ma a honlapon, szerintem egy mezei felhasználón nincs mit számonkérni, ha a Diginél sincs egyetlen hozzáértő sem, akire hallgatnának, hogy ilyen gázos idiótaságot ne rakjunk már ki: (ha már abból indulunk ki, hogy a fogyasztó nem ért hozzá)
Minimális igénybevételi követelmények az internetes csomagok sávszélességének teljeskörű kihasználásához:
DIGINet 1000:
Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.HQ) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 8GB
SSD meghajtó
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
Gigabites router (opcionális)
DIGINet 500:
Intel i5 processzor 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékű
RAM: 4GB
HDD: SATA 3 - 7200 RPM
Gigabites hálózati kártya
Windows 7, Linux, MacOS
500 Mbit/s router (opcionális)A fogyasztói oldalról egyébként ez a nagy mánia az 1000-es csomagra, mióta kijött meg a nyekergés, hogy nekem miért nem annyi, csak hajnal 2-től..... agyrém!
Egyébként jogos az észrevétel, nem te írtad a faék egyszerű embereket.
Túl sokat én sem értek ezekhez a dolgokhoz, akár magamra is vehetném. Már az itteni felsorolásban sem értem, mi az a Win7 után!? Linux.....az oprendszer lenne?2018 van a Diginél?
-
válasz
nfsu17 #64231 üzenetére
így van.
és ehhez az embereknek még fel kell nőnie technikailag.Szerintem az átlag fogyasztónak nem kéne. Ha megnézed a Digi oldalán milyen gépigényt írnak az 500-as nethez.... (inkább nem is folytatnám a technikai help kivételével miket tudnak a szolgáltatóék)
Talán a szolgáltatónak kéne kicsit a nullától több hasznos információt közölnie a fogyasztó felé. Persze a legkönnyebb a fogyasztót lehülyézni.
Meséld már el, szerinted hány átlagember van tisztában egy merevlemez paramétereivel. Még azt sem tudják sokan, hányat pördül a tányér, 5900 rpm, 10000 rpm ? (direkt a kevéssé általános értéket írtam)
Az autós szakik hasonlóan hülyézik le azt, aki csak vezeti az autóját? Más szakterületekhez meg ők is ugyanolyan hülyék, de ez viszont már természetes nekik.
Hogy ti mennyire értetek más egyéb szakterületekhez, nem tudom, de más emberek lehülyézésével talán kicsit óvatosabban is lehetne bánni!
uff
-
headhunter
addikt
válasz
nfsu17 #64231 üzenetére
"...és ehhez az embereknek még fel kell nőnie technikailag.
tehát megreklamálják, hogy a dell 10/100-as laptopon kábelen miért csak 94mbit a letöltés és a 10 éves celeronon miért csak 50mbit.
és így tovább.
aztán ha a gép meg is van, akkor meg a hdd lesz a szűk.
ha még az is jó, akkor elkezdik a wifit szidni.
akkor ott meg routert kellene fejleszteni..."+1
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
nfsu17 #64201 üzenetére
Én 6180,- Ft-tal kezdtem az okos csomagot bő egy éve, majd csökkent az internet áfája miatt 5700 Ft-ra. Utána fel emelték az hűségidő lejártakor 6180-ra. Újra kötöttem 5240,- Ft-ra mert még csak FTTB volt. Kész lett az FTTH, de megszünt az okos csomag /4700,- Ft körül lett volna
/. Tehát ha most kötöm újra FTTH-ra így is spórolok vele egy kicsit.
-
válasz
nfsu17 #63512 üzenetére
Követelhetik a szerintük jogos értéket és sokaknak eszébe sem jut, hogy tisztázza, mekkora is a szóban forgó eszköznek az aktuális céges értéke. Tudom, hogy ezt megcsinálják a szolgáltatók, de bárki igazoltatni akarja az akkori értéket, már elakadna a dolog. Jó, hogy nem egy értéktelen vacakért annyit kérnek, amennyit gondolnak......
A többit leírtam, nulla forint az eszköz értéke x év után. Kár ezen rugózni, egy bíróságon vizesruhát kérne rögtön a bíró, ha elolvasná, mit akarnak megfizettetni az ügyféllel. Persze sosem jut odáig az ügy, mert tisztességtelen módon presszió alá vonják az ügyfelet. Nem a Digiről beszélek, ez általános.
(én csak a jogi részéről gondolkodtam a dolognak....) -
DonMaster
addikt
válasz
nfsu17 #61216 üzenetére
persze de még a tiéd is jobb mint az a pentium dual core ami több éves ráadásul mobil verzio nem asztali , ennyit erröl asztali proci-t ne hasonlítsunk mobil cpu-hoz,
Amúgy mindig van aki rámondja hogy nem kell erös cpu, de akkor kérdezem tölled a digi bemérte és jo, akkor a forum társnál mia hiba ha a proci nem kevés hozzás? Csak ugy ha már többen is rámondtuk hogy a proci de azért is rámondtad hogy az jo , akkor mia hiba?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged