- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
szokeimi
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Budapesten 18.ker Csontváry u. panel: beköttettem a diginél startnetet, 20/10 sebességgel, a számítógépbe dugva a LAN kábelt, tökéletesen működik a net, de egy wifis routerrel (belkin f6d4230-4 v1) nem üzemel, próbáltam rendesen beállítani, 192.168.2.1 en, de bárhogy állítom, nem kapcsolódik az internethez, a számítógép és a router között megvan a kapcsolat, reset, újraindítás, stb. megvolt.
Lehet, hogy a router nem alkalmas a digi internetjét használni, anno máshol a t-home-ot kezelte tökéletesen.
Ha esetleg router csere kellene, akkor milyet ajánlotok, ha esetleg későbbiek folyamán, növekszik a sávszélesség, ne kelljen újat venni?
Előre is köszi!
Imi -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16097 üzenetére
akkor nem vágom itt 18.-ba miért fut minden egyes panel között fent a tetőn egy fekete kábel. ésszerűbbnek tartanám hogy ahelyett hogy minden egyes lépcsőházba alulról fúrni kell meg kábelt fektetni, átvisznek egy egész tömböt egyikről a másikra levegőben. ott csak felülről meg kell indulni lefelé és kész.
no de mindegy nem tudhatom mi a helyezet itt ahol éppen vagyok, egyelőre fut maxon, és rájöttem hogy 10megabittel sem lehet egész nap csutkán tolni mert amelyik oldalon vagyok ott annyi a seeder hogy jóformán nincs kinek tolni. -
TeeJay
félisten
válasz
kaliber #16094 üzenetére
a gigabit sem sokkal több akkor
59lei --> ~4050forint
egyedül azt nem vágom még hogy ez most kiírás alapján FTTB vagy már ők is lakásig viszik az optikát (FTTH)
utóbbinál kell optikai modem is előbbi továbbra is LAN-os téma de akkor kábelcsere kell
nálunk is igazán megjátszhatnák ezt ugyanilyen áron akkor egy 100/100-ra előfizetnék(2600forint)
-
TeeJay
félisten
válasz
wwenigma #16091 üzenetére
hát ja van pár finom csomag Digi Románia
50/50 megabit
100/100 megabit
500/100 és végül 1000/100 megabit
ami közös bennük hogy DIGI hálózaton kívül 30megabit feltöltést "garantálnak" tehát lehet ott is meglesz 50 de inkább csak 30.azért idehaza egy fincsi 100/100megabit már odaverne és gondolom nincs túlárazva
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
TeeJay #16084 üzenetére
20. kerületben panelban és téglalakásban kb 5 éve használok 80/25-ös Top netet. Eddig semmi gond nem volt vele. 100% megbízható, és ki is lehet használni
Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy ha kint megoldható, akkor mi miért vagyunk elmaradva.
@wwenigma:
Akkor konkrétan nem csak a switch-eket, hanem az eddig kihúzott kábeleket is cserélni kellene? Hát akkor ez tényleg nem lesz egy darabig. -
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #16087 üzenetére
figyu csak látom már hogy itt milyen van behúzva
ott virít rajta hogy CAT5 és nincs "e" betű...
lehet az újabb bekötéseknél már rájöttek hogy jó lett volna kapásból rendes kábellel végigmenni a lépcsőházakon mivel nagytételben jelentéktelen az árkülönbség, de ahol CAT5 kábelt húztak be ott szopás leszmaga az eszköz sem gigabites mert néztem laptoppal amiben gigabites LAN van és 100M volt a csatlakozás sebessége
egyelőre 2nap használat után elégedett vagyok a 20/10-es csomaggal, szépen lehet vele töltögetni, és ha később váltok akkor is bőségesen elég lesz a 40/20-as, nem kell nekem a 80/25 mert feleslegesen sok már
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16085 üzenetére
jó de én úgy tudom hogy a sima CAT5 kábel nem igazán oké gigabites csatlakozásra, főleg nem több tíz méteren. nem vágom pontosan hány switch-et raknak le egy lépcsőházba de ha 10-11emelettel nézem és mondjuk 3-4emeletenként van egy akkor is mire a lakásokig ér a végpont már 20-30méter kábel is lehet.
persze utóbbi időkben gigabites routerek és laptopok közt ha bekötöttem 1méteres CAT5 patch kábelt kivétel nélkül gigabites csatlakozás jött létre köztük de hogy ez 20-30-40méteren is így van-e azt nem tudom.
arról nem beszélve hogy ha már cserélgetik az eszközöket akkor gondolom mindet kellene egy lépcsőházban az meg nem kevés lóvé -
TeeJay
félisten
válasz
J0shu4M1ll3r #16083 üzenetére
18. kerületi panelben tegnap óta használok DIGILAN-t és CAT5 kábel van itt. a laptop ki is jelezte hogy csak 100megabites a kapcsolat... ebből nehezen lesz így 90megabittől több... kétlem hogy hirtelen fognák és minden kábelt kicseréltetnek csak hogy legyen nagyobb szolgáltatás
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Valaki bennfentestől (vagy aki tudja) kérdezem, hogy mennyi a valószínűsége, hogy nálunk Magyarországon is lesz Fiber 1000? Vagy ez nagyon álom kategória?
Köszi!
Üdv! -
TeeJay
félisten
válasz
TeeJay #16081 üzenetére
megvan a hiba oka... egyik DD-WRT-vel sem ment a PPPoE...
visszaraktam a gyárit, egyből működött... valami nem oké itt ennél a V7.2-nél a DD-WRT-vel mert sehogy sem sikerült pedig még az MTU értéket is állítottam máshova
marad a gyári egyelőre azzal szépen fut
20/10-es csomagra mértem speedtest-enszerintem korrekt 2700-ért
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
miért van az hogy laptopon PPPoE csatlakozással simán van DIGILAN amint a routert beteszem és beállítom rendesen az meg sosem létesít kapcsolatot... TP-Link WR841ND V7.2 router DD-WRT-vel és több FW verzióval is néztem de nem megy
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Csak nálunk viselkedik a furcsán a digi? Basenet 40/20-as csomag, router resi már volt.
Dec végéig vagyunk befizetve, de ez még csak korlátozásnak sem mondható, ez valami teljesen más.
-
Joke21
aktív tag
Na megemelték a sávszélt. 10,2Mbyte/sec. Simán bírja a 80MBitet. Sőt, úgy tűnik, hogy még netezni is lehet mellette rendesen.
-
TeeJay
félisten
válasz
Joke21 #16065 üzenetére
nem az aktív torrentek száma a lényeg, az lehet 5ezer is max a vinyót fojtod meg vele
az aktív szálak száma a nem mindegy
én max 200-300-ra szoktam tenni és egyszerre 2 aktív letöltés lehet meg 2-300 seed
feltöltési szálakra meg 8-10 torrentenként és úgy azért bírja egy kis 841ND V7.2 router is simán -
Joke21
aktív tag
Na most maxon, 20Mbite-n, sőt kicsit felette töltök, 0,43-as a legnagyobb load a routeren. Szóval van még benne potenciál bőven. Egyébként a torrentkliensben csak kevesebb torrent van, mint a másik internetnél volt, szóval azt sem hiszem, hogy a túl sok szálon futó torrentek miatt lenne ez. Szóval szerintem nem is attól van, hogy nem tudja a router ezt a sebességet, hiszen nincs még félig sem kihasználva, sem a torrentek számától. Kérdés az, hogy akkor mitől?
-
válasz
Joke21 #16063 üzenetére
80 megabit/sec körül tud wan <-> lan sebességet, de 80/25 pppoe alá már kevés, oda már gigabit képes router javasolt, mert az ettől erősebb 100-as routerben sem marad tartalék.
torrent esetén nem a sebesség a lényeg, 5 - 10 megabit/sec alatt is elfektethető az ettől jobb router is, ha húzósra vannak véve a beállítások, sok szálon fut a forgalom...stb.
a pppoe kapcsolat valamivel nagyobb terhelést jelent az eszköz számára, mint például a modemtől kapott eltérő net, emiatt is jobban elfogyhat a router a terhelés alatt. -
Joke21
aktív tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1. Ha csomagot váltok nagyobbra, akkor a központba emelnek, vagy ki kell jönniük helyszínre is cserélni valamit?
2. Ha torrentezek és nincs korlátozva, akkor mellette nem lehet szinte böngészni, mert annyira belassul minden más. Tudom, lehet korlátozni a letöltés sebességét, de az előző szolgáltatómnál nem volt ilyen probléma, automatikusan lassabban töltött torrenten ha böngésztem. Szóval a kérdés, hogy ez mindenkinél így van?
-
Kephamos
addikt
Digis előfizetésem van és baromira magas a pingem és egyre inkább romlik. Mi ilyenkor az eljárás.
Pingeltem a routert, 1ms. Pingeltem a prohardver.hu-t 260ms. -
Raga
senior tag
Sziasztok!
Tegnap este Kiskunhalason, a lépcsőházamban csapnivaló volt a net.
Reggelre megjavult, de mostanra újra elég lassú.
A speedtest.datanet.hu mérése alapján a 8 helyett 4 megabit van csak, de azt is vagy 5 percig méri le, olyan lassú.
Áramtalanítottam az eszközöket.
Szerintetek mi lehet a baj? -
TeeJay
félisten
válasz
poli27 #16042 üzenetére
Ja persze diginek ennyi az össz belföldi adatforgalma... véletlenül sincs a nagyobb szolgáltatókkal direkt kapcsolata bixen kívül... vicces is lenne ha egy 6000 lakásos lakótelepre elég lenne 1gigabites uplink összesen amikor azt egyidőben 40 darab 80-as előfizető is ki tud terhelni torrentezéssel feltöltési irányba... lefelé 13 is elég...
-
poli27
veterán
válasz
TeeJay #16040 üzenetére
Ezt nem tudod így kiszámolni, ha megnézed a bix adatokat pl a diginek csúcsidőben 14g a forgalma a 40 ből amit bérel lefelé, felfelé meg olyan 8,akkor a számolásod szerint 66 lakáshoz kellene 1gb link akkor mennyinek kellene lennie az egész országra, mert nem csak 20 lépcsőházban vannak! Amúgy ezt hívják terhelés elosztásnak,ezzel menedzselik a hálózatot!
-
Lajkó
őstag
válasz
Dark Archon #16021 üzenetére
Nem feltétlen "spúr" az ügyfél! Lehet hogy csak meggondolt, vagy alapos!
Én is hasonlóképp tettem, amikor kiderült, hogy nincs nekik pl. rendes réz meleg ponttal ellátott antennazsinórjuk, meg cat5e-t tudó rj45 toldójuk és dugójuk. (OFF)UTP kábel véletlenül volt megfelelő, szal azt vettem tőlük, de csak mert "olcsó" volt!(/OFF) -
-
_Norbi_
aktív tag
haverom tudna erről beszélni ...
deltaconál volt előfizetése 3év hüség 4500ftrol 5500ftra nőtt dij 2megabites csomagja volt .alig ment 512 vel .mikros net szolgáltato olyan helyeken szolgáltatott netet ahol T se digi nem volt ... városon kivül .szomszédomba is van egy mikros szolgáltato hasonlo árakkal,alig van sebeség ... -
_Norbi_
aktív tag
válasz
TeeJay #16031 üzenetére
Nalunk fövonal 200Giga lehet .
40g digi
40g thome
40g upc
többi meg osztozikts mobilneten 1,5mb/s ha megyek eleg kevés .
Kecskemét külvàrosába sehol nincs széllesávunet
Digi is csak egyik városban van .
keresztapa azt monta 2018ra minden hàzba 100megasnetnek kell lenni ...
ilyen adok mellett nem hiszem hogy lehet tartani a számokat. -
Tomcsi33
tag
Sziasztok!
Van egy ismerősöm, akinek a Digi adja a netet. A modem, vagy router (nem tudom mi ) típusa :
Huawei echolife hg865.
Ez router is lenne ? Azaz rá lehet kötni vezetékkel egy laptopot is ?
Köszi előre a segítséget.
-
_Norbi_
aktív tag
1GE letöltés digitv romániába
http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000
-
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #16024 üzenetére
ha átállnának az UPC féle pr. netre és holnaptól itt is 1GB-os net lenne, mint romániában (a végpontokon lévő eszközöket kellene cserélnie a diginek) arra is alkalmas lenne a rendszer.
Viszont 1GB-os nethez a routerek 95%-a alkalmatlan lenne ami az usereknél van. vagyis 15-20K befektetést igényelne a havi díjon felül az is.
viszont az már külföld velé valószínű problémát okozna ha BIX-en nem bővítene a digi. -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16023 üzenetére
igen azt vágom hogy optika megy a lépcsőházba csak amikor egymás mellett van 6-8darab 60lakásos panel ahol mondjuk a felének van legalább 20/10-es csomag
akkor hány gigabites uplink van egy ilyen tömbre hogy elbírja?
a havanna még nem is számít nagy lakótelepnek mert 6000lakás van "csak" és ha csak a felében van digi akkor is 3000darab 20/10-es előfizető azért azok tudnak tekerni csúcsidőben
minden egyes tömbre küldenek egy 10gigás uplinket? szerintem kevés lenne 1gigabit egy 600lakásos tömbre.
nem? -
Flashget
félisten
válasz
TeeJay #16022 üzenetére
anno bekötötték a telefonhoz tartozó kék és kék-fehér kábelt is a splitterbe nálam, telefon meg később lett csak rendelve.
nincs jelentősége mert én is ltp-n lakok és itt sem 1-2 ház van.
optikán jön a cucc a házig, már teljesen más teknyika mint a régi kábelnet volt. hiba inkább abból szokott lenni ha a szerelők elkötnek valamit... -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16020 üzenetére
ha telefon nincs akkor mind a 8eret bekötik a dugóba ugye? mert akkor simán toldható egy UTP toldóval ami 200forintos tétel aztán akkor egy 10méteres UTP kábellel bevezetem a szobába és jó lesz az úgy
már kíváncsi vagyok mit fog teljesíteni mert egy lakótelepen (Havanna) ahol van 6ezer lakás és 95%-ban ők szolgáltatnak netet érdekes lehet a csúcsidő
már egy lépcsőházban is van 60lakás aztán ilyen lépcsőházból 6-8is van egymás mellett
kíváncsi vagyok mennyire fog menni -
válasz
poli27 #16015 üzenetére
Nem, spúr ügyfél. Én fizettem ugyan pár ezrest, de úgy kötöttek be mindent az egész házban, ahogy mondtam. A TV-t leosztották 3-felé a fali csatlakozókhoz és még csináltak is hozzá kábelt a TV bekötéséhez. Ja, és fizetek ugye 4eFt-t a három szolgáltatásért + a telefont, amennyit használom.
Akinek ez nem éri meg, fizessen 10+ ezret és még külön a HD csomagért, valamint dugdosson kártyákat a tévéjébe, ami vagy kompatibilis vagy nem, s persze tévénként még x ezret.
-
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16018 üzenetére
azóta kiderült hogy a DIGI-nek tényleg csak az ajtó mellé szól a kanóc vége, csak akkor teszik be tovább ha a tulaj fizet aztán ahova megyünk biztos nem akart csengetni a fickó.
sebaj, lehet toldani vagy ha nem akkor berakom oda a routert és onnan viszek 10-15méter cat5e patch kábelt
valami 6-700 forintért meg lehet venni és akkor az egész lakásban lehet LAN -
TeeJay
félisten
válasz
Flashget #16014 üzenetére
Igen csak barátnőm másik albérletbe kerül és ott láttam hogy a bejárattól 1méterre van a kanóc vége szóval toldanom kell majd hogy a routert a szobában lehessen ne az ajtónál 2 panel betonfal mögött mert ugye a wifit erősen megfogja tudtommal
Szóval belehaltak volna ha még 5méter kábelt ráhagynak.Remélem lehet toldani...
-
Flashget
félisten
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
V.Stryker #15966 üzenetére
nem lenne rossz a T-sem ha hálózata jobb lenne így nem ér semmit az egész én is 6.5 kapok 10 helyett azt mondták sajnos nem tud többet , hétvégén elment a net utána vissza jött közbe bejelentetem hibát 1hétel később hétfőn jöttek ki ...de már közbe megjött a adsl jel
-
TeeJay
félisten
Paneles előfizetőket kérdezném : ha a digi csak az ajtó mellé van behúzva azt lehet utp kábel toldóval a nagy szobába vezetni vagy tegyem az ajtó mellé a routert és onnan vigyem a lan kábelt ? Esetleg kérjek digitől hosszabb bekötést? Csak net van telefon nincs
-
válasz
ggbuffon1897 #15997 üzenetére
szia,
g szabványos wifi kapcsolaton nem fog átmenni a 40 megabit/sec, ahhoz már legalább lite-n kell minden oldalra (router és ellenoldali wifi modul).
az 54-es g szabványos kapcsolat kicsivel több, mint 20 megabit/sec "mérhető" sebességet tud, ha minden feltétel adot. -
GP-Sz
senior tag
válasz
Flashget #16006 üzenetére
Komolyan nem érfelek, mi nem világos. Ez ilyen ügyfélmegtartós egyedi ajánlat, ami minden szolgáltatónál szokott lenni és nem túl meglepő módon nem szerepel a honlapon. NEM tudja igénybe venni a két éves okoscsomagot, csak ha három hónapra lemond valamit, pont mint te. Ehelyett kapta ezt az ajánlatot aztán vagy elfogadja vagy nem. Akinek kell a telefon, az valószínűleg elfogadja. Én tényleg nem értem, mi nem volt egyértelmű ezen már elsőre.
-
-
Flashget
félisten
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Hővezető paszták
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Premier előzetesen az FBC: Firebreak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged