Új hozzászólás Aktív témák
-
ZGO
tag
Sziasztok!
Webkamera problémája rajtam kívül Windows 10 alatt van valakinek?
A gépem egy Inspiron 7559.
Win 10 oprendszerrel, minden frissítéssel együtt. (Bios, chipset, Windows, stb.stb...)Viszont a webkamerát nem hajlandó megfelelően használni.
A jelenség az, hogy akár Skype, akár Wondows webkamera app, akár webes felületen facebook messengeren keresztül szeretnénk használni, látszik, hogy bekapcsolja a webkamerát (fehér led felvillan), de totál fekete képet ad, ergo mintha a képérzékelő nem dolgozná fel a beérkező fényt. A Dell webkamerát tesztelő diagnosztika is kidobta, hogy semmilyen értékelhető információt nem kap a kamera:Eszközkezelő szerint normálisan működik, de az fura, hogy windows-os driver megy... 2006-os, és nem tudom lecserélni másikra... Mert a gyártó honlapján más nem található hozzá megfelelő driver...
Szerintetek akkor most hogyan tovább? Más típusú Dell laptopnál nem fordult elő ilyen?
Továbbá olyan észrevételem is van, hogy néha a Skype kiírja, mikor tesztképet akarok látni a beállításoknál (hátha csoda történik), hogy más eszköz már használja a kamerát... pedig nincs más... ami használhatná.Külföldi Dell fórumokat bújtam már, de semmi eredménye.
-
z0d1@Ku$
senior tag
Dell Latitude E7440, Win10. Ha filmet/videót nézek és nyomok egy pause-t, majd újra elindítom, a hangerő a duplájára ugrik. Fülessel és füles nélkül is ugyanez a jelenség. Van valakinek ötlete, hogy ezt miért csinálja?
-
allein
addikt
Valóban az is lehet, hogy elöregedett a hűtőm. Vagy elfogyott a hőcsőben lévő gáz ami hűt. CPU amúgy jó hőmérsékleteket produkál, nem használok olyan programokat amitől melegednie kellene
És nem is azért kapcsol be a cpu venti mert nagyon felmelegszik a cpu
egyszerűen bekapcsol és folyamatosan megy.
CPU venti hangja nem hallható mert mindkét gép esetében laptop hűtővel használom őket.
-
426os
őstag
válasz
allein #60145 üzenetére
Az is lehet, hogy már elöregedett a hűtőd és egy csere segíteni. Nekem most az intelessel nem lett sokkal hűvösebb (igaz a Linux valamiért magasabb idle hőmérsékletet produkál, mint a Windows). Amennyivel kevesebb hő keletkezik, annyival komolytalanabb is ez a hűtő az nVidiáshoz képest (nem tudom, hogy e6440-nél hogy van). [link] [link]
Jelenleg az enyém kb 2700 rpm-en duruzsol, így a ventillátor hangja egy picivel nagyobb, mint a gépben lévő HDD hangja alapjáraton. Az eredetileg a hűtőn lévő ventivel jóval hangosabb volt azonos fordulatszámon. -
allein
addikt
Köszi szépen az infókat. Azzal nem lenne gond ha néha menne a cpu venti, de nálam folyamatosan megy. Tehát ha bekapcsolom a gépet reggel, 10 percre rá elindul és addig megy amíg ki nem kapcsolom, 3200 RPM-en. Szerintem ez nem normális.
Hozzáteszem, korábban már említettem, hogy a céges 6440-es esetében ugyanez van, csak ott 1 GB VGA van és a cpu venti folyamtosan megy 2500-2600 RPM-en.
-
426os
őstag
válasz
allein #60142 üzenetére
Én most cseréltem e6430-ban, nVidiásról nem nVidiásra az alaplapot. Az okok hasonlóak voltak:
- Ez még "buta" Optimusos volt, tehát külső monitor használata esetén mindig ment az nVidia, ami folyamatosan felesleges hőt termelt, ez engem zavart
- Meg akartam szabadulni a Windows 10-től, mert már baromira elegem lett belőle. Átálltam Linuxra, de driverek szempontjából én biztosabbnak láttam, ha csak az intel vga vana gépben, az nVidiára már nincs szükségem egyébként sem.Tapasztalatok:
- Az alaplap csere természetesen heatsink cserével is járt. Az nVidiás heatsink sokkal-sokkal komolyabb, mint az Inteles. Egyrészt egy helyett két rézcső van benne, másrészt az egész, még a ventillátorház is fémből van. Az intelesnél utóbbi soma fröccsöntött műanyag. A ventillátor is különböző, más a lapátozás és az nVidiás jóval csendesebb. Zavart is utána, hogy az intelesnek nagyobb a hangja, így gondoltam kicserélem a ventiket, de sajnos nem igazán kompatíbilisek, faragni kellett hozzá az inteles hűtő ventillátor házából. Viszont így már csendesCserébe fordítva nem működik a dolog, tehát most van egy fölös nVidiás hűtőm, venti nélkül. Én meglepődtem, hogy mekkora különbség van a kétfajta hűtő között. Persze valahogy el kell vezetni azt a sok plusz hőmennyiséget, amit az nVidia vga termel.
Amúgy plug and play a dolog, nem kell oprendszert sem újratelepíteni a lapcsere után. -
Roxkex
senior tag
válasz
enzahobi #60140 üzenetére
Hát jogos. Az iskolai adataim nem is igazán érdekelnek, meg az ilyesmik. De azért legalább a meglevő sebezhetőséget is csökkenteni jó lenne.
Az viszont iszonyat zavaró, hogy csökkentik a sebezhetőséget a Windows 10 updatek is, meg a BIOS updatek. De, hogy egy bios updatettől lassabb lesz az egész gép bootja az engem iszonyatosan idegesít. Még talán az lenne a legnagyobb gondom, hogy lassabb egy kicsit a boot, ha más gondok nem jelentkeznének, DE jelentkeznek!Jó magasra tartott kézzel!
Arról nem is beszélve, hogy régen Én is mennyit szenvedtem a driverekkel, sőt néha még most is
Intel VGA driverekkel nem igazán vannak gondjaim. Viszont az AMD VGA driverekkel már annál inkább
Ha felszeretném rakni a legfrissebb drivert, akkor előtte teljesen leszoktam törölni mind a kettő drivert, majd vissza az intel vga-t. Ha utána rögtön a legfrissebb AMD drivert rakom fel akkor telepítés közben meg fagy az egész ..... Viszont ha felrakom a 15.12-es drivert (crimson) majd abból updatelek akkor felrakja normálisan....
Ez úgy most mégis mi a fene ?
A win update nálam is tiltott egyébkéntSzóval ebben a tekintetben is rokon lelkek vagyunk xD - Kb 1-2 hetente szoktam neki küldeni, hogy akkor most frissülj .. Ilyenkor kínosan ügyelek arra, hogy szinte semmilyen drivert ne rakjon fel
Mert ha felrakja a Windows update féle drivert (intel/amd/wifi) akkor minden szét tud esni nálam
(Legalábbis utolsó ismereteim szerint xD - De nagyon nincs kedvem kísérletezni xD)
Meg hát még sok sok probléma van ezzel a csodávalPéldának ott van az, hogy random a venti úgy be tud pörögni, hogy hinnyehóóó
(Most talán az A10-es bios is rátesz egy kicsit..)
Az ODD caddy választásban nekem itt segítettek: Notebook bővítése SSD-vel.
Speciel én a HDD helyére raktam az SSD-t és az ODD helyére meg a HDD-tTökéletesen működik, nem igazán tapasztaltam olyat, hogy ledobta volna a HDD-t vagy az SSD-t
(Linux alatt volt de ott nem tudom, hogy szoftveres vagy hardveres gond volt-e :\)Szerk.:
Szerintem egy időre visszanézek az A09 biosra mert néhol lassabb működést látok még a Windowsban is- Pl amikor a WIN + P gombot lenyomom, hogy váltsak a monitorok között.... Hát mire az a felület előjön XD - Türelmes ember vagyok de nem szeretem ha valami ami eddig tudott működni egy updatetől szét tud esni ...
-
allein
addikt
Egyébként a céges gépemben ugyanez van, E6440, i5-4310M, egy idő után bekapcsol a venti és folyamatosan pörög 2500 RPM-en, ebben a gépben 1 GB dedikált VGA kártya van.
Itthoni E6540-es gépemben pedig 2 GB integrált VGA,
Nem tudom a VGA összefüggésben van-e egyáltalán a CPU hűtéssel. Te procid 47W-os, nekem mindkét gépemben 37W proci van
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex #60133 üzenetére
Nincs miért féljek, az adataimat lophatják, túl sok hasznuk nem lesz belőle.Ez nem teljes megoldás, csak a sebezhetőségek egy részét tudták orvolosni. Akkor meg minek? a legnagyobb értékem maga a gép, amit meg nem akarok cserélni, és bosszankodni se hogy lassú. Most pont jó a sebesség, minden fasza kopp-kopp
Régen sokat szenvedtem a driverekkel, nem aludt, nem érbedt fel stb, most jó, így kell hagyni. WIN update is le van tiltva, kb fél-1évente kézzel elindítom, rázúdtom a frisstéseket, aztán megint pihi.
Olyan caddy-t vagy mit hol szeretél hogy beférjen? hogy kell ezt az SSD - HDD kombót megoldani ennél a gépnél?
-
maxika2004
őstag
.... Eszközkezelőben, felkiáltójeles, és a hibaüzi:
a windows leállitotta az eszközt, mert mert problémákat jelzett (kod:43)ami érdekes, ha aida -val megnézem még telepités elött R7 M260 at ir!
mikor felteszem a drivert.... ( felmegy hiba nélkül )
utána eszközkezelőben R7 M440 -et felkiáltójellel, és hogy letiltotta a rendszer....éa a szabványos grafikus adapter az aktiv!
-
maxika2004
őstag
válasz
pengwin #60135 üzenetére
Értem, köszi...
nem is kell támogatás, csak menjen a win 7Már jó is minden... egyet kivéve, emi azthittem a legegyszerübb lesz !
A VGA driver nem megy fel, pedig az van is a hivatalos oldalon:
[link]A vga AMD Radeon R7 M260 .....
segitsetek lécci már csak ezt kéne életre kelteni !
-
pengwin
addikt
válasz
maxika2004 #60134 üzenetére
Úgy értette, hogy hivatalosan nincsenek Win7-es driverek a gépedhez, mert Kaby Lake CPU-n csak a Win10 támogatott... meg a Linux.
A 3.0-ás USB nem biztos, hogy megy alapból Win7-tel.
Sőt, nekem volt olyan Acer notebookom, amin a 2.0 sem ment driver nélkül.Megpróbálhatsz a Windows eszközkezelő alapján meghajtókat vadászni a különböző hardverelemekhez, és van egy trükk, amivel el lehet érni, hogy menjen a Windows Update a nem támogatott hardveren is, csak hivatalos támogatásra/segítségre ne számíts. Mert a cégeknek fontosabb a Win7 mesterséges elavulásának segítése, mint a tiéd.
-
maxika2004
őstag
válasz
somasz #60130 üzenetére
köszi a gyors választ.....
a nem fog menni az mire vonatkozott ?
találtam lan drivert ... igy már net van ... a slimdriver talált jópárdrivert.... !...
még a wifi, meg az usb nincs meg sajna !viszont az usb az érdekes, én ilyet még nemláttam hogy alapbol win 7 el nem mennek az usb-k ?
nem lehet hogy biosban van tiltva ? ... bár nem találtam semmit ez ügyben !vagy az usb re vonatkozott hogy nem fog menni ?
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #59850 üzenetére
Megoldodott a problema.
A szakvelemeny birtokaban felvettemna kapcsolatot az elado ceggel, es visszakertek az egesz cuccot. Nagyon hamar megoldottak par napon belul visszajott.
Olyan Hynix ramot tettek bele, ami olyan tipusu, mint amilyen a gyari Dell ram (everesttel neztem). Termeszetesen most mar a sebesseguk is egyforma. Azota nincs problema. -
somasz
Topikgazda
válasz
maxika2004 #60128 üzenetére
nem fog menni, régebbi gépet kellett volna venni w7-hez! [link]
-
Roxkex
senior tag
válasz
enzahobi #60127 üzenetére
Én se szoktam bekapcsolni a gyors rendszerindítást. Szerintem most is ki fogom kapcsolni, mert nem mindig mükszik... Akkor full useless. Mivel azért vettem SSD-t hogy gyors legyen
De b....om ha a DELL új olyan BIOS-t ad ki ami csak lassítja.
Egyébként lassabb hibernálásból is. - Sokszor hibernálok, mivel nem szeretem elveszteni a jelenlegi helyzetet ahol állok a melókkal
Illetve van egy kis saját programocskám amivel a gépet le szoktam altatni időre. (Vagy hibernálni) Tegnap este így is tettem, beállítottam, hogy 1 óra múlva aludjon a gépem is. Viszont nem aludt hanem hibernálta... Vagyis lehet, hogy egy keveset aludt csak aztán megadta magát és hibernált vagy kikapcsolt. Nem tudom :\
(A régi biossal nem volt ilyen) - A programmal biztos, hogy nincs gondNem végzek szar munkát
Alvásból nem tűnt fel de az teljesen más világ!
Viszont eddig 1x se volt olyan, hogy a "kis türelmet" feliratot láthattam volna miután bejelentkezek....
És még vagy 10-20 secig csak forog az "üdvözöljük" felirat. (#A10 bios)
De legalább a A9-essel jó.Jelenleg Te melyik biossal használod ? (Már ha 3537-ed van
)
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
segitsetek lécci:
egy inspirion 15 5000 - es -t (P66f001) telepitettem win7-el !
(gazdinak mindenképp win 7 kellene )felment a win7 dvd lemezről.... usb ről viszont semmi nem müxik !!! pl egér
mivel se driverek, se net, se usb, el se tudok indulni.... viszont neten nem találtam win 7 es drivereket sem !az usb-k , valami driver miatt nem müködhetnek ? ez igy normális ?
illetve lécci segitsetej , honnan tudnék win 7 es drivereket letölteni?Elöre is köszi a segítségeteket !
-
enzahobi
aktív tag
válasz
Roxkex #60111 üzenetére
Köszi
, akk még várok vele pár évet aztán max cserélem a gépet
Hibernálni szoktam, gyors rendszeríndítás nincs bekapcsolva (tudtommal), kikapcsolni meg havonta jó ha egyszer. Azt még megtudod nézni hogy a hibernálásból indítva lassult-e, habár ha előtte nem hibernálgattál, akk most nincs mihez viszonyíts.
-
#LittleG
csendes tag
Igen, még a BIOS-ba sem enged be.... Pont ugyan az van, mint a videón!
Szóval akkor azt mondjátok, hogy ideje új alkatrészek után nézni, mert ez hardveres hiba?
Hát, ha valóban ez van, akkor szomorú vagyok, de nincs mit tenni. 2 éve van meg, ez a használt cuccok átka, hogy nem tudod, meddig lesz jó. Újra csalódtam a használt cuccokban, eddig sem volt ez garancia a hosszú élettartamra, de ezek után...
Most azt kéne eldönteni, hogy alaplap, vagy proci hibás-e...
Szóval majd megpróbálok valahonnan szerezni egy ugyanilyen notit, aztán átrakom bele a procimat, ha abban jó, akkor az én alaplapommal van baj...
Proci terén viszont egy i7 van most benne, annál nem akarok gyengébbet venni, így is nehezen küzd majd meg azzal a feladattal, ami rá várna (eGPU-t kapna drága, aztán játékra használnám
)
Egyébként én valószínűbbnek tartom az alaplap hibát, mert a prociknak általánosan sokkal hosszabb az élettartamuk. Nem hiába szokták mondani, hogy hamarabb tönkremegy a procit körülölelő alaplap, mint ő maga.
Na mindegy. Ha netán valakinek van még ötlete, akkor várom a válaszokat, nézegetni fogom még ezt a topicot!
A többieknek, akik pedig eddig próbáltak segíteni, köszönöm szépen a segítségeteket!
-
Fixmiki
tag
Sziasztok, remélem tud valaki segiteni, XPS13 2in1 , alvás után nincs hang a hangszóróból, fejhallgató, külső hangszóró, TV-re csatlakozásnál a hang jó, újra inditás vagy hibernálásból ébredés után szól a hangszóró, csak alvás után nem, akkor is legalább 5 perc után, ha hamarabb ébresztem akkor még jó. Ha valaki tudna segiteni nagyon megköszönném, win10 home újra rakva, illesztő programok kipróbálva a régiek is de semmi eredmény.Köszi
-
Wyco
aktív tag
válasz
#LittleG #60118 üzenetére
A BIOS-ig el se jutsz? Ha bejutsz akkor a log-okban lent vannak eventek (pl thermal events) amiket erdemes megnezni.
Amellett kb mindent kiszedni (HDD, RAM, akksi, stb) teszteleshez. De igen leginkabb nezz vmi olcso procit, a 64xx-es szeria altalaban cserelehto procis.
Huto: https://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Dell-Latitude-E6420-CPU-GPU-NV-Heatsink-Fan-7MJYV-07MJYV-screws/122817418351?epid=891313850&hash=item1c987d146f:g:~S4AAOSwcj1aD0RG
CPU: https://www.ebay.co.uk/itm/DELL-LATITUDE-E6420-Intel-Core-i5-2520M-2-5GHz-SR048-Laptop-CPU-1149/292325886820?epid=1528633279&hash=item440ffb0b64:g:v44AAOSwUn9aBiZ0
Olcsók.
-
#LittleG
csendes tag
Rendben, értem
De szerinted bekapcsolás után 3mp alatt felmelegszik annyira a proci, hogy a rendszer (a ventilátor maximális felpörgetése után) magától kikapcsolna? Ennyi idő alatt ő már rájön, hogy baj van a hűtéssel??
Ugyan ilyen az én problémám:
https://www.youtube.com/watch?v=4t8fkm8Cz0I
-
Wyco
aktív tag
válasz
#LittleG #60113 üzenetére
Sztm ne pazarold a kencét rá. Az olyasmi inkabb pár fokot tud javitani itt-ott, de ha a rendszer annyira melegszik hogy fagy akkor azon nem fog a kence segíteni. Vki irta korábban hogy a hutocsoves procihutok pár év után elengedik a bent tárolt gázt és utána nem érnek semmit hasznosság szempontjából. Lehet nálad is az a hiba. Vagy nem fekszik fel rendesen.
-
Wyco
aktív tag
válasz
Blue Eagle #60114 üzenetére
Laptop alján ott van. BIOS-ban szintén. AIDA64 is megmondja
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Blue Eagle #60114 üzenetére
leolvasod, fogsz egy papírt és egy tollal leírod
nem értem a kérdést
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna abban segíteni, hogyan lehet Service Tag-t felírni?
-
#LittleG
csendes tag
Szia,
Hát nem tudom, a procihűtőnek nem kéne, hogy ilyesmi baja legyen.De szerinted csak azért, mert rosszul feküdne a hűtő a procira ilyen hibát csinálna?
Akkor miért nem ad hibakódot?
Valamiért ez nekem nagyon úgy tűnik, mintha inkább kifingott volna a gépben valami, de inkább ne legyen igazam
Megnézem ma, hogy van-e még pasztám, ha igen, akkor újrapasztázom.
Talán (ha utána sem működik) szét is szedem az egészet, kicsit megkukkolom az alkatrészeket, hogy mi lehet a baja, hátha van vmi szembetűnő dolog rajtuk (elpukkant kondi, kilazult vezeték...)
Most az lenne király, ha valakinek lenne egy ugyanilyen gépe, amin meg lehetne nézni, hogy mi kínja van, mert nem mindegy, hogy e-bay-en alaplapot, vagy procit veszek. Azt kéne kitalálni, hogy a kettő közül melyik fingott ki, bár a legjobb az lenne, ha egyik sem
Nyilván, ha kőgazdag lennék, megvenném mindkettőt, az lenne a biztos
... sőt akkor már egy új notit is vennék... mondjuk 500K-ért
-
Wyco
aktív tag
válasz
#LittleG #60096 üzenetére
Huto rendesen felfekszik a procira? Nekem talan egy honapja jott egy hasznalt E6440 amiben a hutoborda csavarjai bele voltak torve az alaplapba es emiatt nem fekudt fel rendesen. Hiszti is volt miatta.
Amellett szerintem erdemes lenne venned ebayen egy masik hutot. vszg olcsobb mint egy proci es rosszat nem fog tenni semmikepp ha lesz egy uj. Esetleg kerj kolcson vkitol egy procit tesztelesre, vagy megintcsak ebay... -
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur #59037 üzenetére
Habár csak most látom de ha már látom akkor írok
Dell Inspiron 3537 tulajok felé!
Igen, nekem még mindig az van ! Dell inspiron 3537...Februárban ki jött az A10-es BIOS update.... Az a fránya spectre és meltdown :@
Imádom, hogy tőle lassabban bootol a gép. Ha be van kapcsolva a gyors rendszerindítás akkor lesz kb olyan mint az A09-al.
De persze a reboot továbbra is lassú :\ És tuti, hogy a BIOS update lassította be, mert megpróbáltam a régebbi biossal is és azzal olyan mint volt :3 (Volt amúgy egy Windows 10 reinstall is)
Továbbá a hang is simán összecsuklik, vagyis ilyen recsegős.
Sorozatot nézek a laptop kijelzőn miközben elindítok egy játékot, emulatort vagy valami komolyabb cuccot simán elkezd recsegeni a sorozat hangja mint ha muszáj volna neki. Régi biossal nem csinálta.Szívem szerint vissza állnék a régebbi biosra de csak és kizárólag amiatt nem állok vissza mert nem szeretnék a spectre vagy meltdown áldozata lenni :@
Szerk.:
Ezt a HSZ-t szánom enzahobi felé is -
Francia91
veterán
válasz
thotzoltan #60105 üzenetére
Nemtudom, ha kell ilyesmi, netről másolom ki, így
∞
Vagy:
Kellékek>Rendszereszközök>Karaktertábla.Mindez a start menü minden programjaiban található. -
Francia91
veterán
válasz
thotzoltan #60103 üzenetére
-
thotzoltan
tag
Sziasztok Windows7 numerikus billentyűzet bekapcsolása Dell Precision M6600-nál,hogy megy?
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Egy Latitude E6320-ról lenne szó...
Az a gond vele, hogy a billentyűzet körül, a szép és igényes puha borítás átváltozott ilyen ragacsos koszgyüjtővé. (Nem koszos, mert szépen letakarítottam már.) Van valami, amivel ezt lehet kezelni, hogy ne legyen ilyen? Marhára zavar!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- HP 445 G10 PROBOOK AMD Ryzen 5-7530U - 16GB - 256GB
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Samsung Galaxy A5 2017 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest