Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
laca891
aktív tag
válasz
Bazs1981
üzenetére
Vezérlőpult-Rendszer és Biztonság-Rendszer-Speciális beállítások-Hardver-Eszköztelepítés beállításai, kapcsold ki, hogy windows ne frissítse a drívereket
Ha ez nincs kikapcsolva, akkor rá frissít a Win10 és már nem azok a verziók lesznek fent, mint ami a dell.com oldalon van.
Tehát kikapcsolod és a dell detect system átvizsgálja a rendszert és amit feldob programokat, azokat kellene ismét telepíteni, ha nem tudod melyikkel van a gond.
Ez nálam 19 db dríver program.
És utána havonta ellenőrzöd, hogy van-e frissebb program a dell.com oldalon. -
mesa23
aktív tag
Üdv!
Rendeltem egy Dell Inspiron 7779-es laptopot, amit még sajnos nem kaptam meg, de lenne egy kérdésem! Elvileg előretelepített windows 10 lesz rajta, és azon gondolkodtam hogy most ez azt fogja jelenteni hogy a teljes 1TB-os meghajtó egy partíció lesz (C), ami a rendszert fogja tartalmazni, de én szeretnék természetesen egy másik partíciót is, és arra lesz-e lehetőség hogy én a Windowst tartalmazó partícióból csináljak mondjuk egy 800GB-os (D) partíciót?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell 6230-as gépem ami a Win 10 frissítés óta olyat csinál, hogy a ha a bluetooth-os fülhallgatómat használom akkor sokszor bontja a wifi-t. Gyári Dell driverek vannak rajta, de az előző telepítéskor használt Windows drivereknél is ez volt a helyzet. Olyan mintha a bluetooth és a wifi összeakadnának. Mi lehet a megoldás?
Köszönettel:
Balu
-
Ispy
nagyúr
Lenne pár kérdésem a 6540 tuningolásához:
- performanszilag egy i7 4800MQ mekkora erőlelépés egy i5 4310M-hez képest?
- ennek a cseréje a kiveszem-berakom-örülök, vagy van még valami szívás vele?
- egyáltalán lehet ilyen procit valahol szerezni és mennyiért?
- ha még van a gépre gari, akkor az ugrik a cserével?Köszi!
-
Zamma
őstag
Sziasztok!
Van egy SOS kérdésem.
Dell Latitude E5770-es laptopban lehet-e cserélni a procit, vagy csak alaplappal?
Köszi!
-
formula01
senior tag
válasz
nerozol
üzenetére
Ami létező probléma van, a legújabb windows updattel, hogy jobb kattra az asztalon, vagy pl a megjelenítő beállítások megnyitásakor van fél/1 sec fagyás. Ez nem csak a 7567-et hanem gyakorlatilag minden gyártó termékeit súlytja az új win updattel 7. gen intel + pascal vga-val:
https://communities.intel.com/thread/119093
itt pl 1 bugreport intel oldalán, de találsz ilyet nvidia/microsoft oldalán is. Jó kérdés, hogy kinek a sara, valószínűleg ms-é, mivel a legutóbbi nagy win update után sokakat érint a probléma, remélhetőleg javítják...
Egyébként avatatlan szem szerintem észre se veszi.
Csíkozódást én nem tapasztaltam.
-
haxxika
senior tag
válasz
nerozol
üzenetére
Ez inkább a windows hibája szerintem, illetve a nem megfelelő driverezés...
Sleep módból visszatérés nagy problémája lehet a bekapcsolt gyorsindítás, illetve a bejelentkezési infók megjegyzése a fiókban. Ha normálisan fel van telepítve egy gép, akkor nagy problémája nem lehet.
Mindezt úgy mondom, hogy nincs ilyen gépem, pár embernek viszont itt már van. Egy jó ideje viszont nem jött róla panasz, max hogy az IPS panelnek más a bevilágítása. -
Sordoran
addikt
válasz
nerozol
üzenetére
Nekem nincs fagyogatás, lassulás, piszok gyors a gép. Én mondjuk saját magam vettem és raktam bele SSD-t (Samsung EVO 850), gyáriról nem tudok semmit. A csíkozódás valóban jelen van, de ezt windows frissítés okozta (pár hete jelent meg a hiba), és BIOS frissítése megoldja.
-
nerozol
tag
Sziasztok!
Tervezem a dell 7567 típus megvásárlását a napokban. A dell 7567-es fórumán viszont nagyon sok panasz érkezik arról, hogy a gép fagyogat, lassú az ssd-je és a sleeping mód után nem kapcsol be a képernyő illetve csíkozódik. Akik Dell 7567-es tulajdonosok mennyit vesznek észre ezekből a problémákból? Meg vannak elégedve a a laptoppal? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
gardener
senior tag
válasz
somasz
üzenetére
Betoltam gravitációsan is az ssd-t.
Nem látom, hogy gond lenne a csatival.
Visszaraktam régi vinyót. -Azzal se.
Raktam be egy másik HDD-t. -Semmi.Kiszedtem a ramokat, majd megcserélve vissza. -Semmi.
De az nem értem ,hogy miért nem jön be semmi szöveg.
Attól, hogy nincs HDD, még a biosznak be kéne jönnie és választanék akár USB-ről vagy DVD-ről
bootolást.Elfogytak az ötleteim. Szervíz?

-
Sordoran
addikt
válasz
Bandriis
üzenetére
Boltot kell megkérdezni ahol vennéd. Lehet ők se fogják tudni, amíg ki nem bontják (hiányos lehet a beszállítóktól kapott adatlap is). Garancia nincs rá, hogy azt kapsz, akár hónapokkal később is belefuthatsz TN panelesbe. Most kezdenek bejönni a 7577-esek, ami az utódja, egyelőre még drágábbak, pár hónap és ugyanennyibe fognak kerülni. Ezek már csak IPS-el van szerelve, szóval ennél biztosra mehetsz.
-
Bandriis
csendes tag
Sziasztok,
erről a fentebb említett "TN helyett már IPS van a 7567"-ekben valakinek van konkrét infója? A dell.com-on tényleg IPS van már írva. A vásárlás szempontjából döntő lenne, mert ha valóban IPSel jönnek akkor gondolkodás nélkül beruháznék egy 7567-re (i5, 128SSd, 1050Ti).
Előre is köszönöm, további szép estét!
-
laca891
aktív tag
válasz
thotzoltan
üzenetére
A Dell laptoknál az van, hogy Win10 szereti frissíteni a drivereket.
Viszont gyakran a legújabb verzióval nem jól futnak a hardverek.
Driver frissítést csak a Dell.com ról szabad letölteni. (dell detect system át vizsgálja a Pc-ét.) és ennek megfelelően jelöli a driver frissítést.Belefutottam egy problémába a múltkor. Nem ment hdmi-vel a 2. monitor és azért, mert a legújabb driver az Intel Graphics 620 kártyához nem passzolt.
Megnéztem, hogy a dell.com mit javasol és ott tényleg a jó drivert javasolta. (ami nem a legújabb)
Rögtön kikapcsoltam a Rendszer tulajdonságai-Hardver-eszközkezelő beállításinál, hogy a windows ne frissítse autómatikusan a drivereket. Kézzel fogom csinálni és havonta, két hetente ellenőrzöm, hogy van-e frissítés. -
Zamma
őstag
Sziasztok!
Kérnék szépen tanácsot egy 1,5 éves használt laptopra, amit Dániából hozták be, mire figyeljek oda, meg szabad-e ilyet vennem?
Pár infó róla:
Pár hónapig még bolti garis, service tag alapján pedig eddig:Ship date: július 21, 2016
Collect and Return július 21, 2017
Onsite Labor Support július 21, 2019Notebook: Dell Latitude E5770 i5-6200U 16 GB Kingston HyperX Impact 2x8GB DDR4-2133mhz
LCD: 15.6" FHD (1920x1080) Non-Touch Anti-Glare
SSD: 128 GB LITEON CV3-8D128-11 (egy hetet járt, de ezidő alatt 515-ször lett újraindítva (Sentinel szerint) - kell-e emiatt aggódni?)
Billentyűzet: magyar, világítós (lecserélték a dán billentyűt)
Akksi: 9-10 órát bír (állítólag), 4-cellás 62W/HR
WIN: jogtiszta Win10 installálva
Tartozékok: gyári töltő, semmilyen dobozt nem kapok, csak a számlát/garijegyetKöszi a választ, segítséget!
-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
Windows 7-hez itt a második posztban két frissítés, ezeket kell felrakni.
-
thotzoltan
tag
válasz
somasz
üzenetére
Több mint egy évig a 10 volt fent,nem jött be..kinek a pap,kinek a papné..Valóban,le lehet hozzá,vadászni a drivereket,de ez valamiért egyszerűbben ment,és simán megtalált minden frissítést,nem kellett vadászgatni,mint mielőtt áttértem a tízesre...akkor napok alatt nem töltötte le az Updatet,csak kínlódott...
szép napot! -
somasz
addikt
válasz
thotzoltan
üzenetére
7-tel és 10-zel is simán megy. Drivereket is fel lehet tolni a 10-re.
A 7-hez le kell futtatni két frissítést utána megtalál mindent az update. -
thotzoltan
tag
Csoda történt?!
Sok kínlódás után,semmi mókolás,ismét a Win7 került a gépre,és láss csodát,gyönyörűen frissítette magát,fut minden,ahogy kell!Előtte letöltöttem minden drivert a Dell oldaláról,kicsomagoltam,ami tömörített volt,egy külső vincseszterre,és az eszközkezelőnek beadtam abból a szükséges,hiányzó drivereket.
...Próbálkoztam a 8-cal,10-zel...valami sosem volt megfelelő..
a 10-nél pl nem tudott a fiam a kedvenc Minecratjával játszani,mert az NVIDIA videokártyának nem volt szimpatikus a Win10..vagy egyszer csak nem akart betőlteni a BIOS-ból,hanem egy képet merevített ki a géppel kapcsolatban...sajnálom,hogy nem fényképeztem le..
Amikor megvettem ezt a gépet,akkor meg az istennek nem akarta letölteni a Win7 frissítéseit,napokig kínlódtam vele.......köszönöm a segítségeket,tanultam általuk! -
tlac
nagyúr
válasz
Dhampir
üzenetére
adott ránézésre teljesen számlának tűnő papírt, amin elvileg rajta vannak az adatai is
a többi hasonló kategóriás ebay-hez cucchoz képest elég jó áron volt, ezért túl sokat nem is gondolkoztam a vásárláson és igazából bejött
ha a garanciát valahogy el tudnám intézni, az már csak bónuszegyébként nem tudom mi történne akkor, ha beírnám az eladó adatait, arról végül is van papírom is
-
-
formula01
senior tag
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a billentyűzetvilágítás nem kapcsol ki a beállított x idő után automatikusan?
Manuálisan tudom állítani, ki be kapcsolni stb, szóval nem gondolnám, hogy harvder hiba lenne a dologban, de automatikusan a jó istenért se kapcsol ki x idő tétlenség után.Inspiron 7567 - Win 10
-
somasz
addikt
válasz
gardener
üzenetére
Ha rosszul raktátok be a hdd-t, akkor lehet. Nézz be a csatlakozóhoz, nincs szétbarmolva? Illetve amikor beraktátok az ssd-t, akkor rajta volt a gumi keret? Ha nem, akkor a gépet normál helyzetben az asztalra rakva csúsztasd be az ssd-t, a gravitációra bízva a pozicionálást.
Belefutottam már olyanba, hogy csak firmware frissítés után ismerte fel a Kingston Fury ssd-t a Dell 6220.
-
gardener
senior tag
Sziasztok!
Asszony Dell Latitude E6430 laptopja nem akar indulni.Bekapcsolom. (akksiról is, meg hálózatról is ugyanaz) Nem ír ki semmit. Ha hozzáérek a billentyűzethez, az világít. Ha kikapcsolom, fenti felzúg, aztán kikapcsol.
Pár napja csinálta, de akkor még a Fn+Power gombal le tudtam futtatni a diagnosztikai részt. Ott mindent hibátlannak talált.
Most ha Fn+Power gombot nyomok szintén nem csinál semmit csak a Merevlemez és az Akku ledjét pulzáltatja, de képen semmi. Valamelyik (már nem emlékszem) gomb kombinációval vga-képernyő tesztet be bírtam hozni, ott váltogatta a színes képernyőket.Próbáltam már, hogy akksit kivettem pár órára és utána indít, de ugyanaz.
Közben próbáltam a vinyót egy ssd-re cserélni is. De nem jön be a biosz sem...
Előzmény:
Nagy vírusirtást rendeztem a gépen talát is bőven a 360 Total.
Aztán másnap már kezdődött a nem akarás indulni.(A gépet használtan vettem egy éve asszonynak. Mondjuk az furcsa volt, hogy SSD-t akartam belerakatni a fószerrel, de nem ismerte fel a zsír új Samsung SSD-t.Azt mondta lehet van valami védelem hardvercserére)
Most se Se SSD-t nem tudok belerakni Se elindítani nem tudom.

-
soldi3r
veterán
válasz
Tompie
üzenetére
A leirasa eleg rovid. Meg kell nezni. A lenyeg az EMI/RFI zajszures.
Juteszembe, egy USB hangkartya lehet olcsobb. -
Tompie
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha bedugom a headsetet a laptopba akkor zúg, ilyen alapzaja van van, hogy halkabb van, hogy hangosabb de mindig van valami hallható zaja ami elég zavaró.
Ezt mitől van illetve hogy szüntethető meg?Ez a headset telefonban nem zúg, ott nincs alapzaj.
Illetve a Latitude E6530 laptopról van szó.Köszönöm
-
laca891
aktív tag
Tudja valaki pontosan, hogy mit jelent a bios defaults, factory settings, custum user settings?
Mi köztük a különbség??? -
Papooo
senior tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Akkor is működik.
A gép alapjához van rendelve az MS azonosító, ami nem tűnik el a központi szerverről.
Ha a telepítő kódot kér, akkor ki kell választani hogy nincs kódom és menni tovább.
A probléma abból szokott lenni, hogy valakinek Home licensze van és Prót telepít vagy éppen fordítva. -
Papooo
senior tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Az aktiválási kód az MS szerverén van.
Amikor csatlakozol a netre, akkor a windows már megy is regisztrálni magát.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Akku alatt szokott lenni.
-
Kisherceg85
tag
Sziasztok,
Na megvan a Dell7567-es gépem. Az, hogy IPS a kijelző, vagy sem, azt nem tudom. Ami tuti, hogy a színhőmérséklet melegebb, meg a betekintési szög sokkal nagyobb mint a régi Lenovo U510-es gépemnek.
Az összeszerelése és anyaghasználata is jobb, mint a régi gépemé.
Eddig megvagyok vele elégedve, de majd ha a PS-Lr párost rávarázsolom, akkor lesz igazán róla véleményem

Az én konfigurációm:
I7 7700HQ; 16GB RAM; GTX1050TI; 250GB SSD; 1TB HDD;Kérdés:
A Windows aktiválási kódot hol kellene megtalálnom, ha a gépen és a dopozon/ban semmi papír/matrica nincs?
Mert gondolom anélkül ha majd baj lesz, nem tudom újra rakni a jogtiszta Windows 10-emet. -
laca891
aktív tag
Szívat a féléves 5567-sem.
Nem akarja a második képernyőt működtetni. Néha 1 másodpercre felvillan a kép, ha átkapcsolom a 2.ra.
Cseréltem már hdmi kábelt is.
A másik számítógép tökéletesen működteti a nagy monitort.Mi lehet a gond. A diagnosztika semmi hibát nem jelez.
-
Ispy
nagyúr
Az enyém is ajánlott volt anno, de attól még ezek a bill (szerintem) szarok. De ez csak az én véleményem, és lehet, csak azért, mert 6540-hez vagyok szokva. Mondjuk nekem úgy általában nem tetszenek a szigetes megoldások...
Mondjuk ezt a típust még nem nyomkodtam meg, csak ránézésre olyan, lehet ez már jobb.
-
tlac
nagyúr
Vettem ebay-ről egy használt 2in1 win-es tabletet és a garanciaoldal ezt mutatja:

Sose volt még Dell-em, ezért ez így most elég új még nekem.
Mit jelentenek a sorok?Az 1. gondolom a standard 1 év lehet.
A többi pedig helyszíni garancia lehet?
Miért van kettő is megadva?Mint a képen is látszik, ez UK-ba szól, de ahogy látom van ilyen garanciatranszfer is. Ezt valahogy jó lenne megoldani, mert kár lenne veszni hagyni ennyi garanciát.
-
India
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem pl Németországból vagy Angliából veszek egy dell latitude gépet amire van 3 év NBD garancia , magyarán Magyarországon is él ez a garancia ki jön a szervizes? Köszönöm valaszotokat

-
eddie17
addikt
Ugyanilyen gépet vettem csak Vostro.
Teljesen jó arra amit írtál, bár nekem fontos volt hogy SSD legyen, nem is bántam meg. Nagyon ritkán kapcsol be a venti így szinte állandóan teljesen hangtalan a gép. Mondjuk az i3 nem egy erőgép de nálam még határ eset a visual studioval, elketyeg az is. Kijelző tipikus, nem túl jó betekintési szögekkel és a felbontás sem acélos. Egy full hd ugyanilyen panel sokkal jobb (olyan gép lett volna eredetileg de az gyári hibás volt és inkább lett SSD és kis felbontás, a kettő együtt nem jött össze). -
Alapvetően netezésre, facebookra lenne használva.
Képernyő: 15.6" 1366 x 768 (WXGA) matt
Processzor: Intel Core i3 7100U
Memória: 4 GB
Háttértároló: HDD 1 TB
Grafikus vezérlő: Intel HD Graphics 620 -
Papooo
senior tag
Üdv!
Van nálam egy Dell XPS l502x (i7 2720qm, GT540M, Win 10) masina.
A 3DMark Vantage gond nélkül fut, de ha elindítom a World of Tanks játékot, az azonnal elszáll, ha az nvidia gpuval akarom futtatni. (Nálam ez a játék az etalon, mert gyakorlatilag bármilyen gpu, igp vagy apu alatt fut. persze a hardver adta teljesítménnyel)
Volt már teljes újratelepítés, és többféle drivert is kipróbáltam, gugliztam ezerrel, és természetesen a beállításokkal is játszottam.
Ötlet esetleg? -
Primary92
senior tag
Dell E6440 U és I betűje alá ment valami szennyeződés, ami akadályozza a normális lenyomást. Működnek, csak rossz így gépelni.
Ki lehet valahogy szedni a billentyűket? -
csana
senior tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Szia,
Van hozzá a 10%-os kupon kód, szóval még jóárasított (284.000 Ft így)..
-
lamazonia
tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
nem mondom hogy igénytelenség. egyébként ez a bolt megbízható.
még én sem tudtam eldönteni hogy precision 7520 vs. 7567. anyag miatt elsőre , vga miatt másodikra hajlok.
-
Kisherceg85
tag
válasz
lamazonia
üzenetére
Hát nem tudom, lehet én vagyok igénytelen, de nekem ez a Dell 7567 így elsőre bejön. Számomra elég masszív a felépítése, ahhoz képpest hogy műanyag. Plusz nem is buta gép. Persze van szebb jobb, de ez mindig így van. Én ennyi pénzt nem utalok sehova látatlanba, inkább megvettem a Laptopszalonban.
-
lamazonia
tag
mondjuk ha mindenképp ilyen gépre akarjátok elszorni a pénzt, nem lenne jobb innen venni:
?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- Eladó gamer laptop!
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a 10-nél pl nem tudott a fiam a kedvenc Minecratjával játszani,mert az NVIDIA videokártyának nem volt szimpatikus a Win10..vagy egyszer csak nem akart betőlteni a BIOS-ból,hanem egy képet merevített ki a géppel kapcsolatban...sajnálom,hogy nem fényképeztem le..

(leesett, hogy miért az