Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
mivel a céges 7440-emmel maximálisan meg voltam elégedve, a héten vettem egy 6440-es gépet, és három kérdésem lenne vele kapcsolatban:
1. CoreTemp van rajta, amivel azt vettem észre, hogy terhelés alatt 5-8 fokokat ugrik a hőmérséklet (mondjuk 60-ról 66-ra 1 frissítési periódus (1000 ms) alatt. Ez normális, vagy azt jelezheti, hogy a hővezető paszta már nem az igazi? (4300M CPU)
1.1. Azt vettem észre, hogy a CoreTemp szerint folyamatosan 2,5GHz-en fut. A céges ULV-s 4300 az visszaveszi magát vmi 900MHz-re. Ennek nem kéne?
2. Ha már CPU: bár még garis a gép, ahonnan vettem, tehát nem szívesen bontanám meg, de elgondolkoztam rajta, ha már kerülhet bele gyors CPU, beleraknék egy i7-4710MQ procit. 25-30k körül mennek HA-n. Néha, ha előveszem vmi régi játékra, akkor nem árthat, ha jobban fut. Meg mert miért ne Lenne értelme?
3. Azt hol tudom állítani, hogy az Intel 4400 vagy a Radeon 8690M VGA-t használja? Vagy ha már van benne dedikált, úgyis azt fogja használni?Előre is köszi,
Attila[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
belekerült ma egy i7 4700MQ egy Dell E6440-be, és a gyári 65W-os töltőjére azt mondja, hogy kevés.
Ha csövön kihasználom, akkor nyilván többet kérne enni, ez OK, de ez ritkán van, akkor meg pótolja majd az akksiból (gondolom), tehát maradhat a régi töltő, vagy adjak neki egy 90+W-osat? (boot közben sírt rá, de menet közben észre nem vettem semmit rajta, ami miatt azt mondanám, hogy kevés..)
Üdv,
Attila -
KrAt
veterán
válasz allein #60058 üzenetére
Az lesz Kértem kölcsön, megnézem.
Azt valahogy ki lehet deríteni, hogy mikor kevés neki a táp? Ahogy terheltem, és néztem feladatkezelőben az órajelét, végig vhol 3,3Ghz közelében volt, néha leesett 3,1 körülre, Aida64 nem mutatott throttling-ot..
PassMark CPU részén 7500 körül kapott, elvileg bő 7700-at kéne kapnia a trendek alapján, az is kb. jó..
-
KrAt
veterán
Sziasztok,
adott egy Dell 7440, ami elvileg touch-os, azonban a Win10 azt mondja, csak tollal való bevitelt támogat.
Ez így normális, és nem lehet ujjal bökögetni (a neten úgy láttam, hogy lehet), vagy hiányzik valami driver (de akkor a tollat miért ismeri fel?), esetleg beállítás?
Előre is köszi,
Attila -
KrAt
veterán
Sziasztok,
Dell E7440-hez szükségem van akksira. Kérdésem , hogy "csakagyári", vagy van megfelelő minőségű és kapacitású utángyártott is?
Fontos kritérium, hogy számlára kell.Előre is köszi,
Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Renault, Dacia topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Előzetes élménybeszámolókon az Avowed
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- AliExpress tapasztalatok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad USB C gen 2 dokkoló, 135W-os adapterrel
- HP ZBook Fury 17 G7, 17,3" FHD IPS, I7-10750H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD, T1000 4GB VGA, WIN 10/
- HP ZBook 17 G5, 17,3" FHD IPS, I7-8850H CPU, 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD,1TB HDD, P3200 6GB VGA, WIN 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest