- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok. Vettem egy Dell notebookot és csak elektronikus számlát kaptam hozzá. Ez elég ,ha szervizbe menne ?
Jótállási jegy nem volt a dobozba.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok nem tudom jó helyen teszem e fel a kérdést, már feltettem az azonnali notebookos kérdések órája fórumon is de azért itt is megkérdem
ki mivel szokta takarítani a laptop külsejét ugyanis nagyon gyűjti az ujjlenyomatokat, (én portörlő kendő után, nedves szemüvegtisztító papírral gondoltam, de nem tudom hogy bántaná e a felületet) illetve a képernyőre van e valami jó tisztító spray, mondjuk mindig figyelek rá hogy ne érjek a kijelzőhöz de nem biztos hogy a család többi tagja is
-
Sziasztok!
Tapasztaltam mostanság Dell gépeknél Dell 6500; Dell E4300, Dell 5480-as gépeknél (6-8 db bontatlan új), Mindegyikhez járt "gyári" Win7 32/64 vagy Win10 64bit.
Hibajelenség: friss telepítés után, és gyári driverezés után a kép szétesik pár másodpercre pl Speedtest app, vagy google chrome esetében, de van hogy asztalnál is, amikor épp nem csinálok semmit.
VGA hibára utal, de nyilván nem az, mivel a felsorolt gépek közül több darab is zsír új volt. Nem fagy le. Egy idő után megszünik, gondolom valami win vagy drv update után. Esetleg valaki tapasztalta? Gondolom driver hiba lesz, csak ha a gyári drv nem jó, a win upd drv meg ugy fos ahogy van, akkor mit is tegyek fel?Köszi
-
törölt tag
G3 3779-re hogyan rudnék friss drivert feltenni az nvidiától? A letöltöktt notebookdriver azt mondja ez az oprendszer nem támogatott (win10 pro 64), a gefexp meg azt mondja nem talál kompatibilis hardvert. A delltől származó felmegy, de régi.
-
-
aDic
tag
válasz
Neil Watts #61258 üzenetére
Van SSD, 2db is.
Nem Samsung egyik sem.
Legújabb BIOS. -
iFriend77
csendes tag
Amit mutatsz mappát nem tudok betallózni mivel olyat nem telepitett error-ra hivatkozva
-
iFriend77
csendes tag
válasz
somasz #61277 üzenetére
Nem tudom hogyan kell képenyőfotót lőni számitógépen még sosem csináltam ilyet csak okostelón
A célmappa neve O2Micro, abban van egy 1db mappa Oy600 néven. Ebben meg ezek:
- MD (mappa) \ dpinst és dpinst64 alkalmazások
- SD (mappa) \ dpinst és dpinst64 alkalmazások
- devcon
- devconx64
- DlFxAPI.dll
- DPInst
- DPInst64
- instsrv
- SDIOAssist
- srvanyAz összes mappát betallóztam de egyikben sem talál illesztőprogramot
-
-
iFriend77
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van Dell Precision M6600 -zal hogy a Háttértárvezérlő illesztőprogiját sehogyan sem tudom telepiteni. SupportAssist sem segit, a Dell honlapján sem találom a driverek közt. Driver Booster sem találja. Neten sem találtam használható infót erről a problémáról. Összes egyéb rendszer- és hardver frissitése naprakész, Bios is frissitve A15-ről A16-ra. A rendszer: Win10 Pro x64 hun oem jogtiszta
Eszközkezelőben ezeket irja ki:
Az eszköz illesztőprogramjai nincsenek telepitve. (Kód: 28)
Nincs az eszközzel kompatibilis illesztőprogram
Gyártó: ismeretlen
Hely: PCI-busz: 11, eszköz: 0, művelet: 2
Információ:
Device PCI\VEN_1217&DEV_8330&SUBSYS_04A41028&REV_05\4&26a5c9ff&0&02E7 requires further installation.Most mitévő legyek?
-
pohár
félisten
válasz
The DJ #61268 üzenetére
még csak most jelent meg 1-2 hónapja, még jó, hogy nem nagyon van aprón használtan
más: a héten adtam el egy újgenerációs Precisiont (M7730) majdnem a legbikább konfiggal (i9, 64GB RAM, 1TB NVME SSD, 4K IGZO panel, szénszál LCD baci cover), anyám, hogy micsoda gép volt... még tapintásra is
-
The DJ
addikt
válasz
Neil Watts #61265 üzenetére
Nincs a Dell új szériáiban 15.6-os Latitude modell? Komolyan ennyire nincs igény erre a méretre? A kis 14-es vagy 12.5-ös nekem használhatatlan mindennapi munkára.
-
-
alpihun
senior tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron 5558-as (i5 5250u procis) laposom, 8 GB DDR3 RAM-mal, ami task manager szerint 1600 MHz-es és mindkét socketet foglalja épp.
Szeretném ezt feltolni 16GB-ra, amihez, ahogy értem, ezek kuka s kell 2 darab 8 GB-osat vennem, de nem tudom mi lenne biztosan kompatibilis.
Meg, hogy mennyire lenne drága, mert ha ez is ilyen mai desktop ram árakkal van, akkor 50k+ sok lenne érte olyan egy-másfél év használatra még.
Hamarabb meg nem fogok cserélni lapost, egyelőre egészen gyors SSD-vel benne, csak sajna rossz szokásom egyszerre 70 dolgot csinálni 2 monitoron. -
-
aDic
tag
válasz
Neil Watts #61246 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok. Latitude 5590-en ugyanez a helyzet.
Az az érdekes, hogy egy pl. 7520-as gépen, szintén UEFI-ben nincs semmilyen késleltetés. -
törölt tag
Sziasztok,szerintetek ezt megéri megvennem,ebbe a gépembe.
Dell Precision M6800.
[link]
Új állapotú,de erősebb a K3100-asomnál. -
somasz
Topikgazda
válasz
mr.tejjfel #61249 üzenetére
10 évet várhatóan egyik mai gép sem fog kibírni
Árfüggően az alábbiakból választhat üzleti szériából 15" mellett, numpaddal használtak, nem teljesen friss és újak közül:
Latitude E6540, E5570, 5580, 5590,
Precision M2800, M4800, 3510, 7510, 3520, 7520Jó lenne tudni, mire használja. Valószínűleg nem lesz szüksége dedikált vgára, ha elég volt neki a régi Vostro. Én egy i5, FHD IPS, 256GB ssd kombót keresnék dedikált vga nélkül (kevesebb hibaforrás később). Precision M4800, 7510, 7520-ból ki lehet venni a vgát és megy nélküle is. Masszív gépek. 6540-ből van alap konfig, IPS-sel, de már minimum ~3+ évesek.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Elkezdett foglalkoztatni a dolog, hogy lassan majd lecserélem a Dell Latitude E6540-es kis munkás notimat, de kicsit el vagyok veszve és nem is követtem az új modelleket, szóval fogalmam sincs, hogy merre is lépjek majd tovább. A gondom az, hogy csak 15.6-os méret jöhet szóba. Látok csúcs szuper 14-es full hd IPS kijelzős Dell gépeket itt az aprón is szuper áron, de az nekem nagyon kicsi és sokat használom a numerikus részt is a jobb oldalon.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy melyik az az új Latitude széria (csak ez jöhet szóba), amelyik manapság az én E6540-em megfelelője és a következő paraméterekkel rendelkezik:
- 15.6" full hd IPS
- új(abb) generációs i5-i7 proci
- Világítós bill
- NVME SSD támogatás (256-512GB)
- DDR4 ram (16GB fog kelleni, a mostaniban is ennyi van)
- Mindennapi használatra alkalmas, kényelmes tapipad (nem használok egeret és imádom az E6540 tapiját, az E5520-am tapija is tökéletes volt, szóval remélem az új modellekben sem rontották el)
- Jó akku idő
- Csak Intel VGA. Nem játszom laptopon és fontos a hűvösebb, megbízhatóbb és halkabb működés + kisebb fogyasztásEzek lennének a főbb kritériumok. Nem feltétlenül új, bolti gépet keresek, apróról is jó, ha találok, a lényeg, hogy kicsit előrébb lépjek és fiatalabb gépet nyüstöljek a következő években (NVME SSD, DDR4, újabb generációs processzor, stb).
Ha van ötletetek, akkor kérlek ne tartsátok magatokban. Előre is köszönöm
-
mr.tejjfel
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Megadta magát a Főnököm imádott "őskövület" laptopja.(Dell Vostor 1500 ami kb 10 éve hű társa volt).
Egy strapabíró és megbízható gépet szeretne vásárolni, a pozitív tapasztalatok miatt Dell-t keresne.Egy olyan gépet keres amit a hét minden napján a nap 13-15 órájában tud használni, függetlenül attól, hogy éppen egy mező közepén 40 fokban egy homokvihar közepén vagy pedig -5 fokban egy sátor alatt is megbízhatóan működik.
Ideális esetben 15 IPS kijelzővel és numerikus keypaddal bír a gép.Köszönöm a segítséget
-
Sziasztok!
DELL Latitude E5470-re (i5-6300U, 8GB RAM, 250GB-os Samsung 850EVO SSD, BIOS a leheto legfrisebb) raktam UEFI modban egy Ubuntu 18.04 LTS x86_64-et. Elozoleg Windows 10 volt rajta, ott is hasonlokepp viselkedett.
Arra lennek kivancsi, hogy miert all a DELL logonal 10-15 mp-et a gep bootnal.
Hardverhiba? Nem csipog, nem jelez...
Itt a firmware sor picit soknak tunik
Koszi!
Udv. core2
-
laca891
aktív tag
Software Guard Extensions -ennek mi a lényege? Be kell kapcsolni?
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #61238 üzenetére
Huh, alapból lef@stam a bokámat, de megcsillant a reménysugár:
64 bitesek a driverek, és amit idáig szétcsomagoltam, az mind tartalmaz win7-64bit könyvtárat...
És van közte 32 bites is (asszem az a bios driver).Jaj, @nyám, pedig kell a Win7, mert van olyan progim, amire úgy kell támaszkodnom, hogy a fejlesztő megszűnt, így nem is lesz Win10.
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ilyen (ilyesmi) gépet venni, csak új jönne számításba.
Fontos szoftver nélkül, mert Win7-nek KELL rá mennie.Kérdések:
- jó lesz nekem? (hehe)Évekre tervezek, mondjuk 5-re. A jelenlegi 8 (!!) éves, Acer.
Játék nem, tényleg csak passians.
Fotó buhera (nem fotoshop, de gyorsan kezelje a megnyitást, apróbb műveleteket, sok PSD is van közte).
OpenOffice sokat lenne használva (nem nevet!!).
Természetesen már menjen a 4k@60, és lenne video konvertálás, gyakran.
A Win7 frissüljön, tehát ez a processzorba épített 'csak a Win10 a jó' hiba ne lépjen fel.
A DVD nem kell, de a helye (!!) igen; 3 SSD menne benne. Tehát lehessen bele tenni adaptert (akárminek hívják).
A hűtés létfontosságú, bár lehet, veszek majd egy hűtőt alá.
Kijelző tökmindegy, mert külső lesz, mint ahogy távbill+egér kombó is.
8 GB elvileg elég, max. lecserélem 2x8-ra. (1 v. 2 lehet benne?)
Kell az USB 3, mert külső is lesz rákötve (az isten tárhelye nem elég...).Mit hagytam ki? Írjátok meg!
Lé max. 450k, de ez már nagyon plafon.Köszi!
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok miért nem írja ki hogy milyen videókártya van a gépben? elvileg egy radeon 530 4Gb-is kellene hogy legyen XD
[kép]Nálam a 7577-be kiírja hogy benne van a GTX1060
-
-
Prowler
senior tag
Itthon vagyok 3 hétig és elhoztam magammal az Angliában vásárolt E6440-em. A töltőt átalakítóval használom, de eléggé hektikusan működik. Minden egyes bekapcsolásnál fogad egy ilyen felirat:
A gép megy, működik, nem kapcsol ki, de az akksit nem tölti. Kivettem már, visszaraktam, BIOSban is átállítottam a töltési módot Custom-ról "Primarily AC use"-ra, de semmi nem történt.
Ez így normális szerintetek vagy kezdjek aggódni?
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok adott egy Dell Laptop egy Amd Radeon 530 as kártyával az amd oldalán letöltöttem a legfrisebb szoftvert újraindítás után ha megakarom nyitni a beállításokat azt írja nincs feltelepítve a driver.
Ha manuálisan választottam ki hogy milyen kártya van a gépbe akkor meg nem is azt a szoftvert rakta fel nem értem 530-at választottam és r7 valamijét rakta fel.... -
madmike
őstag
Sziasztok!
Vettem ma egy régi N5110 notit. Régi bios miatt nem lehet rá win10et telepíteni. Leszedtem egy újabb biost, de a noti akksija kuka,így az nem települ fel. Próbáltam parancssorból rebdszergazdaként /forceit paranccsal. Úgy ismeretlen hiba miatt kidob még a legelején. Próbáltam több bios verziót is.
Van tippetek hogy lehetne megoldani? -
Sziasztok!
Dell inspiron 13 5000 -nél ha dokkolót használok, akkor a külső monitoron a betűk meglehetősen homályosak. Ha úgy kapcsolom be a gépet, hogy alapból a dokkolón van, akkor nincs ilyen probléma. Win10 van rajta.
Ugyanezt a hibát láttam már HP notebooknál is. Tudtok rá valami megoldást? -
user26
senior tag
Sziasztok!
Dell Latitude E6430 notit készülök venni, 2. gépnek.
Olyan kérdésem lenne, hogy egy 24 colos (később nagyobb) monitor TV-re szeretném HDMI-vel kikötni, és többnyire filmezésre használni. A monitor TV Ful HD-s
Mit gondoltok róla ? Vagy érdemesebb más notbokot venni erre a célra ?
Böngészés, youtube, facebook, office, is ilyen módon szeretném.
Lényegében le szeretném váltani idővel az asztali gépet. -
Dhampir
félisten
válasz
donnie.d #61217 üzenetére
A kinézett 3567-hez még annyit, hogy nincs benne Gigabites hálókártya, csak a Dell által sokszor preferált "Fast Ethernet", ami csak 10/100 Megabites. Egyszerű használat esetén ez annyira nem érdekes, de nagyobb sávszélességet már nem lehet vele kihasználni a beépített porton keresztül, kábelen.
-
donnie.d
aktív tag
válasz
Dhampir #61216 üzenetére
Nekem otthoni PC-m van, erős középkategóriás. Akárhányszor gondolkodtam fejlesztésben olcsóbban kijöttem a dologból, hiszen a lecserélendő alkatrészek mindig kifogástalan állapotban voltak ahhoz, hogy el tudjam adni őket, s így legyen egy kis "önrész" a kiszemelt példányokra.
Csak aztán anyagilag "megéreztem" milyen az, amikor valami meghibásodik (villámcsapás, rövidzárlat stb.) benne, és azonnal költeni kell rá, ha használni akarja az ember. Ezért gondolkodtam el, hogy másodlagos PC helyett inkább legyen egy laptop, amit tudok magammal is vinni, ha elutazok valahová. Internetezés, zenehallgatás, filmnézés lenne rajta és ennyi. 100k-t szántam rá, de írták többen, hogy minimum i3-as prociban gondolkodjak, s az SSD alap, mivel a gépemben is az van.A HP és a DELL volt ajánlott márka, s így is 30 ezerrel feljebb csúsztam, mint amit rá szántam.
Meg ugyebár nyilván az sem utolsó szempont, hogy én minden szempontból vigyázok a dolgaimra. -
applause
aktív tag
A19
-
cyberkind
félisten
Lehet hülye kérdés de inkább megkérdezem, a laptopokban is kikapcsolható az i7-es és most már az i5-ös adta logikai szálak, illetve ha igen, akkor így mennyivel lehet hidegebb egy proci, sokkal hűthetőbb lenne az i7-es? Az i5 vs i7 gép között 90€ van csak, a többi ugyanaz.
-
donnie.d
aktív tag
Sziasztok!
A DELL Inspiron 15 3567 mennyire megbízható?
Intel Core i3-6006U és 128 GB SSD párossal vásárolnám őket. -
-
PubliCat
tag
Nekem van egy 5010esem, marha jó bill, de öreg, kevés az m380 proc.
Bnőmnek van egy 5110ese, pasztázás, takarítás után vami sokkal jobb lett. Billzete álom a 3542es inspironomhoz.
Volt egy céges 6540es latim, na annak a billzete kijelzője álom volt. Fhd matt kijelző, világító billzet. Nagyon jó volt. Hibája annyi.volt h a heatsink kuka lett benne. Meg cserés volt 3 év után.
Most lati 5480asom van. A billzete álomjó. A kijelző az egykaki matt wxga tn panel.
De a minőségi érzet így is meg van még
munkára a lati való. Az inspiron konzumer gép, nagyon nem jó rajtuk gépelni.
Szerintem.
-
applause
aktív tag
Segítséget kérnék abban, hogy milyen módon lehet beállítani azt egy Latitude E6230-on az akkut csak bizonyos szintig töltse fel.
-
aDic
tag
Valóban, a régebbi Inspironok messze sokkal jobb minőségüek voltak, mint a jelenlegiek. Megkockáztatom, hogy a 5-6 évvel ezelőtti szériák még a mai üzleti laptopok minőségét surolták. Sajnos a DELL-nek is lépést kell tartani az alsó szegmensben a letört árakkal, és ez csak kompromisszumokkal mehet.
Sajnos a mai Inspironok anygahasználata, az egyes komponensek minősége hagy kivánnívalót maga után.
A 7577 az egy más kategória. Eleve játékgépnek, vagy valami ilyesminek készült. -
GRaul
őstag
Milyen inspiront kaptál (cégtől eddig soha nem kaptam, csak Latitude-t ha dellről volt szó)?
Nekem van 2 Latitude és 1 inspiron itthon.
Egy újabb Latitudeből 5490 és egy latitude 5440.
Inspironból pedig 7577. Sztem teljesen használható gép, nagyon szeretem. Mióta megvan, azóta Latitude nincs is használatban csak az egyik bent a cégnél.Nem mindegy szerintem, hogy az inspironnál is mit vesz az ember.....
-
aDic
tag
válasz
kulcsarbence #61199 üzenetére
Néhány hozzászólással korábban még 5590-et akartál.
Nekem a munkahelyen Insprion van, azt kaptam a cégtől, otthonra meg egy 5590-et vettem magamnak, így van összehasonlítási alapom.
Ezek alapján azt mondom Inspiron-t ne! Ég és föld a két notebook minőségre.Ha nincs pénzed Latitudre, akkor ajánlom a Vostro 5568-at. Ilyen gépeken fejlesztenek nálunk és nincs vele gond.
Ha lehet 8250 vagy 8350 procit vegyél (bár a Vostro 5568-ben nincs ilyen), magasabbat nem éri meg, mert a hűtés miatt nem fogja tudni tartani a magasabb órajelet a proci hosszabb távon (>20-30sec). Nekem az 5590-ben a 8350-es alúl van feszelve 100mV-al, így tartósan tudja a max. 3,6GHz mind a 4 magon. Internetet böngészve 8-10-12 megnyitott lappal egyáltalán nem kapcsol be a venti úgy sem, hogy le van rakva az ágyra.
Olyan verziót vegyél, amiben nincs dedikált VGA. Fejlesztéshez felesleges és csak az akkut zabálja, ha akksiról akarod használni, ill. feleslegesen fűt. Nekem sincs dedikált VGA, így levett fényerővel (min. felett 1-2-vel, este bőven elég fénye van így is) Wifi-n böngészve 12,5órát bír az 5590-es a 68Wh akksival. -
Dhampir
félisten
válasz
kulcsarbence #61199 üzenetére
Vannak jól sikerült Inspiron típusok is. Üzletiben is elromolhat bármi, vagy hiányoznak belőle csavarok (nem egyetlen eset, szétszedéskor derült ki Latitude-nál), hiába Dell. Sokszor látok nem "gamer" Inspiront munkára befogva, kültéren is, de tartósságukról egyénileg lehetne lecsekkolni a felhasználókat.
Érdekességként; nem üzleti Dell Alienware csomagolása a kínai gyárban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- GTA V
- ZIDOO médialejátszók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest