Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
allein
addikt
Sziasztok, tudtok abban segíteni hol tudom letilteni a dedikált vga-t? Precision 5540, csak bőngészek a laptoppal, nincs szükségem a dedikált vga-ra. Tudom, ebben az eseteben miért nem egy olyan laptopot vásároltam amiben csak dedikált vga van
-
allein
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem öntöttem rà semmit, amikor megkaptam a billentyűzetet akkor nedves törlővel áttöröltem mert nagyon szutykos volt, sajnos úgy néz ki, hogy emiatt egy pár gomb nehezen működik, gondolom nem tudok mit kezdeni ebben az esetben. Arra gondoltam, hogy ott ahol az adott billentyűk nehezen működnek lepattintom a sapkát és esetleg újra törlöm valahogy.
-
allein
addikt
Sziasztok. Dell M4800 billentyűzet sapkáit lehet cserèlni, simàn lepattinható?
-
allein
addikt
-
allein
addikt
Sziasztok. Szeretnék egy kis segítséget kérni, egy kis műanyag alkatrészet keresek. Sajnos amikor egy M4800 Precision laptopban billentyűzet akartam cserélni, az alaplapról távolítottam el a szalagot a billentyűzet helyett, simán levált az alaplapról az a kis műyanag pöcök ami rögzíti a billentyűzetet az alaplaphoz. Tudom van itt valaki aki a Dell-nél dolgozik, jól jönne egy kis segítség, tanács, hol tudok ilyet vásárolni.
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi lehet az oka annak, hogy apple vezetékes billentyűzet néha működik, máskor meg nem

Ma délelőtt már rácsatlakotattam a laptopra és működött, szóts elraktam mert amúgy van PC-m is itthon. Most megint elő kellett vennem a céges laptopot, csatlakoztattam a két monitoromra, billentyűzet nem működik.
Logitech wirelless egér simán működik, nem usb port lesz a probléma. Egyikben sem működik a billentyűzet.
Most már hangjelzés sincs amikor rácsatlakoztatom a billentyűzetet. Van valami driver erre amúgy? Dell Command Update nem talál friss drivert.
PC-n nincs ilyen jellegű gondom a billentyűzettel.
(#66037) Pyttawrx - Dell Optiplex PC-n gond nélkül működik.
Precison 7510 laptoppal nem igazán működik az apple billentyűzet.
-
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Megfordult nálam pár Dell laptop, talán erre az XPS-re tudom azt mondani, hogy ez igen
kicsit MacBook koppintás a billentyűzet, nagyon jó a trackpad, FHD matt kijelző gyönyörű. Billentyűzet világítás is másképp van megoldva, amikor bekepcsolod nem azonnal világít, van egy nagyon rövid átmenet amit eddig más Dell laptop esetében nem tapasztaltam. Anyaghasználat is nagyon rendben van, érezni rajta a minőséget
-
allein
addikt
válasz
h146207
üzenetére
Szia, ha ez segít: Dell US oldalon megrendeltem a laptopot, amerikai címre kiszálították, a főnököm nevére. Tehát rendelkezésre álltak az eredeti tulajdonos adatai, így simán tudtam honosítani US-ről HU garanciásra. Kb. 2 hét alatt meg is volt, nem kellett számla- ezt már leírták előttem is.
Vásárlás előtt esetleg kérdezz rá, hogy honosítható-e vagy nem.
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott két Latitude 6540 laptop, i5-4310M cpu mindkettőben. Egyikben msata SSD a WWAN helyén, másikban is SDD de nem tudom pontosan, hogy msata vagy sata. Msatas laptopon win10, másikon win7. Mi az oka annak, hogy fürgébb a win7-es laptop, mindkettőben 8 gb ram.
Win7-es gép HD, win10-es pedig FHD, nem tudom ennek van-e jelentősége.
Win10-es SSD - Samsung PM871 msata 256 GB,
Win7-es SSD - Micron C400-MTFDDAK256MAM. -
allein
addikt
Sziasztok. 6540 Latitude, van rajta ujjlenyomat-olvasó. Win nem ismeri fel, lehet hiányzik a driver? Dell Command Update már végig futott és win10 frissítés is volt.
Benne lévő wifi kártya tudja az 5GHZ-et, látja az itthoni ssid-t, nem csatlakozik fel. Felmegy viszont 2.4 ghz-es wifire. Mi lehet a gond?
(#65724) Multibit - igaz. Philips TV miatt alacsonyabb sávra kellett állítanom a routeren belül, valószínű ez lesz a gond
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy az apple vezetékes billetnyűzetem probléma nélkül működik Dell PC-vel, viszont amikor rácsatlakoztatom a laptopra vagy működik vagy nem. Win10 mindkét gépen.
Most néztem meg, hogy pc-n csak usb 2.0-an működik. -
allein
addikt
Sziasztok. Dell Latitude E6540, i5-4310M, i7-4610M, i7-4600M, mind3 4th gen, órajelek különböznek, cache mérete különbözik 3MB vs. 4MB.
Csak dedikált VGA van a laptopokban.
Sima irodai munka esetében, szerintetek lesz bármilyen érezhető különbség?
-
allein
addikt
válasz
Joci??
üzenetére
Pedig én is SSD-t raktam bele. Esetleg ha van kéznél akkor érdemes egy másik SSD-t, HDD-t is kipróbálni.
Rákerestem a laptopod típusára, nagyon nehezen lehet hozzáférni a HDD-hez, nem is értem. Azt amúgy kicserélted? Csak kíváncsiságból kérdezem
Annak kellene még utánajárni, hogy a laptopod tudja-e kezelni az mSata. Ez is egy opció.
-
allein
addikt
Szia. Honosítani kell, ehhez kellenek az első tulajdonos adatai. Ezután elkezdheted a honosítási folyamatatot, ha sikeresen zárul az említett folyamat, akkor a garancia már nem UK hanem Hungary lesz. Ennyire egyszerű a történet. Nem kell bevinned sehova.
Ownership Transfer and Dell Product Registration Guides. Angolul van.
-
allein
addikt
válasz
user26
üzenetére
Szia. Szerintem nem sokat lehet csinálni, nem tudom mennyit ér újrapasztázni egy minőségi pasztával. Amit tudok javasolni az a laptop hűtő.
Én mindig használtam, most éppen nem tudok mert a dokkolón van a laptop, de a semminél jobb. Legfeljebb nem használ, de ártani szerintem nem árt.
Amit érdemes tudni, hogy a laptopodban, csak egy ventilátor van, ez hűti a cpu-t és a dedikált vga-t is, szóval

Nem hiszem, hogy az SSD cseréje nagyobbra segít ebben a problémában, legfelejbb nagyobb tárhelyed lesz.
Nem tudom van-e telepíte Dell Command / Power Manager, érdemes szétnézni milyen beállítások vannak.
-
-
allein
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Szia. Nekem is ilyen dokkolóm van, néha nálam is vannak gondok. Nem tudom minek tulajdonítani, lehet a mostani 7510-es nem kompatibilis vele. Enyém ez pontosan. Két DP port miatt vásároltam ami probléma nélkül működik bizonyos típusoknál. Jelenleg úgy van nálam, hogy tiszta randomra nem működik a billentyűzet a dokkolóra csatlakoztatva, aztán rácsatlakoztatom a laptopra és itt működik. Később vissza a dokkolóra és ismét működik.
Lehet nálad valami driver probléma lesz, nem tudom. Érdemes nyomni egy driver keresést a dell command update-en belül.
Jobb ötletem sajnos nincs, ha tudsz angolul akkor nézz szét a DELL oldalon lévó fórumon.
-
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Egyelőre úgy nézek ki, hogy win10 alatt a speciális megjelenítési beállításokban:
1. kijelző az integrált gpura csatlakoztatva.
2. kijelző Dell csatlakoztatva az integrált gpura,
3. kijelző Dell csatlakoztatva az nvidiara.Nem tudom mi lehet a gond, dokkoló, vga, win10, dp kábel? Dokkolón van dsub csati, gondolkodom veszek két dsub-hdmi átalakítót és megpróbálom ígyis.
5470-es laptopommal simán működik a dokkoló+ a két monitor.
Van valakinek valami javaslata, ötlete?
-
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott egy Dell dokkoló - PR03X. Adott egy Dell Latitude 5470, működik két monitorral, almás billentyűzettel. Csak integrált VGA van benne.
Adott egy Precision 7510, amiben van dedikált VGA is. Csak az egyik monitor működik és az alma billentyűzet sem működik. Szerintetejk, mi lehet a gond? Milyen beállítást nézzek?
ITT nem szerepel a 7510 Precision.
Lehet valami BIOS beállítás?
Volt korábban egy 7520 Precision gépem. Csak integrált VGA-s volt, abban az esetben csak egy monitorrral működött. Utána belekerült a dedikélt VGA is, és láss csodás- mindkét monitorral működött.
-
allein
addikt
Tudomásom szerint, a Dell az ST szám alapján gariztat. Nincs szükség számlára. Nem tudom a következő infó helyes-e vagy nem, ha valaki jobban képben van akkor javítson ki: amennyiben garis a gép, de NEM HU, meghibásodás esetén az itthoni DELL egy alkalommal javítja, utána már nem. Ezért ha garis gépet nézel, én azt javaslom, hogy HU garis legyen

Szerk: Vagy ha nem HU garis és van mód a honosításra, akkor jó vagy. Például UK országról honosítani HU országra.
-
allein
addikt
BÚÉK mindenkinek.
-
allein
addikt
válasz
Bozso68
üzenetére
Szia. Összefoglalóban benne lesz, hogyan kell klónozni.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Csinálnék egy friss installt, mondjuk ha megoldható másik ssd-re.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Szia. Volt friss install?
-
allein
addikt
válasz
Halkow.
üzenetére
Tervezem egyébként, hogy egy újabb latitude-t veszek helyette vagy egy macbookot.
Szia. Én is használtam majdnem 4 évig MacBook-ot. Volt 13", 15". Jók, megbízható gépek, kíváló minőség, DE váltottam DELL-re és maradok is a márkánál

Apple termékek túl vannak árazva egy kicsit
egy 15" MacBook árából kihozható egy jóval erősebb DELL konfig, például ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
allein
addikt
válasz
Certina
üzenetére
Szia, nekem volt mindhárom típus. Számomra egyértelmű, hogy a minőségre a régebbi 6440, 6540 Latitude. Ez csak személyes vélemény. Garancia azért fontos, az mindig jól jön. Meg kellene nézni mindkettőt élőben, ha van rá lehetőség kicsit nyomkodni és utána talán könyebben tudsz dönteni.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Laptop kijelzője mitől melegedne? Ha összecsukod akkor a laptop kijelző nem működik, vagy lehet èn nem èrtem a kèrdèsedet

-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Szia. Tavtartó nélkül is működik, vagy rosszul tudom?
-
allein
addikt
válasz
diego2
üzenetére
Szia. Az 5591-ről van magyar nyelvű ph-ás teszt, ajánlom. Azzal számolni kell, hogy amennyiben az 5591-ben van dedikált vga, egy ventilátor hűti a cpu-t és a vga-t. Sajnos a 3530-ban is csak egy venti van. Nem tudom hol szeretnéd vásárolni, érdemes lenne fontóra venni egy régebbi típust. Az 5591 helyett esetleg Precicion 7510. Találni itt jó áron.
Bár ezek a típusok nem azok amit keresel: 5580-7510-7530, mindhárommal volt dolgom. Minőségben egyértelmű a Precision. Sima irodai munkára elég 6-7th gen proci is.
Hidd el, hogy ha csak irodai munka és internetezés van, akkor is érezni a különbséget a két ssd típus között.
-
allein
addikt
válasz
97bandy
üzenetére
Szia. Nekem is volt 7440-em és ugyanazt tapasztaltam amit leírtál
el is adtam a p**ába
Jó mondjuk nálam a gépek jönnek-mennek. De valóban tapasztaltam ilyet. Azóta többet nem veszek U CPU-s gépet 
Szerk: egy újabb generációs U CPU, 6th vagy 7th gen., azért itt már nem melegszik annyira. Volt 7480-am U CPU-val, ebben az esetben nem volt semmilyen jellegű gondom.
-
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Én úgy tudom, hogy ilyenkor a kijelzőre bukta a garancia.
-
allein
addikt
válasz
Szoles
üzenetére
Szia. Nekem volt 6440-em HD+ kijelzővel, AMD VGA kártyával és van jelenleg egy 6440-em ami FHD, csak integrált VGA van benne. Ég és föld a különbség a két kijelző között. Ami engem személy szerint zavart abban a konfigban amiben AMD kártya volt, ventilátor állandóan pörög, ezzel számoljál( egy venti hűti a procit és a videókártyát). Én a játékot konzollal oldottam meg

(#62299) PubliCat:
Uefi és ahci legyen bekapcsolva. -
allein
addikt
Sziasztok. 7530 Precision laptopba szerintetek milyen ramot érdemes rakni? Gondolkodom 2*16GB pároson.
-
allein
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Nem fogsz találni olcsóbban HUN világítós billentyűzetet
én is 16.000-ért szoktam venni. Nem tudok ilyesmi boltról. -
allein
addikt
válasz
nemethchek19
üzenetére
Jó vétel, nekem is volt. Kollégám is egy M4800-al nyomja

-
allein
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Enyèmben is 8790M volt, az a gond, hogy egy venti hűti a VGA-t és a CPU-t
Komolyabb gèpekben külön hűtő van mindkettőre. -
allein
addikt
válasz
phanzetomox
üzenetére
Szia. Szerintem nem tudsz mit kezdeni vele, van benne dedikàlt VGA? Nàlam is ugyanez ez volt a gond, nem bírtam megszokni

Talàn tud valaki valamilyen megoldást.
-
allein
addikt
Sziasztok. Emlékszem, hogy ezen a fórumon van olyan személy aki a DELL-nél dolgozik. Szeretnék egy kis segítséget kérni. Olyan átalakítót keresek aminek a segítségével behelyezhető a 2.5" sata helyére egy nvme ssd. Tudatában vagyok annak, hogy csak 2X sebességet tud ebben az esetben. Precision 7510-es gépről van szó.
ITT, ezen a fórumon egy DELL-es ügyintéző már linkelte a fotókat a kérdéses átalakítóhoz.
Lehet ilyet rendelni itthonról?
-
allein
addikt
válasz
allein
üzenetére
Megoldódott. Egyelőre 34GB felszabadult, a leírtak szerint:
1./ A Win beépített lemezkarbantartóját futtasd le úgy, hogy bepipálod a "Rendszerfájlok törlése" opciót is. Ezzel már le is szedted, a képen látható jó 17 gigás SWINDOWSBT-s cuccot, amit a rendszer 15nap múlva amúgy is törölne automatikusan, de fölösleges megvárni.
2./ A hibernálás kikapcsolása [link] , ezzel is kb. 5 gigányi helyet visszakapsz.
3./ A Vezérlőpultban a "Helyreállítás" opció alatt, a "Rendszer-visszaállítás konfigurálása"-nál nézd meg, hogy ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, ott mekkora hely van erre a funkcióra fent tartva, ha túl sok, állítsd be kisebbre. Pár giga bőven elég erre a célra.
4./ Ellenőrizd le, hogy hogy a gépen mi, mennyi helyet foglal. Ezt egyrészt megteheted, a Gépház/Rendszer/Tárterület opcióval, ott részletesen megtekinthető, hogy mi mennyi. Ezen kívül van egy kis ingyenes, hasonló feladatot ellátó progi, a TreeSizeFree [link]
ez még részletesebben kibont mindent.Az, hogy miért ennyi memóriát használ a rendszer, azt passzolom, esetleg a vezérlőpultban a virtuális memória beállítását érdemes még megnézni.
-
allein
addikt
válasz
Obyboy
üzenetére
Nincs tudomásom róla, azt sem tudom, hogyan kell
Van egy pár mappa aminek parancsikonja van az asztalon, így könnyebben elérem őket. De ez korábban is volt és nem emlékszem, hogy emiatt több tárhelyre lett volna szükségem.Szerk: és az, hogy 10 fül nyitva van chrome-ban majdnem 2GB ram, azért durva

Ez érdekes és nem tudom mi ez, win install pár napja történt. Mappának pedig szeptemberi dátuma van.
-
allein
addikt
Sziasztok. Tud esetleg valaki valami ötletet mondani mi történhetett, előzmény ITT. Bocsi az OFF-ért, nem éppen DELL topikba való.
-
allein
addikt
Sziasztok. Jól gondolom, hogy a link szerint a 9550 XPS (i5-6300Q CPU-val) is tudja kezelni EZT a Samu SSD-t?
-
allein
addikt
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Értem, köszi szépen az infókat. Egy másik téma. Ez a laptop nem található ezen a linken. Mivel 7th HQ proci van benne, szerintem tudja a 4X pCIE, SSD ő lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ HP Victus Gaming Laptop Ryzen 7 8845HS / RTX 4060 16GB RAM 1TB SSD Gari
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én is 16.000-ért szoktam venni. Nem tudok ilyesmi boltról.