Hirdetés
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Ebben a gépben milyen panel lehet, TN vagy IPS?
https://ipon.hu/webshop/product/dell_vostro_14_5468_24501_szurke/1602057
Van ezzel a géppel valami probléma, van vele tapasztalat?
Köszi!
-
haxxika
senior tag
válasz
november #59193 üzenetére
1) Service tag alapján azonosítják főként, elég csak ezt bemondani ha baj van, és már tudják (dell honlapjáról lekérhető, hogy meddig van rajta gari).
4) Csak a SupportAssistot hagytam fent minden esetre, ez elég a driver frissítésekhez. Más szoftvert nem raknék, mert fölösleges. Szerintem érdemes frissen tartani a BIOS-t, Dellék frissítik 2-3 havonta. Tud a gépen gyorsítani, illetve a teljesítményt optimalizálni. Illetve egyes esetekben szükséges is a frissítés. Jártam már úgy, hogy a Bitlocker titkosítás nem akart lefutni normálisan, mert szükséges volt hozzá egy BIOS frissítés.
2-3 ponthoz sajnos nem tudok mit mondani, nekem a monitorom mindig éber ha felhajtom a gépet. Az, hogy a vinyó lekapcsol egy idő után pedig megszokás, ha nem megy, akkor minek egye az áramot fölöslegesen? -
fm!
tag
válasz
allein #59194 üzenetére
Az előző gépen szinte mindig hallottam: böngészés, bármilyen képernyő frissítés, SSD műveletkor (olvasás/írás).
A legegyszerűbb, ha felteszel egy XTU-t (Intel Extreme Tuning Utility), abban van CPU, Memory, Graphic stress test. Ha ott nem hallasz semmit, akkor okés a gép! (És ebben a progiban lehet is állítgatni sok mindent, elvileg a coil whine-t is csillapítja pár beállítás. Az előző gépnél nem segített, a mostanival még tesztelem.)
De vigyázz, ha egyszer meghallod, akkor már pillanatok alatt rááll a füled és csak ezt fogod hallani! -
november
tag
Sziasztok!
Közel 3 hónapja egy Dell Latitude 7480 boldog tulajdonosa vagyok. S lenne pár kérdésem amiben a segítségeteket kérném.
1. A gépet használtan vettem de gyári garanciával. Igaz hogy ebben az esetben a garancia érvényesítésekor elég a számla amit a boltban kiállítottak? Vagy kell a garancia papír is?
2. Észrevettem hogy ha külső merevlemezt csatlakoztatok (pl: a 2,5 WD My Passport) és azon dolgozok mondjuk jegyzettömbe egy idő után hogyha mentek akkor pár másodpercig gondolkozik és utána ment. Ilyenkor fel is pörög a winyó is. Szal olyan mintha használaton kívül közbe alvó módba tenné a külső háttértárat. Meg azt vettem észre (szintén a wd-l) hogy néha mappa váltásnál idő kell míg betölt. Igaz hogy csak pár másodperc, de akkor is furcsa. Megnéztem a Windows-ban az USB szelektív felfüggesztés mindkét esetben tiltva van. Mi okozhatja ezt a jelenséget?
3. Azt figyeltem meg ha rácsatlakoztatom a külső monitoromat és lehajtom a kijelzőt (mondjuk film nézés közben). Aztán fel akkor elmegy a kép a külső monitorról. Azt megtaláltam Windowsban hogy a képernyő lehajtásakor ne csináljon semmit. De olyan nincs amikor felhajtom hogy ne menjen el a kép?
4. Milyen drivereket, hivatalos gyártói szoftvereket érdemes felrakni? Tudom függ a felhasználói szokástól is, de mégis hogy zökkenőmentesen menjen a gép. BIOS-t érdemes mindig napra készen tartani?
És még annyi hogy én is megosztanám a tapasztalatomat a coil whine jelenséggel kapcsolatban. Nekem is szokott ciceregni a gép. De erre számítottam, mert a tesztek is kiemelték. De nem zavaró mértékben szerencsére, meg halkan és ritkán csinálja.
-
fm!
tag
válasz
allein #59190 üzenetére
Szombathelyi vagyok, de Győrben járok többször. Viszont a youtube-on sok videót találsz: dell coil whine és lesz találat bőven.
Főleg az XPS széria hibája (amiben legtöbbször szintén HQ proci van), de Latitude-nál is előfordul. Viszont erősen gépfüggő, valamelyiknél jobban hallani, valamelyiknél kevésbé. Az előző gépnél engem akkor idegesített a legjobban, amikor görgettem egy weboldalt. Ennél csak akkor hallom, ha 10 centire van a fülem a képernyőtől.
-
fm!
tag
válasz
allein #59182 üzenetére
@allein, @Mirr Murr
Sziasztok!
Volt a futár, végül csak egy jött, ő vitte a régit és hozta az újat. Először is a lényeg: a coil whine sajnos ebben a gépben is ott van. Viszont, szerintem halkabb, számomra már elviselhető szinten van. A régit 2 méterről is hallottam úgy, hogy egy asztali gép be volt kapcsolva a szobában. A mostanit akkor hallom, ha a gép előtt vagyok, de akkor is inkább egy HDD hangjára hasonlít, jóval alacsonyabb a frekvenciája. Szintén csak akkor jön elő, hogy ha 100%-ra tölt az akksi (vagy amire beállítom) és átvált hálózatra. A beépített GPU lehet itt is a ludas, ha XTU-ban Graphic stress test-et nyomok, akkor a leghangosabb.
Driverekből a legújabbakat raktam fel, egyedül BIOS-t nem merek frissíteni, mert hiába volt ott az előző gépnél is a downgrade lehetőség, nem engedte a rendszer. Végigmegyek még egyszer a reddit.com-os lehetőségeken (van vagy 20 féle), hátha még halkabb lesz (vagy megszűnik). Azt pedig elfogadtam, hogy nem fogok kapni tökéletes laptop-ot (ugyanúgy, ahogy ma már semmilyen műszaki cikkből nem lehet 10 évre venni semmit), pedig mindig a közép vagy felső kategóriát veszem mindenből, ha van rá lehetőségem.
A lényeg, hogy a DELL és a disztribútor maximálisan korrekt és segítőkész volt, 3 napos cserével megoldották a dolgot, csak az ünnepek, leállások miatt ennyi ideig tartott átverni a dolgot a mysoft-on. (A disztribútor küldte a futárt, ki is hagytuk az egész cseréből őket.) -
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #59184 üzenetére
-
anorche1
őstag
NBD -s garis géppel, melyik telefonszámot is kell hívni gariztatás miatt? A dell oldalán nem találom
-
alpihun
senior tag
Hali
Van megoldás arra, hogy a w10-es 5558 gépem ne 10 perc és 3 troubleshooting után tudjon csatlakozni egy bármilyen wifire?
Mert ezt csinálja, akármennyire jó a jel, ilyeneket hoz elő, hogy nincs internet vagy nem sikerült csatlakozni s nyomogatom a hibaelhárítást s 2-3 után megindul. Onnantól megy jól, de nagyon idegesítő. -
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
Latitude E6540 venti problémám van még mindig, a szokásos dolgokon már túl vagyok: takarítás, pasztázás, frissítgetés, stb. Folyamatosan pörög a venti, 2%-os proci terhelésnél, mindkét mag 32-36 fokos, semmi terhelés. Intel HD4xxx integrált grafika van benne, nem Radeon.
Van erre valami megoldás? -
Ablakos
őstag
Van tapasztalt, hogy az AMD dedikált gpu-ra a DELL által preferáltat vagy az amd oldali laptop adrenallin drivert használjátok? (R7 M445 gpu)
-
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Van a családban két Dell (E7440 és E6430), mindkettő néha lecsatlakozik a wifiről tök random és nem nagyon jövök rá a megoldásra. Asus RT-N18U router van itthon, de nem valószínű hogy annak lenne baja, mivel ezeken kívül még legalább 6 gép és 8-9 telefon csatlakozik folyamatosan és egyik sem produkálja ugyanezt, minden más gépen folyamatos netkapcsolat van. A driverekkel is próbálkoztam, de akármelyiket rakom fel, ugyanaz a helyzet. Valakinek van valami ötlete?
Előre is köszi -
fm!
tag
válasz
Frawly #59159 üzenetére
Köszi a tippet, könnyen lehet, hogy élnem kell vele, mert végül cserélik a gépet egy ugyanolyanra, és hát 50%, hogy ez is ciceregni fog.
Aki még követi a sztorit: sikerült átlépni a mysoft felett, a disztribútor intézi a cserét!
Holnap jön két futár, az egyik viszi a régit, a másik hozza az újat. Meg se kell várnom míg elviszik, kivizsgálják, rögtön küldik az újat.Így kellett volna a mysoftnak is intéznie, a jótállási jegyen rajta is van, hogy ha 3 napon belül jelzem a hibát, akkor nem hivatkozhatnak a megadott jogszabályra. Na mindegy, ha lesz kedvem, akkor az árukeresőn és a többi oldalon írok egy szép véleményt, nehogy mások is beleszaladjanak egy ilyen (finoman fogalmazva) rugalmatlan cégbe... Ti már úgyis tudjátok, hogy honnan nem szabad venni!
-
E300TD
tag
-
PubliCat
tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata dell 3542 világítós billentyűzettel kapcsolatban? Morfondírozom a billzet cserény, világítósra, nem.vészes az ára a dolognak, és pont emiatt érdeklődöm felőle.
Ezen a terméken agyalok.
Van valakinek ilyen tapsztalata esetleg? -
gozso
őstag
a jelenleg kapható vostro-k közül, van ami ajánlott vétel?
-
Frawly
veterán
Ha nem kapod vissza a pénzed, és meg kell tartsad a cicergős gépet, akkor vidd egy elektronikai szakihoz, lehet megtalálja neked melyik alkatrész adja a hangot, lehet valami tekercs, vagy IC, vagy hasonló, és kicseréli vagy stabilizálja neked nem túl heroináron. Lehet jobban járnál, mint a harccal, főleg, hogy írtad a géppel a cicergést leszámítva meg lennél emúgy elégedve. Tényleg esélyes, hogy egyszerűbben és olcsóbban javítható, mint gondolnád. Nem állítom biztosra, de egy próbát mindenképp megérne ilyen szakit keresned.
-
anorche1
őstag
Egy e6440 mennyire bírna el egy 4700mq -t? Gyári hűtés elbírná?
-
Az RT-AC87U 2.4 GHz-en 3*3:3, 5 GHz-en pedig 4*4:4 MIMO-s.
AC7265 nem csak M.2 csatolású van.
A megfelelő AC7260 biztosan megy az E6230-ban, mert csináltam már olyan cserét régebben ismerősnek.
Ugrált a sebesség a 7260-as modullal, nem volt stabil és a távolságot, illetve a fizikai akadályokat sem tolerálta úgy, mint a korábbi modul, pedig több routerrel is kipróbálva. (Volt nekem is RT-AC87U) -
Az már 3*3:3 MIMO képes, 450 Mbps kapcsolatot tud mind a két frekvencián, így gyorsabb a 6250-től (ami 2*2:2 MIMO és 300 Mbps), de ahhoz persze az is kell, hogy a router (vagy bármilyen más eszköz, amire kapcsolódik) szintén tudja a jobb MIMO-t és a gyorsabb sebességet, ellenkező esetben nem lesz előnye a 6205 ellenében.
7260-ból van N szabványos (2*2:2 MIMO és mind a két sávon 300 Mbps) és AC képes is (2*2:2 MIMO és 300/867 Mbps), nekem utóbbi volt az AC tudása miatt egy ideig a 6205 helyett az 5430-ban, de aztán visszacseréltem, mert nem voltam azzal teljesen elégedett.
AC7265 ha van megfelelő csatolással, inkább azt javasolnám AC elvárás esetén.
A laptopoknál azt is érdemes figyelembe venni a wifi modul típusának a kiválasztásakor, hogy ha a modul 3 antennás, akkor a kaptopban is adott legyen az, viszont gyakran csak 2 van. -
szotadi
tag
szia,
teljesen jó kártya a 6205, a Dell 1504 (Broadcom) wifi nagyon gáz volt nem mindig tudott csatlakozni. Nálam panel lakás, routerrel egy beton falon keresztül mértem, az 5GHz már nagyon érzékeny a másik szobában már nem mindig kapcsolódik.
Korábban kérdeztem, hogy Win7-hez hangerő/fényerő visszajelzéshez mit kell telepíteni?
-
válasz
szotadi #59149 üzenetére
Szia,
Jobb routerrel a 6205 jóval többet is tud 2.4 GHz sávon is, 5 GHz-en meg pláne.
Nekem az E5430-ben van (gyárilag) 6205-ös wifi modul, a router Linksys EA7500 v1, bár a netem csak 120/10 (a gyakorlatban 125 Mnps környékén tud), azt maximálisan átnyomja 2.4 GHz sávon a 6205, valamennyivel felette is tud, de azt már nem lehet itt ezzel a nettel kimérni, 5 GHz-en meg ettől is gyorsabb.Nálad a router WAN <-> LAN sebessége a korlát, csak 10/100 Mbps portokkal van szerelve és azok legjobb esetben is ~94 Mbps korlátot jelentenek kábelen, a wifi esetén meg WAN <-> WLAN irányban is, illetve ott inkább még alatta egy kicsivel.
Gigabites portokkel szerelt routerrel 2.4 GHz sávon is tudná a neted maximális sebességét a 6205-ös modul. -
szotadi
tag
válasz
ß3NC33 #59148 üzenetére
Szia,
nekem a 6230-ban eredetileg egy Dell Wireless 1504 volt ezt cseréltem Intel Centrino Advanced-N 6205-re hasonló probléma miatt, most 5GHz hasít a net. Alap digi net wifin 80/50, Xiaomi Mi Router 3.
támogatott kártyák 6430 esetén:
Wireless LAN and WiMAX Options:
Intel® Centrino® Advanced-N 6205, Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 62503
, Intel® Centrino® Ultimate-N 6300, Dell Wireless™ 1504 (802.11g/n 1x1), Dell Wireless 1540 (802.11n 2x2) -
ß3NC33
tag
Sziasztok!
Van egy öregecske E6430as notim.
Az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy lehetséges, hogy ez még nem támogatja az 5ghz-es wifit? (elvileg vmi DW wlan kártya van benne) Most vettem egy új routert (tp-link archerc7) és hát nem sikerült kisajtolni a max sebességet belőle sajnos
Köszönöm -
Máté94
addikt
-
anorche1
őstag
xx6f0 dokkoló beszerzéséről lemondtam. Most a d3100 -akat kezdtem el nézegetni.
Szerintetek, azzal ki tudok csikarni hdmi -n egy e6440 -ből 4k@60hz -et?
-
szabonagyur
félisten
Kijött E4750-re az új BIOS frissíteni a microcode hibát.
-
Ispy
nagyúr
Továbbra sem kerek valami a 6540-el, induláskor próbálja beindítani a ventit, fel is pörög teljesen, azután leáll és ezt megcsinálja jó párszor. Aztán megy rendben, igaz néha fan maulfunction hibát ír ki bootoláskor.
Felhívtam a dell szervizt, azt mondták frissítsek biost, megcsináltam, utána jó is volt egy ideig, most megint csinálja.
Most ez mi a fosch lehet? Szoftveres gebasz vagy hárdveres?
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Adott egy Dell Vostro 5468-as laptop. Az utóbbi időben, hogyha alvó állapotból tér vissza a gép, elfelejti a WiFi-t visszakapcsolni. Vagyis ez nem teljesen helyes, mert visszakapcsolja, csak nem lát egy hálózatot sem.
Az energiagazdálkodás része a WiFi-nek elvileg rendben van. -
somasz
addikt
válasz
thotzoltan #59130 üzenetére
"Ha az lenne rá írva DVD-RW, akkor olvasna is, írna is."
-
somasz
addikt
válasz
thotzoltan #59127 üzenetére
A dvd-rom az író is vagy csak olvasó?
UEFI-re tedd a bootot és AHCI-re a Sata vezérlést.
W10 pendrive-ot a microsoftos varázslóval hozz létre. Vagy, ha megvan a telepítő dvd-kép, akkor rufus-szal.
-
thotzoltan
tag
Még az alábbi kérdésem lenne,mert én csak műkedvelő számítógép felhasználó vagyok:
a képen látható automatikusan induló programok közül,melyik nem okoz rendszerproblémát,ha leállítom..nem az Avastra,meg a torrentre gondolok..
Illetve a Win10 telepítésénél ,mely BIOS beállításokat kell eszközölni?..gondolom itt,hogy UEFI,vagy LEGACY módban telepítsem-e,és mit pipálgassak be,illetve ki..ha átküldené valaki a helyesen beállított Bios képét a BOOT menűben,annak tudnék örülni.. -
thotzoltan
tag
Sziasztok..Dell Precision M6600-zal szeretnék kiírni lemezt,az alábbi meghajtó található benne:hl-dt-st dvd-rom du60n. De sikertelenül próbálkozom..telepíteni,zenét lejátszani tudok róla,de írni nem tudok vele..pedig több programmal is megpróbáltam..mintha nem is létezne nekik...pl Nero
Windows 10 64 bites van rajta,de a Win7-tel is ugyanez volt..tudja valaki esetleg az okát,vagy csak én szerencsétlenkedek? -
laca891
aktív tag
Dell (inspiron) laptopok esetén be kell-e kapcsolni, hogy a Win10 automatikusan frissítse a drivereket vagy dell.com oldalról kell frissíteni vagy Support assistal?
-
allein
addikt
válasz
szabonagyur #59120 üzenetére
App store-ban én sem találtam
-
szabonagyur
félisten
válasz
malnabokor #59119 üzenetére
6s nem találta.
-
malnabokor
senior tag
válasz
szabonagyur #59118 üzenetére
A linkre kattintva nekem megtalálja iPad-en (de ki is írja, hogy csak iPhone-al megy, így telepíteni nem tudom). És a magyar AppStore-ban vagyok.
-
szabonagyur
félisten
válasz
malnabokor #59117 üzenetére
Almát néztem, azt nem találja sajna.
-
malnabokor
senior tag
válasz
malnabokor #59116 üzenetére
Szerk: az Androidos app elérhető itthon, az iPhone-t nem tudom leellenőrizni. A Microsoft Store-ost pedig gondolom azért nem tudom letölteni, mert nem Január 18 után vásárolt gépem van
-
malnabokor
senior tag
válasz
szabonagyur #59115 üzenetére
De azt egyszerűbb megoldani - Cortana sem érhető el itthon, mégis használom
(plusz szerintem a Január 18-i indulással vagy később elérhető lesz itthon is)
-
szabonagyur
félisten
válasz
malnabokor #59113 üzenetére
Az App sem érhető el itthon.
-
szpali
addikt
válasz
malnabokor #59113 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék venni 240w-os tápot Dell TB15 dokkolóhoz, de nem tudom pontosan, hogy mi a típusa.
Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol ezek össze vannak gyűjtve?(bocsi malnabokor, "Új" helyett véletlenül a "Válasz"-ra nyomtam)
-
malnabokor
senior tag
Dell Mobile Connect: [link]
Remélem majd meg lehet oldani, hogy működjön régebbi Dell gépekkel is
Jelenleg Cortanat használom értesítések átvitelére, de ez jobb megoldásnak tűnik.
-
zenwalk
senior tag
válasz
somasz #59109 üzenetére
a honosításról meg csak ezt az oldalt találtam. Ide meg ugye kéne a laptop azonosítója, ami még nincs...
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
Amerikai premium support érvényes Magyarországon is? Azon kívül, hogy international support, mást nem találtam róla. Ez a garancia kiterjesztése, vagy csak valami telefonos ügyfélszolgálat szerű? -
haxxika
senior tag
válasz
Graphics #59106 üzenetére
Mi a kérdés a géppel kapcsolatban? Kiskereknél 180 nettó körül lehet megkapni, nagykereknél egy picit olcsóbban. A nagykerárra a kiskerek átlag 3-5 %-ot számolnak rá. Általában véve jó tapasztalatom van velük, kevés a hiba, használtat is előszeretettel veszek/ajánlok (3/7/9xxx szériák), boltból véve ott a 3 év NBD gari, ami kellemesen tud jönni, ha baj van a géppel. Vidéki faluba raktunk ki egy gépet (pesttől kb. 200km), volt vele probléma, de másnap a szakemberek jöttek és kicserélték a hibás alkatrészt.
-
Graphics
Jómunkásember
Üdv, tudom, hogy noteebook topic, de esetleg nem ismer valaki Dell PC-vel foglalkozó fórumtársat?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Milyen széket vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 i5-1245U / 16GB / 256GB SSD 143.990 Ft
- Thinkpad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 16GB 500GB NVMe IR kam gar
- Lenovo IdeaPad V15 Ryzen 5 5500U / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD
- Dell XPS 13 i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD / 13,3" FHD / HUN bill. / 12 hó garancia
- HP EliteBook 850 G8 i5-1145G7 / 16GB RAM / 256GB SSD / FHD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest