Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsi83vp
senior tag
válasz
davidcsaba93
üzenetére
Tudtommal akkumulátortól is függ.
-
törölt tag
válasz
SoundBox
üzenetére
Szerintem ez úgy van, hogy nem engedi bizonyos % fölé tölteni az aksit. Így kíméli, hosszabb távon lehet majd közel ugyanolyan hatékonysággal használni azt az x %-ot. A régi Samsungom legalábbis így működött, szerintem egész jól. Már kikapcsoltam ezt a funkciót, 100%-ról még mindig simán hoz 3 óra filmnézést a közel 7 éves gép.
-
válasz
Mr Bond 007
üzenetére
XPS-ből ha jól tudom nincs magyar billentyűzetes.
-
Mr Bond 007
őstag
Üdv! Notebook vásárlás előtt állok, és a Macbook Pro, Dell xps 15 (8. gen 6 magos intel uhd képernyővel) közt őrlődök. Azt szeretném megkérdezni hol érdemes itthon dellt venni, ahol normális a szevíz és van-e lehetőség magyar nyelvű bill kiosztással rendelni? (ahol találtam, ott mind angol volt) Nekem tök mind1 a kiosztás, de más is használná a gépet akinek viszont ez fontos.
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok először is köszönöm mindenkinek az infót a szülőknek vásárolt laptop esetén szerintem ez a laptop lesz [link]
Tegnap megérkezett a Inspiron 7577 nem sokat nyomkodtam még de eddig nagyon tetszik, és ami a legfontosabb páromnak is mert kicsit tartott tőle hogy nagyon gamer kinézte lesz de egyáltalán nem.
Lenne pár kérdésem az akkumulátor töltéséről valahol olvastam de már nem emlékszem, tényleg van e olyan program amin betudom állítani ha folyamatosan be van dugva a táp ne töltse állandóan csak ha elér egy bizonyos százalékot? -
cyberkind
félisten
-
válasz
cyberkind
üzenetére
Rákérdeztem, a Dell-nél ilyen Seal nincs (Toshibánál volam eddig, ott előfordult) szóval újra pasztázhatod, bár a szervizesek nem javasolják, illetve ha emiatt később megfő a CPU, és látják, hogy megbontottad, nem gyári pasztát használtál, elutasíthatják a garanciát.
(#61083) BullZeye: Valóban nincs, rám is fura fejjel néztek

-
cyberkind
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Így már értem, nyilván ha rá lesz ragasztva egy csavarra ami fogja a hűtőt, akkor az sajnos úgy marad ahogy a mostani videokártyámnál is, de ha nem, akkor nem lesz gond. Van valami infó, hogy melyik gép van így lepecsételve?
Kéne a gari de a gyári szar pasztát azonnal dobnám ki onnan.
(#61083) BullZeye
Pedig ezzel lesz kezdve ahogy egyszer elkezdtem a gépet is, konzolt és a többit.
-
cyberkind
félisten
A sok review és videóból pont azt láttam és olvastam, hogy pont az i7-es baromira melegszik, lehet, hogy te pont olyat fogtál ki, de az eddigi túrásom alapján nem ez a jellemző. Meg hát az i5-nek nagyobb a boost-ja amit tartani is tud minden magra/szálra, ez is fontos nekem.
-
-
törölt tag
7577 alá tudtok ajánlani valami hűtő padot? Próbáltam hátul könyvvel polcolni de akkor az első talpa helyett a házon támaszkodik és nem érzem ezt a legjobb megoldásnak.
Más: 6 bites panel egy negyed milliós gépben? Are you fucking kidding me?

-
pohár
félisten
válasz
BullZeye
üzenetére
elvileg az EMEA-s gépekhez első alkalommal kell számla, utána javíthatjuk bármennyiszer, a honosítás jó lehet végülis az olyan gépekre is, amik a környékről vannak, jobban néz ki a Hungary felirat
(igen, régión kívülieket 1x tudunk szervizelni)Dhampir... melyik modell(ekre) gondolsz? dobok a srácoknak egy mailt, aztán meglátjuk

-
BullZeye
veterán
Ha EMEA-s a gép, akkor EMEA régióban számla nélkül ST alapján javítja bármelyik partner, nem?
Honosítás akkor kell, ha nem régión belül javíttatod, pl Amerikában, Ázsiában. Olyan, hogy magyar gari nincs tudtommal.
Ha meg Dell-től veszi a gépet, akkor a számlán is az a dátum szerepel, mint ami a support oldalon. Nem áll raktárban heteket hónapokat a gép disztrinél, számla pedig csak akkor kell, ha régión kívül javíttatod (1 alkalommal lehetséges), vagy ha más dátum szerepel, számlával lehet igazolni a vásárlás dátumát.
Valamint honosításhoz. -
pohár
félisten
válasz
cyberkind
üzenetére
én rákérdeztem még akkor a Delles menedzsereknél, de ezt mi se tudjuk behozni sajna... max még a 7577 lehet pariban, a procierő az kb ugyanaz lenne egy 7700hq-val szerintem
amúgy meg ha simán megveszed 3 év garival kint, megcsinálod a tech transfert (honosítás), voilá, kész a magyar garis gép 1 hónap múlva
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Ha közvetlenül a Dell-től vásárolok gépet, akkor kapok nemzetközi garanciát?
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 3542 171179 típusú laptopom.
Sajnos a képernyője meghibásodott, kb 20ft érme nagyságú 2db fekete folt lett rajta. És köztük egy cm vastag csík (erősen pixelhibás). a laptop 3.5 éves, így garancián kívüli.
Mennyiért lehet cseréltetni manapság panelt? Megéri egyáltalán?
Mennyit érhet most használtan ez a laptop, ha teljesen hibamentes? -
BullZeye
veterán
válasz
üzenetére
Ha a jövőt tartja szem előtt, akkor 8xxx gen procisat vesz

Normál használat mellett az U és a HQ között annyi lesz a különbség, hogy az egyik 1 óra használat után meleg lesz érzetre.
Mai napig ritka az a program ami 4 magot aktívan kihasznál, és kell is neki a 4 mag, és az ember inspiron laptopon használná. -
laca891
aktív tag
válasz
SoundBox
üzenetére
Nekem i7 7500U a procim. Ez bőven elég az enyémben van integrált videokártya is, de felesleges.
Ha most vennék, amit belinkeltem azt venném.Ha processzorba igazi teljesítmény növekedést szeretnél, akkor HQ, de az jóval drágább.
Az U sorozatnak nagyon kedvező az áramfelvétele és nem melegszik.Bemész a szalonba és kipróbálod, hogy melyik felel neked meg.
-
laca891
aktív tag
Ha a proci U sorozat, akkor biztosan nem kell a hűtőpad.
Szülőknek szerintem felesleges az integrált videokártya az csak játékhoz kell.
Inkább windows 10-el ezt venném.
http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-vostro-3568-n066vn3568emea01-1901-hom-laptop_28609-adatlap -
SoundBox
aktív tag
Szép napot mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni szüleim laptop vásárlás előtt állnak az biztos hogy Dell laptop lesz, de nem tudom melyiket érdemes megvenni, nézegetjük az új generációs 4magos i5 procival szerelteket SSD-vel, max 220ezer forintot szeretnének költeni rá, köszönöm a válaszotokat.
[link]Illetve nekem ha minden igaz megérkezik ma a 7577-es gép azt szeretném kérdezni hogy érdemes e laptop hűtőt vásárolni alá?
-
BullZeye
veterán
-
BullZeye
veterán
válasz
üzenetére
Az lehet, de abban is biztos lehet, hogy refurbished alaplap kerül bele, amit előtte ki tudja hányszor javított a Dell.
(#61036) zolko74
Refurbished billentyűzet. Ha szerencséd van, akkor csak elrontották a rendelést, és véletlenül rossz nyelvvel jött a gép, amiből kiszedték a billeket. Mert "felújítani" egy billt nem nagyon lehet, főleg nem ennyiért.Ami biztatásra ad okot, hogy 200km-re van tőle az egyik Dell gyár, bár ott asztali gépeket és szervereket raknak össze főleg, de lehet onnan származik.
Part number: GV0J5 LATITUDE 7480 STEAMBOAT 14 BTX
EMEA Only, Keyboard, Hungarian, 83 Keys, Backlit, Latitude, (M14ISFBP, UV Coated Keys) -
kellog123
csendes tag
Sziasztok,
Dell 7577 vásárlását tervezve [link] ha a HDD-t le szeretném én magam cserélni SSD-re akkor a gari ugrik?
Mi a helyzet Dellnél ilyen fronton?Válaszotokat előre is köszönöm!
-
zolko74
tag
Sziasztok!
Magyar billentyűzetet szeretnék venni a 7480-as laposomhoz, elvileg 0GV0J5 típusú kell bele.
Ezt meg szabad venni?
A 7480-at pont nem írja... -
törölt tag
Megcsinálták a 7577-esem. Szorítsatok, hogy a panelcsere megoldja a csíkozódást!

-
Dhampir
félisten
BullZeye:
Köszönöm!

lajthabalazs:
A standard-hez képest fokozottabb biztonsághoz, loginokhoz, gyorsabb ID-hez.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Olyan Dell Latitude 5580 esetében, ami "fingerprint" nélküli, mennyiért lehetne ujjlenyomat-olvasóval ellátott burkolatot szerezni?
A felhasználónak nehéz lenne kicserélni az ominózus részt?
-
-
-
Sziasztok! Ma vettem egy Dell G5 (i7-8750H + GTX 1060) laptopot, tervezek írni róla majd egy beszámolót, ha van valakinek kérdése a géppel kapcsolatban, igyekszem majd megválaszolni.
-
anorche1
őstag
Dell e6440 -em van i7-4800mq procival. Jelenleg egy 90W -os gyari toltot hasznalok hozza, de a kabel mar eleg viseletes.
Eleg a gepnek a 65W -os tap, vagy kell neki a 90?
Vagy vegyek egy 130W -osat? -
applause
aktív tag
Sziasztok!
E6230-m van és Bluetooth-l bajlódok, mivel állandóan alvó állapotban van és így nem tudom párosítani, sem az asztali géphez, sem egérhez. Engedélyeztem már a láthatóságot is. Egyedül a s8-as telóval lehetett párosítani. De amikor a biztonságos eszközt be akarom állítani a telón, már nem találja a lapost. Érdekesség, hogy fájl küldés működik a két eszközt között.
-
válasz
geza844
üzenetére
5430-nál anno nekem is volt valami ilyen: az eredeti helyre tett SSD-t nem látta, de ha a keretbe tettem, akkor igen. Így nem variáltam vele, a HDD maradt az eredeti helyén, az SSD ment a keretbe.
BIOS ba**tatásról: én megbántam a frissítését, valamit megkavart a hűtésben és a HDD környékén sokkal jobban melegszik azóta a gép.
-
Lawos
csendes tag
Sziasztok!
Van egy E 6510-em, win 10 van rajta már régebb óta. Most újabban ha Leállítást nyomok, nem áll le. A képernyő elsötétül, de a ventillátor megy tovább, a bekapcsoló gomb led-je is, meg a caddy-ben lévő vinyó led-je is világít. Ha hosszan nyomom a bekapcs gombot akkor le áll.
Újratelepítés megvolt. Driver probléma lehet? -
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude E5440.
Az optibay-be tett SSD-t látja a BIOS, de a helyére tett HDD-t nem. Ugyanezt a HDD-t ha a rendes helyére teszem, ott látja a BIOS.
Mi lehet az oka? Hol keressem a hibát?
Gondoltam frissítem a BIOS-t, hátha, de nem lehet...
Most A04-es BIOS verzió van fent, a legfrissebb az A21-es. Ez nem ment fel. Aztán gondoltam, hogy túl nagy az ugrás, leszedtem az A05-öst, de ez se ment fel.
BIOS-ban kell valamit állítanom?
Mármint UEFI-ben...
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
Köszönöm válaszod. A billentyűzetnél visszahajlott, ahogy írtad, azt akkor megpróbálom megigazítani. Sajnos a touchpadnél nagyon összekócolódtak, és mintha némelyik szál rövidebb is lenne, mint volt. Ráadásul az a kábel pont jó hosszúságú, csak a másikban van ráhagyás. De már az is nagy előrelépés, ha a billentyűzet működik, egy rádiós egér nem olyan nagy kellemetlenség. Este megpróbálom visszasimogatni.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Biztos, hogy "megsemmisültek"? Mert én nem hiszem. Nézd meg jobban a szalagkábel végét azon a hiányos érintkező részen. Esetleg használj nagyítót. Az lehet csak felgyűrődött, egész pontosan 180 fokban visszahajolt/visszasimult. Ha igen, körömmel kapard/simítsd vissza a helyére. 1-2 ilyen atrocitást kibír, majd ezután fog letörni. Ha mégis letört és nem tövig, akkor sincs pánik. Éles ollóval lehet levágni a szalagkábel végéből annyit, hogy a hiányos hosszúságú érintkezők megközelítőleg a kábel végének vonaláig érjenek. A levágás mértéke ne haladja meg a kb. 1 mm-t. Mindig csak finoman, apránként.
SZERK:
Jártam már úgy, hogy garis javításból helytelen összeszereléssel kaptam vissza. A bill. szalagkábelt a törésnél nem igazították el a palmrest és az alaplap közé ahol ugye van tér bőven. Ez helyett odaszorították a megtört kábelt a palmrest és a bill. közé. Szorította, lapította összefele, főleg ha az ember a P betű környékén kopácsol (Precision M6800). Egyszer csak megmakkant az egész billentyűzet. Mit tehettem? Elvágtam a törésnél a kábelt, kb 25 mm-rel lett így rövidebb, de elég hosszú maradt. Ezután létrehoztam az összes érintkezőt ill. a kábel végét. Megizadtam, de megérte... -
somasz
addikt
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Szerintem írj rá az ebayen palmrestet éárulókra, hogy mennyiért küldenék csak a touchpad kábelt.
Ugyanezt a parts-people.com-nak is megírhatod, hátha. -
lajthabalazs
senior tag
válasz
Blue Eagle
üzenetére
A billentyűzetnél két csík felgyűrődőtt, a touchpadet elmulasztottam kioldani, és megsemmisültek a csíkok, csak remélem, hogy nem maradt a foglalatban is belőle.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
lajthabalazs
üzenetére
Szia!
Pontosan mi történt a szalagkábelekkel? Megtört a kábel? Vagy felgyűrődött a kábel végén lévő érintkező visszahelyezéskor? -
bandi0000
nagyúr
válasz
lajthabalazs
üzenetére
itt ph-n árulnak bontott cuccokat, billentyűzet is biztos van
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok!
Öt és fél éve nyúzok egy M6700-ast, már a kiterjesztett gari is lejárt, előtt kicsivel még volt egy kört a szervízben (aki kijött, nem tudta megcsinálni másodjára sem). Úgy kaptam vissza, hogy nem működött a kamera, mikrofon. Most vettem rá magam, hogy megnézzem, mi történhetett. Szétszedtem, megpiszkáltam a kábelt, összeraktam, és most jó. Csak épp közben tönkretettem benne két szalagkábelt: a billentyűzetét és a touchpadét. A touchpad kábelt már Kínában sem lehet kapni. Tudnátok esetleg segíteni? Írtam a humansoft-nak, de félek, hogy olyan ajánlatot adnak, amit nem fogok tudni elfogadni. Használhatnám asztali gépként, de főleg most fontos lenne hogy úton is tudjak vele dolgozni, és az nehézkes egy USB-s egérrel.
Üdv: Balázs
-
BullZeye
veterán
válasz
maximilian4
üzenetére
Hiszed vagy sem, de a mostani gépeknek is megvan 810es szabvány

(#60987) somasz
Nézőpont kérdése, nekem tetszenek az új 7490esek.
Manapság súly/méretre mennek, ha az ember nagy robusztus cuccot nem szívesen cipel magával, ha meg asztalhoz kötött, minek a laptop?
-
Érdeklődnék, hogy arról van-e valami információtok, hogy az 5490-es szériában létezik-e olyan típus, amibe egyszerre befér egy 2,5"-es és egy M.2-es háttértár?! Az eddig talált videókban, ahol szétkapták a gépet, úgy néz ki, hogy vagy ez vagy az van benne, egyszerre hely szűke miatt nem fér be mindkettő. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Jackson elektromos gitár
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Voltam én is technikus, van amivel nem értek feltétlen egyet, de ez már nagyon off.

Kicsit magasnak érzem a jelenlegi hőfokokat.