Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bluetooth hangszórók
- RAM topik
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PubliCat
tag
Üdv, Srácok!
Dell inspiron 3542es gépem wifin 40-50 mbps-s produkál.
A céges latim 180-200at.
Feltöltésre mindkettő 40körül teljesít.Van valamilyen wwan kártya, amivel lehetne tuningolni a 3542-es sebességét? (driver frissítésen kívül, pl mási kártya, ilyesmi)
Üdv,
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok!
Egy E6520 lapost nyúzok mostanában a tapipad sűrűn nem érzékeli a tevékenységet rajta. Ez mennyire általános jelenség? Kor vagy használatfüggő illetve javítható valamilyen módon?
-
adalbert1
veterán
válasz
allein #61394 üzenetére
Én a helyedben megcserélném először a kábeleket az otthoni dokkolóban, majd a 2 monitort is a dokkoló 2 portjában, így ki lehetne szűrni, hogy a kábel, a dokkoló egyik portja, vagy a monitorod rossz.
Szerintem lehet minimális eltérés panel vagy háttérvilágítás mellett 2 ugyanolyan monitornál is.somasz és applause: köszi mind a kettőtöknek, akkor jelenleg 4 eszköz közül kellene választanom - még szerintem jobban áttúrom a specifikációkat, hogy melyik tudja a legtöbbet (legtöbb antenna, legújabb szabvány ismerete), jó lenne a lehető legjobb megoldást választani, persze túl sokat sem akarok költeni
, kiindulva a laptop jelenlegi értékéből (lassan már szerintem annyira beeshetett a használtpiaci ára, hogy a RAM és az SSD többet érhet benne, mint a gép többi része)
-
allein
addikt
válasz
The DJ #61384 üzenetére
Nekem volt olyan 6540-es gépem, amiben sokkal szebb volt az IPS kijelző mint az 5580-ban
Pedig volt egy pár típus már nálam: 5480, 5470, 7480, 7440
nem is adtam volna el a 6540-es gépet ha nincs benne a 2 GB VGA, qurvára idegesítő volt, hogy a CPU venti állandó 3000+ RPM-en pörgött.
Szerk: segítsetek légy szíves ha tudtok, bármilyen ötlet, segítség jól jön. Említettem korábban, hogy van két egyforma dokkolóm, egyik melóban, másik itthon. Mindkét helyen 2-2 Dell monitor. Melóban a monitorok dp to hdmi kábellal csatlakoznak, itt nem tapasztalok lila színű jelenséget. Itthon a monitorok a gyári dp kábelekkel csatlakoznak. Egyelőre a lila színű jelenséget csak a régi monitoron tapasztalom, lehet csatlakozó probléma
nem tudom.
Másik érdekes jelenség ami feltűnt: mindkét esetben a jobb oldali monitor ugyanazon beállításokkal egy kicsit világosabb, miért van ez?
-
adalbert1
veterán
Sziasztok, jelenleg egy E6230-am van Dell Wireless 1504 802.11b/g/n-es wifi kártyával, ezt mire lenne érdemes cserélni, ami ismeri az ac szabványt is, és tudna 5 Ghz-en kommunikálni (500 mbit-es netem van, olyan 300-at azért szeretnék kihasználni belőle)?
A spec sheet-en ezeket írják:
Wireless LAN and WiMAX Options:
Intel® Centrino® Advanced-N 6205, Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 62503,
Intel® Centrino® Ultimate-N 6300, Dell Wireless™ 1504 (802.11g/n 1x1), Dell Wireless
1540 (802.11n 2x2)A hozzászólásokból úgy tűnik, hogy az első kettő (6205 és 6300) lenne a jó választás, ezeket mennyire nehéz itthon beszerezni (illetve milyen áron lehetnek)? Esetleg van ezeknél jobb választás, ami felett elsiklottam volna?
-
istnag
addikt
Sziasztok,
Van ötletetek, hogy mit kellene beállítani, ahhoz, hogy egy Dell Vostro V131 Intel Centrino N-6230 WLAN -al menjen a 300 Mbps? Jelenleg "csak" 150 Mbps -nek jelzi a kapcsolatot, pedig ezek alapján mennie kellene:
[link]
Diginet 500, TP-Link Archer C2 Ver.3. AC 900 Router szolgálja ki 5GHz -en kapcsolódik hozzá, Win 10-es Op. rendszerrel. Driver -t nem tettem fel külön, csak amit a Windows "hozott", frissítést nem talál. Tudom a sebesség egy másik dolog, de miért "csak" 150 Mbps -nek jelzi a kapcsolatot, mikor jelezhetné 300 Mbps -nek is, vagy én értek itt félre valamit!
Köszönöm előre is a segítséget! -
Moken13
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Dell G5 laptopot, a legfullosabb (i7 8750H, 512 ssd, 4k kijelző stb) kiszerelésben.
A problémám, hogy nem működik az ujjlenyomat olvasó. Amikor a Windows Helloban be akarnám állítani, akkor nem érzékeli egyszerűen.
100%, hogy ez fel van szerelve ujjlenyomat olvasóval, ott a matrica a gomb körül, ott van eszközkezelőben is a biometrikus azonosító, de mégse érzékel semmit.Valaki tapasztalt már ilyet vagy én vagyok a béna? Driverből próbáltam újat, régit, mindent. Win Pro van rajta.
-
The DJ
addikt
Tudja-e valaki esetleg, hogy Latitude 5580 esetén tehető-e plusz SSD a WWAN slotba? Ha igen, akkor melyik típusok? Fogja-e látni a rendszer?
Van egy 512-es NVME M2 SSD-m, de nagyon hiányzik a plusz tárterület, E6540 esetén volt még 1TB HDD-m caddyben, itt sajnos nem lehet megoldani.
-
applause
aktív tag
Használ-e valaki 3G WWAN modult gépében, milyen tapasztalatok vannak.
-
Ringman
félisten
ha valaki nem thunderboltos géphez viszonylag olcsó type C -> hdmi adaptert keresne:
ezzel az átalakítóval sikerült 4k@60Hz-vel tévére kitenni a képet (csak épp kipróbáltam, hogy a felbontásnál felajánlja-e, hogy van-e lag, stb azt nem teszteltem)
-
UHHH
őstag
-
Sziasztok!
Túrtam a topicot, de nem találtam, vagy elkerülte a figyelmemet, valamilyen szofisztikáltabb ventilátor vezérlést M4800-hoz. A HWinfo, Dell Fan Util-t próbáltam de csak két lépcsőben - 2500, 5000 tudom állítani a ventilátorokat és ez esetben az EC-t ki kell kapcsolnom, ami para, mert ha a 2500rpm nem elég akkor nem szeretném megfőzni a vasat.
Köszönöm előre is a segítséget
-
szaszandras
csendes tag
válasz
Ringman #61349 üzenetére
Én az EitherMouse-t használom már jó ideje erre a célra: http://www.eithermouse.com/
Touchpad-et és egeret is használok felváltva, teljesen meg vagyok vele elégedve. -
MurdR
veterán
Köszi mindenkinek.
-
Blac1
aktív tag
Köszönöm megtaláltam. Sajnos már nincs rá garancia. Remélem nem lesz vele gond. 2 hónapja vettem. Akitől vettem mondta hogy nincs már rá. De gondoltam hátha mégis.
-
cyberkind
félisten
válasz
PR0JECTNR56 #61366 üzenetére
Pénteken pont így jártam, azóta beletettem a 7mm-es Seagate-et, és minden oké volt, sajnos csak a 7mm-es jöhet szóba ennél a gépnél.
-
Blac1
aktív tag
Sziasztok!
Lehet hogy hülye kérdés, de annyi szó esik itt a service tagról. Szeretném megkérdezni hogy ez hol található illetve hogy miként tudom ezzel ellenőrizni hogy garanciás-e még a Latitude E7440 ultrabookom.
Köszönöm a válaszokat. -
PR0JECTNR56
addikt
Egy 9.5mm magas WD Black-el sajnos már feszíti a hátlapot a gépen, egy felhasználói tapasztalat szerint és ahogy cyberkind is említette maximum 7mm-es magasságban fogad a 2.5" HDD-bay tartalmakat, tehát vagy SSD vagy szigorúan 7mm magas HDD, a Hitachi itt sajnos kiesik, szintén 9.5mm-es méretével.
Ezen a ponton, a HDD topik mestereit ajánlom, ők biztos tudnak megfelelő modellt ajánlani ebben a méretben is.
-
MurdR
veterán
Basszus, mint egy újonc úgy böfögtem ide a kérdésemet.
Tehát szükségem lenne egy másodlagos HHD-re az SSD mellé (
), ami igazából csak másodlagos tartalmakra lenne használva, viszont esetenként egy-egy játék is kerülne rá, ezért inkább 7200rpm lenne a megfelelő. Méretben az 1TB bőven elég lenne.
Akkor legyen a HGST 7K1000?
-
PR0JECTNR56
addikt
Ha kisebb tempó, de nagyobb kapacitás kell a linkelt Seagate vállalható darab, ha gyorsabb tempó (pl. játék miatt), akkor HGST Travelstar 7K1000, megbízható, 7200rpm ellenére csendes és költséghatékonyan suhan.
Szerk.: A Hitachi 9.5mm magas
Ha esetleg kicsit jobban felvet a pénz akkor én is SSD-t javasolnék.
-
cyberkind
félisten
Heló!
Én most vettem pontosan ezt és ilyen méretben szintén 7577-be, 5 év gyári gari van rá, úgyhogy szerintem jó lesz, de én csak a héten tudom tesztelni. Ha ez nem tetszik, annyira figyelj, hogy ebbe a laposba csak 7mm-es 2.5"-os HDD megy, már a 9mm-es is feszíti a hátlapot.
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Dell 7577-hez milyen HDD-t ajánlanátok?
Nem igazodok ki a thin HDD-k között...Köszi a segítséget.
-
pohár
félisten
válasz
rhunseeker #61309 üzenetére
ha esetleg még érdekel a dolog, Samsung PM961-es SSD-k van benne
-
AaronOS
tag
Sziasztok,
Családban lenne aki venne egy Dell Inspiron 5570-es gépet. A tárcájához mérten az AQUA kínálja a legjobb áron. Úgy hallottam viszont, hogy garanciáztatásban nem valami tuti az a hely.
Az lenne a kérdés, hogy a 3 év DELL gari az teljesen független attól, hogy hol vásárolja az ember a gépet? Mindig van rájuk 3 év gari? Alapvetően a service tag alapján megy a gariztatás?
Személyes tapasztalatom az volt az E6440-esemmel, hogy ha valami miatt garanciázni kellett vele, akkor csak bementem az Astoriára a DELL-hez és számla nélkül csak a service tag elég volt. (Magát a gépet már fogalmam sincs hol vettem, de biztos nem ott.)
-
Prowler
senior tag
Sziasztok, sajnos a bal oldali hangszóróm recseg, kb 70%-os hangerő felett, főleg magas hangoknál jön elő. Filmnézés közben is nagyon zavaró tud lenni. Lehet vele bármit is kezdeni, vagy hangszóró csere szükséges? A gép egy E6440.
-
yanna
addikt
Üdv!
NBD garancia tapasztalat:
Kb. 2 hete járt le laptopom garija, pár nappal előtte bevittem (számomra praktikusabb volt) egy megyeszékhelyen lévő hivatalos Dell szervizbe (Humansoft fejléces papírt kaptam), kb. 2 éve itt is leírt kijelző folttal, és ventilátor "pendülős" hang problémával.
Gyakorlatilag minden további nélkül néhány napon belül kicserélték a jelzett dolgokat.Hatalmas piros pont Delléknek.
-
Ringman
félisten
arra van lehetőség w10 alatt, hogy csak a touchpad legyen gyorsabb, az egér nem? (eltekintve attól hogy az egér dpi-t változtatom)
a dell touchpad szoftvere fel van telepítve, de ott együtt kezeli, a win egérmutató gyorsaságát változtatja meg. -
Ringman
félisten
válasz
bandi0000 #61346 üzenetére
5580 hoz dokkolásra csak a gyári megoldás van?
elvileg bármilyen type C vagy thunderbolt megoldás jó - feltéve ha thunderbolt 3 van az adott modellen.
These systems have USB Type-C but DO NOT HAVE Thunderbolt 3 capability:
Latitude 5580 (U or H processor and Unified Memory Architecture (UMA) integrated graphics)You must specifically select system configurations with a Thunderbolt 3 port option on these models. Not all cofigurations of these systems will have a Thunderbolt 3 controller. If the Thunderbolt 3 option is not selected at the time of purchase, these systems will only have a USB Type-C port.
Latitude 5580 (H series processor with Discrete Graphics)
-
bandi0000
nagyúr
wwan helyére csak a 2242 mehet, vagy az m sata is? mert előbbiből csak adata meg transcend van
5580 hoz dokkolásra csak a gyári megoldás van?
-
válasz
BUZZLGHTYR #61339 üzenetére
A gyári drv nem jó hozzá? Illetve mi a hiba, vagy holnakad el?
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni.
Apróról szeretnék Dell Latitude notit venni NBD garanciával. Mivel ezek a gépek java része külföldről behozott, valaki leírná nekem, hogy mi a folyamata a garancia honosításának vagy itthoni érvényesítésének?
Milyen papírok kellenek ehhez az eladó részéről? Vagy megveszem csak a laptopot minden papír nélkül és Serial alapján intézhető a garancia? -
cyberkind
félisten
Alulfeszelésben tud valaki segíteni? Dell 7577-es gépről van szó, i5 7300hq procival.
-
UHHH
őstag
válasz
BUZZLGHTYR #61339 üzenetére
Service tag alapján a dell weboldalán, vagy lan kábellel drivereasy.
Be van kapcsolva a wifi? Van, ahol fizikai kapcsolóval lehet flight mode-ba rakni a gépet. -
BUZZLGHTYR
senior tag
Hali van egy dell p08t netbookom es a wifit sehogy se tusom feltelepiteni, valami otlet? Win 7 32 bit van ratelepitve
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
DELL Precision M6600-ashoz tud valaki mondani FRU-t vagy azonosítót AMD videokártyához való heatsink-hez? Mert neten találok mindent, csak biztos infót nem...Tavasz táján szeretném cserélni a Quadro 3000M-et egy FirePro M6100-asra, mert újabb architektúra, és erősebb jóval, emellett nem is drága. De először a hozzávaló heatsink kéne majd
-
allein
addikt
Sziasztok. Adott két egyforma dokkoló - Pr02x usb3.0. Laptop ugyanaz 6440, melóban két Dell monitor - dp to hdmi kábel, semmi gond nincs. Itthon, egy Dell monitor, dp kábelt használom amit gyárilag adtak. Elég gyakran amikor egy adott lapon szöveg van és görgetek valamelyik irányba - mindegy melyik irányba, az írások lila színnel jelennek meg. Szerintetek mi okozhatja?
Itthon M4800 Precision géppel is tapasztalom a jelenséget.
-
UHHH
őstag
-
cyberkind
félisten
Sziasztok!
Alvó állapotba SSD-s gépet lehet tenni, vagy teljesen felejtős minden a kikapcsoláson kívül?
-
somasz
addikt
válasz
kalapacsolok #61332 üzenetére
9370-ben csak C van, átalakítóval megy az USB-A. 9360-on és régebbieken még van.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok, jól tudom, hogy egyik Dell XPS 13 colosban sincs hagyományos USB, csak USB-C?
-
Üdv!
Van egy Dell E7470-es készülékem melyhez kaptam a Telenor SIM kártyát az internet eléréséhez.
Mit kell beállítanom hogy tudjam használni a SIM kártyát? -
Vegitaa
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Nagyon szemezek a Dell Vostro 5370-el.
A Dell honlapján láttam hogy van belőle i7-es kivitel is, de a hazai kereskedésben mindenhol csak i5-ök vannak. Mit lehet tudni az i7-ről? Még nincsen forgalomban? -
Ringman
félisten
válasz
somasz #61323 üzenetére
köszi, eddig a biosban lőttem be az e6430-nál is egy min 70 max 95%-os értéket fixre
a command update-et felraktam, de összesen 2 frissítést talált, gondolom a winupdate megoldott mindent.
a delles intel vga-drivert tettem csak fel kézzel.(#61324) Pyttawrx
köszi neked is.utánna érdemes letiltani a win10 drv upd-t, mert annak a frissítése néha, illetve egyre többször katasztrófális.
ezt már régebben is így csináltam -
somasz
addikt
válasz
Ringman #61320 üzenetére
Dell Command Update 3.0.0, nyomsz egy checket és frissít mindent.
Del Command Power Manager, akkutöltés beállításához/állítgathatóságához.Más nem kell.
Steve(AMD)
Csak a HQ-s procikkal megy 70-es gépben a 2242-es ssd. -
törölt tag
A régi notimban a hangoknál volt egy enchantments fül, ahol lehetett hangerő normalizálást beállítani HDMI kimenetre. A Dell gépemben nem találok ilyet, lehet hogy ez hangkártya specifikus? Vagy amúgy lennie kéne? Tudtok valami megoldást?
-
Steve(AMD)
tag
Van valakinek ötlete hogyan bírható működésre a Latitude E5270/E5470 (Precision 3510 is ide tartozik) (i3-xxxxU) wwan foglalatában a (42mm) SATA III ngff m.2 ssd?? ...PCIE Lanes: with U processor supports: 2X
Bár van m.2 (PCI Express 3.0 x4 NVMe) aljzat is, de szinte egy helyen a HDD-val, amit viszont szeretnék meghagyni adattárnak: Kép
Egy Transcend TS256GMTS400 (talán B+M key) típussal már próbálkoztam eredménytelenül.
Van néhány google találat, ahol azt írják megoldották, pl:
- "success! 32GB Lite-On M.2 2242 SSD, detectable and usable in WWAN slot".
- "My wwan slot is bootable. Windows efi resides in wwan m.2, bootable when 2.5" is completely disabled BIOS 1.4.7 a07"
-youtube video: Dell Latitude E5470 boot from WWAN m.2 2242 TS512GMTS400 - a leírásban: BIOS 1.4.7 a07
- "I also have a 256GB M2 2240 drive in the modem slot"Már az összes BIOS-t kipróbáltam.
-
Ringman
félisten
sziasztok!
dell 7480-nél mi az amit win10x64 esetében érdemes feltenni a driverek/ gyártói szoftverek közül?
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Ultrabookot vennék, fontos számomra a magyar billentyűzet, matt képernyő, jó gépelhetőség, halk működés .Irodai munkára, gépelni, Facebook live adásokhoz használnám.
A ASUS ZenBook S UX391UA is szóba jön, leginkább a jó gépelhetőség miatt, és mert elvileg elég hűvös, halk. Ilyen árban viszont már XPS is van. Mit gondoltok, melyik a jobb választás, vagy nincs érdemi különbség, amelyik külsőre jobban bejön? Ha XPS, akkor 500 ezer körül melyik XPS? köszi a segítséget
-
Imádom ezt a gyártót, ma 2 javítási kérelmet dobott vissza, mert nem írtam bele a "varázsszót" a hibaleírásba, holott a készülék jelen fizikai állapotában képtelen tesztek lefuttatására, de ő akkor is kéri... beírtam, elfogadta
Konkrétan érzem, hogy egy gépnek írok levelet
Bocs az offért de ezen most jót röhögtünk a kollégákkal
-
rhunseeker
tag
Ha itt lenne előttem valószínűleg én is ki tudnám deríteni
Most készülök venni egyet, azért vagyok rá kíváncsi hogy alapból milyen ssd-vel jön. -
pohár
félisten
válasz
rhunseeker #61313 üzenetére
ha adsz egy service tag-et, megnézem én neked
én hétfőn tudom megnézni leghamarabb, addig hátha meg tudja neked mondani
-
pohár
félisten
válasz
rhunseeker #61309 üzenetére
most pont nem dolgozom, de m.2-es megy bele emlékeim szerint, plusz HDD opció (ha márkára vagy kíváncsi, arra várnod kell hétfőig, hogy megnézzem
)
-
rhunseeker
tag
Sziasztok!
Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a Dell 7577 i5+1060-as verziója milyen 256-os ssd-vel van felszerelve itthon?
Köszi szépen előre is! -
Prowler
senior tag
E6440-et van értelme otthon dokkolón használni? Nem lenne külső monitor vagy billentyűzet rákötve. Stabilan tartja vagy jobb rendesen asztalon használni?
Munkahelyen nemsokára kukázzák ki a dokkolókat mert EliteBookokat kapunk a régi E5420-ak helyett, el tudnék vinni egy dokkolót haza, de nem tudom megérné e?
-
pohár
félisten
válasz
rgeorge #61301 üzenetére
igen, ilyenkor nekünk is be kell mutatnunk a DELL felé a garjegy/számla párost
amúgy ha valamikor (garidőn belül) úgy jelentjük le a gépet feléjük, hogy csatoljuk a számlát, a belső rendszerükben átírják a véglény számlájának a dátumára a lejárati időt, de még lehet, hogy a support oldalon lévő dátumot is frissítik
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mobil flották
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Path of Exile (ARPG)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adobe Photoshop
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest