Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fujifilm X
- MKV szerkesztés (mkvmerge gui, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Be van dugva a táp, és az akku is jó, eredeti gyári Dell, órákig tartja a töltést, nincs vele gond. Eleve nem értem, hogy ha újraindul a gép, mi garantálná, hogy továbblép a frissítésben.
A letöltött BIOS is jó, megnéztem az MD5, SHA256-os ellenőrző összegeket, és azok egyeznek azzal, amit a Dell megad, tehát nem hibás a letöltés.
-
fm!
tag
válasz
smallmer
üzenetére
Szerintem mindenképp ez a jó választás, én 1 évet töltöttem el az új gépem keresésével, néha Inspiron 7567/7577-et akartam, néha meg Latitude-ot. Végül az győzött meg, amikor élőben megnyomkodtam egy Latitude billentyűzetét és rájöttem, hogy ha játszani akarok, akkor majd az asztali gépbe veszek procit, memóriát és VGA-t. (Konkrétan ez meg is történt.
) -
Frawly
veterán
válasz
Frawly
üzenetére
Azt még kifelejtettem, hogy olvastam róla, hogy Bitlocker esetén nem működik a frissítés. Bitlockert ugyan nem használok, de használok SSD-n ATA-jelszós titkosítást (ami transzparens, bootkor bekéri a jelszót).
Szerk.: nem ez az oka. Kivettem a titkosított SSD-t, így nem kér be a rendszer bootkor ATA-jelszót. Megint megpróbáltam frissíteni, így belső SSD nélkül csak a FreeDOS-os módszer játszik, de épp ugyanaz az eredmény. Prepare csík végigmegy, újraindítja a gépet, de nem történik semmi a normál rebooton kívül. A BIOS marad a régi

-
Frawly
veterán
Latitude E5430-on frissítenék BIOS-t. Most A14-es verzió van rajta, a legújabb, amit a gép támogat (non vPro) az most az A18-as verzió. Le is töltöttem a Dell support oldaláról, 5430A18.EXE, kb. 8 mega. Ha Win10 alatt indítom el, akkor lefut ugyan, kiírja, hogy milyen BIOS frissül milyen verzióra, indulást nyomok neki, lefut egy csík Prepare update címszóval, majd újraindítja a gépet a progi, ahogy az elején ígéri is, de semmi nem történik, újrabootol a gép, betölt a Win10 és nem történt semmi, a BIOS még mindig a régi verzió.
Próbáltam alternatív módszerrel, egy SSD-t megformáztam FAT32-re, rámásoltam az A18-as BIOS .EXE fájlt, újraindítás, F12 boot menü, itt fel kéne ismernie BIOS Update néven, de nem ismeri.
Megpróbáltam egy harmadik módszerrel is, FreeDOS-os legacy frissítés, itt is elindul a frissítő, ki is írja mit frissít majd mire, épp úgy a Prepare Update csík végigmegy, újraindítja a gépet, de újraindítás után nem történik semmi különleges, a gép újrabootol régi BIOS-szal a kívánt OS-re.
Mit rontok el?
-
haxxika
senior tag
SD olvasó nem lesz olcsó művelet, valószínűleg alaplap javítást/cserét fognak ajánlani. Ujjlenyomat olvasót már 10$ környékén lehet találni.
atees
Nekem gyári Lite-ON van benne, de a 850 evoval rengeteg tapasztalatunk van már a cégben, gyorsabban tölt és megbízhatóbb, mint a többi hasonló kategóriás. -
fm!
tag
válasz
smallmer
üzenetére
Nekem pont holnap hozzák a mysoft-tól megrendelt 5580-at. Én ezt vettem: [link]. Pont ugyanaz, amit másodikként linkeltél, csak 15,6"-os kijelzővel + numerikus billentyűzettel.
A +40 szerintem nem pénz a HQ-s prociért, a grafikus vezérlő meg tök mindegy, hogy 620 vagy 630, amíg Intel, addig túl sokat nem kell tőle várni.
Egyébként 20%-al gyorsabb a 630-as.
A mysoft-nál azért van ezerféle verzió minden gépből, mert az alap típusokat saját maguk tuningolják és/vagy Windows-t adnak hozzá. Ahogy számolgattam sokkal olcsóbb, ha megveszel egy alap gépet és te magad raksz bele plusz dolgokat.
Én kb. a 6. DELL gépet rendeltem tőlük, minden rendben volt. Talán nem lesz pixelhiba a gépen, onnantól kezdve meg a Latitude-okra meg úgyis helyszíni garancia van.
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Hosszú keresgélés után Latitude 5480 vásárlása mellett fogok dönteni. Sajnos vagy nem sajnos ezer féle "kiszerelés" van a laptopból. Csomó féle hardverel ellátott van.
Egyelőre a mysoftnál ezt a két gépet néztem, bár millió féle van nekik és nem nagyon látom közöttük a különbséget.(esetleg valaki tudja miért van annyi verzió).
Ez a kettő van most egyelőre képben:
[link] illetve: [link]szemre most csak annyi különbséget látok, hogy a drágább verzióban +2 mag van, tehát ott már 4 magos a proci, illetve a grafikus vezérlő ott már nem 620-as hanem 630-as. Megér ez 40 ezer forint plusz felárat?
sokat dob a a 2 mag a teljesítményen? 
ja és ez a bolt mennyire megbízható? van vele tapasztalat? elvileg háznál van a garancia intézése

köszi
-
Dhampir
félisten
Mellékes megjegyzés, hogy a Broadcom némely kártyáját a Linux időnként még jobban kezeli, mint a Windows, melynél néha a Windows alatti támogatás elméleti megléte mellett sincs működőképes driver. Persze nálad a Biosban sem látszik, kíváncsiságból megnézném mégis, hogy egy Live Ubuntu vagy Linux Mint alatt mi a helyzet.
-
tlac
nagyúr
van egy dell 2 az 1-ben tabletem, a tabletben és billentyűzetben is van 1-1 akku
amikor merül, először mindig a billentyűzet akkuját használja, utána a tabletben lévőt
viszont azt csinálja, hogy teljesen 0%-ra meríti a bill. akkuját, mielőtt a tabletét kezdené használnivan rá mód, hogy mondjuk 10% alá ne menjen?
mert ez így nem tűnik túl kíméletes módszernek -
haxxika
senior tag
A gépedben lévő M-es proci tud most annyit mint a mostani U-sok. Szerintem még várj vele, és inkább rakasd rendbe, de külföldről is rengeteg helyről lehet rendelni alkatrészeket hozzá. Én is így szereztem E6440-hez több alkatrészt, amelyet könnyen beszereltem. Inkább egy 850 Pro ssd-t rakj bele, és akkor programozásnál is gyorsabban fog menni a buildelés.
-
atees
őstag
Sziasztok! Akinek AC-s wifije van, megmondaná milyen kártya van a gépében ? Köszi
-
Kront
tag
szervusztok,
6440-est szeretnék lecserélni valamilyen 13"-15" hasonlóan megbízható és legalább megegyező teljesítményű (nem "U"-s CPU), de még hordozható gépre. mi az, amit most érdemes helyette venni, ha az ár nem elsődleges szempont? elsősorban programozásra és irodai dolgok. 7480-as? precision 7520-as? XPS9560? vagy nem érdemes, keressek egy szervízt, amelyik rendbe teszi a 6440-es kisebb sérüléseit?
-
Dhampir
félisten
válasz
allein
üzenetére
Lehetséges, de a magam részéről a szoftver többéves és több gépes sikeres használata után W7 és 10 alatt, a negatív információt nem tudom megerősíteni.
(#58765) allein
Nem rossz fórum az, nemrégen még jómagam is kértem ott tanácsot, de ahogyan ritkásan olvasgattam, egyeseknek még CCleaner sem kell ahhoz, hogy a Windows "szétbarmolódjon".

-
allein
addikt
válasz
ginola
üzenetére
Nem tudom, win10-es topikban olvastam. Azt nem tudom, hogyan tudja szétbarmolni de arra emlékszem, hogy volt ilyen jellegű hozzászólás is

(#58759) Mákos7észta - nekem volt olyan 6440-em amiben zsír új Samsung msata volt és jelenleg melóban egy olyan 6640-em van amiben sata 3 2.5" ssd van. Az elsőben i7 cpu volt, 8 GB ram, másodikban i5 8 GB ram.
Valamiért kicsit lassúbbnak éreztem az msata-s 6440-et, nem tudom. Valamiért kicsit idegenkedem az msata-tól annak ellenére, hogy gyárilag a 6440-et meg lehet vásárolni msata-val.
Inkább akkor az 5470, abba tudsz rakni m.2 2280-as nvme pci ssd-t ami hasít, én is így nyomom éppen

Nyilván nem minden az SSD, de nem mindegy azért
én ilyen SSD bu@i vagyok 
Képernyőről nem tudok mit mondani, 6440-em mindkettő HD+-os volt, az 5470 pedig FHD. Tesztelni nem tesztelgettem, cpu throttling-ról megint nem tudok mit mondani. Én munkám nem igényel sok kraftot

(#58764) ginola - kérdezz utána te is a win10-es topikban, kíváncsi vagyok milyen választ kapsz

-
Mákos7észta
aktív tag
Bocsánat a duplázásért, kicsúsztam meg gondolkoztam menet közben, egy E5470 E6440- el összehasonlítva (leginkább throttling, strapabíróság/összeszerelés-minőség és FHD IPS kijelző terén) hogy teljesít? Előre is köszi a válaszokat!

-
Mákos7észta
aktív tag
Sziasztok!
rev.2- es Latitude E6440 vásárlásán töröm a fejem, pár kérdésem volna a vásárlás előtt:
1. Ebben már FHD IPS kijelző van eDP konnektorral, de nem találok infót, milyen panelekkel szerelték ezeket a gépeket (a legköelebbi infó, hogy az E7440 IPS panelje van benne). Erre vonatkozóan tudnátok infóval szolgálni?
2. Van értelme 1866Mhz- es memóriamodulokat vásárolni bele? Mármint a laptop kezeli és van-e egyáltalán érdembeli változás?
3. Mivel upgradelni is szeretnék rögvest i7-4702MQ- ra, kérdésem volna, hogy (IGP- s gépről beszélve) egy erősebb megizzasztás alatt mennyire fut bele throttlingba a gép (főleg a hőmérsékletek érdekelnek)?
4. Samsung 850 EVO mSata- val mennyire barátkozik a gép? Olvastam, hogy bizonyos típusokra finnyás a noti.
Előre is köszi a segítséget, válaszokat!

Üdv,
Marci -
atees
őstag
Sziasztok!
Van egy olyan gondom, adott egy ilyen adovevom:
Van egy dell latitude e6230as laptopom, radugom az adovevot, a setpointban lathato az mx3200as bill meg az mx master eger,viszont sgyiket sem birom eletre kelteni, nem csinalnak semmit. Hol lehet a gond? Legfrisebb driver fent van. Tudom a vevo nem ezekhez tartozik, de felismeri mind2 eszkozt, kene mennie.
Koszi! -
volvoguy
addikt
Sziasztok! Van nékem egy E6430-as notim erősen döglődő akksival!
Kérdésem, "gyárival megegyező minőségű" de utángyártott akksukról mik a tapasztalatok? Ára van h a fele a gyárinak...
Köszi!

-
allein
addikt
Sziasztok. Lehet nem idevaló kérdés, nem tudom melyik topikban tegyem fel a kérdést: CCleaner, mi a véleményetek, szoktátok használni?
-
totron
addikt
PWM-free (flicker free) modelleket keresek. Használtak közül, 50k alatt. A HP-nek volt pár ilyen modellje, a Dell mennyire van otthon ebben?
-
Ispy
nagyúr
válasz
Laszmen
üzenetére
Egyesített csatlakozó, kell hozzá egy elosztó kábel.
-
Laszmen
aktív tag
Dell 5537-en miért nincs mikronon csatlakozó? Van egy elég komoly fülesem, és dobhatom a kukába, mert csak egy jack csatlakozó van, a mikrofont nem tudom bedugni sehova, és Ts-t használok sűrűn, van erre megoldás? Dokkoló?
-
lamazonia
tag
windows serialt hol kellene találnom a gépen?
-
lamazonia
tag
budapesten dolgozom, java fejlesztőként, sorry, ha nem vagyok érthető.
budapestre rendeltem meg a gépet, de UKből, csak lessek hogy ott hagyták a gépet.
(gondolkodtam hogy a londoni irodába rendelem a gépet a hivatalos outletből, wizzair mult héten e hétre 24ér adott volna olyan jegyet hogy reggel megyek, este jövök, de aztán némi keverés után pestre rendeltem az europc.co.uk ről)
most töltöm lefelé a rendszereket amiket rá akarok rakni aztán lesz egy hosszú telepítgetős éjszaka
-
lamazonia
tag
napi agyfffff:
-mondta az europc uk, ma reggel feladják, holnap megkapom. oké, fizettem érte vagy Ł74-t.
-rohanok ki az irodából, átvenni asszonynak egy rendelését, ki az ajtón, be a liftbe, jobb szemem sarkából láttam valami szürke dobozt, ismerős logoval. mondom ok.
-már a harmadik emeleten vagyok, mikor leesik hogy az a doboz az irodán kívül, az iroda ajtónak van betámasztva, és mintha az europc lógoja lett volna. földszint, vissza fel. megjött a noti, nem volt kinek átadni, betámasztották az ajtóba.szóval este precision 7520 teszt

-
BPetya85
csendes újonc
-
lamazonia
tag
programozok, csak mióta microservitisbe szenved fél világ, és esetleg wrappelsz mindent egy kubernetesbe, jól jön a ram.
proci szerintem nekem kvázi baromi mindegy...
(mondom úgy hogy van egy céges e7470em, i7-6600U val, akkor időnként 6-7 service elindításánál maven-nel meg áll a világ(mondjuk mondom ezt úgy hogy itt lusta voltam megnézni hogy miért is van ez, mert gradle-l kicsit gyorsabb)) -
lamazonia
tag
-
-
PubliCat
tag
Üdv,
Adott egy dell inspiron 3542-es.
Van a touchpad-hez gyorsgomb ki/bekapcsolásra?
Mee általában egéren használom, de most nincs nálam egerentyű és tiszta copás keresgetni hol lehet kibekapcsolni.
Esetleg valami nem jelzett gyorsgomb vagy valami?
8Bocs ha off, kerestem de nem találtam még semmi hasznosat)üdv, PubliCat
-
rgeorge
addikt
Üdvözlet. Van egy Latitude E6520-am. Mostanában újraindításkor (Windows 10 x64 legfrissebb, gyors rendszerindítás kikapcsolva) a BIOS küld egy üzenetet, miszerint a memóriaméret eltér stb. F1-re (continue) lefagy a Windows 10 boot. Kikapcsolás után újraindul. Diagnosztika nem talál hibát. Néha volt üzenet a trusted execution-ra is, load bios defaults volt, egy pár napig jó volt, mai windows update utáni újraindításkor megint memória-üzenet és lefagyás.
A CMOS elem okozhat ilyet? Hol lehet utánanézni a BIOS üzeneteknek (a LED-ekről és beep-ről találtam infót, a BIOS hibaüzenetekről nem). Hol lehet beszerzni új CMOS elemet? -
lamazonia
tag
rendeltem egy precision 7520-at, (igen, elment az eszem, igen, sokba került(igazából munkaeszköz, pézt termel), mondtam asszonynak hogy idén nincs karácsony).
Lényeg hogy holnap ér ide elméletileg. Tudtok ajánlani bármiféle biztosítást rá? 15 éve van laptopom, sose történt semmi extrém a notijaimmal, csak mivel most ennyit kiadtam rá, sose lehet tudni mi történik.
így félelmetes belegondolni hogy dell cpi-től kezdtem
, és még anno 2007ig milyen fontos volt az rs232 -
Laszmen
aktív tag
-
BPetya85
csendes újonc
-
fm!
tag
válasz
somasz
üzenetére
Biztos jó rá, csak már én vagyok régi bútordarab és a szívemhez nőtt a Windows 7.
Ugyanúgy, ahogy az Inspiron 1720-am, már egy éve le akarom cserélni, de nem találom az utódját.
Vagyis találom, de mindben van valami, ami nem tetszik:
- inspiron 7577 (csak 15,6" és nem valami jó billentyűzet)
- latitude 5580 (csak 15,6" és 940MX aranyáron)
- precision 7720 (csak p4000m, és 1,5 millió Ft) -
challo
csendes tag
Üdv, került a családba egy Dell 3558-as laptop, i3-as procival, 4 giga rammal. Win 10 van rajta, de elég lassú az egész, videók is akadnak időnként, az erőforrás-figyelő viszont nem mutat semmi kiugrót. Valakinek van ötlete, mi lehet a baj?
-
Laszmen
aktív tag
válasz
Máté94
üzenetére
Ezt is megnézem

Gyanítom hogy akié volt az s*rt bele a telepítésnél mindenbe, mert mondta hogy Windows 7-el adták ki, de az update-val lefrissült neki 10-re, és itt lehettek a gondok, lehetséges hogy újra kellene húzni a rendszert, és akkor megszűnne, de megpróbálom ezeket amiket írtatok!
-
-
Laszmen
aktív tag
Elnézést ha nem idevaló, de a másik topikban nem kaptam választ...
Sziasztok!
Adott egy Dell 5537 típusú notebook, Windows 10 64bit operációs rendszerrel telepítve...
Nemrég vettem a gépet, de egy olyan problémám van vele hogy csatlakoztatva van hozzá egy cooler(hűtőpad) usb keresztül ugye, és egy vezetékes egér... Mikor leállítom a gépet, egyszerűen a hűtőpad pörög tovább, az egér ugyan úgy világít, a gép meg nagyon halkan "zúg" tehát olyan mintha alvó állapotba raknám a gépet, holott ez nem így van, rendesen a leállítom ahogy kell, de az istennek se akar kikapcsolni, mi lehet a probléma?
Elsőnek észre se vettem, csak mikor 2 nap távollét után arra mentem haza hogy üzem meleg a gép, és a ventilátor hangját halottam hogy dolgozik, csak úgy tudom teljesen leállítani ha kihúzom a hálózati csatlakozót!
-
BPetya85
csendes újonc
Sziasztok,
Erre valaki valamit?? >>> https://prohardver.hu/tema/dell_notebookok/hsz_58649-58649.html

-
kistewe
tag
Sziasztok,
Dell 6220 - on egy ideje a venti úgy követi a procimag teljesítményt mi mint a kisangyal , csak ez baromi zavaró. Magyarul ha csak 1 mag is felfut 80-100 % -ra ( a többi 4-7 %) akkor a venti követi 1 másodpercen belül és sűvít ha nem is maximumon de erősen, ahogy leesik az adott magnak a teljesítménye 10-15 %-ra a venti is lassul sőt akár meg is áll 1-2 másodpercen belül.
Lefutattam az F12-vel elérhető diagnosztikát és a ventire azt irja target 2500 reached 3229 tolerance 40 % OK, target 4500 reached 3289 tolerance 40 % ok.
Csak az nem ok hogy csendes szobában böngészés közben 5-8-10 másodpercenként felbúg veszettül majd elkussol 4-6-8-10 másodperc szünet és újra felbúg...
valaki valami ötlet, paszta volt kb, 4 hónapja, linux fut amugy...előre is köszke
stewe -
allein
addikt
válasz
Vartanus
üzenetére
(#58659) Vartanus - 6440 tudja az msata ssd-t
nekem volt olyan gépem amibe én magam szereltem bele a Samu msata ssd-t amit a wwan kártya helyére lehet belerakni 
(#58700) allein - egyre jobban hajlok én is arra, hogy régebbi típust veszek. Mostani 6440-es anyagban, minőségben sokkal jobb mint a nem régibben eladott 5480-as gépem

Meg amúgy valahogy a full hd képernyő nekem nem tetszett az 5480-as gépen, szép volt de nem tudtam megszokni, bár én monitorral használom.
Valahogy a HD+ szebb a 6440-es gépen

-
cyporka
csendes tag
Sziasztok!
Dell e5430-asomban úgy tűnik tropára ment az akkumulátor (csatlakoztatva, nem töltődik jelzéssel). Ebay-en találtam kb. 9000 forintért hozzá valót, de csak ennyi adat van róla:
Battery Type:li-ion
Condition: Brand new
Product Type: Replacement battery
Voltage:10.8V
Capacity:4400mAh
Components:6 cellsSzerintetek az ilyen akkumulátorok használhatóak? Vagy kamu az egész?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Eredeti játékok OFF topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Gumi és felni topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Eladó, Lenovo G 50-70 laptop
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ez a 3 tétel + Win10 Pro nekem nem ért meg 250 000 Ft-ot...
)