Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Milyen egeret válasszak?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spkkill
tag
Sziasztok!
Van egy Dell gépem amin még van 1,5év garancia,viszont nem tölt,a kábel vagy a csatlakozó hibásodott meg.Szerintek foglalkoznak vele garanciában? -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay #59696 üzenetére
Köszi! A09 bios van rajta ez a legújabb ami fent volt. Nem hiszem el, hogy így szívat
. Nem vagyok a klónozás híve csak ha a vas megegyezik
. Egyszerűen nem értem mi az oka az újra indulásnak és miért nem indul el a telepítő
.
-
válasz
#58984960 #59692 üzenetére
Biosban kapcsolj be mindent procihoz tartozó dolgot. (Nx bit ha van olyan. Legfrissebb BIOS is érhet valamit.
Vagy, rakd fel egy másik gépre a win7-et majd klónozd rá valamivel. Macerás de egy próbát megér. Ja meg lehetőleg 32bitest rakj rá. De win10-et is viszi a d430, nekem az van rajta + broadcom crystalhd youtube-hoz hogy vigye a 720p-t.
Ezeknek a lapja szokott dögleni(ram integrált) az enyémben már a 3. lap van. 6-7eft eBay-en bele. -
törölt tag
válasz
tibz03 #59693 üzenetére
Szia!
Ezt a gépet eredetileg Vista rendszerrel adták ki hivatalosan. Majd valaki ezt anno gondolom megelégelte és feltelepített rá egy XP-t. A gép hozzám került. XP-t illő már cserélni így gondoltam Windows 7 32bit. Szépen bebootol USB-ről, megjelenik a Windows logo majd a gép újraindul és ezt játssza újra és újra. Próbáltam több verzióval mind usb, mind dvd-n de végeredmény ugyan az. Logónál újraindul. Megpróbáltam Vista rendszerrel hátha. Szintén ugyan azt kaptam. A mini XP Hirensen megtalálható. Gondoltam a partíció típusa nem volt megfelelő így leformáztam. Próbáltam NTFS és Fat32 is. Egyik sem sikerült.
Jelenleg itt tartok. Minden funkciója megy de nem tudok ráerőszakolni egy op. rendszert.
Isu
-
törölt tag
Senkinek semmi ötlete?
-
tibz03
őstag
válasz
dro0py #59690 üzenetére
Szia!
Ez jó kérdés, hogy itthon miért vannak így elszállva az árak. Én is most vettem egy Latitude 5480-at Angliából, az eBay-en keresztül. Itthon hasonló konfigurációval kb. 2-szer annyiba kerülne, mint amennyiért vettem. Vicc. 18 ezerért vettem bele egy magyar billentyűzetet, a garanciát pedig lehet honosítani a Dell oldalán, kb. 1-2 hét a folyamat, semmi extra, ki kell tölteni egy űrlapot és várni.
Én javaslom, hogy nézz szét az eBay-en és az Amazonon, valószínűleg fogsz találni olyan eladót, aki szállít Mo.-ra.
-
dro0py
tag
Sziasztok!
Régi Dell tulajként kinéztem az új gépemet, az új XPS 13-ast (9370).
Rendelném is, de nagyon meglepődtem, hogy a kinézett konfiguráció németországi 1309 Eurós árával szemben a gép itthon 2250 Euróba kerül. Ezt eléggé felháborítónak és túlzónak tartom.
Német ár: http://www.dell.com/de-de/work/shop/cty/pdp/spd/xps-13-9370-laptop/bnx37002
Magyar ár: https://ipon.hu/webshop/product/dell_xps_13_9370_23620_ezust/1634452
Mit tudtok erről, most jellemző, hogy 65%-kal drágább egy notebook itt? Régen nem volt ilyen különbség.
Megvenném Németországból, de a német oldal nem szállít Magyarországra, és a helyszini garanciát sem tudom, hogy lehet-e érvényesíteni Magyarországra. Erről tudtok valamit?
-
törölt tag
Sziasztok.
Van itt Dell 7577 tulajdonos?
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy DELL 430 kisgép. Képtelenség rávarázsolni Windows 7-et. Elkezd bootolni usb-ről, majd amikor megjelenik a Windows logo újraindul. Több telepítővel cd, usb is próbálkoztam de semmi. A hdd-t formáztam mini xp-vel.
Esetleg valami ötlet?
Köszönöm,
Isu -
tibz03
őstag
Közben nézelődtem, és az Aliexpress-en találtam ezt: [link].
Külön lehet kérni "SSD frame"-et és "SSD plate"-et. Melyik mi lenne?
-
tibz03
őstag
Ez lenne az?
Hogy nem lenne hely, hát nem tudom... az 5580-ban is így van megoldva, pedig ott azért már igazán lehetne hely. Mondjuk igaz, hogy nagy az akksi.
Igazad van, hogy jobban is utánanézhettem volna, de ezt a fórumot nem igazán olvasgatom. Rákerestem Google-ben, láttam, hogy megy bele m.2, azt viszont már a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez kizárja a HDD-t. Ez számomra még mindig nonszensz. De nem gond, már megbarátkoztam a gondolattal, majd beszerzek egy nagyobb m.2 SSD-t. Legalább ezt a recsegő-ropogó HDD-t nem kell hallgatnom.
-
hramon94
tag
Sziasztok. A Dell 7577 gépben van lehetőség M.2 SSD bővíthetőségre?
-
Marci93
tag
Sziasztok,
Ha valakinek van tapasztalata Dell Vostro 5370-es géppel kapcsolatban és megosztaná, azt megköszönném.
Ez a modell keltette fel az érdeklődésem, de tesztet nem igazán lehet találni még a gépről. -
bb71
őstag
válasz
tibz03 #59674 üzenetére
Ebay és aliexpressen is találtam, végül nem vettem, mert egy HDD van az enyémben és egy M.2 2242-s ssd-t tettem bele pluszba.
Azért találták így ki, mert 14 collos gépbe tlaán nem fért már el a kettőnek hely, főleg, hogy 68WH-s akksi a fél laptop kis túlzással.
Bocsánat: de előre kellett volna olvasnod. Korábban még én is linkeltem egy hivatalos Dell fórumoldalt, ahol leírjákl, hogy melyikbe mennyi és milyen mehet...
-
Bandriis
csendes tag
Sziasztok,
Dell 7577 re melyik lenne a jobb config? 1060 maxq i5el vagy 1050Ti i7el? -
Dhampir
félisten
válasz
tibz03 #59672 üzenetére
Tehát az m.2 slot fedésben van a HDD hellyel, nehogy már véletlenül mindkettőt használhassa az ember egyszerre.
Ezt valaki segítene megfejteni, hogy mi járhatott a mérnökök fejében, amikor ezt kitalálták?
Ami szép, hogy ez Inspironban nem probléma (már amelyikben, persze).
(#59658) bandi0000
latitude 5580 ba van anyag?
Lesz, ha bilinek használjuk.
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Latitude 5480-at. Utánanéztem előtte, hogy van benne m.2 slot, így örömmel konstatáltam, hogy mehet bele az m.2 SSD-m a HDD mellé. Most megbontottam a laptopot, és a következő fogadott:
Tehát az m.2 slot fedésben van a HDD hellyel, nehogy már véletlenül mindkettőt használhassa az ember egyszerre.
Ezt valaki segítene megfejteni, hogy mi járhatott a mérnökök fejében, amikor ezt kitalálták?
Vagy ez manapság megszokott? Oké, nem sűrűn bontogatok laptopokat, az elmúlt pár évben kb. 5-öt szedtem szét, szóval az is lehet, hogy ez megszokott dolog, és csak nekem újdonság, de akkor is... Mi a f.szért kellett ezt így megcsinálni? Nehezemre esik elhinni, hogy nem lehetett volna máshogy megoldani, hiszen a szintén 14"-os HP EliteBook 840 esetében nem okozott gondot a tervezőknek az m.2 slot normális elhelyezése... Azóta utánanéztem, és még az 5580-ban is ilyen idiótán van megoldva, ami ugyebár 15,6"-os, tehát több hellyel gazdálkodhatnak.
De oké, valahogy túlteszem magam ezen. Viszont azt újfent nem értem, hogy hogy kellene lerögzítenem az SSD-t: [kép 1], [kép 2].
Sehol a közelben egy furat, amibe belecsavarozhatnám a rögzítőcsavarját.
Még feljebb sincs, hogy esetleg azt mondhatnám, hogy csak rövidebb SSD-t fogad.
Vagy én néztem be valamit nagyon? Valaki világosítson már fel, hogy mi folyik itt.
-
Ablakos
őstag
Mit szinbolizál a Ctrl felirat alatti jelkép?
-
whited
addikt
Sziasztok
Szeretném müködésre birni az E5440-n a gyorsgombokat, de nem tudom pontosan melyik driver hiányzik.
Tudna valaki segiteni ?
(Bocsi, amerikai kiosztású a billem)
-
somasz
addikt
-
allein
addikt
Sziasztok. Mi az oka annak, hogy miután lekapcsolom a gépet, laptophűtő még mindig működik? 6440, bal oldali usb-re van rákötve a laptophűtő. Valami bios beállítás?
-
bandi0000
nagyúr
latitude 5580 ba van anyag? régi laptopom féltettem hordozni hátitáskába nehogy megrepedjen vagy valami,ez elvileg üzleti, de a laptop ajánlós fórumban nem nyugtattak meg, akinek van az elégedett vele ? nem recseg ropog, vagy nyomódik be?
ahogy vissza olvastam láttam hogy szidták a fényerejét a panelnak? ez mennyire lehet zavaró? ez a BOE panel elvileg IPS ugye?
-
Frawly
veterán
válasz
laca891 #59643 üzenetére
Ezt neked kell tudni. Ha túl hangos a hűtés, vagy érezhetően nem megfelelő, mert nagyon magasak terhelés közben a hőfokok, akkor úgyis ki kell takarítanod a gépet, ha csak egy gyors kiporolás erejéig is, és ha már szétszeded, akkor megéri ilyen takarításkor az újrapasztázást is megejteni. Kb. évente elegendőnek tűnik, felesleges gyakrabban birizgálni, ha nincs vele baj.
-
bandi0000
nagyúr
ez az NBD pro support gari mit takar? Azon kívül hogy elvileg másnapra meg kell csinálniuk
pl törésre vagy hasonlóra is kiterjed?
-
bandi0000
nagyúr
másik dell szervizbe is azt mondták hogy addig van gari amíg, honosítani se kell mert egy rendszert használnak már
viszont van ötletetek hogy hol lehet szerezni gyári világítós billentyűzetet latitude 5580 hoz?
-
soldi3r
veterán
Dehogyis, mar ha nem szurtad at az alaplapot a csavarhuzoval csere kozben. Nyilvan a cserelt alkatreszre a Dell nem vallal garanciat.
(#59644) bandi0000, Nehany hete meg maskepp volt. https://prohardver.hu/tema/dell_notebookok/hsz_59544-59544.html
De az itt olvasottak alapjan, mar nem kell az elozo tulaj neve sem. Szoval valoszinuleg csak azt nezik, hogy lopott e a motyo. -
bandi0000
nagyúr
Beszéltem a dell ügyfélszolgálattal, ez az egyszeri javítás csak régen volt, ha külföldi a gép akkor honosítani kellene, de ha nem lehetséges akkor sincs gond elvileg a gariztatással
egy latitude e5580 ba hol lehetne kicseréltetni a billt magyarra garivesztés nélkül?
-
laca891
aktív tag
Milyen gyakran kell újra pasztázni a hűtőbordát???
1 éves lesz a gépem, ha nem kell évente, akkor nem bántanám csak tisztítom. (porszívó és sűrített levegő) -
oszi666
őstag
Sziasztok! Nemrég érdeklődtem nálatok akku problémával kapcsolatban és azóta változott a helyzet. Felraktam kíváncsiságból a dell power managementet, és azóta ha feldugom töltőre a gépet, ezt a hibaüzenet írja ki: A következőhöz csatlakoztatott tápadaptert nem ismeri fel a rendszer: rendszer. Csatlakoztasson egy legalább 65W-teljesítményű támogatott tápadaptert.
Na ilyen üzenetet még nem kaptam és eddig feltöltötte az akkut is. A laptop tud üzemelni csak a töltőről, és nem volt mostanában áramkimaradás vagy ilyesmi. Ez akkor azt jelenti hogy a töltőm is rossz és újat kellene vennem, vagy az elöregedett akku miatt írja ki? -
somasz
addikt
-
AaronOS
tag
Sziasztok,
Dell E6440-hez nézek új akkut. Egy 87Wh-s akksival szerintetek kb. milyen átlagos üzemidő lenne a várható? Proci az 4300M a gépben.
Illetve a kijelző alatti hátsó takaró fémcsík csúnyán megsérült, kicsit meg is hajlott. Olyat honnan tudnék vásárolni? Kerestem aliexpressen, de nem jártam eddig sikerrel. Bár az is igaz, hogy nem tudom mi lenne az igazán megfelelő keresőszó.
-
Blue Eagle
őstag
válasz
szpali #59636 üzenetére
A laptopodban az akksi három cellából ill. cellapárból áll, vagyis 11,4 volt névleges feszültségű, ami (!) valamivel több mint 12 V nyugalmi feszültséggel bír feltöltött állapotban. A lényeg, hogy ennek az akksinak és a töltését vezérlő elektronikának nem lesz elég a kerek 12,0 V bemenő táp. Ha valóban 12,0 Volt a bemenő és tételezzük fel "átmenne" a töltésvezérlőn (de szerintem már itt elvérzik a dolog), akkor sem tudna soha feltöltött állapotba kerülni az akku, hiszen ahhoz 12,6 voltot kéne elérnie, de azt sosem fogja.
Nem véletlenül a gyári ill. a feladatnak megfelelő tápok 19-20 volt kimenő feszt nyújtanak. -
szpali
addikt
válasz
qnadam #59635 üzenetére
Tud 12V-al is tölteni 1,5A-el, az is karcsú?
-
Dell Inspiron 3521 (i3-3227u, 4gb, 500Gb)
Már a másodikat hozzák ugyan azzal a hibával, azaz alaplaphibás lett.
Mindegyik tünete az volt hogy kattogó hangot adtak ki a speakernél (nem hdd) és néha elindultak néha nem majd egyre kevésbé indultak el. Végül csak a kattogó hang maradt. A poén az hogy mindkettő a garancia lejárta után pár hónappal, tehát éppen 3 évesek múltak a gépek.
Most ebayről rendeltem egyikhez lapot mert kidobni nincs szívem a gépet. És bár nem biztos hogy megéri de lapcserét csinálok rajta. (csináltam már más notikkal) 33eFt volt posta+vám a lap. (i3-as procival, celeronos is volt 20 körül)
Hőlégfúvós melegítés megvolt, nem használt ugyan úgy kattog. Cserelap már úton van szerintem azzal jó lesz.
A kérdésem az hogy ilyenkor mi a fene adja meg magát a lapon? Gyenge a hűtés?
Mit tegyek hogy ezt valahogy megelőzzem? -
allein
addikt
Jó reggelt. Kedves Dell laptop tulajdonosok, érdekelne a véleményetek. Adott két E6440:
1. i5-4310M, 2*4 GB RAM dual channel, 250 GB Samsung SSD 840 EVO(TLC), AMD Radeon 8690 VGA, lanon csatlakoztatva a hálózatra.
2. i5-4300M, 2*4 GB RAM dual channel, 256 GB Samsung SSD 850 PRO(MLC), nincs dedikált VGA, ez a gép is lanon csatlakoztatva a hálózatra.
SSD sebességek hasonlóak, majdnem megegyeznek.
Ami egy kicsit zavar, 2. konfig ici-picivel lassúbb, minek köszönhető? CPU (pár CPU ami szóba jöhet) csere esetén, szerintetek érezhetően gyorsabb lesz a 2. konfig?
Mindkét konfigot laptophűtővel használom, 1. konfig esetében 20 cm-es ventilátor hűt, 2. konfig esetében egy 12-14 cm-es (nem emlékszem pontosan) hűt. 2. konfig esetében a CPU melegebb is, elég gyakran ellenőrzöm aida-val.
1. konfig CPU hőfoka 50 fok alatt marad, 40-50 között mozog. 2. konfig esetében gyakran felmegy 50 felé, laptophűtő csere lesz mindenképpen
Ugyanazon munkára van használva mindkét konfig, irodai: excel, skype, adobe-ban számlák készítése, gmail, google drive.
-
szpali
addikt
Sziasztok!
Dell XPS 15 9560 laposom van.
Type-C porton keresztül lehet tölteni Xiaomi 20Ah-s Power Bank 2-ről? -
Dhampir
félisten
válasz
sebyoz #59608 üzenetére
Még sosem láttam Windowson (csak például Linuxon, ahol vga driver gondra szokott utalni, de általában nem integrált, hanem dedikált vga-nal találkoztam néhányszor ilyesmivel), pedig pár gépen futtattam és most is futtatok Win 10-et. Amennyiben nem a grafikus meghajtó driver problémája, akkor hardveres gond is lehetséges.
-
atees
őstag
válasz
Blue Eagle #59623 üzenetére
Koszi! Rendelek is!
-
atees
őstag
Sziasztok! újra akarom pasztázni az e6230-at, ezt néztem hozzá coolink artic mx-4. Jó választás hozzá ?
-
atee_13
őstag
Üdv!
Elképzelhető, hogy lesz lehetőségem az USA-ból laptopot beszerezni. Nézegettem 1-2 lehetőséget.
És 7577 1060 -al és kb 25% al drágábban.
Afelől érdeklődnék, hogy megéri e a felárat, ha elképzelhető, hogy nem nagyon lenne kihasználva a VGA?
Jobb a hűtése anyaghasználata a 7577-nek? -
ZP67
tag
Sziasztok,
Vostro 3568 működik simán Win7-tel?
Vannak hozzá driverek, az i3-as procinál semmi nyoma, hogy lenne inkompatibilitási probléma, de gondoltam jobb kérdezni, mint utána vakani a fejem...
Köszi a segítséget!
Üdv,
ZP -
laca891
aktív tag
Az egyéves laptop, hátulját leveszem és kitisztítom a hűtőbordákat, akkor a garancia ugrik????
-
sarasota123
aktív tag
sziasztok Dell N5010 géppel van problémám. Alaplap lett benne cserélve, mivel a radeon chip valoszinuleg megdoglott rajta. Beszereles utan probaltam bekapcsolni, felporogtek a ventik, de nincs kep, nem pittyeg, semmi. Megprobaltam egy ismerosom toltojevel bekapcsolni, azzal mukodott, de kiirta, hogy 65 wattosnal erosebb tap kellene neki, mert adodhatnak egy problemak. Ettol fuggetlenul tovabb engedett es tokeletesen mukodott a gep. Aztan probaltam megint az en (utangyartott) toltommel, azzal is mukodott 1-2 orat, majd kikapcsolas utan ismet nem. Ezutan megprobaltam a gyari toltovel, es mar ott sem ment. Egyaltalan nem latom benne a logikat, vagy hogy mi lehet a baja. Evekig ezzel a 65 wattos gyari toltovel volt hasznalva es most hirtelen nem eleg neki?
ha lenne valakinek tippje, hogy mi tevo legyek, megkoszonnem.
-
warren
tag
Sziasztok,
nem tudja véletlenül valaki, hogy a Dell TC030 9 cellás aksit szét lehet szedni teljes roncsolás nélkül, ha netán cellákat szeretnék cserélni benne, vagy esélytelen?
Előre is köszönöm, ha netán tudja valaki a megoldást a szétbontásra, én nem találtam semmit róla a neten.
üdv -
kwisatz2017
kezdő
Sziasztok,
Dell Vostro 5370 és 5471 között a kijelző méretén kívül van valami különbség? Anyaghasználatra gondolok például.
Annyit vettem észre, hogy az 5370 szélei lekerekítettek, az 5471 pedig szögletesebb. Ezeket magyar billentyűzettel árulják itthon? -
sebyoz
csendes tag
Sziasztok!
A múlt héten vásárolt Latitude 5580-as laposom (Intel® Core™ i5-7200U,8 GB DDR4,256 GB SSD,Intel® HD Graphics 620) a Windows bootolása közben produkálja a képen látható hibát.
Egy ideig rendben tölti a OS-t, majd mielőtt végezne megduplázza a screent pár másodpercre és párhuzamosan teker a két folyamatjelző.Hasonlóval találkoztatok már? Esetleg valami hardveres hibára utalhat vagy csak a Windows fosakodik?Esetleg megoldási javaslatotok van? Nagyon köszi! (driverek naprakészek, Windows 10 PRO 64 bit)
https://drive.google.com/file/d/1Z3Gp3ciPr0tlW7WRnV9byMZ1e4MP5G2Z/view?usp=sharing
-
Wyco
aktív tag
Ujabb kerdes, E6440-hez keresek cpu retention bracket-et, azt, ami az alaplap hatuljan van, mert amit kaptam az alaplappal abba(n) 2 csavar bele van torve szepen es igy nem igazan hut a rendszer. Ezt vajh lehet talalni valahol (nem leltem ebayen, de az a baj h google-n se), vagy masik alaplapbol kene kiszedni?
thnx.
-
bb71
őstag
válasz
bandi0000 #59601 üzenetére
Én angol ebayről vettem.
Kiderült, hogy cégé volt.
Az eladó megadta a cég nevét és irányítószámát.
Ezekkel az adatokkal transzferáltam a garancia jogot.
Mivel Dell Outletből lett véve - tehát a Delltől - így regisztrálni nem kellett senkinek, mert a Dell az általa eladott gépeket automatikusan regisztrálja.Ennyit tudok.
Blue Eagle-nek: regisztrálni nem tudom, hogy van-e értelme, ha már nincs rá garancia?!
Mindnekinek: vagy egy 80-as kezdeti magyarországi telefonszám, ahol - ha tudsz Service Tag-et -, akkor megmondják, hogy ők mit látnak a rendszerben - habár ez egyezik - szerintem - a weblapon látottakkal! Viszont minden másban korrektebb infót kaphatsz - gariztatásról - mint tőlem.
Tessék felhívni...
-
bandi0000
nagyúr
köszi, igazából használtan venném, ezért lehet nem örömmel adná oda minden adatát a laptophoz, ha meg jól értem, akkor nekem ez a Retail Registration kellene ugye? beregisztrálom saját nevem alatt, és akkor tudni fogom hogy amit megadok, hogy Magyarországon van a laptop, akkor ahhoz kiírná valahol, hogy mennyi garancia él rá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest