- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obyboy
addikt
válasz McLaca #61958 üzenetére
Köszi az infót.
Nekem is vannak töltési beállítások a BIOS-ban. [Link]
Kiválasztottam a Primarily AC Use opciót mivel a használat túlnyomó részében van 230V a közelben. Pár nap tesztelés után ez feltolja 100%-ra az aksit és kész. Nem tapasztalok olyat, hogy aksi kímélés címszóval csak 80%-ig töltene. Higgyem el, hogy ez a legjobb amit tehetek az aksival vagy válasszam én is a kézi beállítást az általad használt 50-85%-os beállítással?"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Atlantis
veterán
válasz PubliCat #61997 üzenetére
BT egerem van.
soldi3r: Driver? Eddig is volt neki, most akkor miért ne lenne?
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
Hello!
Adva van egy Precision 7520, Win10-zel. Valamikor a napokban felment valami frissítés és azóta nem tudom, hol lehet kikapcsolni az átkozott tapipadot. Windows egérbeállításai között nem lelek erre vonatkozó kapcsolót, a Windows érintőpadnál dettó...hová a hótkóros rossebbe kellett ezt elpakolni és egyáltalán mi a búbánatért aktiválja, ha előtte ki volt kapcsolva?
Van valakinek tippje?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Krystal_s
addikt
válasz SZIGMA #61986 üzenetére
Értem. Azt olvastam jobb, ha valamivel lefogjuk a ventilátort, hogy ne tudjon közben pörögni. Bár nem értem miért gond az, hiszen használat közben is szokott magas fokozaton pörögni. A hajszárítós hideg levegő pedig eléggé gyengéd.
"a por a ventilátorház és hűtőtönk között szokott egy "szőnyeget" képezni"
Szerencsére ennél a gépnél ilyen nem nagyon történhet meg, mert 1 csavarral leszedhető a hátlap, ezért könnyen tisztítható. Nem várnám meg, hogy annyira poros legyen. -
RWD
tag
válasz szabonagyur #61991 üzenetére
Ilyen random monitor kikapcsolósdit youtubon is láttam, érdekes. Köszi a tapasztalat megosztásokat!
-
Immy
őstag
Sziasztok, használtan precision-t külföldről ki honnan szokott venni? Ebay?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
PubliCat
tag
válasz szabonagyur #61991 üzenetére
Nekem most egy samsung syncmastwr 2240 (vagy hasonlo) meg egy regi 4:3keparanyu dell vam rajta. Nem produkal ilyen hibat nalam.
"Bátorkodjunk a következőket megfelelően használni: , . ; ? ! - "
-
félisten
-
PubliCat
tag
Azt nem tudom, hogy bután vásároltak-e, de céges viszonylatban, mikor 2 monitoron dolgozok (egyiken kisebb 3d modellezés, másikon levelező/excel/ppt/sap/stb), olyankor jól jön, hogy csak rádugom, és kész a dokkolás.
Szerintem nem rossz, szeretem használni
-
PubliCat
tag
Szia,
5480 userként mondom, hogy japp, ez teljesen helytálló.
Ez így ebben a formában nálam 2 monitort hajt meg, ráduva bilzet, egér, stb.
Rádugom a kábelt reggel, dokkolóm bekapcsolom, délután meg lehúzom és már szaladok is. Dokkolóm csati ki-be, és kész is a munkaállomás/laptop.
Nálam kibír akksiról 4-6 órát a lapi.
[ Szerkesztve ]
-
RWD
tag
Hali!
Ennél optimálisabb megoldás létezhet munkaállomás kialakításához, 5590 Latitude esetében?Hordozom a lapost, tipikus folyamat: munkába be, asztali gépként használat, majd lecsatlakoztatás és haza. Pontosabban ez a tervem, de dokkoló hiányában halálnak tűnik (próbáltam).
Sima 24" FHD monitor, egér, bill. Esetleg hangszóró. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Krystal_s #61984 üzenetére
Szia!
Szerintem a hajszárító nem terheli meg túlzottan a lapátokat, hacsak nem szorítod rá teljesen. Egy kis fordított irányú forgástól nem lesz semmi baja. Más kérdés, hogy a por a ventilátorház és hűtőtönk között szokott egy "szőnyeget" képezni, amit csak szétszedéssel tudsz eltávolítani. (Ha bentről fújod, akkor a lamellák nem engedik ki, ha kintről fújod,akkor meg visszafújod a ventilátorba.) Ha a lapátok porosak,azokat ecsettel tudod tisztítani.
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Immy
őstag
válasz SzaboZE #61976 üzenetére
A súlyhoz és a mérethez szinte semmi se fogható
Most már csak olyan kiépítést kell találnom, ami nem fullHD és i7-2640M proci van benne. Gpu-t akár ki is hagyhatnám, mert nincs szükségem a dedikált videókártya előnyeire.Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Krystal_s
addikt
válasz SzaboZE #61980 üzenetére
Oké..
Takarítással kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Nem nagyon van nálam por, de azért néha egy ecsettel kiszoktam porolni a ventilátor körül. Néha használok hajszárító hideg levegőt is, amikor le van szedve a gép hátulja. Valahol azt olvastam az káros is lehet, mert nem tesz jót a ventinek, ha ellenkező irányba forog. Hajszárító nem tudom melyik irányba fújja.
Ez igaz lenne? Valóban számít a ventilátor pörgési iránya? -
SzaboZE
addikt
válasz molnarpeter #61956 üzenetére
Ha külföldön vagy, akkor hiába jelented be egy hazai szerviznek, ott kell szervizelni, ahol vagy A hazai szerviz másnapra kapja az alkatrészt és keresni fog (Magyarországon)
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
-
SzaboZE
addikt
-
-
Krystal_s
addikt
válasz #33164544 #61968 üzenetére
Szia, nem tudom sosem nyúltam hozzá a csavarokhoz. Asztali gépnek használom a notit. 2x portalanítottam puha végű ecsettel és hideg levegővel kifújattam hajszárítóval. Pár hete tűnt fel ez a hang és azért volt furcsa, mert csak a billentyűzet fölé hajolva hallottam.
Most pl nem hallani, de ha felemelem a gépet és picit elkezdem mozgatni, akkor ahogy fújja ki a levegőt hallom a rezonálást. Nem mozgatom, leteszem, akkor ismét jó. -
carrilboy
csendes tag
Üdv,
XPS tulajok véleményére vagyok kíváncsi, vagy akinek volt,illetve használt valaha ilyet.
Rossz-jó tapasztalatok érdekelnének.
Nem a hardver,mert az relatív,hogy mire használják.
A ház,a hűtés, a kijelző, a billentyűzet.
A strapabíróság, a touchpad,az akksi.
Ilyenek érdekelnének. -
Krystal_s
addikt
Latitude 6230-nál egy ideje feltűnt, hogy a ventilátor néha egy bizonyos fokozaton a billentyűzet fölé hajolva kicsit berezonálós hangot ad. Oldalról hallgatva viszont normális a hangja. Lehetséges, hogy a billentyűk, vagy a szellőző rács "megtöri" a hangot? A gépet mozgatva is hallom azt a berezonáló hangot. Megnéztem a ventilátort, nem poros és látszólag minden ok vele.
-
Immy
őstag
Sziasztok, dell studio 17” típusból a 1749 verzió volt a legutolsó?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
McLaca
őstag
Legalábis fura, hogy már 100 "bad" szektor van rajta, viszont az elhasználódása még 0%-os. A "fitness" alatt nem tudom, mit ért a progi. Meg ez nem is Hynix. Az enyém szerintem firmware bajos. Oké, így is elmenne 4, max. 5 évet, de a 16 körüli WA abnormális. Legfeljebb megbeszélem a Dell-lel, hogy ez apropója-e garanciális ügyintézésnek.
Supernova8: a MS szerint nem, mert a fájltöredékek száma véges és ha nagyon széttöredezik, nem lehet pl. hozzáírni (mondjuk egy word doksit szerkesztés után menteni). Nem szó szerint, de ez volt a lényege, ezért kell "optimalizálni" az SSD-t is, havonta 1× megy neki a Win10, ilyenkor a fent jelzett kb. 10-20GB körüli plusz írást csinál, ami elenyésző.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
törölt tag
válasz McLaca #61958 üzenetére
Szia,akkor ott valami nem stimmel nálad.
Felesleges a töredezettségmentesítő.
Fel kell ismernie a Windows-nak az SSD-t,és azt nem kell töredezettségmentesíteni.Én Linux-ot használok-dolgozom vele,ott nem kell töredezettségmentesíteni.
Nincsen ott az,ami a Windows-nál,hogy összevissza vannak File-ok.
Ilyen,a rendezett Linux Filerendszer,típusonként elrendezve.[ Szerkesztve ]
-
McLaca
őstag
válasz Levi123 #61950 üzenetére
Eszközkezelőben érdemes szétnézni. Lehet, hogy a kártyaolvasó, bár az már talán PCIE portot használ, viszont a hibás eszköz talán megjelenik a hibaüzenet után.
Obyboy: a BIOS-ban nekem vannak opciók különféle felhasználási módokra. Nem próbáltam végig mindet, de amit én beállítottam, az az, hogy csak 50% alatt kezdjen tölteni és 85%-nál hagyja abba. Elvileg a lítium akkuknak ez a legjobb.
Egyéb: használ-e itt valaki 5480-as Latitude-öt a gyári Hynix SC308-as 256GB-os SSD-vel?
Ha igen, hány %-on áll a kondíció a gyári alkalmazás (SK hynix Drive Manager Easy Kit) szerint? (Mivel más nem tudja megmutatni...)
Ugyanis nekem elég fura dolgokat produkál, 1,9 TB-nál tartok 90%-nál, mindezt azért, mert a write amplificaton majdnem 16! Azaz 1GB adtahoz 16GB-nyi cellaírás tartozik... A gyári program SMART fülén kell elosztani a NAND Writtent a Total LBA Writtennel és így jön ki a hányados. Amúgy win 10, semmilyen "szokásos" SSD optimalizálást nem állítottam be, csak a lapozófájlt kapcsoltam ki 16GB RAM mellett. Indexelés, optimalizáció is fut, havonta 1× "töredeztetségmentesít" is a windows, kb. 10-20 GB-nyi egyszer írással és a MS szerint erre nyomós indoka van a windows-nak, de nem ettől magas a WA, az tuti.
Kíváncsi vagyok, másnál is hasonló értékeket muta-e, mert lehet, hogy hibás darabot fogtam ki.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
molnarpeter
nagyúr
Garanciális bejelentés: külföldön tartózkodom, Dell hazai oldalán (esetleg partnernél) lehet jelenteni, vagy a helyi honlapon kell intézni?
Egyrészt van a bal Ctrl gomb, ami néha működik, néha nem (használom sokat, érthető), illetve hidegen kerreg a ventilátor (ez már korábban is volt cserélve egyszer). Emellett van még egy random adatátviteli hiba (egyszer kékhalált láttam, máskor csak azt vettem észre, hogy idő közben rebootolt, hdsentinel szerint CRC Error gyűlik) - korábban kellett alaplap csere, akkor egyre több próbálkozás után indult csak, végül egyáltalán nem, talán hasonló probléma? Utóbbit így leírva vajon kezdenek bármit is a dologgal? (A garancia rövidesen lejár. Amennyiben most nem nyúlnak hozzá emiatt, korábbi bejelentésre hivatkozva a lejárat után mennyire esélytelen javítást eszközölni?)
Köszönöm előre is
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Bocs az offért(tarhálás on):
Aki az elmúlt 1 éven belül vett új notit a Dell-től, annak lehetősége van a World of Tankshez a serial alapján booster kódot kérnie. Ha valakinek ilyen gépe van és nem játszik a gámával, az lenne olyan kedves és elküldené a serialt privátban, hogy aktiváljam magamnak? Köszi
[ Szerkesztve ]
Semper fi!
-
Obyboy
addikt
válasz McLaca #61943 üzenetére
Nekem a G5-nek a csomagolásán (nem a kartondoboz hanem a műanyag tasak) van a kis piktogram, hogy csatlakoztassam a töltőre bekapcsolás előtt.
Ha folyamatosan töltőre csatlakoztatva használom a gépet akkor van valami aksi kímélő program amit érdemes feltennem vagy ez már integrálva van a notiba/aksiba és nem árt neki ha folyamatosan töltőn van?
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Levi123
senior tag
válasz McLaca #61943 üzenetére
Lehet az USB-vel lesz gond, most néztem a bekapcs gombbal alvó módba majd újra bekapcs után kiírja, hogy a számítógéphez csatlakoztatott egyik USB eszköz működésében hiba lépett fel és a Windows nem ismeri fel.
Javaslatként írja, hogy próbáljam újra csatlakoztatni az eszközt, ha nem ismeri fel a windows cserélje ki az eszközt.A gond az, hogy nincs csatlakoztatva semmi a géphez és azt se tudom mi volt rádugva, mert nem én használom.
Ezt hogy lehetne törölni?(#61944) somasz : köszi neked is, bár nem ismerem ezt a proramot, rákeresek.
Egyébként nincs a dellhez olyan program ami összevadássza a szükséges drivereket és nem nekem kell kiválogatni a honlapról?
Köszönöm!Levi
-
somasz
Topikgazda
válasz bugizozi #61945 üzenetére
Használt 5470-7470-est javasolnék első körben, vagy refurb vagy beragadt készletet.
Precision 7510-7520-nál van még régi dokk port, de ezek 15,6-osak.Újak közt nincs már a régi dokkra opció.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
kk831228
addikt
Ezúton szeretném megköszönni pohár fórumtársnak a korrekt gyors segítséget garis ügyintézésben!!!
Teljesen rendben volt minden, nem mellesleg ki sem kellett mozdulnom...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Munkára keresnék laptopot.
Jelenleg egy 5+ éves Dell Latitude E5430 (i3, 8GB RAM, 250GB SSD) gépet használok dokkolóval, csak a gépet szeretném lecserélni valami hasonszőrű újabb Latitude-ra. (Örkény egyperces apróhirdetése jutott eszembe erről )(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Néhány hónapon belül, idén(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
bruttó 3-400k(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
munka, virtuális gépek futtatása(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
max 14", Matt kijelző, FullHD ha lehet, de nem kritérium(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
minden nap hordoznám magammal az irodába(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Linux(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
250GB SSD, 8GB RAM DDR4, optikai meghajtó nem szükséges(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
i5 processzor, Gigabites vezetékes hálózat(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjKérdés, hogy van-e olyan új Latitude, amit régi dokkolóval tudnék használni, vagy azokat már csak USB-C típusúval lehet?
Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
McLaca
őstag
válasz Obyboy #61940 üzenetére
Oké, ezt jó tudni. Sejtettem amúgy, hogy ez fícsör, csak fura volt. Viszont a csomagolását megnéztem most (el van téve), és semmi ilyesmit nem találtam rajta.
BullZeye: 40% körül volt a töltöttsége (BIOS-szal kezdtem rögtön), szóval hacsak nem 40 fokban állt (októbertől februárig valószínűleg nem), akkor ez nem igazán esélyes. A hűvöset szereti a lítium, ha tárolni kell, új korában pedig nem merülhet 0-ra ennyi idő alatt, de ugyebár nem is onnan indult.
Kísérletezek vele, aztán majd meglátjuk.Szerk.: Majd elfelejtettem: Aidában néztem a töltési folyamatot és 99%-nál szüttyögött úgy 40 percet (ez idő alatt a win szerint 1 perc volt hátra a teljes töltésig), vagy még többet. A töltési teljesítmény ez idő alatt fogyott el teljesen úgy 28.000-ről 5.000mW-ra, ami a lítium alapú akkuknál teljesen normális, csak úgy 80-85%-tól kezd csökkenni a töltőáram. Szóval látszólag normálisan végigmegy a töltési ciklus, de már jóval a vége előtt 99%-ot mutat a win. Lehet, hogy a win tud valamit rosszul az elhasználódás tekintetében.
Levi123: valamit nem tud lekapcsolni az op'rendszerd. Ha windows, lehet, hogy valami USB-s kütyüt, vagy hálókártyát. Eseménynaplóban a fedél lezárási kísérlet után nincs erre utaló hiba?
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az alábbi témában:
Van egy E7240-es gépem, de amikor lezárom a fedelet nem megy alvó módba, pedig a beállításoknál beállítottam, hogy mi történjen a fedél lecsukásakor. Próbáltam a leállítást, alvó módot, hibernálást beállítani, de nem működik egyik sem. A kijelző elsötétül amikor a lezárásnál a véghelyzethez ér.
Valami hardveres hiba lehet vagy programban van vmi gond?
Köszönöm!Levi
-
Prowler
senior tag
Sziasztok!
E6440 laptopomon nagyon zavar a backlight bleed, hogyan tudnám ezt megoldani? Az addig oké, hogy a kijelző keretét le kell szednem, de utána mi a teendőm? Ki kell hézagolnom valamivel a kijelző és a keret közötti részt, hogy ne feszüljön rá annyira? Ilyesmit még nem csináltam.
Veremivadék Undorkutya
-
Obyboy
addikt
válasz McLaca #61938 üzenetére
(ill. be sem kapcsolt akkuról addig, míg a töltőt bele nem dugtam, pedig 40% körül volt) - a csomagoláson is rajta van, hogy első bekapcsolás előtt csatlakoztasd a töltőt, tehát ez egy gyári beállítás. Ezzel szűrhető hogy tényleg 0 perces gépet kap-e a tulaj vagy sem.
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
-
McLaca
őstag
Na ezért nem veszek ULV procis gépet 15W TDP-vel (meg ez a Hynix - nekem is ez van - SSD nem egy csúcsminőség, főleg, hogy 1,9TB írással jár 91%-on a kondíció). Jó nekem a 35-45W, a mostani 5480-am így is elmegy 5-8 órát az i5-7440HQ-val, viszont...
... ezt már nem csak Neked:
Eleve gyanús, hogy a gépet ahogy kivettem idén februárban a szűz csomagolásból, már 10% elhasználódást mutatott az akku első töltés után (ill. be sem kapcsolt akkuról addig, míg a töltőt bele nem dugtam, pedig 40% körül volt). Ritkán és keveset használom akkuról (alkalmanként 1-2 óra), így nincs agyon töltögetve, ill. 50% alatt kezd el tölteni és 85%-nál megáll, így egyelőre még mindig 10%. Viszont tegnap alkotott egy olyat, hogy kb. 44%-nál, ahol még bő 4 óra üzemidőt jelzett, egyszer csak kigyullad a töltésjelző, narancs színben. Pár mp.-re rá üzen is a win10, hogy nem ártana tápra tenni. Nézem a töltöttséget: 7%...
Elszállt az egyik cellám?
Most kap egy 100%-os lassú töltést, aztán meglátjuk. Ha valami megborult, akkor garanciáztatással bepróbálkozok, de innen lesz a következő érdekes etap. Tudtommal az akkura 1 év van, a gépet februárban vettem, de service tag alapján 2017. október végétől van garancia rá (Mysofttól van). A szerint pedig már túl vagyok az egy éven. Ez mondjuk eleve kérdéses, hogyan lehet, hogy októberben elindult a garancia, amikor én februárban vettem...
Üdv!
-
Dan-szan
senior tag
Kösz mindenkinek , el is tüntettem a gépről.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Dan-szan
senior tag
Sziasztok.
A SupportAssist állandóan nyaggat hogy futtassam, több alkalommal is jelez,még akkor is ha már megunom és futtattam. Miért csinálja,ki lehet kapcsolni ?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
tylerddd
veterán
Nálam az eredeti (vásárláskor rajta lévő) BIOS frissítése után az 5430-nál megkavart valamit a hűtésben a frissítés. A HDD-nél nagyon melegszik azóta a gép, negyvenakárhány fokosra is fel tud melegedni ott a merevlemez, vettem is hűtést alá, az akár 4-5 fokkal is lejjebb tudja tornászni.
Downgradelni lehet, de pl. nálam ez nem oldotta meg a problémát. Én személy szerint megbántam, hogy ba**tattam a BIOS-t ilyen téren.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
bb71
őstag
Próbáltam downgrade-elni a bios-t. LAtitude 5480
A ME update failed.
Szabad egyáltalán downgrade-et csinálni?
Akinek ilyen gépe van, annak van, hogy nem pörög a ventilátor? Régen mintha nem mindig ment volna, de egy idő óta igen... -
pohár
félisten
válasz pdev1811 #61925 üzenetére
ha ráér, november 5-én rákérdezek neked, milyen típusokat jelentettek be? nekem kimaradtak
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pdev1811
tag
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy a nyáron bemutatott új Inspiron modellek mikor lesznek nálunk elérhetőek?
Elvileg szeptemberben kezdődött a forgalmazás, de gondolom ide később ér el....
A Dell Magyarország nem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon.[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz applause #61922 üzenetére
Kaptam már szét a gépet a jack/usb csati miatt, de ezzzzz ... néztem videót, alaplapot ki kell szedni, kijelzőt levenni a nyavalyás bios akku miatt??? Hogy a viharba találták ezt ki?! Nincs kedvem megcsinálni Hogy lehetne egyébként kideríteni, hogy valóban azzal van-e a gond?!
-
-
allein
addikt
válasz allein #61919 üzenetére
Megoldódott. Egyelőre 34GB felszabadult, a leírtak szerint:
1./ A Win beépített lemezkarbantartóját futtasd le úgy, hogy bepipálod a "Rendszerfájlok törlése" opciót is. Ezzel már le is szedted, a képen látható jó 17 gigás SWINDOWSBT-s cuccot, amit a rendszer 15nap múlva amúgy is törölne automatikusan, de fölösleges megvárni.
2./ A hibernálás kikapcsolása [link] , ezzel is kb. 5 gigányi helyet visszakapsz.
3./ A Vezérlőpultban a "Helyreállítás" opció alatt, a "Rendszer-visszaállítás konfigurálása"-nál nézd meg, hogy ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, ott mekkora hely van erre a funkcióra fent tartva, ha túl sok, állítsd be kisebbre. Pár giga bőven elég erre a célra.
4./ Ellenőrizd le, hogy hogy a gépen mi, mennyi helyet foglal. Ezt egyrészt megteheted, a Gépház/Rendszer/Tárterület opcióval, ott részletesen megtekinthető, hogy mi mennyi. Ezen kívül van egy kis ingyenes, hasonló feladatot ellátó progi, a TreeSizeFree [link]
ez még részletesebben kibont mindent.Az, hogy miért ennyi memóriát használ a rendszer, azt passzolom, esetleg a vezérlőpultban a virtuális memória beállítását érdemes még megnézni.
-
allein
addikt
válasz Obyboy #61918 üzenetére
Nincs tudomásom róla, azt sem tudom, hogyan kell Van egy pár mappa aminek parancsikonja van az asztalon, így könnyebben elérem őket. De ez korábban is volt és nem emlékszem, hogy emiatt több tárhelyre lett volna szükségem.
Szerk: és az, hogy 10 fül nyitva van chrome-ban majdnem 2GB ram, azért durva
Ez érdekes és nem tudom mi ez, win install pár napja történt. Mappának pedig szeptemberi dátuma van.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Tud esetleg valaki valami ötletet mondani mi történhetett, előzmény ITT. Bocsi az OFF-ért, nem éppen DELL topikba való.
-
tylerddd
veterán
Vettem egy ilyen utángyártott akkut az E5430-as gépembe. Hogy érdemes ezt használni, bejáratni akármi?! Gondolom még friss a cucc, mert Windows össze-vissza mutatja a hátralévő időt.
Másik ezzel kapcsolatos kérdésem: az mitől van, hogy ha kiveszem az akksit, akkor átáll a gép UEFI-ről Legacy boot-ra és több alapbeállítást is megváltoztat a gépben, amikkel nem indul a Windows. Most komolyan, majd akárhányszor kiveszem valamiért az akksit, akkor újra be kell lőnöm a BIOS-ban a beállításokat?!
-
Dhampir
félisten
válasz #33164544 #61913 üzenetére
Sokmindent vásárolok onnét,de a számítástechnikai dolgok,nemhiszed el itt a legolcsóbbak Magyarországon!
Kivéve, amikor Angliában a Dell honlapján olcsóbb valami (Chat-en további kedvezményt is kaphatsz állítólag), csak legyen olyan segítő kéz, aki hazaszállítja a gépet.
Jah és a Pc angol billentyűzetes lesz
Például az itthoni boltokban eladott Alienware notebookok is angol billentyűzettel vannak ellátva, ezeket nem lokalizálják magyarra.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz #33164544 #61913 üzenetére
Trump bácsi beindul és lesz ez még drágább is.
Én pc-s tunning cuccokat vettem 50 dollárért, a szállítás meg volt 35, szerencsére a vámon nem fogták meg, akkor lett volna csak best buy, szóval nálam amcsi felejtős, marad az ali.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
törölt tag
válasz Bence98 #61905 üzenetére
Szia,igen kell fizetni vámot.
Sokmindent vásárolok onnét,de a számítástechnikai dolgok,nemhiszed el itt a legolcsóbbak Magyarországon!
Horribilis szállítási díj+VÁM!
Példa:
Magyarország.
Úgyhogy,sajnálom,mindenképp megvámolják.
Kerékpár lámpát vettem legutóbb,mert nem volt itt kapható.
60 ezer lett volna ha ott amcsiban laktam volna!
VÁM+szállítással 95 rugó lett!
Jah és a Pc angol billentyűzetes lesz+amerikai a hálózati adapterja.
Bocs hogy lebeszéllek róla,még úgy is megvámolják,ha van ott rokonod és úgy veteted meg vele-és postáztatod vele.
Nekem vannak ott rokonaim,én már ezt is megcsináltam,és úgy is megvámolták.
Ezt lehet köszönni,a tisztelt miniszterelnökünknek sajnos. -
pohár
félisten
igen, sajnos a nem EMEA-s gépekkel nem tudunk mit kezdeni garis kereteken belül
az a legjobb, ha honosíttatja a techtransferrel, és a kinti garancia "áthozódik" ide, és ilyenkor már akár tud rá venni plusz év(ek)et is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
UHHH
senior tag
válasz StoneBridge #61910 üzenetére
Mostanában említették a honosítási oldalt, oda beírod a régi tulaj adatait meg az újat és vársz.
Jó esetben elfogadják és máris HUNGARY garanciád lesz rá.
Ami azt jelenti, hogy nincs munkadíj sem, ha behal valamid, kicserélik. Ha nem honosítod, akkor nincs SEMMI gari tudtommal és az nem jó dolog. -
StoneBridge
senior tag
Sziasztok,
tudnátok segíteni abban, hogy USA-ból saját használatra behozott új DELL gépre milyen garancia feltételek vonatkoznak?
Világ garancia, csak alkatrész, munkadíjat leszámítva?
Honosíttatni kell valamit, ha itt használjuk majd?Köszi!
Marx halott, Lenin halott, és én sem érzem túl jól magam...
-
RWD
tag
Köszi!
z0d1@Ku$ :
Megnéztem a PC-t: i3-4170@3.70 ghz
Értem, energiatakarékos, meg laptop proci a DELL-é. Csak furcsa, hogy az egy i5, 8. generáció, ez pedig egy i3, 4. generáció. A másodpercekbe nem halok bele, csak furcsa ilyet tapasztalni a nagy villám tempó után . Azért még próbálkozom, hátha tényleg a Win10 szívat csak.
Köszi mindenkinek!
-
Bence98
újonc
Sziasztok!
Mostanában gondolkodtam azon, hogy veszek egy Dell XPS 13-at. Magyarországon nagyon drágán lehet azonban csak beszerezni, ezért azon gondolkodtam, hogy Amazonon venném meg és kifizteném az "Shipping & Import Fees Deposit to Hungary"-t, mert így is megérné. Az lenne a kérdésem, hogy az oldalon írt áron felül kellene valami vámot fizetnem? Ha valaki rendelt már Amerikából laptopot, milyen tapasztalata volt?
Köszi!
-
-
félisten
-
z0d1@Ku$
senior tag
Almát a körtével...semmi értelme összehasonlítani egy asztali és egy mobil processzort. Ha az a 7 másodperc fáj, akkor neked vagy nagyon fontos munkád van, vagy másodpercre meg van tervezve a napod. Az U-s procik ráadásul visszavett órajellel működnek, hogy az üzemidő hosszabb lehessen, ez a teljesítmény rovására megy (ez van, el kell fogadni). Egy asztali 4. gen i3-as processzor azért nem a fostaliga kategória (ha nem 4K videót szerkesztesz éjjel nappal, vagy hardcore gamer vagy..), tekintve hogy még egy mobil i3 is (M végű) simán megállja a helyét az új csillivilli procik mellett is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- Dell (Ryzen 7,FHD, 512 M.2, 16 GB, 1 év gyári gar) notebook egyszerűbb játékokhoz!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest