Hirdetés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
somasz
addikt
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Ilyen árban továbbra is Precision M7510, M7710, akár M5510 is. Vagy fullos Latitude E5570.
-
iSonic
addikt
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Képszerkesztéshez egyértelműen IPS kijelző dukál, mivel szebb és élénkebb színek, viszont ahhoz elég a GTX1050 is, hogy inDesign-t, vagy PhotoShop-ot futtass. Maximum ha 3D grafika is játszik, akkor a GTX1060 jobb választás bőségesen.
-
iSonic
addikt
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Azért az IPS nagyon sokat tud dobni hogyha filmet vagy grafikai tevékenységeket végzel. A VGA-k közötti összehasonlításról meg ennyit:
[link] (görgess az aljára a játék tesztekhez)
Szerintem látod a különbséget eléggé nagy

-
Ispy
nagyúr
Reggel Fan malfunction hiba fogadott a gép bekapcsolásakor, most felraktam a legfrissebb biost (A20->A21), lefuttattam egy diagnosztikát, azóta nem jön a hibaüzenet. Meglátjuk tényleg ennyi volt csak a baja.
Más.
Viszont az akkura azt írta, hogy már megette a kenyere javát (57%), cseréljem. Viszont még így is 1,5-2 órát elmegy. Kell ezt ilyenkor cserélni, vagy elketyeg még egy darabig ilyenkor? Vagy egyszer csak meghal teljesen?
-
fm!
tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Én is ilyen paraméterekkel nézek gépet. Az új egy százassal biztos drágább lesz, de mindenképp megvárom, amíg lesz rendes kínálat (mysoft-nál szoktam nézni, ott vagy 30-40 féle konfiguráció szokott lenni egy géptípusból). Aztán még az is lehet, hogy a 7577 kicsit lenyomja a 7567 árát, és végül maradok a régebbi típusnál...
-
Kisherceg85
tag
Én is elgondolkodtam rajta...
De ha a 7567 ezen változata:• Gyártó: Dell • Processzor típus: Intel® Core™ i7 Processzor Quad Core • Számozás: 7700HQ • Memória méret: 8GB (+8 GB-ot kértem bele) • Merevlemez méret: 1TB + Kértem egy Samsung 960 EVO NVME - 250GB - M.2 SSD-t, a gyári ami benne van, az 500MB/s körül van az olvasás/írás, ennek meg 3000 az olvasás 1500 az írás.) • Videokártya típusa: GeForce GTX 1050 Ti • Kijelző méret: 15.6 • Felbontás: 1920 x 1080 • Tipus: Full HD LED / matt • Operációs rendszer: Windows 10 • Garancia időtartam: 3 év • Szin: Fekete
450.000 Ft, akkor az új mennyibe fájhat?!
-
Bandi821
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
nem, de közben lefrissítettem a BIOS-t, most eltűnt ez a probléma, viszont előjött egy másik, miszerint a minden indításnál beadja azt a hibaüzenetet, hogy a poweradapter 130W helyett csak 60W-os, ami nem igaz. Most egy thunderbolt-os dokkolóról táplálom a laptopot, lehet, hogy azzal van a gondja?
-
iSonic
addikt
válasz
üzenetére
Játékra a 1050 nem rossz választás itt van egy hosszú teszt róla: [link]
FullHD-ban "nagyjából" elvisz mindent HIGH/MEDIUM beállítások mellett. A processzor HQ vagyis több kakaót kap mint az "U" társa. Ennyi pengőért nem annyira rossz vétel, de azért kérdezd meg a szakértőket is Milyen notebookot vegyek? topikba.
Notebookcheck teszt, a Te általad választott specifikációról.
Megjegy: nagyon teszt és utube review is szeretettel ajánlja a gépet, szóval rossz vételnek nem tűnik

-
Bandi821
tag
Sziasztok!
Van egy dell xps15-ös laptopom, ami mostanában random bootolási hibát dob, azaz nem tud bebootolni. Többszöri újraindítás után már jó. Hibakódnak a 0xc0000225-öt dobja. Jogtiszta windos64 pro van rajta. Mi lehet gond.
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv: B.
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Mostanában (pár napja) azt csinálja a 6540, hogy percekig nem pörög fel a venti, csak hallom, hogy próbálja felpörgetni, aztán leáll, aztán megint és ez így meg percekig. Aztán megy tovább rendesen.
Valami döglödik a gépben? Nem olyan régen volt proci hűtő cserélve benne (CHS-ben). Persze előidézni nem tudom, csak néha rájön a görcs. Mit lehet tenni?
-
mrmft
senior tag
E6440 szivat az USB-C eszkozzel. Hol felismeri elsore, hol nem, teljesen random modon. W10 pro 1709, Dell update driverezte, A18 BIOS. Ma produkalt egy csodas adatvesztest is GPT / NTFS, inicializalhatatlan lett a partico rajt, minden adotomat kukazta. Mi lehet a kinja? TV-n, HP Elitebookon hibatlanul megy. (Sharkoon rack - mashol nincs gondja, HGST 7K1000 HDD - ennek sem, DeLock kabel)
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Van aki talált már megoldást Inspiron 7520-as grafikuskártya váltására?

Gondolok arra hogy szinte sosem a Ati dedikált kártya megy hanem az integrált Intel..

-
jagyugyaerik
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy dell 5580 250 gb ssd 8gb ram fhd felbontással ujjlenyomat olvasóval fhd felbontással és linux os-szel. Sehol sem létezik ilyen konfiguráció. Windows OS-sel létezik viszont Linuxxal nem. Ha létezik is, akkor nincs benne ujjlenyomat olvasó. Ennek az az oka, hogy a ubuntu alatt nem funkcionál az ujjlenyomat olvasó?
Köszi előre is!
Üdv,
Erik -
allein
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Mozilla Thunderbird, mailbird, próbálkoztam már ezekkel is. Legnagyobb gond, hogy a naptár nem szinkronizál. Tehát alma gépen valaki beír valamit a naptárba, outlook nem szinkronizál. Meg amúgy sokkal jobb, sokkal egyszerűbb volt használni az apple mailt. Ja, megszokás kérdése
outlookot használtam az apple mail előtt, de valahogy az apple mail használata jobb volt
utána nézek az eM Client-nek is, na mindegy, bocsi az OFF-ért.(#58271) somasz - virtuálisan tudok futtatni, oSX alatt is futott virtuálisan egy win 7, de nem ezt akarom. Amit első sorban javasolnak, hogy a hardver az azonos legyen, tehát Intel cpu és nem AMD, van egy csomó videó youtube-on
szerintem teszek egy kísérletet a napokban, de mindenképpen külön ssd-re. Majd beszámolok. -
somasz
addikt
válasz
allein
üzenetére
Csak azért kérdem, mert egy dolog, hogy megy az ssd, de hogy az OSX aúgy működne-e a gépen, azt nem tudjuk. A Hackintosh sajnos nem magától értetődő dolog. Nekem erősen ismeretlen terület. Tudtommal csak olyan gépeket lehet Hackintosh-sá alakítani, amik nagy százalékban hardverileg megegyeznek valamelyik Macbookkal. Vagy már mókolt hozzá valami hiányzó drivert.
-
allein
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Ezért érdeklődöm
gyakorlatban is működik és megerősítetted, hogy a m2.2242 ssd működik az 5480-ban. Nem akarok mindenképpen oSX-et telepíteni, csak gondolkodom rajta 
oSX váltás óta hiányzik nagyon az apple mail, egyszerűen nem találok olyan mail app-et ami tudna helyettesíteni
van jelenleg 2016 outlook de valamiért nem tudom megszokni :( -
allein
addikt
Sziasztok. Van valakinek tapasztalata dual boottal kapcsolatosan? Gondolkodom rajta
két külön ssd, egyikről win10, másikról pedig oSX. Használ(t) valaki ilyet? -
kistewe
tag
Helo,
jól gondolom hogy a 40-es széria csak 6440 és 6540 -ben létezik? kisebb méretben nem? a 13" meg kifújt 6330-nál? A másik kérdés ami felmerült vajon az E6430-as akksija jó az E6520-ba?
köszi stewe
-
somasz
addikt
válasz
iSonic
üzenetére
Csak azért kérdem, mert én nem találtam semmit 7270, 7470-re.
Amit írnak az is hülyeség, az E szériában a 4. gen az első, amiben ment az msata ssd a wwan helyén, utána az 5.-ben már nem ment az m2 slotban.
6. genből csak az 5470-est tudom, hogy megy a Transcend MTS400 2242-es ssd, 5570-ben nem tudom.
7. genre nem kerestem annyit, de 5480-ban megy: [link] -
iSonic
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Dell oldala szerint 2280. Bár más fórumokon meg írják hogy beletettek 2242-est és megy..
( In case of a D-series, no way to use a WWAN slot for a SSD. In case of a E-series, il would be possible, but not with all models and it would require a true Gen2 PCIe interface for the SSD.)M.2 Type-2280 (80mm)
3 x M.2 expansion slots: 1 SSD ,1 WWAN and 1 WLAN/WiGig
-
Giovanny
őstag
Üdv, E7480 gépbe ssd+hdd együttes használata lehetséges-e? Köszönöm.
-
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Egy fura problémába futottam bele. Vettem a páromnak egy Dell Inspirion 10V mini laptopot. Egy kis idő múlva olyat csinált, hogy eltűnt a tálca az asztalról,
valamiért "szétugrott" a kép.
Először csak néha-néha csinálta, de az érdekessége az, hogy a boot képernyő is. Aztán állandósult a jelenség. Raktam fel Ubuntut, azzal először jó volt a kép, boot-nál is
azután Ubuntu alatt is előjött a probléma. Azt mondták, hogy tönkre ment az alaplapi vidkari. Vettem egy használt, de jó alaplapot és azzal is ugyanez a probléma. Az első pár indításnál jó volt a kép, természetesen boot-nál is. Aztán előjött a kép szétugrása. Szerintetek mi lehet a hiba forrása? Mit csináljak, hogy kiderüljön a probléma lehetséges oka? 
-
Bukullusz
csendes tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Computer Imperium-nál van. Nagyon gondolkodok hogy jó nekem az TN kijelző és veszek hozzá egy 1080p-s IPS kijelzőt majd kicserélem mert ahogy néztem nem túl bonyolult.
-
ginola
addikt
Ujra kell húznom az OP. rendszert, mivel SSD-t vettem. Mikre figyeljek Windows telepítésénél?
A driverek telepítésénel mi a megfelelő sorrend? -
iSonic
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Letöltöd a telepítőt elindítod és ott a remove/uninstall-ra katt.
-
A Dell DDP Protected Workspace-t hogyan tudom letörölni? Vezérlőpultban nem találom.
-
vs2009
tag
válasz
somasz
üzenetére
értem köszönöm a választ!
mit gondolsz mi lenne a reális ár amit lehet kérni érte
persze ha el lehet adni
Alienware M17x R2
Processor i7-820QM 4mag 8szál 1.73 GHz Turbo 3.06 GHz 8M Cache
Ram 16GB DDR3 1600Mhz
SSD 240GB
HDD 1TB
Blu-Ray író olvasó
Kijelző 17"FULLHD gyönyörű képpel!
2DB! ATI HD 5870 crossfire ÖSSZESEN 2GB DDR5 256Bit
VGA, HDMI, DisplayPort
Bluetooth V2.0 + EDR modul
Intel Ultimate-N 6300 , IEEE 802.11a
Beépített 10/100/1000 Mb / s Ethernet
IEEE-1394 FireWire 400 vezérlő
USB 5 USB2.0
Bővítőkártya 1 x ExpressCard 54 -
vs2009
tag
sziasztok!
Alienware M17x R2 laptopom van az lenne a kérdésem hogy milyen kártyával illetve processzorral lehet bővíteni ha lehet persze
jelenleg i7-820QM 4mag 8szál 1.73 GHz Turbo 3.06 GHz
2DB ATI HD 5870 crossfire ÖSSZESEN 2GB DDR5 256Bit
köszi!
-
soldi3r
veterán
Netto 500-ert epp van egy M7710 az UK outletben.
Processor: Intel® Core™ i7-6920HQ (Quad-Core,up to 3.80GHz, 8MB, 45W)
32 GB (4x8GB) 2133MHz DDR4 SoDIMM Non-ECC
500 GB 2.5inch SATA Hard Drive (7200 RPM)
Nvidia Quadro M3000M 4GB GDDR5
17.3 Inch UltraSharp FHD IPS(1920x1080) Wide View Anti- Glare LED backlit With Cam and Mic -
fm!
tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Már lehet kapni 7577-et, egyelőre csak itt találtam:
radium.huÉn jelenleg még egy Inspiron 1720-at hajtok, pont 10 éve vettem, de azóta is 1,5 órát (!) bír az akksija, a 17"-es kijelző ellenére. Raktam bele SSD-t, plusz RAM-ot, tökéletes gép még ma is. Viszont kellene nagyobb proci teljesítmény, marhára nehéz is (szinte minden nap hurcolászom), így ideje lassan nyugdíjazni.
1 éve nézegetek már Dell laptopokat (csakis újban gondolkozom), de egyszerűen nem találom az utódját.15,6" méretben nekem már a FullHD is túl kicsi betűket eredményez, átméretezve meg tuti elcsúszik egy csomó program. 17"-es méretben viszont nincs olyan, amiben HQ proci lenne, vagyis van, a Precision sorozatban, de azért 1 misit nem fogok rá áldozni, hiába csak 10 évenként cserélek gépet. Csak matt kijelző jöhet szóba, általában nappal dolgozom világos irodában. Az se túl nagy baj, ha az idei Call of Duty-t ki tudom próbálni, de nem szempont, évek óta nem volt időm játszani.

Ha van valami ötlet szívesen veszem, 500 000 Ft-ot rá tudnék dobni, de többet azért nem szeretnék.
-
Bukullusz
csendes tag
Leírom hátha valakit szintén érdekel. Utánajártam, hogy lehet-e kapni Dell 7567-est FHD IPS kijelzővel és valóban létezik igaz eléggé kutatós de 457eFt-ért próbáltak nekem eladni egyet. Ez azért nem semmi. Minden specifikáció ugyan az mint egy 350 ezresben csak az ips kijelző van benne. Szerintem ez elég durván irreális.
-
laca891
aktív tag
A dell inspiron 5567-en van valahol reset gomb???
A múltkor lefagyott és alig bírtam újraindítani.
-
SidCorky
őstag
Otthon ránézek mindkettőre, köszi. Hát remélem hogy nem agyonhasznált ssd-vel árulják üzletből

-
somasz
addikt
válasz
dr.dre bike
üzenetére
Keress esetleg nvidiás verziót belőle, ritkább, de valószínűleg jól jönne a felhasználási területhez.
-
dr.dre bike
csendes tag
Sziasztok.
Egyszer már kérdeztem laptop témában de ott végülis aztán nem került sor a cserére. Most viszont az asztalinak mennie kell. Dell a cél ismét, 14" vagy az alatti kellene mert néha cipelni kell és ha a nagyobb kijelző kell ott a dell 23" asom.
A felhasználási terület a ps,ai,as,pr,lr adobe csomag. Ezen felül igazából átlagos, youtube, meg böngészés. Ehhez azért tudom hogy komoly hardver kellene. Hardveraprón használt laptop lenne a kiszemelt.
November elején lesz meg a pontos keret de olyan 160-170 lenne a plafon. Mivel rengeteg képem van így a tárhely fontos lenne. Emellé természetesen az asztaliből kimentett vinyókat tervezem nasba tenni.
Dell Latitude E7450 ultrabook a mostani kiszemelt. A kérdésem az lenne az I5 elég erre ? Illetve használ valaki integrált videókártyát ilyenre ? A 8gb ram mellé menne természetesen nagyobb. A 256 os ssd-t az alapnak tartom. Tudtok ajánlani valami megbízható hordozható vinyót esetleg ? A full hd kijelző és a bill. háttérvilágítás is elvárás bár ha jól néztem utóbbi kb alap.
Köszi a segítséget előre is.
-
Ispy
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Ezzel még elvagyok, 57k bruttó, abból lejön az áfa, külföldről meg csak számla nélkül tudok venni, úgy meg sokkal többe kerül nekem.
Egyébként a bottom base cover 15k, a palmrest touchpaddal 16k, az lcd back cover meg 28k, ez mondjuk húzós, de így el leszek még jó pár évig ezzel a géppel. Inkább erre rádobok 60-80-100k, mint vegyek egy 5580-at 300k-ért.
-
Máté94
addikt
somasz bácsi, Dellológus, ha szabad szépen kérnem, találkozott e már Dell Inspiron 7537 HD-->FHD kijelző cserével?

-
SidCorky
őstag
Elég lassú lett a gép, raktam rá egy win10-et, felraktam minden drivert. Most is csak egy Chrome van nyitva egy tabbal, 8% CPU és26% memóriaahsználat, de mégis 20-25mp mire megnyitja pl a fájlkezelőt. Mi lehet a baj? Ennyire szerintem nem kéne azért lassúnak lennie, annyira nem régi benne ez az i5.
-
haxxika
senior tag
Ebay, parts-people.
Az első az a Bottom Base Frame lesz.
De lehet tudok ismerőstől egy palmrestet, mert múltkor kicserélte ujjlenyomat olvasósra, és az eredeti megmaradt ha érdekel. -
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Két éve nyúzok egy 6540-et, még van rá 2 év nbd garim. Viszont nem nagyon látom jelenleg az utódját dell fronton, 5-ös szériát nem szeretnék, már csak az u-s proci miatt sem. A gondom az, hogy az oldalsó ezüst rész elkezdett kopni, nem hiszem, hogy ez nem fog romlani az elkövetkező 2 évben. Hol tudnék ilyen ház aljat (nem tudom mi a hivatalos neve), meg egy tartalék palmrestet beszerezni itthon? Próbáljam be a chst, hátha tudnak rendelni?
-
soldi3r
veterán
válasz
Kisherceg85
üzenetére
14-15"-on az UHD szerintem is feler egy t@k@nrugassal.
Oda 1600 vagy 1920-as kijelzo kell. -
SidCorky
őstag
Na beszálltam a klubba egy E7240-el, eddig nagy a szerelem
Majd jövök sok segítségért 
-
-
Sordoran
addikt
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Jó az anyagminősége, jól összerakott gép. Persze összehasonlítási alapom nem nagyon van, csak pár olcsóbb modell van még családban, de ennek külsejére, anyagminőségére, összeszerelés minőségére semmi panaszom nincs. Van súlya, ez is hozzátesz nálam ezekhez.

Bukullusz: Már van itthon is IPS kiszerelés FullHD-ban, csak weboldalakon nem tüntetik fel feltétlen, mivel elég vegyes még. (raktárról mennek kifele sok helyen még a TN panelesek) Van aki múlthéten vett MM-ból, és IPS-el kapta. Boltot kell megkérdezni ahol vennéd, ők megtudják neked nézni.
Sajnos én pont azelőtt vettem még, mielőtt az IPS kezdett volna elterjedni, így ezzel kell együtt élnem.
De túlélem, amíg nem gondolok bele, hogy lehetne jobb a kijelző, nem zavar, max. ha sötét "képet" nézek, a két felső sarokban látszódik. 
-
TeeJay
félisten
válasz
soldi3r
üzenetére
köszi az infót
DC csatlakozó kábellel már úton van postán felém
ha megjön azt kicserélem, töltőt meg veszek egy régebbi DELL-t olcsón és hozzá van 7,4-->4,0mm átalakító
mivel az is Dell töltő remélem tetszeni fog neki és kiderül
ha úgy sem megy akkor valszeg az alaplapon is kinyírta az azonosító chip-et
akkor marad így mert az már tényleg drága mulatság lenne és nem foglalkozok vele továbbreményeim szerint csak a DC csatlakozóban nem érintkezik a center pin
meg egy tökéletes DELL adapterrel jó lesza HP töltőt akkor ezért nem látta

-
Bukullusz
csendes tag
Sima ips kijelző kéne csak nem találtam semmi információt mikortól lehetne kapni nálunk. Amerikából lehetne rendelni igen jó áron de azért nem olyan egyszerű beszerezni. Nem akarok használtat venni.
-
XZoli
aktív tag
válasz
Kisherceg85
üzenetére
Azért érdemes elgondolkozni 15,6 collon mit fogsz látni UHD felbontásnál amikor windows méretezés hagy kívánnivalókat maga után a régebbi programok biztos szét fognak "csúszni"
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- ASUS TUF Gaming F16 (2024) FX607JU
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP Zbook 15 G8 Fury i7/32GB/500+1TB SS/ Quadro 4GB
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Képszerkesztéshez vennék én gépet 

utána nézek az eM Client-nek is, na mindegy, bocsi az OFF-ért.
van jelenleg 2016 outlook de valamiért nem tudom megszokni :(