Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
SzaboZE #46598 üzenetére
Valószínűleg ez lehet a hiba, amúgy más is mondta már. Viszont nem emlékszem, hogy bármikor is megnyomódott volna.
Érdemes megpróbálkoznom a garival ezzel
Rohadt idegesítőek azok a fos kis pontok, szinte sugárzóan fehérek.
És tegnap még csak 1-et fedeztem fel rajta, ma már legalább 4-et látok. -
lowzor
veterán
válasz
szabonagyur #46596 üzenetére
Ez nem pixelhiba, mert lefuttattam az EIZO monitor tesztet és full feketénél nem nagyon látszik. Csak más színeknél, de akkor rohadtul.
-
Primary92
senior tag
válasz
somasz #46585 üzenetére
Ha az emlékeim nem csalnak talán már működött. Majd ha esetleg SSD-sítjük, akkor újratelepítem és újra próbálom. A jövő héten lesz időm, aztán kipróbálom valami pendrájvos linuxxal, mint ahogy javasoltad.
Ha csökkentett módban törölném a drivereket, és újból leszedetném a command updattel működne? Mondjuk egy próbát megér. -
t72killer
titán
válasz
premete #46580 üzenetére
Nálam mondjuk úgy alakult, hogy a gyári 8gigás modult 2db szintén 8 gigás Kingston modul váltotta. A konnektoros mérésben érdekes módon a dupla RAM-os konfinál még kevesebbet is mértem 1 picit, fura.
Amúgy igen, a dual channel segít, de nem mindíg. Pl az Aida photoworxx pontszám ugrott nagyot tőle, ergo photoshop-os feladatoknál tippelek komoly javulást.
-
premete
veterán
válasz
szabonagyur #46573 üzenetére
Viszont jelentősen gyorsít a sebességen, ha a ram nem egy darabban van, hanem 2 kissebb egyformában.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #46577 üzenetére
Rendben. Megnézem a lehetőségeket
Köszönöm a segítséget és a felvilágosítást. -
szabonagyur
félisten
válasz
#98452736 #46576 üzenetére
A neve azért is más mivel más OS stb..
A különbség csak annyi igazából, hogy MS driverrel nincsenek meg az apróságok amiket a Dell drivere tud...
Esetleg Realtek oldalról a driver is megérhet próbát, sőt nézd meg, hogy nem e jött le windows update-ről hangkártya driver mivel ott is volt egy hibás frissítés.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #46575 üzenetére
Értem és köszönöm.
A két driver neve más, de a méretük ugyan akkora.
A driverek terén meg majd kiderül, hogy mi a helyzet.Amúgy az mennyire egészséges, hogy pl nincs feltelepítve a dell oldaláról letölthető audio driver, hanem azt használom, amit a Microsoft adott ki az OS-ben? Attól csak a hangzás lesz rosszabb, más hátránya nincs?
-
szabonagyur
félisten
válasz
#98452736 #46574 üzenetére
1. Elvben mehet rajta a WIn7es driver, a kérdés csak annyi, hogy nem e tiltotta le a Dell, hogy ha már kiadott WIn7 és Win8ra külön akkor az menjen mindegyiken amit kiadott rá, de lehet ugyanaz a kettő...
2. Lényegében azt jelenti, annyi megkötéssel, hogy a géped VGA-ja csak egy nagyon általános drivert fog kapni, bár most sem jó sok mindenre, de filmezni, netezni akkor is tökéletes lesz. Amihez nem lesz driver majd felrakod a Win8asat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Két kérdésem volna a hozzáértőkhöz:1. Van egy Dell 3531-es laptopom, amire sikerült visszatelepíteni a Windows 8.1 with Bing-et. köszönet a segítségért MaTmAn kollégának Régebben ha feltelepítettem a hangkártya driverét, akkor ha zenét hallgattam 100%-on járatta a procit az egyik folyamat, ami a hangért felelős. Driver nélkül nincs ilyen bajom, de a hangzás minősége rosszabb így Microsoftos alap driverrel. A kérdés az, hogy ha a Win 7-es driver ha felrakom az működik Win 8.1 alatt? Megpróbálnám azzal, hátha nem csinálja vele, mert mikor Win 7 volt a gépen akkor feltelepítettem a hangkártya drivert is és ott nem volt ez a baj.
2. Ha a Win 10-es GWX progi azt írja hogy nincs hiba a hardver felmérésnél akkor az azt jelenti hogya megjön a win 10 akkor abban már benne lesznek a laptopom driverei és nem kell semmit telepíteni driver ügyileg, vagy csak annyit jelent ez, hogy mindenhez lesz alapvető driver, csak éppen mondjuk nem fog szép képet adni a vga meg a hangminőség silány lesz?
Előre is köszi a segítséget.
Üdv.
-
t72killer
titán
Nem Dell-specifikus kérdés, de egy Latitude az alany. Valakinek van tapasztalata, hogy mennyivel rövidíti meg az akksiidőt, ha egy helyett két RAM modul van a gépben?
-
Primary92
senior tag
válasz
INTELligent #46569 üzenetére
A lényeg lemaradt, de a Biosban találtam.
-
Primary92
senior tag
válasz
INTELligent #46565 üzenetére
Az E6230 esetében van egy Unobtrusive Mode, amit ha engedélyezel, akkor az Fn+B kombóval lekapcsolja a fényeket.
-
válasz
INTELligent #46565 üzenetére
-
INTELligent
senior tag
Létezik Latitude esetében olyan billentyűkombináció, amivel kikapcsolható a képernyő, mert nekem eddig nem sikerült találni, és néha jól jönne...
Köszönöm előre is! -
Primary92
senior tag
Megkérdezem, hátha tud valaki segíteni:
Tud valaki valami beszerzési forrást egy Radeonos FHD E6440-re? Már a kavicsok alá is benézek, hátha. 2-3 hónapon belül esedékes.
Eddig egy megoldást sikerült találni, de az minden csak elegáns (alaplap csere drágán). -
roberto211
őstag
válasz
szabonagyur #46562 üzenetére
Neha video scheduler internal error, neha meg video tdr failure. Mostanában leginkabb az utóbbit.
Most elvittem szervizbe ahol csinálták a cmos elemtartocserét,hogy nézzék meg. Lehet forrasztas közben történt valami ...
-
szabonagyur
félisten
válasz
roberto211 #46561 üzenetére
Lehet igen hardveres hiba is. Pontosan mit is ir ki? Lehet irtad már bocs...
Képet tudsz berakni? Amikor kék képernyőt kapsz nyomj egy bluescreenviewet, hogy mit dob ki.
-
roberto211
őstag
Megpróbáltam mindent. Ujratelepites, régi driver ,új driver, stb stb egészen addig jo amig nem teszem fel a dVga driverét utána folyamatosan összeomlik a Windows. Arra gyanakszok,hogy ez mar nem szoftveres gond hanem a dVga kezd sz@rakodni bár nem tudom.
-
Üdv!
Érdemes SSD-re UEFI-ben telepíteni?Vagy mindegy? -
oszi666
őstag
Sziasztok, volt egy olyan problémám, hogy valamiért nem működtek a több ujjas mozdulatok(multitouch gestures). Na ezt sikerült megoldani, nem tudom miért, de az fn+F5 kombóval kikapcsoltam bekapcsoltam a touchpadet és azóta működik. Nem tudom miért.
Csak azért írom ide, ha valakinek lenne még ilyen problémája, akkor gyorsan megtalálja -
Integrale
veterán
válasz
roberto211 #46552 üzenetére
Elég ha a frissítéseket manuálisan telepíted, és a választható frissítések közül kihagyod a VGA drivereket.
Nálam egyébként Win. telepítés után automatikusan ott figyel az Intel, ebből kifolyólag a telepítés után gyakorlatilag azonnal DDU-val kezdek. -
szabonagyur
félisten
válasz
roberto211 #46552 üzenetére
Igen arra utaltam.
-
roberto211
őstag
válasz
szabonagyur #46551 üzenetére
Wu=Windows update ? Vagy mire gondolsz ? Most ugy csinálom majd hogy nem csatlakozok internetre miután ujratelepitettem a wint es addig kikapcsolom a Windows updatet.
Szerk(mas): VIDEO TDR FAILURE milyen hibát jelent ?
-
szabonagyur
félisten
válasz
roberto211 #46550 üzenetére
WU hogyne rakna fel... ott van az Intel és AMD drivere is...
-
roberto211
őstag
válasz
szabonagyur #46548 üzenetére
Dell oldaláról szedtem le persze. Win update meg nem tesz fel drivereket de most megpróbálom megint alapállapotba hozni és akkor újra elölről az egészet.
Integrale: okés. Megpróbálom ezt is hatha. .... Köszi.
-
Integrale
veterán
válasz
roberto211 #46547 üzenetére
Próbáld meg ezt, így telepítheted a gyártó oldaláról származó meghajtókat is, és működni fog az alvás és a többi funkció is.
Az a lényeg, hogy minden drivertelepítés után telepítsd, ha törlöd a meghajtókat, akkor ez is megy vele, tehát újra fel kell telepítened. -
szabonagyur
félisten
válasz
roberto211 #46547 üzenetére
Amikor a drivereket telepited ugye a windows update nem fut, illetve ki van kapcsolva az automatikus driver telepitést WU-ról?
Dell oldaláról vannak a driverek? -
roberto211
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnek kérni következővel kapcsolatban.
Van nekem egy Dell inspiron 15r-5537 notim.
Tettem fel ra win 8.1 64bitet es ahogy szokás ennél a laptopnal a drivereket szépen sorban tettem fel.
Chipset driverek,vga,dVga,stb stb.A problémám a következő. Minden driver utan csinálok újraindítást es miután feltettem az AMD driverét azután ujraindításoknál folyamatosan összeomlik a Windows bejelentkezés után.
Nem kék halál mivel itt mar nincs hanem van ez a " szomorú " smiley ugye win8.1nel írja ,hogy valami problémát észlelt a Windows.
Es írja hogy a probléma valami video scheduler internal error de ezt is a kb 8. összeomlásnál írta ki.
Illetve az eszközkezelőben az AMD 8xxx vga nal egy felkiáltó jel van , és azt írja,hogy a Windows problémát észlelt az eszközben ezért leállította az eszközt vagy valami ilyesmi. Igy használhatatlan az egész gép mert mindig összeomlik.
Kérdésem az lenne tőletek ,mit csinaljak vagy mivel próbálkozzak ,hogy jó legyen ?
Üdv: Robi
-
-
premete
veterán
válasz
Mauzes #46542 üzenetére
Újratettem a w8.1-et, "természetesen" a windows letöltőtte a saját, "működő" driverét, és ott sem volt mobilnet, betallózva a driver cabot pedig nem engedte a tuti jó drivert feltenni, mert (szerinte) tökéletesen működött a modem,net persze nem volt. Végül manuálisan sikerült a Dell oldaláról a legfrissebb drivert rátolnom, így lett net. Windows 10 már nem engedi fel így sem, még az sem segít, ha az isoból kigyomlálom, mert mihelyt netre jut, rátolja a xar, nem működő, "generic" driverét, és volt net, nincs net.
-
Traugutt
csendes tag
Sziasztok!
Dell laptopot szeretnék vásárolni munkához.
Azért Dellt, mert eddig is ilyen volt, és azon kívül, hogy kétnapos korában elszállt az egyik usb aljzat, soha sem volt semmi baja.Ahhoz képest, hogy öt éves, még mindig jól bírja.
A Precision M4800-at néztem ki, de nekem csak QHD felbontással rendelkezőt tudtak ajánlani.
Tudtok nekem olyan hazai forgalmazót mondani, akinél megtalálható ez a típus?
Vagy vegyek inkább Latitude E6540-et?
Kösz.
-
Primary92
senior tag
Még nem volt időm kipróbálni egy pendrájvos linuxxal, de melyik eszköz vagy driver felel a fényerőállításért?
-
kekkola
senior tag
Sziasztok!
Mindenképpen Dell notebookot (laptopot) szeretnék vásárolni nagyrészt munka céljára. Szerkezettervezés, 3D-s modellezés lenne a dolga (grafikus kártya, memória, processzor igény). Milyen sorozatot tudnátok esetleg ajánlani? ár: bruttó 300-400.
köszi előre is, üdv -
-
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46527 üzenetére
Hát ezek szerint még a hűtő is jó lett, kivéve hogy a docking station kimenetét nem tudja használni, abból is csak az egyes számút magán a gépen a grafikus kimeneteket tökéletesen használja.
Ez nekem már bőven jó, nem használok dokkolót egyébként sem.
Egyelőre ez csak terv, ahogy az árakat nézem, van egy szép összegük. -
-
t72killer
titán
válasz
Razermazer #46525 üzenetére
A 720m-nél a sávszél a legkisebb gond, nagyon sovány kis magocskája van, a 96 shadert bőven kiszolgálja még a 64bites DDR3 is. (összehasonlításképp a lényegesen erősebb 840m-et is szerelik 64bit ddr3-mal)
Én maradnék a Dell-es moduloknál, csúnyán pórul lehet járni, ha picit más az elrendezés és nem passzol a hűtő.
-
somasz
addikt
válasz
Razermazer #46525 üzenetére
-
somasz
addikt
-
Razermazer
őstag
válasz
somasz #46513 üzenetére
Hát ha mai versenyzőkhöz nézzük, akkor igen kb azzal azonos. Viszont a 720 kivan herélve sávszél részéről 64bit, de már gddr5 memóriát kapott(igaz van elvetemült ddr3-al is szerelve, nem gddr3 az ezért egy fokkal jobb).
Míg a quadro 1000m gt540-gt550 között van, sajnos gddr3 memóriával, de széles adatbusszal 128bit. Amit nyerünk a réven, azt elveszítjük a vámon, ez esetben is. Még így is vállalhatóbb kártya mint a gt720.Somasz elültetett a fejembe, cserélhető kártyával kapcsolatos információt, mégpedig a következőt.
Elvileg lehet másfajta quadrot is tenni a preci 4600-ba, a dell által hivatalosan megjelölteken kívűl!
Volt valakinek esetleg dolga ilyen kártyákkal, és ezzel a géppel, mit kell mókolni hogy működésre bírja az ember fia?. Lehet egyáltalán?
A kártya csatoló felülete mxm 3.0a ezeket a kártyákat találtam ilyen csatolófelülettel
MXM 3.0a – 82 mm width, 70 mm length, 55 W max, 64 bit or 128 bit memory bus.
Designed for graphics cards with 64 or 128 bit memory interface. The board measures a shorter 70 mm length although it does have the same interface as MXM 3.0b.NVIDIA Quadro K2100M - 576 CUDA; GPU Clock 667 MHz, VRAM Clock 3000 MHz; 55W
NVIDIA Quadro K1100M - 384CUDA; GPU Clock 705 MHz, VRAM Clock 2800 MHz; 45WNVIDIA Quadro K2000M - 384CUDA; GPU Clock 745 MHz, VRAM Clock 1800 MHz; 55W
NVIDIA Quadro K1000M - 192CUDA; MXM 3.0a; GPU Clock 850 MHz, VRAM Clock 1800 MHz; 55W -
rgeorge
addikt
Az üzleti gép előnyei: Latitude E6520 (i5, HD3000): minden eszköz és alkalmazás kompatibilis a Windows 10-el.
-
David3
őstag
Sziasztok!
Tegnap feldobta a gépem a Win10-es frissítést, kicsit utánanéztem, hogy mit kell tudni róla, és... inkább mutatom:
Tehát elvileg, ha felrakom (majd) a Windows 10-et, nem fogja felismerni a videókártyámat? AMD Radeon HD 8850M van benne.
-
oszi666
őstag
Egy olyan kérdésem lenne: a dell.com szerint a notimhoz anno windows 8 pro járt. Namármost, én nem találom sehol a serial numbert hozzá, nincs az akku alatt. Azt hallottam, hogy lehet, hogy a biosba van valahogy beleírva. Ezt honnan lehetne megtudni? Latitude e6430
-
iSonic
addikt
válasz
takjoe #46510 üzenetére
Mindent előtte lesikáltál a gépről és úgy tetted fel, vagy csak upgrade szintén telepítetted a 8.1et?
Másrészt itt van pár megoldás a thread stuck device driver problémára: [link]
Ahogy olvastam a kommenteket sok Dell felhasználó panaszkodik, hogy nem lehet könnyen átállni 8.1-re.
-
premete
veterán
Webkamerához nem szokott driver kelleni, de itt vannak a driverek a laptophoz.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok adni egy linket egy DELL Inspiron M5010 - P10F-hez egy webkamera linket? Köszi! -
Dhampir
félisten
válasz
Janika-1982 #46507 üzenetére
A mysoftnál ócóbb; 269.900 Ft.
-
takjoe
tag
Sziasztok! Tegnap egy Inspiron 3737-en Win 8-at 8.1-re váltottam. Azóta kb. 4-5 perc alatt áll fel,azután is iszonyatosan lassú, nem ébred fel az alvásból, néha kék halállal indul (thread stuck device driver).
Mielőtt lecsesztek tudom, hogy ez már sokszor téma volt, de most hirtelenjében nem találom. Valami biztos megoldás? Vagy tegyem vissza a 8-at.Letöltöttem a Dell Update Package App-ot, de nem frissít egyetlen drivert sem.
Kösz:J -
Nimda
addikt
válasz
Janika-1982 #46507 üzenetére
Driverek terén nálad fényesebb (lesz) a helyzet, nem úgy mint nálam
-
t72killer
titán
Ebben a formában (=hülye user klikkelj a linkre és frissítsd fel a teleszemetelt rendszeredet az épp kipottyant, pre-béta megbízhatóságú RTM-re) ez így tuti recept egy csúnya buktára
Anno a win7 ilyen korában (RC1-2, kiadás előtt 1-2 hónappal) betonstabil volt, munkára használtam. Most meg azt rebesgetik, hogy már ősszel SP szintű javítócsomag jön ehhez a "gyönyörűséghez"
(=nem lesz kész az RTM-dátumig)
-
stevegym
csendes tag
válasz
szabonagyur #46477 üzenetére
Koszonom a gyors helpet :-)
-
Nimda
addikt
válasz
t72killer #46502 üzenetére
Na igen, nagylelkűen felajánlja a telepítő, hogy hardveresen alkalmas a gép a win10 futtatására, de mikor feltelepült, zuhan is össze az egész a driverek hiánya miatt
(mondjuk ha csak frissítem az OS-t)
El nem tudom képzelni, hogyan fog lezajlani ez a mizéria, már most sok a megválaszolatlan kérdés az átállás körül. -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude 6430-as gépem full gyári rendszerrel (Win 7 Pro 64 bit). Jött egy értesítés, hogy frissíthetek ingyen, de végleges Win 10-re.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban.
1. Származhat-e ebből bármi gond a laptop működésére vonatkozóan? Ezalatt elsősorban driver vagy hasonló problémákat értek.
2. Ez befolyásolja-e a Dell gyári rendszer backup-ját (miszerint vissza tudom állítani azt a gyári állapotot, amikor kibontottam az új gépet anno; ezt már csináltam is egyszer). Mert ha az megmarad, akkor miért ne próbálnám ki a 10-et, legfeljebb visszaállok 7-re, de ha eltűnik, akkor azért nem biztos, hogy belevágnék a frissítésbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest