Hirdetés
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt pár hétben nagyon belassult a gépem (Inspiron 3542), gondoltam egy Windows reinstall majd megoldja a problémát, de sajnos nem. Random időközönként 100% a vinyó terheltsége, miközben semmi nem fut. A bootolás is feltűnően sok ideig tart, a B590-es másik gépem sokkal gyorsabb minden tekintetben, ami ugye elég vicc. Lefuttattam a Hard Disk Sentinelt, de nem jelzett semmi hibát, töredezettség 5% a Windows szerint. Van esetleg valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Ilyen vinyó van benne: ST1000LM024 HN-M101MBB
-
Shady313
aktív tag
válasz
TayRol #45796 üzenetére
Erre a driverre lesz szükséged: Dell Data Protection | Access
<pnpdevice display="Dell ControlVault w/o Fingerprint Sensor">
<pnpidstring>USB\VID_0A5C&PID_5800&REV_0101&MI_00</pnpidstring>
<pnpidstring>USB\VID_0A5C&PID_5800&REV_0102</pnpidstring>
<pnpidstring>USB\VID_0A5C&PID_5800&REV_0102&MI_00</pnpidstring>
</pnpdevice> -
SzaboZE
addikt
Ha ilyen garid lenne, akkor nem NBD-nek hívnák, hanem WWNBD-nek. Sehol, senki nem írja azt a dell oldalain, hogy onsite világgarancia érvényes a gépre. Ha egy firkász ezt így gondolja, akkor már így van? A problémád meg nem valós, hiszen az EU-n belül tudod szervizeltetni a gépet. (Ha EU származék) Jogos elvárás viszont, hogy igazold a géped legális eredetét (az eredeti tulajdonos adatainak ismeretével).
-
paler
aktív tag
válasz
SzaboZE #45792 üzenetére
A félreértések elkerülése véget leírnám, természetesen tisztába vagyok azzal hogy pl. ha Etiópiában a bushmanok között császkálok a sivatagban, vagy éppen az Amazonas dzsungelében botorkálok a laptopommal és ott meghibásodik akkor nem feltételezem hogy a Dell szervíz majd foglalkozik a problémámmal. De pl. az Eu-n belül nem hiszem hogy akkora probléma lenne nekik ha olyan országban tartózkodom ahol van nekik szerviz hálózatuk, hogy ne lehessen a vásárlás helyéttől függetlenül garanciásan szervízelni a készüléket. Mégegyszer kihangsúlyozom hogy mindezt a EU-n belülre értem. És ha jól tudom Anglia is a Eu része.
-
sirszevenap
addikt
válasz
Core2duo6600 #45789 üzenetére
Dehogyis
-
SzaboZE
addikt
Nem.Ez elsősorban lokálisan, ország szerint értendő. Ha lekérdezed a garit, akkor látod is, hogy lokálisan hol érvényes. Transzferelhető a gari másik országba. Van olyan ország, ahol nincs dell szerviz, szerinted ott ki menne ki?
Arról nem tehet a dell, ha valami cikkíró ezt másképp látja. Tehát van világgari része a dolognak, de azért nem ilyen egyszerűen.
-
TayRol
nagyúr
A fekete-fehér webcam kép utalhat szoftveres (illesztőprogram) hibára?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
sirszevenap #45785 üzenetére
Igen, egy Asus laptopon.
Még egy kérdés :
Minden driver a dell oldaláról származik ? -
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45785 üzenetére
Na az szuper
Köszi, lehet megnézem a drivert én is. -
paler
aktív tag
Az észkőkezelőben találtam egy kérdőjeles hardvert. Rámentem a részletekre, és úgy látom hogy az USB3-nak hiányzik a drivere.
Ezt drivert melyik drivercsomag tartalmazza a Dell oldalán?
Laptop: E6530Előre is köszönöm a segítséget
-
sirszevenap
addikt
válasz
Tapipapi #45746 üzenetére
Egyébként a Leshcat 15.4 - el gond nélkül kikapcsol / visszakpcsol a kijelző és normálisan alszik/ébred a noti.
Tesztelve, működik.
GTA 5 Problémához visszatérve. ENNEK a srácnak sikerült megoldani h dGPU-t használjon a játék. Igaz kicsit akad neki, de gyengébb a cpu-ja + szerintem nem is annyi mhz-n fut amennyin kell... mindegy, de megy neki dGPU-val én pedig sehogy nem tudom ezt megoldani.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #45783 üzenetére
Aida megmondta, hogy mik vannak, csak biztosan elfelejtettem valami apróságot feltenni. Csak elvileg az egyik az pl. a bluetooth, pedig az is már fent van. Sokkal kényelmesebb volna, ha mindent magától telepítene.
Illetve nem tudom, hogy pontosan mi hiányzik.
-
TayRol
nagyúr
válasz
szabonagyur #45777 üzenetére
- Driver Information for Mass Storage Controller / Dell Inc. Latitude E6220 (01)
- ACPI\VEN_SMO&DEV_8800 : talán motion sensor, de már feltettem
- USB\VID_8087&PID_0024&REV_0000
- 2 db totál unknown -
TayRol
nagyúr
válasz
szabonagyur #45775 üzenetére
Akkor marad az egyenkénti kísérletezés, hogy melyik ismeretlen illesztőprogram mit jelent?
-
TayRol
nagyúr
Egy 6220-ra telepítettem win8-at, majd kerestetném a drivereket, de ezt kapom állandóan? Mit rontottam el, illetve lehetséges egyáltalán hogy mindent magától telepítsen fel?
-
szabonagyur
félisten
A szöveg nem pontos. NBD garinak a lényege, hogy az adott országban bárhol megjavítják ahol vagy, neked nem kell bevinned személyesen vagy neked kérni egy futárt, hanem ők mennek hozzád akár a munkahelyedre is, ott szétszedi cseréli amit kell majd összerakja és dolgozol tovább.
Szép is lenne ha csak úgy utazgatsz a világban és a tengeren elromlik a gép és szólsz a maláj ügyintézőnek, hogy jöjjön cseréljen magyar billentyűt a gépben meg adjon Eu-s töltőt.
Amire te gondolsz az világgari és talán az Applenak van ilyenje (ami működik is). -
paler
aktív tag
válasz
szabonagyur #45770 üzenetére
Oké, de a Dell NBD garija nem arról szól, hogy szinte bármerre is vagy a világon, ő javítja a gépet 24 órán belül ?
Idézek innen:
Röviden és tömören ha a jövőben Dell Latitude, Vostro (kivéve Vostro 2520), XPS és Precision noteszgépet vásárlunk akkor 3 éven keresztül bárhol legyünk, bármi baja legyen a készülékünknek azt lehetőség szerint 24 órán belül a helyszínen (akár a fogyasztó lakásán) megjavítják. -
-
paler
aktív tag
válasz
szabonagyur #45766 üzenetére
Igen, a 65W-os kevés, mivel hisztizik is miatt a gép.
Még 1x köszi a helpet
megtaláltam, és ezt dobta ki az oldal:
Warranty details for your Latitude E6530 (Mid 2012)
Service Tag: XXXXX
Ship date: október 17, 2012
Country: United Kingdom
Service:Next Business Day:
Provider:DELL
Start date:október 17, 2012
End date:október 17, 2015Akkor szerinted mi legyen ? Megpróbáljam a szervizét ?
-
szabonagyur
félisten
Igen a 65W akkor valószínűleg kevés hozzá, elvben a töltőre addig van gari míg a gépre (ez nagy plusz pont a Dellnek, máshol csak 1 év)-
Oldalon kb középen beírod a ST-t majd ilyet kell látnod:
(#45765) soldi3r: itthon tuti fix, hogy annyi gari van a töltőre amennyi a gépre, csak akksira van egy év. Ezen én is meglepődtem de hivatalos Dell szerviz erősített meg amikor rászóltam, hogy ne tekerje meg annyira a töltőt amikor rakta össze a táskába a gépet, erre mondta, hogy ha megtörik semmi baj kapok gariban majd újat.
-
paler
aktív tag
válasz
szabonagyur #45763 üzenetére
Köszi a gyors választ
A töltő biztos hogy hozzávaló, mivel ez van ráírva: Dell LA90PS0-00 Laptop AC Adapter 90Watt 19.5V 4.62A
Az itthoni töltő igaz hogy tölti a készüléket, de a laptop indulásakor viszont most arra panaszkodik hogy csak 65W-os, miközben 90W-os töltő kellene hozzá.Ezen az oldalon voltam, meg mintha 1x valamit láttam is volna, de most nem találom konkrétan, hogy hol is írna ki a garanciát.
-
szabonagyur
félisten
Szia
Valószínűleg a töltő nem ahhoz a géphez való és ez a baj, illetve ki is derült hiszen másikkal megy. A kapott töltő szintén Dell? Hány wattos? Mert ha nem is a géphez kapott azt nem fogja a Dell cserélni..
Amúgy a hátlapon levő Service Tag alapján ide beírod:[link] és kiírja meddig van a gari, DE! elvben csak egyszer csinálja meg a dell a gépet honosítás nélkül, utána honosítani kell az eredeti tulaj adataival, tehát ez lehet nem fog menni.
egyszerűbb lehet venni egy új töltőt.
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Vettem használtan egy Dell e6530-ast. Ma kaptam a kezembe, és addig a pillanatig minden szép és jó volt, míg nem kellett töltőre tennem. A készülék üzemelt a töltőről, és addig semmit sem vettem észre, míg újra nem kellett indítanom a készüléket. Ekkor az újra indítás utána a következő hibaüzenet fogadott a Bios-nál: "Alert! The AC power adapter wattage and type cannot be determined. The battery may not charge. The system will adjust the performance to match the power available."
A winen belül meg ezt mutatja: Csatlakoztatva, nem töltődik
Elkezdtem keresgélni a neten, és meg is találtam rá a megoldást:A töltőben van egy kis memória, aminek a tartalmát csatlakoztatáskor egy harmadik vezetéken megnézi a gép, ez alapján találja ki, hogy mennyi áramot vehet fel.
Ha nem ismeri fel, akkor ez a memória hibásodhatott meg, lehet érintkezési hibás a csatlakozók közül valamelyik, vagy a töltő kábele is eltörhetett.
Én először megpróbálnám kicsit megmozgatni a csatlakozót, aztán ha az nem segít, próbálnék másik töltőt. Arra figyelj, hogy ha már egy ideje be van dugva a töltő, akkor hiába áll helyre a kapcsolat, már nem foglalkozik a gép a memóriával. Csak a tápfesz megjelenése utáni kb. 5 másodpercig érdemes mozgatni, utána ki kell húzni és újracsatlakoztatni.
Hála az égen, itthon van egy másik Dell laptop is, így áthoztam annak a töltőjét (de az csak 65W-os), és azzal tölti is az akkut a készülékben.Az eladó úgy hirdette a gépet, hogy ez év szeptemberéig van rá gyári garancia, de papírokat nem kaptam a géphez. A Dellnél milyen telefonszámon tudnám azt kideríteni hogy tényleg él-e még a garancia a gépre ? Ha van még rá garancia, akkor szerintetek a töltőt cserélik ilyen esetben. A töltőnek az a vezetéke, ami a készülékhez csatlakozik, láthatóan meg van csavarodva, és szerintem ez miatt meg is van törve, ezért nem tudja tölteni a készüléket.
Ui.
Ja, még annyi, hogy szerintem a készülék a Angliából való, mert eredetileg angol billentyűzet volt rajta.Előre is köszönöm segítségeteket
-
Tomeck007
csendes tag
válasz
szabonagyur #45760 üzenetére
Köszönöm!
-
Tomeck007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy dell studio 1535 laptopom, egy core 2 duo T5750-es processzorral és a kérdésem az lenne, hogy ennek a helyére be tudok tenni egy T7700-at, kompatibilis?
-
TayRol
nagyúr
Az állítható valahol E6220 esetében, hogy az lcd fényerőnél a legkisebb fokozat mekkora legyen? Win 7 alatt sokkal világosabb a leggyengébb is mint win 8 alatt.
-
Tapipapi
tag
válasz
szabonagyur #45755 üzenetére
Én nem mondtam, h többet akarok kihozni belőle. Eleve nem írtam mostanában ilyen hozzászólást.
Tudom, hogy ennyit tud a kártya és kész. Egy rossz szavam nincs AMD-re. -
szabonagyur
félisten
válasz
rgeorge #45751 üzenetére
Csak ebben tudod mi a vicc? MInden gyártó csak az AMD dvga esetében csinálja meg ezt, van a Dell sorozatnak a frissítése a 3542 és társai amiben már Nvidia a dvga és ott azt raksz fel amit akarsz.
Lehet indokot keresni de hülyeség az egész, főleg ha a moddolt driverrel igy ugyanúgy megy a hűtés és társai, de legalább friss.(#45752) David3: ahogy írod, a kollégára kell rákeresni, van a 8670, 8850, 8870-hez moddolt driver.
-
rgeorge
addikt
válasz
szabonagyur #45747 üzenetére
(Az a notebookgyártók régi szokása, hogy csak saját VGA driverrel mennek jól. Számos oka van ennek, ezek nagy része a VGA-t, notebookot, végsősoron a felhasználót védi. Egy példa lehet az adott notebook hűtéséhez illesztett driver.)
-
Tapipapi
tag
válasz
bajaki #45744 üzenetére
Szia!
Kevés időm van megkeresni a cikket, de ahhoz tudomásom szerint nem kell driver, ugyanis ha win 8-8.1 van a gépeden, akkor egy belső beállítás miatt nem kapcsol vissza a kijelző a fedél lehajtása utána. Win fórumon érdemes talán körbe nézni.
inspiron 5737 HD 8870M esetén nálam ez megoldott a problémát. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Dell e6320-t szeretnék venni. Szerintetek érdemes ebayről venni, vagy vegyem meg itthon inkább?
Tudtok esetleg megbízható eladót ebayen aki dell gépeket árul és vettetek is már onnan? -
bajaki
őstag
Sziasztok!
Radeon 8850M-mel szerelt Dell 3537-hez hol találom meg a legfrissebb moddolt drivert amivel működik rendesen az alvó mód, és vissza is kapcsol a kijelző?
-
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45729 üzenetére
Szia!
Inspiron 5737-em annyiban különbözik tiédtől, hogy HD 8870M van benne. Amint meglesz a játék és lesz tapasztalatom megosztom veled én is. Szintén Intel 4400 vagy hányas integrált van benne amúgy. -
David3
őstag
válasz
sirszevenap #45741 üzenetére
Akkor egyelőre én sem tehetek mást. A lényeg, hogy inkább ne is próbáljam a GTA V-öt felrakni... : (
-
David3
őstag
válasz
Azt hiszem pontosan ugyanilyen gépem van, mint Neked, és hasonló gondokkal küzdök. Nem próbáltad az új AMD-s drivert? Azt írják róla, hogy AMD Catalyst™ 15.4 Beta for Windows® - Grand Theft Auto V Optimized
-
Polllen
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #45727 üzenetére
Köszi, akkor kivárom, amíg cserélik.
-
BaLee
addikt
Ismerősöm vett a Dell Inspiron 1545-ösébe egy új Kingston SSD-t de egyszerűen nem látja a laptop már a biosban sem. Bios frissítés megvolt a legfrisebbre (A14) és továbbra sem látha, se AHCI módban se máshogy. Ötlet?
-
Lokids
addikt
válasz
szabonagyur #45734 üzenetére
Remélem.
Megvettem, de szinte alig van használva. -
Lokids
addikt
válasz
szabonagyur #45726 üzenetére
Akkor szerintetek ezért mi lenne a reális ár?
http://hardverapro.hu/apro/dell_inspiron_3542_171179 -
szabonagyur
félisten
válasz
Core2duo6600 #45731 üzenetére
Itt intel HD hajtha meg a külsőt is.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Belső kijelzőt, vagy külső monitort hasznász
Kollegám, gépén, igaz WS , a külsőt a diszkrét a belsőt az intel HD hajtja meg -
szabonagyur
félisten
válasz
Intel HD-t nem fogod tudni kikapcsolni sehogy sem sajna.
Próbálkozni kell a dologgal, valamikor felrakom én is ha gondolod és megnézem mit tud.
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok.
Most én mint "vén motoros a témában" jövök segítséget kérni! ( Már ha valakinek rémlek még
)
No, a probléma a következő:
Adott egy Dell Inspiron 3537-es gép ( i7 4500u, 8gb ram, HD8850m 2G)Itt van ez a fránya GTA V ami képtelen megbírkózni a váltható grafikus rendszerrel így csak úgy képes futni ha energia takarékos módba van a gép az az ha az intel hd 4400-at használj. Mondanom sem kell mit produkál...
A "Rokksztár" természetesen tesz a fejünkre így magán megoldásokat kéne csinálni.Így azt szeretném megoldani, hogy csak és kizárólag a HD8850M -et érezze amire van is leshcat által moddolt driver ami így néz ki:
No de ezt nem tudom fel telepíteni, ugyanis valószínűleg a biosban ( ami ugye lockolt ) Dinamikus módba van a váltható grafikus rendszer, nem pedig "Fixed mode" - ban.
Van e erre esetleg valami megoldás, hogy unlockoljam a biost és tudjak itt játszani ilyesmikkel?
Köszönöm a válaszokat!
-
sagit
veterán
Üdv
Adott egy Dell inspiron 15-5547, wifi kártyát cserélnénk benne, nem bios lockos, megeszik mindent?
-
t72killer
titán
Ezt SzVSz már úgy hívják, nyafogás. Amúgy mire jó, ha aluból van egy lapos fedele, azonkívül, h bezavar a wifi-jelfogásba? Mert ha a házikó tiszta alumínium, azt értem a jó hőelvezetés miatt, de a fedlap nem sok hőt visz el...
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy E5410-s, amin pendrive-ról használok különböző oprendszereket néha, de usb 2.0-n nem az igazi.
Express card-ról tud bootolni a gép?
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Egy Inspironra előre telepített windows elválasztható a laptoptól?
Pl: El akarom adni a laptopot, de windows nélkül, mert azt máshol használnám, lehetséges ez? -
kuruc01
tag
válasz
Core2duo6600 #45693 üzenetére
Köszönöm a választ! Üdv
-
szecska24
tag
Sziasztok!
Egy fura problémám van.
Setup: E5440+HDMI+TV
Minden tökéletesen működik, hang eszközöknél látszik a TV HDMI-n keresztül.
Amint lecsukom a kijelzőt, vagy csak simán átváltok másodlagos megjelenítő only módra, abban a pillanatban megszűnik a hang. Az eszközök között továbbra is látom a TV-t (HDMI) sőt aktív is, de mégsem szól a dal...
Van valakinek erre megoldása? -
kistewe
tag
-
Nincs név
tag
válasz
szabonagyur #45702 üzenetére
De így is elégnek bizonyult a segítség, köszi!
Meg nem mondom, hogy mi hiányzott neki de miután az intelnek is leszedtem egy auto updatert, a felesleges kacatok mellett úgy tűnik, a helyes driver is felkerült mert most rendben megy. Most már csak az extra programokat kell visszanyírni.
-
kistewe
tag
A D630 -hoz jó az E6230 töltője vagy más feszültségen megy?
uff stewe
-
Nincs név
tag
válasz
szabonagyur #45700 üzenetére
Melyik a jó
A Dell oldalról kaptam le. A lejátszóeszközök között megjelenik a TV, esetleg megpróbálom a legfrissebbet feltelepíteni. (De korábban volt gondom azzal, hogy egyáltalán nem reagált a HDMI kábel bedugására és nem érzékelte. Aztán cseréltem/frissítettem a grafikus drivert és ez megjavult de a hang nem).
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BestBuy topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mozgásban a Titan Quest II
- EAFC 26
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest