Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Bluetooth hangszórók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
architect26
aktív tag
Segítsetek nekem megtalálni a DELL e5250-hez Fingerprint drivert...Support oldalon nem találok semmit
-
Scale
őstag
Illetve még egy kérdés: Ugye két vga van a laptopban, külön-külön kell felrakni hozzá drivert vagy elég a "nagyobbikhoz"?
-
Scale
őstag
Az én 5521es Inspironomba lehet plusz ssd-t rakni, van neki hely vagy csak a meglévő hdd helyére lehetne "behegeszteni"?
-
szabonagyur
félisten
válasz
PlatiaAmos #44995 üzenetére
Leeht benne CPU-t cserélni de kérdés kell e? Mihez kell a gép vagy mihez kevés?
-
PlatiaAmos
tag
i3-2350m 2,3 ghz dell e5520 a laptopomban a következő proci fut.
olyan kérdésem lenne, hogy tudnék nagyobb teljesítményt kihozni a gépemből?
biztos hülye kérdés, de procit lehet cserélni ezekbe a laptopokba? vagy esetleg órajelet húzni?
minden megoldás érdekelne.
jelenleg ssd meg 8giga ram fut a gépbe. -
Tapipapi
tag
válasz
Máté94 #44984 üzenetére
Én ezért javasoltam priviben, hogy nézze meg AIDA-val, hogy milyen eszköz van a gépében, mert az én inspiron 5737 notimban win 8.1 alá ha ST alapján keresek, akkor 1705 drivert hoz fel, win 7-nél ugyan azzal az ST-vel már 1704-es wifi drivert hozta fel. Páran ajánlották, h nézzem meg AIDA-val, mert miért ne és ott pedig valami Intel N7xxx volt. Szóval az ST alapjáni keresés egyáltalán nem garancia mindenre.
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Van egy Inspiron (15R) 5521 típusú laptopom, 2013. szeptemberében lett véve azóta van fent rajta egy win7+ubuntu. Már kicsit be van lassulva ezért döntöttem hogy újratelepítem a rendszert, de most 8.1-et telepítenék rá.
Az lenne a kérdésem, hogy ha feltelepítettem a 8.1-et akkor milyen drivereket kell még telepítenem hogy minden rendben működjön? Mert több mint másfél éve telepítettem ezt a laptopot utoljára és akkor a win7re elég sok drivert felraktam, akkor úgy éreztem hogy elég sokat feleslegesen de ezek voltak a dell oldalán az ajánlott kategóriában és akkor nem igazán néztem utána hogy nekem mint mezei felhasználónak mi kellene azokból.
Előre is köszönöm a választ!
-
Benzoldog
tag
Sziasztok!
A Dell Latitude E5530-as merevlemezének vastagsága 7 vagy 9,5 mm-es? Melyiket érdemes bele venni? Mert sajnos nem találtam erről információt.
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
szabonagyur #44977 üzenetére
Köszi
Sikerült
-
Gaborka30
aktív tag
válasz
szabonagyur #44975 üzenetére
Most nincs rá dugva, de volt... és valóban ugy van hogy osztott monitor. Ezt hogy tudom megszüntetni?
-
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van egy dell inspirion 15-3521-es laptopom. A problémám az, hogy egy ideje a kijelző felbontása 1280*720 és nem is lehet módosítani . Ki is írja, hogy 1024*768 nál kisebb felbontás esetén egyes alkalmazások nem nyyílnak meg. Pl a skype el sem indul. Hogy tudnám módosítani a felbontást?
win 8.1 az operációs rendszer.
Köszönöm! -
Nincs név
tag
Sziasztok E7440-be mSata helyre lehet SSD-t rakni jól látom? És a rendes helyén pedig + HDD-t tartanék.
-
AstraCDX
senior tag
Valaki meg tudná adni a DW5809 kártya Dell gyári kódját ?
Feltételezem, hogy ez is Sierra Wireless termék .
Melyik típus lehet ?
Jó lenne beazonosítani .
Üdv.
Astra
-
somasz
addikt
válasz
Denyboygod #44968 üzenetére
Ha másik gépben megy az akku és a töltő, akkor nem lehetnek rosszak. Ha másik akku és másik táp sem csinál semmit, akkor szerintem egyértelműen a gépben van a hiba.
-
mghltm
addikt
válasz
SzaboZE #44943 üzenetére
felismer mindent ( akkunal plugged in, not charging ), boot-olasnal sem jelez, hogy nem tetszik neki az akku / tolto. e6400-ba csatlakoztatva ugyanezeket nincs gond a toltessel. amit ma vettem eszre, az e6510-nel a tapcsati egeszen a vazig bemegy, az e6400-nal 2-3mm-nel nem megy kozelebb.
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Ma jött meg Angliából a refurbished Dell Venue 11 Pro tabletem. Sajnos hiába teszem töltőre, kiírja ugyan, hogy csatlakoztatva, töltődik, de a %-ok csak pörögnek lefele, semmit nem tölt. Próbáltam több töltővel is, mindegyikkel ez az eredmény.
Beírtam a UK Dell Warranty Status keresőjébe az express service code-ot és azt írja, hogy áprilisig még gyártói garis a gép.Kérdésem az lenne, hogy így itthon is elvihetem szervizbe, ellátják a készülék baját, vagy csak Angliában érvényes ilyenkor a garancia? Valahogy nincs kedvem postázgatni heteket, minekután ma kaptam kézhez. Köszönöm a válaszokat!
-
somasz
addikt
válasz
AstraCDX #44956 üzenetére
LTE modemeket kerestem, múltkor volt szó az 5804-ről, asszem a 6430u-hoz adták. A "nem jó bele", az egy szoftveres korlát, lásd dw5550, dw5560, ugyanazt tudják, mégsem megy egyik a másik szériához tartozó gépében, csak módosított driverrel.
Én ennél többet nem tudok segíteni, még nem hekkeltem 4G kártyát. -
AstraCDX
senior tag
Kerestem ezt a DW5809 kártyát, de semmi infot nem találok róla, mintha nem is létezne .
Mi lehet ennek a Dell "kódja" ?
Mint a DW5808-nak a "1N1FY" .
Tud valaki valami pdf, vagy egyéb adatlapot linkelni ahol áttekinthetőek a paraméterei ?
Jó lenne összehasonlítani a DW5808-al .
Üdv.
Astra
-
somasz
addikt
válasz
Corvin0716 #44953 üzenetére
4 csavar tartja a vinyót, kihúzod, egy csavar a fedél eltávolítása a vinyóról. A gép alját 1 csavar fogja, onnan hozzáférsz mindenhez. Memória, msata/wwan, wifi, hűtő, proci. Ha bővíteni akarsz utólag, reménykedj, hogy ne ragasszák le garis matricával.
(5 percig van szerkesztés gomb. És legközelebb használhatod a válasz gombot is.)
-
Corvin0716
tag
Itt nincs szerkesztés gomb?... Ha már itt járok, akkor azt is megkérdezem, hogy ezekbe mennyire bonyolult a hdd-t ssd-re cserélni? Józan paraszti ésszel menni fog, vagy tapasztalat nélkül nem nagyon érdemes belenyúni?
-
Corvin0716
tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
A gép megbízhatónak mondható üzletből lenne, 6 hónap garival.
-
Joshi
titán
válasz
szabonagyur #44947 üzenetére
Itt írtam hőfokokat (#44936) Joshi és a driverek is rendben fent vannak, a GPU-Z tüskéire se írtál semmit. Nálatok is így működik a dolog?
Na mind1 azért köszi. Az i7-3630QM bizony erősebb mint a PH2 965 asztali proci, ezt azért írom mert lemértem amikor még ez az AMD procim volt.
ui.: nekem egy módosított bios verzió kellene ahol az IGPU-t ki lehet kapcsolni. Nem hiszem el hogy nincs ilyen lehetőség.
-
szabonagyur
félisten
Jó nekem ehhez már nincs türelmem, bocsi, meghagylak másoknak.
Túl sok a talán meg úgy hiszem az egész történetben, hőfokot kéne megnézni Aidaival vagy Dell saját tesztej stb. Drivereket is normálisan felpakolni, stb.
Notiban azért nem kell kikapcsolni mivel ha akksiról is akarod használni jól jön az energiatakarékos cpu.
A gép amúgy nagyon messze van a te gépedtől, de szerintem az említett AMD-től sem nagyon erősebb.
-
Joshi
titán
válasz
szabonagyur #44939 üzenetére
Bonyolult a dolog, mert nem én szoktam játszani a notebookon. Na most a World of Tanks ha jól emlékszem egész élvezhetően futott de most elég szaggatós az egész. Én nem tudom kipróbálni mert nem én vagyok regisztrálva. A processzor oldali teljesítmény teljesen rendben van, erősebb mint egy asztali Phenom X4 965 proci. A vga oldalról érzek valami anomáliát, sokszor úgy tűnik mintha a HD4000-es vga futna.
Azért lenne jó összevetni egy hasonló géppel a teljesítményt, mert lehet hogy az asztali gépem i7-4790k/Radeon 290 teljesítményéhez képest érzem szánalmasnak a dolgokat.
A tökömnek se kéne a prociban lévő vga, nem is értem hogy notebook szinten miért nem lehet kikapcsolni.HWinfót használok, a gép 2 éves de még soha nem volt kitakarítva viszont nagyon ritkán megy. Mivel teszteljek?
-
somasz
addikt
válasz
Corvin0716 #44940 üzenetére
ennyiért szerintem drága!
gari nélkül 100-110, 6 hó garival max 120e szerintem -
soldi3r
veterán
válasz
Corvin0716 #44940 üzenetére
A normal atvizsgalason kivul engedj ra egy stressz tesztet, ha ott nincs baj, akkor nagy gond nem lehet. Egyeblent nem jellemzo, hogy gond lenne vele, massziv darab, sajnalom, hogy eladtam az enyem.
-
Corvin0716
tag
Sziasztok!
Használtan venném meg a következő notebookot 134 ezerért.
DELL Precision M4500 Intel® Core™ i5-560M, 8GB DDR3, 500GB, 15,6" FHD LED (1920x1080) NVIDIA ® Quadro ® FX 880M 1GB
Láttok-e vmi nem oda illőt, esetleg jellemzően szériahibás, megbízhatatlan alkatrészt, vagy nyugodtan belemehetek a vételbe?
Előre is köszönet a segítségért.
-
Joshi
titán
válasz
szabonagyur #44937 üzenetére
Igazad van, teljesen jogos.
Akkor mond hogy mit futtassak és mit mérjek.
-
szabonagyur
félisten
Na akkor tisztázzunk dolgokat. Ha felteszed neked kérdéseket akkor azokra válaszolj. Ha 100 kérdést teszek fel akkor 100 kérdést várok, mivel nem fogom mindet feltenni 100-szor.
Írtál megint valami teljesen felesleges dolgot, lefuttattál egy tesztet ami szerinted jól futott le, de az eredményt nem tudjuk meg, hőfokokat szintén nem tudjuk semmiről.
-
Joshi
titán
válasz
szabonagyur #44931 üzenetére
A legújabb 347.52 whql van fent, most vagy rosszul emlékszem vagy nem tudom.
Futtattam a Realbench 2.41-es tesztprogit és nem volt gond vele. Idle terhelésnél normális a GPU-Z-nél ez az órajel ugrálás? realbench alatt, kb kétharmadig engedtem HWinfóval max 89 C° volt a proci, a GPU meg 67 C°. -
somasz
addikt
válasz
AstraCDX #44934 üzenetére
Én a géped driver oldalán felsorolva találtam a 5808, 5809-es kártyákat, azokkal adták gyárilag. Nem tudom, mik a különbségek, lehet, hogy ugyanúgy meghekkelhető a driverük, mint a korábbi kártyáknak.
tiborandras: ha mázlid van, csak a tápcsatlakozó, de valószínűbb a tápáramkör, tehát alaplapcsere.
-
AstraCDX
senior tag
válasz
somasz #44894 üzenetére
Köszi !
A DW5808 hogyhogy sokkal drágább, mint a DW5802, és DW5804 ?
Mi különbség van ezek között ?
Mi különbség van a DW5802, és DW5804 között ?
Ezek szinte egyformának tűnnek, vagy csak az én szemem előtt rejtőznek azok a részletek amikben különbözhetnek .
Ha valaki ma hivatalosan új DELL Latitude E6540 notebookot vásárol, és kér bele 4G WWAN kártyát, milyen kártyával szerelik ?
Honnan tudható az, hogy DELL Latitude E6540-be melyik márkájú, típusú WWAN kártyák kompatibilisek/használhatóak ?
Üdv.
Astra
-
Shady313
aktív tag
válasz
szabonagyur #44925 üzenetére
Dell Inspiron 5537: a közzététel frissítésének dátuma változott, azonban a driverek a régiek.
-
szami777
addikt
Közben sikeresen találtam hozzá drivert is(1705), 1.5 napos harc után megoldódott minden.
Köszönöm a segítséget mindenkitől! -
Joshi
titán
válasz
szabonagyur #44928 üzenetére
Azért, mert gyanúsan lassú minden játék pedig korábban jónak tűnt a vga teljesítmény. Egyébként miért nem lehet letiltani a IGPU-t? Az asztali gépemben lévő i7-4790k-ban le lehet tiltani a biosban, olyan mintha egy fapados bios lenne a notebookon. Nem lehet rátenni egy részletesebb beállításos biost?
-
Joshi
titán
Sziasztok. Van egy Dell Inspiron 7720 notebookom amiben egy i7-3630QM proci van. Az a gondom hogy a biosban nincs arra opció, hogy az IGPU-t letiltsam és az nvidia 650M vga legyen csak látható. Hogy tudom ezt megoldani?
-
mghltm
addikt
mi doglott meg az e6510-ben, ha semmilyen akkut nem tolt semmilyen toltovel? ( minden eredeti, nem utangyartott hulladek )
-
Tapipapi
tag
válasz
szami777 #44920 üzenetére
Nálam volt wifi probléma win 7 alatt (többeknek hála már működik
)
Nálam a service tag beírása után win 8.1 alá asszem 1705 wifi drivert írt, win 7 alatt pedig 1704 vagy fordítva, de lényeg, hogy fals adatot kaptam.
Megoldás: AIDA, megnézed szépen ott mit ír ki, nálam Intel valami volt, arra keress rá az Intel honlapján vagy gugliban, menni fog -
szabonagyur
félisten
-
szami777
addikt
Köszönöm mindkettőtöktől a gyors választ.
Felraktam a 4 chipset drivert (megesküdtem volna, hogy 2 napja nem 4 volt fent, nem szoktam elsiklani ilyenek felett)
Most így fest az eszközkezelő: [link]
Net még mindig nincs a laposon. -
somasz
addikt
válasz
szabonagyur #44918 üzenetére
nekem látszik az összes, lehet, nem mindenhol van zavar?
-
szami777
addikt
Sziasztok,
A napokban vettem egy dell 3542-t és akárhogyan küzdök is, nem tudom ráerőltetni, hogy kapcsolódjon a wifire. Az itt található összes drivert felraktam szépen sorban, de semmi. Netkábelt sem érzékelte, csak nagy sokára, egy másik fórumban talált driverrel. Wifit viszont továbbra sem látja, hálózat hozzáadásánál meg se jelenik a vezeték nélküli kapcsolat. Bedugva az asztali pc-hez használt tp link wn821n wifi adaptert rá tudtam kapcsolódni, de anélkül nem. Valakinek van ötlete?
(WIN7 fut a gépen) -
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
Dell E6220 notebookom van. Memóriát szeretnék bővíteni. Nem tudjátok esetleg, hogy az alábbi 3 modul közül valamelyik jó-e a notebookohoz? Nem találtam infót hozzá a neten. 2*4GB-ot vennék.
Kingston KVR16S11S8/4
Corsair Value CMSO4GX3M1C1600C11
Kingston HyperX HX316LS9IB/4Vagy esetleg valami más, lehetőleg minél olcsóbb ötlet?
Köszönöm előre is
-
somasz
addikt
válasz
Denyboygod #44905 üzenetére
mondjuk jó lenne tudni, mire használná
-
robyroby
tag
Mi most az ajánlott Dell gép 200-250 körül? mindenképp 15,6" felett keresek... (játszani nem szoktam nagyon
)
-
somasz
addikt
válasz
PlatiaAmos #44900 üzenetére
Akkor indokolt, valóban.
És tuti e5520-asod van, nem e5520m?
Új hozzászólás Aktív témák
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest