Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz
Zoli-bácsi #45999 üzenetére
Szia
Az az egy csavar van csak amit látsz a hátoldalon a ODD felett. Kicsavar, ODD kivesz, hátáról lecsavarod a 2 rögzitőt majd átrakod a caddy-re és azt vissza és kész.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok, 5537-et ssd-vel szeretném bővíteni hdd helyére, az pedig az odd helyére caddyvel.
Kívülről rögzíti egy csavar az optikai meghajtót? (látszólag igen) Vagy szét kell hozzá barmolni a gépet?
Üdv: Zoli
-
válasz
kistewe #45991 üzenetére
Majd írok! A részletes beszámoló valszleg júni eleje lesz, mert másfél hét múlva megyünk hosszabb nyaralásra (oda a drágaszág nem jön), de az első impressziókat leírom ide a fórumba a jövő7en
Hogy miről váltok, az vicces kérdés, ez életem első 14"-osa
Előtte egy ős-eeePC n450-es atommal + egy melák HP 8770w (i7 4magos, quadro k3000m) szolgált ki az aktuális cipekedési kapacitásomtól függően. Szóval új élmény lesz, mert majd' olyan mobil mint az eee és erőben nem áll túl messze a meláktól (sacc/kb 40% hátránya lehet).
#45992: köszi
Így azt hiszem meg fogok birkózni a feladattal
#45993: A BIOS-ban nem állítható a dolog?
-
Mattb
senior tag
Egy inspiron 3542 tulajdonosa lettem. i7-4510u, gt840m, 4 giga ram, 500 giga hdd.
Érdekelne, hogy alapból nem az F1-2-3.. billek működnek, hanema funkciók. Nem tudom, hogy ez alapból van így, esetleg átlehet állítani, hogy ne az F1-2-höz hanem a funkciókhoz kelljen nyomva tartani az Fn gombot? -
Megérkezett végre a Latitude 7450-em, rajta windows 7 pro, mellé kaptam egy 8.1-es DVD-t.
Hol van ilyenkor a win 8.1 kulcs?? Másik SSD-t teszek bele, arra nyomnám fel a 8.1-et, ergo csak a BIOS-ba égetett vagy az előző rendszerből (win7
) kinyert kulcsok játszanak.
A telepítőDVD azt írja, hogy "OEM Activation 3.0 required" - ez hogy műxik?
Ja, és ha frissítem a BIOS-t, nem lesz gond az esetlegesen BIOS-ba tett win8 kulccsal?
-
somasz
Topikgazda
Igen.
Meghúzhatod a csavarokat, próba cseresznye, az ingyen van. De ezt inkább kotyogásnál ajánlott, nem pedig "könnyen lecsukható" állapotban. A gép hátulján és alján kilátszik a 2-2 csavar a zsanérhoz közel, a másik 2-2 a kijelző bezel alatt van, azt jobb esetben kínszenvedés, vér és verejték leszedni, rosszabb esetben már más is leszedte, ekkor valszeg már nem tart annyira.
-
BullZeye
veterán
válasz
Mauzes #45979 üzenetére
Hardveres, nem megfelelő töltőt használsz hozzá, a gyári egy 90W-os emiatt a processzor magok leszabályoznak kisebb teljesítményű töltőnél, amikor kihúzod akkor akksiról üzemel, ami normális üzemmód számára, és nem kell leszabályoznia. Nem tudom honnan szerezted a gépet, de BIOS-ban ha nincs letiltva az üzenet, akkor induláskor kiírja, hogy nem megfelelő a töltő. Ezért írták, hogy próbálj ki egy hozzávaló 90W-os töltőt, és akkor rájössz, hogy azzal normálisan fog működni.
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Van egy Dell E4300-as, aminek a kijelző felnyitása és lecsukása már elég könnyen elvégezhető.
Gondolom meg kellene 1-2 csavart húzni, hogy jobban feszüljön. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell hozzá szétkapni a laptopot? Sajnos laptop szerelésben nem vagyok jártas, így azt sem tudom milyen videót kellene keresnem hozzá. -
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Dell E6220 aljára keresnék gumitalpat.
Ebayen hogy keressem?
Köszi -
premete
veterán
válasz
allein #45972 üzenetére
Ha megengedsz egy tippet, én az e6430s-t választanám (e6330-as házban 14"-os kijelzővel). amennyiben sokat cipelnéd. Ha nem, akkor az e6430-as tud mindent, amit az újabbak, csak strapabíróbb, és a cpu erősebb, mint a mostani u-sok. Somasz kollégánál is szoktak lenni ilyenek.
Sata3 csak ssd-nél érdekes, nem tudok olyan hdd-t, amelyik a sata 2 ~280 MB/sec határát feszegetné, a 30-as végűek meg eleve tudják a sata3-at. -
premete
veterán
-
allein
addikt
Egyébként melyik típust èrdemes vásárolni? Gonolok arra, hogy melyik az ami strapabíró? Nem gamer laptop érdekel hanem business modell inkább.
-
allein
addikt
-
mghltm
addikt
válasz
iSonic #45960 üzenetére
sata3 kepes, modern qm77 chipkeszlet van benne. a gyarilag beszerelt hdd lehet sata2, nem nagyon fogja feszegetni a sata1 elmeleti 150 megas irasi / olvasasi sebesseget sem.
-
kistewe
tag
Helo,
tudja valaki hogyan lehet életre kelteni az ujjlenyomat olvasót E6230-on Linuxmint 17 alatt? valami ovis leirás kéne lépésről lépésre mert amit neten találtam az nem müxik.
Amennyiben valaki arra is tud megoldást hogyan lehet a Cisco VPN megoldani hogy ne adjon network hibát ( szerinte nem biztonságos, probáltam alá tölteni certificatokat de ez sem segített) annak sört is fizetnék....
persze ugyanaz a Cisco WINXP alatt müxik...grrrufff stewe
#somasz : annyira megöregedtem , hogy mostmár a céges melot is sajáton tolnám a 6430 helyett...csak 1.5 kiloval könyebb...örök hálám az egykori rugalmasságodért..
-
allein
addikt
válasz
premete #45958 üzenetére
Nem az én gépem
Eladó leírta milyen típusú a wifi kártya és dual band, tehát tudja az 5 GHZ-et, megerősítést szerettem volna, ennyi az egész. Szemezem egy ilyen típussal, gondoltam megkérdezem a "DELL" tópikban
Nekem nem mindegy, hog sata II vagy III
Lehet nem fogom érezni a különbséget, viszont a sata III ssd-met szeretném most már egy olyan gépben használni ami sata III kompatibilis
-
allein
addikt
Sziasztok. Milyen módon lehet kideríteni, hogy az adott DELL laptopban sata II vagy sata III port van. Illetve kezeli vagy nem a 256 GB SSD-t. Róla van szó. A wifi kártya ami benne van, tudja-e az 5 GHZ-et.
-
iSonic
addikt
Szerk.: Közbe megnéztem a router 2.4Ghz-es annál többet nem bír
Majd megnézem holnap amikor 5Ghz-es router közelébe kerülök hogy jobb lesz e a helyzet.
-
iSonic
addikt
Sziasztok!
Tegnapi nappal én is Dell felhasználó lettem egy Inspiron 7746-os személyében. Viszont lenne egy problémám a géppel kapcsolatban. Megtudná nekem valaki mondani, hogy miért csinálja wifi kapcsolat esetén a gép, hogy fele net sebességgel megy 50Mbit helyett csak 20-25-el illetve játékok esetén sokszor 20-25ms-ről 240-300ms-re felugrik 1-2 másodperc erejéig. Driver-hez nem nyúltam full natúr minden a gépen. Próbáltam youtube-on is illetve dell topic-ba nézni de nem nagyon találtam megoldást. Normál Ethernet kapcsolattal száguld az internet.
Előre is köszi a választ.
-
somasz
Topikgazda
E6520-ba rakható Blu Ray író vagy olvasó kapható boltban? Rohadtul nem vagyok képben.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Szemezek ezzel a géppel:
[link]
Mire érdemes figyelnem?
Garanciát hogyan tudom ellenőrizni? Jól tudom, hogy ezt honosítani szükséges?Köszönöm
-
-
celf
őstag
Sziasztok!
Inspiron 1564-ben egy core i3-at szeretnék gyorsabb procira cserélni.
Mi az szerintetek, amivel kompatibilis az alaplap és nem is fog túlmelegedni?Köszönöm a segítséget!
-
oszi666
őstag
válasz
premete #45937 üzenetére
A válasz, hogy vannak még olyan öreg kollegák, akik régi szoftvereket használnak, mert csak. ISOról nem hallottak, én betanítani nem fogom őket, a ctrl+f kombóra teljesen lefagyott az egyik főnök, hogy ez mekkora találmány.
Plusz az egyetemek szeretnek mindent egy darab , tetves rohadt DVD-n őrizgetni, és lehetőleg olyan feladatot adni, amit csak azzal a FIZETŐS programmal lehet megoldani, és persze egy darab DVD van 90 diákra, torrenten meg nem találtam meg, olyan ősöreg. Aztán amikor meg csúszik mindenki a feladattal, mert valamelyik fogyatékos idióta magával vitte vidékre a hétvégére meg morcognak, hogy pfejj, hát bezzeg, hát az ő idejükben, hát akkor ilyen elő nem fordulhatott, meg hát a tisztelet, a kor, pedig ez a rohanó világ, meg a mai fiatalok(akik az 50 év felettiek szerint mind utolsó alkoholista drogfüggő semmirekellő fajtalankodó qrvapecérek)
Képtelen vagyok elszakadni a rohadt DVD-től. -
Tapipapi
tag
válasz
Integrale #45939 üzenetére
Pontosan nem tudom mi lehet az oka ennek a problémának. Mostanában nem telepítettem semmi mást csak AMD drivert, így erre gyanakszom, de most ismét 15.4 béta van fent és remekül fut, bár... akad olyan játék, aminél nem indítja el a dedikált kártyám és az integrált karival próbál szenvedni. GPU-Z szerint a Radeon használtsága 0%. Feltételezem ez a béta szónak tudható be, majd javítják.
Szóval szerintem a driver lehet a ludas. Részedről mikor jelentkezett a probléma? -
Integrale
veterán
válasz
Tapipapi #45938 üzenetére
Csak azért, mert amikor megvettem én is ezzel szenvedtem, vissza is lehet keresni a topikban. 1,8 GHz, hirtelen kipróbáltam pár játékot mind 10 fps körül.
Aztán a Dell oldalán levő BIOS-t flasheltem megint és ment ahogy kell.Azóta ezt eljátszotta megint pár hónapja, és újra ez oldotta meg, így biztosra mondom, hogy ez így gyógyítható.
-
Integrale
veterán
válasz
Core2duo6600 #45924 üzenetére
Mekkora kell? Nekem van egy felesleges 12 mm magas.
-
premete
veterán
válasz
Core2duo6600 #45927 üzenetére
Látom, nem találkoztál még ilyennel: ugyanaz a csavar rögzíti, ami a dvd-rw-t.
-
premete
veterán
válasz
Nem kell neki kioldókeret, nem akar feleslegesen dupla árat fizetni érte, amit meg tudok érteni.
Vettem már én is olcsóbban xar keretet az ebayről, 1 hónap alatt jött meg, és olyan volt, mintha baltával faragták volna; a laptopsystemtől vett pedig rendesen passzolt az E6430-asba, és volt raktáron. -
somasz
Topikgazda
válasz
ebay... (nem olcsó)
-
Core2duo6600
veterán
válasz
premete #45922 üzenetére
Azon nincs rajta a kioldó retesz
Nem véletlen van kifejezetten a latitude ezen szeriájához tervezett.
Nincs a gép alján csavar, így nem tudod rögzíteni.
Tehát olyan kell bele, amin rajta van a kiadó mechanika is.Én Ebay ről rendeltem.
mindennel együtt is olcsóbb volt, mint amit itthon lehet kapni.És akkor már egy kérdés is tőlem.
Hol lehet szerezni mbay akkut ?
-
oszi666
őstag
E6430-ba optibay keretet hol lehet venni, ahol nem horror áron árulják, 9k<ért? Optibaykeret.hu-n nincs raktáron már egy ideje. Lehetőleg Budapesten.
-
Mauzes
addikt
válasz
Core2duo6600 #45877 üzenetére
A gép i5-3210M 2,50 GHz, 6 GB RAM, nincs dedikált grafikus kártya.
Töltőből kétfajtát használok, 65W, az egyik outputja 3,34V, a másiké 5V. Mindkettővel előjön a hiba, amit írtam. -
somasz
Topikgazda
válasz
Razermazer #45916 üzenetére
Én ezt mondtam akkor is, amikor vetted.
-
Razermazer
őstag
válasz
somasz #45890 üzenetére
Aha, tehát a billentyűzet alattiba nem is lehet tenni akkor 2x8gigát, ha szeretném, ezt akkor csak az i7 proci oldja fel, i5-el bukó.
Jól van ezt is megtudtam akkor, év folyamán úgyis lesz, ha minden úgy alakul, procifejlesztés i7-re, quadro fejlesztés M2000-re, és 32 giga ramra upgrade. Kell a kraft a virtuális gépeknek, meg cad, 3dsmax, maya. -
sirszevenap
addikt
válasz
szabonagyur #45913 üzenetére
Remélem, hogy valami update formájában javítanak rajta. De így ebben a helyzetben is legalább megnyugodtam és nem érzem, hogy feleslegesen dobtam ki rá a pénzt! Hát még ha jobb lesz....
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45912 üzenetére
De viccet félretéve... valami bug van ott mivel erősebb, újabb notikon is kb úgy fut mint neked. Alapból nem jó az AMD noti támogatása, szóval ott is lehet probléma na meg a játékkal is.
-
sirszevenap
addikt
válasz
szabonagyur #45911 üzenetére
Mondom én!
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45910 üzenetére
Mondjuk olvasom GTA V témában valaki a i3 4030U-val is maxon játssza a játékot...
A hiba az ön készülékében van
-
sirszevenap
addikt
válasz
szabonagyur #45909 üzenetére
Persze, eredeti.
Végül is nem olyan gáz az a drop, főleg ha nem veszem felfelé. Teljesen játszható, legrosszabb esetbe droppol egy olyan 26-ra videózás nélkül. Több helyen olvastam ugyan ezt a hibajelenséget sokkal erősebb procikon. Hátha jön valami fix rá, ha meg tényleg kevés neki a proci akkor sem fogok túlzottan falnak menni, mivel teljesen játszható a dolog így is. Főleg, hogy nem kell lowon játszani. ( mivel ugyan ez történik olyankor is, akkor már inkább high
)
Megj:. Mondjuk nem tudom hol látod a 90% GPU-t, az max 70!
-
szabonagyur
félisten
válasz
sirszevenap #45908 üzenetére
Amúgy látszik, hogy a CPU100%-on megy végig, ez van kevés a gép hozzá, bár vga is közel 90% átlagban. Ajánlott minimum igény is 4 magos asztali. Az meg, hogy láttál videót aminél mondjuk ilyesmi hardverrel jobba n futott mindig felveti bennem a kérdést, hogy mi biztosítja, hogy tényleg az a hardver van e alatta...
Amúgy a játék maga eredeti?
-
sirszevenap
addikt
válasz
somasz #45907 üzenetére
Igy van. Ilyen maszek modon kell elinditani, mivel nem indul el siman ugy, hogy rakattintok az ikonra. Keptelen elindulni az AMD kartyaval, csak es kizarolag intellel. Igy mikor feladatkezelobe latom,hogy 30+ mb ramot eszik akkor gyorsan atvaltok az AMD-re es igy 5bol 2x elindul.
-
somasz
Topikgazda
válasz
sirszevenap #45904 üzenetére
Szerintem a probléma forrása az, hogy béta driver, meg még tudtommal nincs hozzá fix a R* részéről.
De annyira azért nem követem az eseményeket. -
sirszevenap
addikt
válasz
lord.lakli #45905 üzenetére
Javítva!
-
lord.lakli
őstag
válasz
sirszevenap #45904 üzenetére
Hibás a link és mellesleg privát videó.
-
sirszevenap
addikt
Közben csináltam egy rossz minőségű, rövid videót, hogy a problémát lássátok.( Rossz netem van és ez is 500 mb lett tehát örültem, hogy felbírta tölteni, GPU használat a lényeg tehát annyira elég.) Monitorozással együtt van. Ettől még szokott rosszabb is lenni, fps dropot is láthatjátok egyenes arányosságba a gpu használat csökkenésével.
Megj: Furcsának találom, hogy az iGPU is használatban van több mint 10%-ban (GPU2)
Itt megtalálhatjátok (JAVÍTOTT LINK)
-
sirszevenap
addikt
válasz
Tapipapi #45901 üzenetére
Hm, ez érdekes, mindjárt megnézem én is a cpu-z-t bár azt most is látom, hogy 2,4 -en fut mivel throttlestop segítségével fentebb tornáztam a limitet.
Windows-t most raktam újra , eddig win 8.1 volt és még rosszabb eredményeket produkált. Most win 7.(#45902)enzahobi:
Win 7, 15.4-es Beta Driver -
enzahobi
aktív tag
válasz
sirszevenap #45900 üzenetére
Melyik win és melyik ati driver van most a gépeden?
-
Tapipapi
tag
válasz
sirszevenap #45900 üzenetére
Hasonló problémával találkoztam nemrég, ki is írtam AMD Catalyst ph fórumon.
A probléma a következő volt: egyik napról a másikra egy driver telepítése után Diablo 3-ban az amúgy 50-70 fps leesett 20 környékére, mindezt low és max grafon is produkálta, szóval mindegy volt neki. Először a GPU-ra gyanakodtam, driverekkel szenvedtem 1 napot, mivel GPU-Z szerint a laposomban lévő 8870M kártya használtsága 30-60% környéki volt, hőmérsékletek ugyanakkor teljesen átlagosak. Aztán megnéztem CPU-Z szerint mi a helyzet és ekkor esett le a tantusz, ugyanis az i7 4500U csak 1 magot látott, nem többet és az is a minimum 1,8 GHz-en üzemelt, nem ment feljebb (a max. ugye 3,0GHz). Szóval ledobtam a windowsom, amúgy is érett már a cserére, így tiszta telepítéssel egyszeri driver telepítéssel újra hozza az elvárt szintet. Szóval a problémám hasonló volt a tiédhez és a gép is hasonló paraméterekkel bír. Gondoltam megosztom veled/tek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest