- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Melanor
tag
válasz
t72killer #45595 üzenetére
Amúgy kétlem hogy elmozdulna, ha a paszta egy kicsit is sűrűbbé válik, mert ez az mx-4 elég híg.
Viszont megfordult a fejemben, hogy esetleg valamilyen ragasztóval rögzíthetném az 5ft-os réz alátétet a hűtőcsőhöz, így nem kell tartanom, hogy vándorítra kel. Amiben a legkissebb gond, hogy csökken a hűtő teljesítménye, de mivel többnyire réz, és nem is kicsi, így könnyen rövidre zárhat valamit a vándorútja alatt. -
-
Melanor
tag
válasz
soldi3r #45593 üzenetére
Köszönöm.
Olvastam hogy sokan, sok helyen tették fel a kérdést ennek a procinak a hőmérsékletéről és mindenhol ugyanez jött ki. volt persze, akinek 40C körül van alapjáraton és soha nem is ment 60 fölé.... Persze...
Az 5 Ft os cuccnál nem az elfáradástól tartok, hanem attól hogy elvándorol a gép belsejében, mivel nins rögzítve, csak paszta a két oldalán, ráadásul azt sem tudom mennyire feszíti í hűtőcső. De bizakodok.
Még 5 évet az e6410-nek -
Melanor
tag
válasz
soldi3r #45591 üzenetére
Köszönöm a segítséget, nagy hasznát vettem.
5 év napi szintű működés után 65C volt alapjáraton a Gpu, 50C körüli a proci. Most az 5Ft-os réz betét következtében 50C körül van a Gpu alapjáraton. Aida 10 perces stressz teszt alatt pedig 72C-ra áll be a Gpu, a proci az 88-92C között ugrál.
Sajnos tolómérőm nincs, szóval a tized mm-ekkel bajban vagyok, de nagyjából ott van ahol a gap pad volt. Remélem tartós is lesz ez a megoldás, megszerettem az elmúlt években a gépet. A kijelzője persze kritikán aluli, de dokkolón u2410-el szódával elmegyAz 50-90-es proci mennyire vészes?
105C van megadva az intel oldalán maximálisnak (i5 560m)soldi3r
-
Mr.ReD
csendes tag
Sziaszok!
Van valakinek 2015-ös XPS 13-sa? (http://www.dell.com/ca/p/xps-13-9343-laptop/pd?ST=dell%20xps%2013&dgc=ST&cid=3852&lid=5052863&acd=123088137920560#secondaryContent)
-
Melanor
tag
válasz
soldi3r #45583 üzenetére
Köszönöm a választ.
A paszta miért nem jó?
Csak kíváncsiságból kérdezem.A 6W/mk gondolom nagyobb hővezető képességgel bír mint a 3.2W/mk. Tehát ha tehetem vegyem a nagyobbat.
Az egyetlen bajom, hogy hétfőn munka van és kell a notim...Addig amíg ideér kukázzak egy egyforintost, csiszolja meg és paszta nélkül csapjam rá a GPU-ra?
zsofika11: Én azért kiszedtem az akkut, mielőtt szétbarmoltam a hűtést....
-
soldi3r
veterán
válasz
Razermazer #45578 üzenetére
Ez ugy altalaban megoldhato, de most epp a vilag tulso felen melozom.
(#45579) paler, Igen, a HDD helyere megy csak, az pedig mehet az optika helyere.
(#45580) Melanor, Pasztat ne. Van az apron is gap pad neven. Esetleg rezlap, polirozott 1ft-os.
-
-
Melanor
tag
Sziasztok!
Van egy 5 éves Dell e6410 laptopom i5 560m processzorral és 3100m videókártyával. Régóta gondolkozom a lecserélésén, de úgy döntöttem minek, ha több mint elég nekem. Vettem most bele 2x4gb ram-ot, de gondoltam akkor már újrapasztázom. Le is csavaroztam a hűtőt, természetesen a procin lévő paszta totál kiszáradt, viszont a GPU hűtőpárnája (ez nem paszta volt) az darabokban esett le a hűtőbordáról, így sajna nem tudom felhasználni. Viszont pont ekkora hőközlő párnát, sőt, semmilyen párnát nem tudok szerezni. Mivel a hűtőbordát csak a proci körül kell rögzíteni, így ott szorít, a gpu-nál viszont nem szorosan illeszkedik, a párna is 1.1mm vastag volt.
Szerintetek toljak a GPU-ra borsónyi pasztát, ez biztosan kitöltö, vagy mit csináljak?
Egyébként mx-4 pasztát vásároltam.
Itt egy cikk, képekkel, hogy aki vizuális, az is tudja hogy miről beszélek.Köszönöm a segítséget.
-
paler
aktív tag
válasz
Primary92 #45577 üzenetére
Sziasztok !
Úgy néz ki hogy én is "családtag" leszek itt, mivel egy Dell E6530-nak lettem a tulajdonosa. És egyből lenne is egy kérdésem a családtagokhoz
Szeretnék egy 120-128Gb-os SSD-t tenni majd a gépbe. Gondolom ez megoldható feladat.
Milyen csatlakozós SSD-t tud fogadni a laptop ? Csak a HDD helyére tudom betenni, vagy esetleg van rá lehetőség hogy a HDD mellé is beférjen ? Vagy csak úgy oldható meg, hogy HDD-t áteszem az optikai meghajtó helyére, és a HDD helyére meg kerül a SSD ? Optibay keretet ehhez a típushoz honnét lehetne legolcsóbban beszerezni ? Milyen márkájú SSD-t javasolnátok ?
Előre is köszönöm a segítséget testvéreim
-
-
soldi3r
veterán
válasz
t72killer #45570 üzenetére
Latitude E6440
Processor: Intel® Core™ i5-4310M Processor (2.7 GHz, 3M cache)
English Windows® 7 Professional
8 GB DDR3 Memory 1600MHz (2 DIMMs)
500 GB 2.5 inch Solid State Hybrid Drive
8X DVD +/- RW DRIVE
14.0in FHD (1920x1080) Anti-Glare LED
2 GB GDDR5 AMD Radeon HD 8690M Graphics
Back Up Media Not Included
Dell Backup and Recovery Basic 1.6
English Windows 7 Professional SP1 (64 Bit)
No Productivity Software Application
Dell Wireless 5570 HSPA+ Mini Card
Wireless: Intel Centrino Advanced-N 6235 and Bluetooth 4.0 Combo Card
LCD Back Cover
Battery: Primary 6-cell 60W/HR ExpressCharge Capable
Internal Qwerty Non-backlit Dual Pointing Keyboard
Light Sensitive Webcam and Noise Cancelling Digital Array Mic
No Dell ControlVault, No Fingerprint Reader, No Smartcard Reader and No Contactless Smartcard ReaderEz a konfig jelenleg beszerezheto £700 korul. Mast jelenleg nem talalok.
-
-
válasz
somasz #45567 üzenetére
Ha szerencséje van a kollégának és elcsíp egy kései példányt, akkor igen. Ahogy nézem a notebookcheck-es teszteket, U-s proci és Maxwell dVGA alá elég a karcsúbb hűtés is, (sajna a 840m-es e7450-ről nincs, de gondolom semmivel se rosszabb egy 13.3"-os zenbooknál) a gond az, hogy m-es proci alá nemigazán van 14"-os gép.
-
válasz
Primary92 #45565 üzenetére
Van belőle 15"-os (M2800), ahogy a Latitude sorozatból is (E6540).
14"-on már jobban beszűkül az ajánlat, itt már értelemszerűen csak U-s procik vannak és ritka a dVGA. SzVSz amit érdemes levadászni, bár jó drága, az a jövendő gépecském, a 840m-mel szerelt E7450.
-
-
-
somasz
Topikgazda
Ezt csak ránézésre mondom, még nem láttam 50-es gépet. Alátámasztáson pedig illene javítani, valóban.
-
válasz
zsofika11 #45555 üzenetére
Asszem valami poénról lemaradtam
. Amúgy ja, nem egy Alienware DTR hűtés, +látjuk hogy szuperál majd.
#45556: igen, ez okoz némi fejtörést azoknak, akik a dvga-s e7450 be második ssd-t akarnak tenni: pcie kompatibilis rövid m.2 cuccost kell levadászni. Amúgy az alsó hőcsöve vastagabb+a venti körül is több anyag van 1 kicsit.
-
-
válasz
Primary92 #45551 üzenetére
Ott az E7450 is, épp ilyet készülök berendelni.
Apropó, boncolt 14"-os E7xxx-es szériát látott már valaki? Kíváncsi lennék, hogy a dVGA-nak külön hűtője van-e (az enyémben lesz egy 840m), vagy átmelegíti a procit?
Szerk: látom egyventis a cucc, egy bordára megy az összes hő.
.
-
Primary92
senior tag
Mit szóltok ahhoz, hogy a német ügyfélszolga azt állítja, hogy az E6440 nem elérhető már, max az utolsó darabok? Képesek voltak pár hónap kedvéért kiadni FHD kijelzővel?
Helyette vegyek E5450-at vagy M2800-at. Gyakorlatilag nem lesz 6-os széria. -
válasz
soldi3r #45549 üzenetére
Az Optimus nem-működésnek nálam leginkább az a hátulütője, ha mindent IGP-vel akar nyomatni, ha az igp pottyan ki a levesből, annyi baj legyen. Ha kitalálom, h felülök a repülőre és egy London-Sydney távot végig akarok notizni, akkor kézzel kilövöm a geforce-ot és kész. Amikor viszont itt áll az asztalomon a gép töltőre dugva, ne nyomassa már a szerencsétlen IGP-t minden második proginál.
-
-
-
válasz
soldi3r #45541 üzenetére
Még ha alapon is jár az a kis Maxwell, sokkal tovább számítok supportra, mint az IGP-nél + legalább nem egybe melegszik a CPU-IGP, ha alkalmasint játszok a géppel. Amúgy a 840M-et elég sokmindenbe beleteszik, pl a 13.3"-os Zenbookban is van, és elég jól érzi magát.
-
válasz
Core2duo6600 #45538 üzenetére
Erőművész feladatokra van asztalim (vízhűtött 4770k+GTX970), most egy pörgős hordozható megoldást keresek, szigorúan 2 kiló alatt + méretben se igen akarok 14" fölé menni. A jelölt megvan (E7450, 840m dvga-val), a fő feladata, hogy utazás közben tudjak valamennyire dolgozni (4k gopro videók visszanézése, gyors fotószerkesztés, hasonlók), ill pár régebbi játék elfusson rajt'.
Fogyasztás: pont ez volt a fő ok, hogy az U-sorozatra szavazok: utazásnál nem árt a jó akksiidő, ez ULV procival egész jó tud lenni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
t72killer #45533 üzenetére
Ha erőt akarsz akkor mobil workstation kell neked.
Egy laptop soha nem fogja teljesítményben elérni egy hasonló asztali cpu szintjét, még akkor sem, ha azonos csíkszéleséggel készülnek.Nézd meg a 2 processzor fogyasztását.
(#45534) Mexildos
Meg lehet oldani, csak kérdés, hogy mit érsz vele, ha egyaltalán az SSD ét elfogadja ott, van, hogy csak a mobil internet, BT, Wfii modult ismeri fel. -
-
Primary92
senior tag
válasz
szabonagyur #45531 üzenetére
És egy 4 magos Q9550-t megközelít egy i7-4800MQ?
-
szabonagyur
félisten
Igen egy db tesztet linkeltél, ami statikus mérés, kihasználta a 4 szálat és ennyi, itt több pontot kapott. Gyakorlatban pedig az van amit írtam.
Attól, hogy eltelt több is mint 4 év mit jelent? Csak annyit, hogy notebook fronton most érik el azt a szintet ami nem rossz tekintve, hogy kisebb helyre kell, kisebb hűtéssel besajtolni valamit.
És igen fejlődött a CPU világa, csak van desktop meg mobil vonal.
(#45530) epityesz: Add le szervizbe, ők kiderítik.
-
paler
aktív tag
válasz
szabonagyur #45528 üzenetére
hm
na ne b...sz már fel agyilag
ez most komoly ? E8400 vs 3320M - e szerint jobbnak kellene lenni, plusz majd négy év van a két cpu között a I5-ös javára. Azért ennyi év alatt csak kellett valamicskét fejlődni a cpu-nak, főleg egy olyan iparágban mint a számítástechnika
-
rgeorge
addikt
-
Sanyig4
tag
Sziasztok!
Lassan ideje lenne leváltanom a jóöreg Thinkpad T61-et, és az alábbi géppel szemezgetek:
DELL Latitude E6520
15.6 HD+1600x900 MATT Led kijelző
Intel® Core™ i5 2540M Max Turbo Frequency 3.3 GHz
Intel HD 3000Megosztanátok velem a tapasztalataitokat a géppel kapcsolatban?
Mennyire megbízható a masina? Vannak-e esetleg típushibái, stb.Előre is köszönöm!
-
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Vostro 5470 esetében ha van az alaplapon mini msata SSD akkor lehet bootolni róla vagy ez máig nem megoldott? Valaki tud erről valamit? Ha nem akkor hogyan kell bootolni róla? Egyáltalán miért van rajta akkor mini msata (half size) SSD hely?
Azért kérdezem mert vennék hozzá msata ssd-t de így rizikós. Kérem aki jártas hozzá az segítsen.
-
válasz
Denyboygod #45508 üzenetére
Felmegoldas mert ettol meg minden baromi pici lesz. De mar megvana kozel tikeletes
Mas: szerintetek egy 7450 alaplapja belemegy a 7440-be?
-
paler
aktív tag
válasz
szabonagyur #45518 üzenetére
És az I5 3380 CPU-ról mi a véleményed ? Az erőbe jobb proci mint az új U-s végű CPU-k...vagy nem ?
-
szabonagyur
félisten
válasz
sixkiller96 #45517 üzenetére
AKkor ne mond el..., de ezek nem strapa gépek, az U-s i7 meg semmivel sem több mint az U-s i5.
-
sixkiller96
csendes tag
Igazából mind a kettővel szemezgettem,olyan irányban nézegettem hogy 2-3 évig bírja es ilyen autocad programokat vigyen meg esetleg ilyen 10 éves játékokat ha netan megjön a kedvem de altalaban nem game elek,de Legfőképpen az lett volna a cél hogy egy egy erős hardverrel rendelkező laptopot vegyek ami elbirja hutesileg is azt es strapabíró legyen meg persze a garancia,a képminőség mellékes.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sixkiller96 #45515 üzenetére
Elárulod melyiket akarod megvenni vagy csak játsszuk tovább ezt a macska-egér harcot?
Sőt azt sem ártana tudni mire akarod venni, mennyid van rá stb.
-
sixkiller96
csendes tag
válasz
szabonagyur #45514 üzenetére
Csak azert kérdezem mert 190 e Ft körül neztem ,hardverileg korrekt,mint az asus x széria,csak ugye azt kerülni kell, a dell ekrol meg sok jot hallok (főleg szervíz) de erről meg senki sem irt semmit.Utoljara azt olvastam h 200e alatti gep nem birja el hűtésileg az i7 est.
-
szabonagyur
félisten
válasz
sixkiller96 #45513 üzenetére
Dell belépő gép milliónyi összeállításban.
-
sixkiller96
csendes tag
Dell Inspiron 3542-3 ről mi a véleményetek?
-
mghltm
addikt
-
Sziasztok!
Lenne egy dell Inspiron 1521 laposom.
Eddig szépen működött..........tegnap leállítottam,reggel már így fogadott:-bekapcs felvillan a pover gomb a wifi..(venti sem pörög)kb 4-5mp és leáll
ennyi......mi lehet a hunyó?
töltést felveszi(kb 2 mp),ugyanazt csinálja akksiról és hálóról is -
-
Egy kis segítséget kérek, nem volt még 12-14"-os notim és egy könnyű utazós gépet keresek, eddigi jelölt a Latitude e7250 volt. Most vacillálok az E7450 és 7250 között. Érdekes módon a tesztoldalak szerint alig van különbség az akksiidőben (sőt, a nagyobb fogyaszt kevesebbet
), ráadásul a két noti súlya is alig különbözik az adatlap szerint (1.64 vs 1.5kg). - Csak az A4-estől kicsit elrugaszkodott mérettel kellene megbarátkoznom.
Bármelyiket rendelnénk, fullHD ips monitorral jönne (kb azonos minőségűek, ~80% sRGB - viszont a 7450 halványabb, matt).
Kérdés1: egy akksiüzem esetén inaktív dVGA (a 7450-hez választható GT 840M) mennyire dönti romba az akksiidőt? Illetve töltőre dugva, ha a dVGA aktív/IGP pihen: számíthatok-e magasabb CPU teljesítményre, mintha APU-ként használnám a procit?
Kérdés2: valóban csak ilyen kevés különbség lenne a két gép súlya között, vagy elbújtattak még valamit - esetleg a dVGA-s verzió lehet komolyan nehezebb? (látom, PSU +60g)
Kérdés3: a displayport vajon a dVGA-ra vagy az intel IGP-re van bedrótozva?
-
kistewe
tag
válasz
morricone4 #45503 üzenetére
Háát, ha csináltál egy bootolható pendriveot es linux alatt is eldobja magát akkor valszeg valamilyen hardver... nem tudom hogy töltő és vagy akku csinálhat -e ilyet de esetleg probáld meg agy masik töltővel illetve akku nélkül, esetleg egy aida tesztet es közben nézd a hőfokokat..venti megyen?
uff stewe
-
morricone4
csendes tag
válasz
kistewe #45478 üzenetére
Nem, sajnos nem garis (2010.11). Win 7 Ultimate 64 bites op rendszerem van. Megcsináltam a linuxot, amit tanácsoltál, de sajna ugyan azt produkálja. Drivereket átnéztem, minden fent van, egy kivételével: Az eszközkezelő--rendszereszközökben az "Intel management engine interface" mellett sárga felkiáltó jel van, 10-es hibakóddal ( az eszköz nem indítható el). Bármilyen drivert letöltök, nem hárul el a hiba. A hibernálás, kikapcsolás, altatással nincs gond, mindet kikapcsoltam.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Janika-1982 #45501 üzenetére
Szia
WU felrakta a legújabb Realtek Driver gondolom... 1-2 hete jelent meg, gondolom nálad fel is ment.
Nem szabad felrakatni vele, mivel ugyan a chip realtek, de mégsem jó a sima gyártói driver hozzá.
-
Janika-1982
tag
Sziasztok,!
Inspiron 3537-sem van.
Az előbb dobott kék halált.
Kiírta hogy összegyűjti a hiba adatait!+Volt egy ilyen figura is:
Utána újraindúlt és kiírta hogy a Realtek Hangkártya kábelével van problémája.
Nem tölti be az operációs rendszert semWindows 8.1 Professional)
SSD van a gépben,a DELL szervízben csináltattam,és ők is telepítették fel,és minden rendben is működött!
Egy ideje a WIFI is nem volt jó le-fel csatlakozott!Ezt is a frissítések rontották el?
Egy hete volt egy frissítés a hangkártyára.Frisítés óta ropogott időnként a hangHangszóróin+a Fejhallgatón is)egyre sűrűbben mostanában,majd a jó előbb ezt csinálta pont a fórum olvasása közben!
Szerintetek küldjem szervizbe?Mondjuk más választásom nincsen,garancia van rá elvileg 3 év.
Segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged