Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Én még a 7490-t is ugyanezzel a procival magasnak találtam az előző 7470-hez képest. Én néztem másik hűtővel, volt a procin Noctua és MX4 paszta. De ez van, ez melegebb.
Külföldi oldalakon teszteket nézve leírták, hogy valóban jobban melegszik. Viszont a venti csendes. Én csak amiatt futottam pár kört mert ahogy említettem a 7470-hez képest melegebb.
De ez van. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
A 7390-hez megjelent egy TPM frissítés. nem tudom felvarázsolni. Mi a trükkje?
-
embe
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Honnan rendelted? És Magyarországra?
Szuper a Dell, de néha tud érdekes dolgokat művelni.
Ami most nekem tetszik, hogy telepítettem egy 7470-t, W11-el. A Dell Support Assist 4 drivert nem talált, ott vigyorgott az eszközkezelőben.
Ráengedtem a CCleaner Driver keresőjét, simán felismerte, megtalálta, és telepítette. -
embe
nagyúr
Jólvanna! Ne nagyképűsködjetek már!
Pohár: De az eredeti konfigot ha átküldöd így szöveges formában .. megköszönném!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Hogy a búbánatban tudom megnézni, service tag alapján, hogy adott gép milyen konfiggal került eredetileg eladásra?
Korábban ezt megtudtam nézni a Dell oldalán, felsorolta milyen procival, töltővel stb, most sehogy sem sikerül. Még a service taggal is küszködik kicsit, hogy van ilyen vagy nem.
Arra lennék igazán kíváncsi, hogy eredetileg milyen kijelzővel került legyártásra. Touch vagy normál. Mert ez most normál, de a Bioból indított teszt során a bal felső sarokban egy kis ikon és felirat van, hogy "Touchscreen ACTIVE" Vagy kijelzőtől függetlenül mindnél ezt írja ki?
Viszont a Support Assistnak ha jó kedve van, akkor tök jól beazonosítja.
-
embe
nagyúr
Ha már nvme ssd a téma.
Remélhetőleg holnap ideér egy nvme ssd, melyet egy E7470-be szándékozok beletenni.
Jelenleg csak egy Sata ssd van benne.
Biosban a Sata beállítás AHCI-ra van állítva, ez maradjon is ezen ugye?
Kell esetleg valami mást beállítani az nvme ssd-hez? Még nem volt ilyenem, ne kelljen 2x telepítenem és belaknom, mert utólag tudom meg hogy mit és hogyan kellett volna beállítanom.
Köszi a választ előre is! -
embe
nagyúr
Sziasztok!
DELL NSW6272 töltőnél normális az ha nincs a gépbe dugva, akkor villog a fehér led a dugó végén? Ami a gépbe megy dugó, azon körben az a fehéret világító gallérra gondolok.
Ha be van dugva a gépbe és tölt, akkor folyamatosan világít.
Ha nincs a gépbe bedugva, de feszültség alatt van, akkor szabályos ütemben fel-felvillan.
Eddig még nem figyeltem erre fel. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi E6400 gép, W7-el telepítve.
Az istennek sem tudunk bluetoothal csatlakozni hozzá. Eszközkezelő nem mutatja. Viszont a teló látja. De abból az irányból sem tud csatlakozni.
Más gépen W10-el könnyedén megy a dolog.
Gyors gombot sem találok a bekapcsolásához.Mi a trükkje a dolognak?
-
embe
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
Nekem szerencsére csak telepítésnél fordult elő párszor. De akkor hamar ráakadtam a "hiba" okára. Itt is néztem volna.
Bár tegnap egy Lenovo T430-al jártam úgy, hogy a wifi led világított, ki be kapcsolásra változott....de az istennek sem akarta azt a fránya eszközt mutatni.
Szétszedtem, és...hiányzott belőle a wlan kártya.
-
embe
nagyúr
válasz
haxxika
üzenetére
Persze ezekkel kezdem, illetve van nekem egy klónozott tiszta, driverezett 6430-as W10 telepítés. Ezt rátettem egy vinyóra, amit majd a gépbe rakok. Ezt több gépre raktam, kb. 1 hónappal ezelőtti frissítéseket tartalmaz, tökéletesen működött minden gépen. Ha nem bírok vele, akkor azzal is meglesem.
De én kimondottan ilyen, vagy hasonló wifi problémára gondolok.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy ismerősöm hívott, hogy egy DELL E6430-asra telepített W10 a napokban frissített, majd azóta nem működik a wifi. Javasoltam az eszköz eltávolítását, újratelepítését. Megtette, elmondása szerint, de ez nem vezetett eredményre. lan kábellel van net.
Holnap lesem meg a gépet.Korábban én telepítettem a gépet, ezidáig ~ 2 hónap, tökéletesen működött.
Találkoztatok már ilyennel?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A következő jelenséget produkálja egy DELL gép.
Este leállítottam, és most reggel nem lehet bekapcsolni. Igaz az akksi már sírt benne, hogy tölteni kellene, de gondoltam, majd reggel töltöm. Akksi másik gépben töltődik, ebben nem.
Másik akksival sem lehet bekapcsolni, sem töltőről.
Semmi visszajelzés nincs. Több töltővel próbáltam. Sőt mintha letiltaná a töltőt. A kábel vége világít, amikor bedugom a gépbe, akkor elalszik, de ilyenkor másik gépre dugva sem tölt. Ki kell húzni, majd vissza, és így tölt másik gépet. De az adott gépet nem.
Az akksija másik gépben töltődik. Másik akksival sem tudom beindítani.
Cmos elemet lecsatlakoztattam, majd vissza, de semmi. Nem lehet bekapcsolni.Tippetek van a hiba okára?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Még mindig nem sikerült a Power Manager -t Win 10 alá feltelepíteni, pedig elvileg kompatibilis azzal.
Továbbra is ez fogad.
Nincs valakinek valami ötlete a hogyanra? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Korábbi DELL gépeknél, ( vagy csak régebbi BIOS verziónál? ) be lehetett állítani a BIOS-ban az adaptív töltést. Nekem pl. 80%-ra volt belőve, hogy e fölé ne töltse. Most egy 6430-ason, márciusi biosban, nem találok erre lehetőséget. A 6430S-ben pl. van.
Van a DELL-nek erre valami segédprogramja mint pl. a Lenovonak? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Szerelős kérdés:
6420-as 1600x900 kijelzőpaneljét, bele lehet-e tenni egy 1366x768-as 6430S-be? A méret elvileg az ha jól tudom.
A kábel csatlakozása is egyforma? Vagy kábelt is kellene cserélni? -
embe
nagyúr
Köszi Urak a választ!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
DELL-nél van olyan segédprogram, mint pl. a Lenovo-nál, hogy akksi töltési limitet lehet beállítani?
Arra gondolok, hogy pl. meghatározom, hogy max. 80%-ig töltse az akksit. -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Véleményetek szerint mennyire helyes vagy helytelen a következő dolog?
DELL E6420 audió csatijába az user bedug egy elosztót,majd a mikrofon aljzatba egy nagy teljesítményű pofi mikrofont csatlakoztat, mondván a kijelzőn lévő kis teljesítményű. Ekkor a gép kék halált dobál.
Az user szerint mindegy hogy egy kis csíptetős mikrofont dug be, vagy egy profi mikrofont - szerinte akkor is működnie kell. Ez valóban így van? -
embe
nagyúr
válasz
tamas.nick
üzenetére
Köszi!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
van valakinek tapasztalata azzal, hogy 2. generációs i5 proci, pl. i5-2520m- hogyan kezeli az 1,35V-os ramokat? Kezeli? -
embe
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
Dsub kimeneten van kép?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Ez az alkalmazás mire jó?
Dell Digital Delivery Application -
embe
nagyúr
Pedig ezek a gépek a w10 által telepített driverekkel működnek. Az más kérdés, hogy hogyan, de működnek. Max utána kell finomítani, keresni egy jobb drivert.
Itt valóban ahogy írták előttem, vagy a hardveres kapcsoló van kikapcsolt állapotban, vagy nincs benne/vagy rossz maga a wlan kártya. -
embe
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
Amilyen beállítással telepítetted, utána azzal használd, ne állítgasd!
Igaz vannak a neten leírások, hogy mit kell a regisztrációs adatbázisban átírni ahhoz hogy működjön a dolog. -
embe
nagyúr
válasz
tylerddd
üzenetére
Én azt mondom, ha ez valami oknál fogva a telepítést követően elállítódik.
Bár ez a hiba javítás emlékeim szerint akkor jön ha a Sata beállítás nem helyes. vagyis a telepítés AHCI módban történik, de utána valamiért átállítódik IDE-ra vagy raidra. Vagy fordítva.Ha jól emlékszem az Uefi és legacy felcserélésekor nem talál olyan particiót, amiről bootolhatna.
-
embe
nagyúr
válasz
tylerddd
üzenetére
Akkor lehet az a probléma, hogy a telepítés Uefi biossal történt , míg a bios Legacy-ra van állítva...vagy fordítva. Ilyenkor tényleg nem bír bebootlni, és elkezd javítgatni. próbáld a biost-t átállítani. Vagy a biosban sata beállítás AHCI/IDE állítódik el a telepítési állapothoz képest.
Szerintem. -
embe
nagyúr
válasz
tylerddd
üzenetére
Próbáld ki a Panda free-t! Egyszerű, kikapcsolható benne a reklám. Panda free Antivírus v18.0.0
-
embe
nagyúr
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
Csak halkan jegyzem meg: Ha túl melegszik a laptopodban, akkor az - feltételezve hogy a proci hibátlan - nem az eladó sara. Így hogy "visszaküldözgeted" csupán az eladó jóindulatán múlik, hogy visszaveszi-e. Ha nem venné vissza, szavad sem lehetne, mert Te voltál figyelmetlen.
Szerencsére ebben az esetben ez nem játszik, mivel ígérete szerint visszautalja a pénzed.
-
embe
nagyúr
válasz
Pyrandus
üzenetére
Monitor - PWM - Szerintem erre gondolt a fórumtárs.
-
embe
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez több DELL modellnél, több driverral is előfordul.
-
embe
nagyúr
válasz
PlatiaAmos
üzenetére
"veszek akkor pasztát" - Lehet hülye kérdés: Hűtőt kiszerelted? Ha igen a régi pasztával tetted vissza, vagy semmilyennel?
Figyelj a csavarok meghúzására is! Keresztbe kell, és fokozatosan, hogy tökéletesen feküdjön fel a procira a hűtő. -
embe
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Az Intel oldalán.
Mondjuk itt is csak 8.1-ig van, de tedd fel nyugodtan! -
embe
nagyúr
válasz
kmisi99
üzenetére
Support oldalra felmész.
Ott beírod középre a service tag-et.
Utána a driver-download résznél az automata keresést és telepítést választod.
letölt előbb egy kb. 2mb.-os kis alkalmazást, majd lecsekkolja a gépet, és leszedi a hiányzó, vagy újabb drivereket, és ha azt választod, akkor telepíti is. -
embe
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
Nézd meg a bios leírását. A HP-nál az utolsó 2 bios-nál nem lehetett visszaállni, de azt a support oldalon le is írták.
-
embe
nagyúr
válasz
WhiteAngel89
üzenetére
Keresd ki a chipset gyártó oldaláról, van-e egyáltalán hozzá!
Ha van, akkor tedd fel! Én is az Intel oldalról szoktam leszedni az aktuális friss divert. -
embe
nagyúr
válasz
pataslogeza
üzenetére
Nekem is volt, hogy csinált ilyet.
Szerintem eredeti. -
embe
nagyúr
válasz
szilacus
üzenetére
A service tag egy kis matricán a gép alján megtalálható. Ha nem, akkor a biosban belépve az elő pontok egyike a System information. Ott a gyártási időt, és ezt a service tagot is megtalálod.
Itt a középső ablakba beírod a service tagot, és megkapsz minden infót a géphez.
Driverek, gari, stb. -
embe
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
Pedig létező probléma. Mármint úgy értem, hogy gyakori jelenség.
Nem véletlenül vannak ezek a javító progik. -
embe
nagyúr
válasz
thotzoltan
üzenetére
Frissül az szerintem, csak nagyon lassan. Ez általános panasz mostanában a W7-re. Vannak különböző kis progik amiket le lehet futtatni, és állítólag akkor frissít azonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Dell Latitude 7400, 14" FHD IPS kijelző, i5-8365U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gar
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- -70% FULLOS Lenovo ThinkPad T14: Ryzen 7 4750U 8mag, 32GB, 512GB, 14" FHD, vil.HU bill,IR,ujj.olv
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

holnap meglesem kíváncsiságból.