- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HDMI topic
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
válasz lord.lakli #41497 üzenetére
Most bekapcsoltam a gépet és megnéztem mit állítottam.
- Asztali üzemmód fülön engedélyeztem (Ez a mód az akkumulátor élettartamának maximálisra növelése érdekében használandó. Az akkumulátor csak 50% és 100% között tölt)
- Hosszú élettartam mód fülön is engedélyeztem (Használja ezt az üzemmódot, hogy megóvja az akkumulátort a gyakori töltés-lemerülés ciklusoktól. Az akkumulátor csak 880% és 100% között tölt)
Lehet az utóbbit inkább le kellene tiltani?
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Dell 7537-es (nem HD kijelzős) noti nálam használatban win 8.1 társaságában. Melóhelyen használom, ahol hálózati áramról van táplálva. Beállítottam az akku töltési menedzsmentjénél, hogy hálózatról van üzemeltetve a gép, de ennek ellenére folyamatosan 100%-on tartja az akkut.
Nem működik rendesen az akkukezelés vagy valamit én szúrhattam el?
read-only mode on the forum
-
bozoli
tag
Sziasztok!
Most vettem egy Dell Latitude D630-as laptopot. A kérdésem az lenne, hogy a bekapcsoló gombjának kellene világítania? -
csabi94
őstag
Sziasztok! Egy fontos kérdés! Dell Latitude E6400 (német verzió) működik olcsó Bluetooth egérrel? Vagy inkább vegyek olyat amihez van USB-s vevő?
-
brickm
őstag
válasz beleszólok #41479 üzenetére
"(Egyébként érdekes: shutdown/startup sokkal gyorsabb egyelőre, mint a hibernálás, majd onnan ébresztés)"
Szia!
Hónapok óta hibernálom a rendszerem, a leállás picivel lassabb, mintha kikapcsolnám a rendszert, de az indulásom kb 4másodperc, amit sem windows8-al sem ssd-vel nem tudsz utánozni, szerintem...
(Win7 pro, dell vostro 3460 4GB 500GB WD Skorpio black) -
beleszólok
senior tag
De teli a búrám a dell hülyeségeivel!
Nem elég, hogy a bios frissítések közül eltűnt amit pár hónapja felraktam, most nulláról tenném fel a windowst és a reimage guide, ami az e6520-hoz van, teli van olyan driverekre/szoftverekre való hivatkozással, aminek semmi nyoma a letölthető anyagok közt, a fenn lévők nagy részéről meg csak sejteni lehet a funkcióját.
(Az külön szám, hogy az ú.n. support semmit sem tud a bios témáról)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérek mindenkit, mellőzze az SSD-s offolást, amennyire lehet! Vannak erre alkalmasabb topikok is.
-
BBéci
legenda
válasz beleszólok #41481 üzenetére
De attól még (szerintem) túlzás ez a kijelentés: "az SSD meg úgy kell bármelyik gépbe mint egy falat kenyér...".
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz beleszólok #41479 üzenetére
Az előző laptopomban 5400-as HDD volt, a mostani 7200-as, érzek némi különbséget.
Ha ezt a gépet 250 GB-os SDD-vel adták volna, azt nem bánnám, de maximum 10000 forinttal fizettem volna többet. Nem vagyok az SSD ellen, sőt, ahogy tegnap írtam, talán két év múlva arra cserélem a merevlemezt.
Azon a kijelentésen akadtam fenn, hogy kötelező és létszükséglet az SSD.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz beleszólok #41469 üzenetére
Játékra? Az b@szna be.
Soha nem játszom sem PC-n, sem konzolon. Szabadidőmben sportolok, olvasok, gondozom a kertemet, a gyümölcsfáimat, filmet nézek. Utóbbit sem PC-n.
Újságírói munkaeszközöm a laptop, cikkeket írok, anyagot gyűjtök.(#41473) lord.lakli
Semmi olyasmit nem futtatok a gépen.(#41477) kistewe
Beérem egyszerre két pdf-fel. Ismétlem, a boot idő nálam 80 mp, de ezt is csökkenteni szeretném a betöltendő alkalmazások megnyirbálásával. A negyede felesleges.[ Szerkesztve ]
-
kistewe
tag
Probálj meg egyszer 8-10 pdf-et lapozni ami mondjuk 4-6-10 megás darabok és 100-200 oldalas... adobe nem tölti be mindig mindet egyszerre... emellé még pár böngésző, excel tábla nekem a win7 boot kb 3-4 perc HDD -vel ezért SOHA nem kapcsolom kii csak hibernál ( 10-ből egyszer) vagy készenlét...
-
soldi3r
veterán
-
somasz
Topikgazda
Ha dolgozol a gépeden, programindításnál, fájlműveleteknél, multitaskingnál egyáltalán nem mindegy, hogy mi van a gépedben, hdd vagy ssd. Amikor a procid dolgozna ezerrel, de nem kapja meg időben az adott dolgot, mert a vinyód még nem olvasta be, az teljesen kontraproduktív.
Aki nem próbált még ssd-t, az nem tudja elképzelni mi és mennyivel gyorsabb lehet tőle. Játéknál is nő a min. FPS, gyorsabban töltenek be a pályák, csökken a homokórás időszak.Az ssd a legjobb dolog, amit tehetsz egy laptoppal (vagy asztalival). A második az IPS kijelző.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
mghltm
addikt
válasz beleszólok #41469 üzenetére
jatekoknal nincs?!
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
BBéci
legenda
válasz SzaboZE #41466 üzenetére
95 %-ban az íróasztalomon, pontosabban CM Notepal állványon tartózkodik a laptopom, nem tudok olyan helyzetet elképzelni, amikor valamit lassúnak találok. Na jó, talán a kikapcsolás, amikor álmos vagyok, mert mindig megvárom a külső merevlemezek leállását és utána áramtalanítok. Az most 22-25 mp.
Miért sok az a 10-15 mp, mire az egér használatra kész? Hová siessek?
Az előző kérdőjel leütése után két percig gondolkoztam, de nem jutott eszembe olyasmi, amit gyorsítani szeretnék. Kivéve az internet sebességet, de az más lapra tartozik.
Előző gépemen a Vista még a gyári telepítésű volt. Képzelheted, mennyit lassult 5 év 8 hónap alatt. Elvoltam vele, bár az utolsó fél évben már kezdtem gondolkozni egy újratelepítésen.[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz SzaboZE #41466 üzenetére
Azért erre kíváncsi leszek az e6520+840pro párossal. A két éve felrakott win7 mostanában kezdett lassulni.
A hibernált állapotból ébredés mérhetően gyorsabb, de érzésre alig gyorsult.
És most nincs rajta a kismillió delles szemét (mindenféle driverek), sem az olyan apróságok, mint virtualbox, eclipse.
Az is igaz, hogy a 7200-as seagate vinyó sokkal gyorsabb, mint a korábbi notebook diszkjeim.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
SzaboZE
addikt
Az SSD nem csak a boot időt csökkenti, minden egyes művelet ideje gyökeresen csökken. Pl ha bedugsz egy egeret, mire ledarálja HDD-n és használható lesz 10-15mp. SSD-vel szinte azonnal használható az eszköz. Ez csak egy kiragadott feladat!
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
beleszólok
senior tag
A bootnál feltűnő a sebesség különbség. Többnyire. Hibernált állapotból már nem jön be gyorsabban. Igaz, drivereket még nem raktam rá.
Viszont sokkal csendesebb, valamennyivel csökken a fogyasztás (akkus üzemidő növekszik) és nem kell annyira óvatosan bánni vele, mintha hdd-t használnál.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
BBéci
legenda
válasz kistewe #41463 üzenetére
Nem kötözködésből kérdezem, tényleg nem értem ezt az SSD mániát. Miért nem hót mindegy, hogy 80 mp, vagy 20 mp alatt bootol a laptop?
-
kistewe
tag
válasz #43301120 #41459 üzenetére
hát per pill E6430 160k-ért van amiben kijelzőt kell cserélni a felbontás miatt és nem biztos hogy van benne mobilnet előkészítés....amúgy teljesen korrekt áron van...
ami belefér a keretedbe az M4500 dedikált vga, jó felbontás de fokkal gyengébb proci bár lehet ezt az életbe nem fogod észrevenni ...az E6520 is lazán belefér árban de ez utóbbi kettőt még nem tapiztam tehát meg kell nézni közelről.... az SSD meg úgy kell bármelyik gépbe mint egy falat kenyér...soldi3r: na meg mert elvileg az még egy jól összerakott darab...
uff stewe
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz beleszólok #41457 üzenetére
általában egyszerre frissítem a saját notimat (e5430) és az asszonyét (b590), az övében 7200-as merevlemez van, az enyémben ssd, és az övé jellemzően közel kétszeres idő alatt végez, ha sok windows és office frissítés van, de az hozzátartozik az igazsághoz, hogy az övében a proci is gyengébb (2020m kontra 3230m), és a ram is csak 4 gigabyte, az enyémben 8 gigabyte van.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
törölt tag
válasz kistewe #41455 üzenetére
A kollega villamosmérnök hallgató Amúgy a keret az kb a 150ezer Ft lenne. Bár ezt az elején nem szögeztem le. Amúgy nekem szimpatikusabb a nem U-s verzió mivel az valamivel robosztusabb, nem nyeklik nyaklik. Konkrétan Latitude U-s verzió nem volt a kezemben, de a többi az olyan törékenynek tűnt nekem
-
somasz
Topikgazda
válasz beleszólok #41457 üzenetére
Nálam a win update is sokkal gyorsabb ssd-vel, a letöltés része meg nem lesz gyorsabb így se, úgy se!
kistewe: szerencsére az U-t már nem tudom mutogatni...
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
beleszólok
senior tag
-
legenda
válasz beleszólok #41454 üzenetére
normális esetben érezhetően gyorsabb az oprendszer és a frissítések telepítése is, de nem minden csak az ssd függvénye.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
kistewe
tag
válasz somasz #41453 üzenetére
1. az mSATA SSD most már nem olyan drága .... csak a 6230 nem eszi meg de
2. múltkor akartam venni floppy lemezt mire kiröhögtek és közölték hogy bár DVD lemez még van de most már azt sem veszi senki.... akkor minek az olvasó ( hacsak nem szervizes a kolléga... )
3. azért írjuk már ide a lényeget is SOKKAL könnyebb !!!! az u- verzió
4. az eddig olvasottakból ha kirakod mindet az emberünk elé elég valószínű, hogy az u-s verzióval fog távozni ...
5. magyar bill, na ja évekig írtam angolon ezért nem mindig írok most sem ékezetesen...uff stewe
beleszolok-nak : fent van a dell szerverén csak nem látszik de a link amit irtam oda irányit... kevesebb pánik ..bitte..
a frissités meg nem SSD függö a alapból egy lassú folyamat szerintem... a végén lehet lemérni ha volt már benne sima hdd akkor mennyi volt a boot idő? és ugyanaz a konfig ugyanaz az oprendszer SSD-vel mennyi idő alatt bootol asztalig ...[ Szerkesztve ]
-
beleszólok
senior tag
válasz kistewe #41452 üzenetére
Én épp SSD-vel (Samsung EVO(??) Pro) szopattam meg magam.
Harmad áron vehettem volna 500-as diszket, ehelyett beruháztam egy 256-os SSD-be. Azt hittem, hogy a windows telepítés is érezhetően gyorsabb lesz rajta. Hát igen. Végülis maga a telepítés talán picit gyorsabb volt, de a 155 update másfél-két órája kúszik felfelé.És akkor még ott a bizonytalanság, hogy mi van, ha az a 19-es BIOS nem véletlenül tűnt el a dell szerveréről?
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
somasz
Topikgazda
-
kistewe
tag
válasz beleszólok #41448 üzenetére
köszi...
lövésem nincs milyen ficserek futnak a gépen mivel céges... és nem én telepítettem...nekem egy kell :
kinyitom működjön gyorsan ha 30 pdf van nyitva és 30-40 böngésző oldal akkor is gyors legyen és ha tudtam volna hogy van 500 -as SSD alig 70k-ért ugy belekérem mint a huzat .. de nem tudtam igy most várok míg pörög a HDD....davidddnak: neked lehet még jobb az u-s verzió minnyá megnézem mi a különbség...
soldi3r : jol ertem hogy a T500 DDR3 míg azE6400 DDR2 ??? meg akkor bizony a T500 a winner....
uff stewe
[ Szerkesztve ]
-
kistewe
tag
válasz Shokkolo #41436 üzenetére
6400-es van 50 ért fél év garival, kell bele egy erősebb kijelző mondjuk +20k és ha 1 év után kidobod mert meghalt akkor még kevesebbért veszel egy masikat és még mindig kb 100k .-nál vagy minimum 1 év garival....
de amúgy immár sokadszor soldi3r-el is egyetértek .....uff stewe
ps daviddddnak: 6-generáció 4 méret colban kijező, 30 aszem a chipset tehát egy 6430 és 6230 "csak" méretben különbözik meg ujesbé dvd stb.
[ Szerkesztve ]
-
-
beleszólok
senior tag
válasz kistewe #41447 üzenetére
DFEP = Dell Feature Enchancemet Pack. Ő üzenget az akku miatt.
Nekem most egy olyan akksi van a gépembe, amit garanciában cseréltek és mindössze két alkalommal volt feltöltve, lemerítve, utána a szekrényben tároltam.
Most 75%-os állapotúként került be a gépbe és már pofázik miatta az említett szoftver.Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
kistewe
tag
válasz #43301120 #41446 üzenetére
Hát figyu,
6430-as a céges... szerviz laptop, ez neked így nem sokat mond lehet de maradjunk annyiban , hogy kap a pofájába rendesen, dielektrikum olaj , víz , por , mocskos kéz , van nap amikor az 50 nyitás simán megvan, töltés ki-be akár 10-15 ször egy óra alatt, mert ugye a szerszámgép mellé mi a faxnak csinálni egy dugaljat.... és nem gépelek vakon sajna így eszméletlen jó a vilibili ... igen nappal is közel a 40-hez már ez is sok segítség néha..., a 14"-hoz KELL szerintem az 1600-as felbontás, bill nem hajlik egyáltalán 6230-ban inkább de ez mint tudjuk most már , téged nem érint...
ha sokat utaztatod akkor javaslom a mobilnetet bele , több pénz de hidd el megéri, persze van sim-es mobilstick is de az olyan törékeny mint az erkölcs egy forró nyári éjszakán....röviden ennyi
ps 1 : most kb 1 éves és kezd üzengetni valamelyik okos progi hogy bár az akku jól töltődik előfordulhat hogy elkezdett rövidülni az élettartama...erről is volt már szó : az akku fogyóeszköz arra van hogy használják és ha lejárt sz ideje akkor cserélni kell...az enyém 6 cellás iszonyatos előnytelen töltési stratégiával és 1 év után kezdett üzengetni.... ha kibirja húsvétig megemelem előtte a kalapom...ez utóbbit azért irtam le mert ha sokat utazol nálad is ugyanez lesz..örülsz ha valahol találsz épp egy dugaljat hogy még egy email-t el tudj küldeni...
aztán futás tovább...most az akkuidőm kb 2.5 óra procis vga-val NVS-el kb 1 óra...ps2: 6430-tól fölfele van csak mechanikus zár....
uff stewe
-
törölt tag
-
beleszólok
senior tag
válasz kistewe #41444 üzenetére
Régen, közel fél évvel ezelőtt szedtem le a 19-est. Igen, van víruskeresőm is, de ugye egyik sem 100%-ig megbízható.
Engem momentán az zavar, hogy a dell.com-on kizárólag a hibás download linkeket találja meg a google, míg a fórumon (ha még létezik) semmi nyoma annak, hogy valaha volt A19.Mivel ilyesmit kizárólag a dell.com-ról töltök le, abban meg sokáig megbíztam annyira, hogy ne küldjek fel mindent a virustotal.com-ra. Elfogadtam, hogy a két saját keresőm azt mondja rájuk, hogy minden OK.
Viszont most az új rendszer... kezdte azzal, hogy a win7 nem ismeri a hálókártyát.
Letöltöttem a drivert, mellé a legfrissebbnek látszó BIOS-t, meg egy comodo installert, hogy megnézzem, milyen.
Driver felmegy, van hálózat, megy utána a Comodo, majd elengedtem egy full scant a rendszeren.
Két uninstaller.exe-ben (mindkettő valahol az AppData alatt) is malware-t jelzett, bár konkrétan nem mondta meg, hogy mit talált. Viszont elrakta karanténba úgy, hogy nem tudtam feltölteni elemzés céljából sem
(gyanítom, hogy a comodonál megszokottnak mondható fals pozitív, de így, hogy régebbinek mondja a dell.com a legfrissebb BIOS-t, mint ami nálam van... elgondolkodtam, hogy talán mégsem fals[ Szerkesztve ]
-
kistewe
tag
válasz beleszólok #41442 üzenetére
feltételezem , hogy win-es géppel szedted le a netről. és ugye van virusírtó a gépen és azután hogy ilyen kérdés felmerült ugye ráengedted és ellenőrizted.
szerintem egyébként csak annyi hogy még lehet nem oficiell vagy bugos és leszedték de akkor előb utobb lesz frissités...
eszerint az A19 az utolsó
[link]uff stewe
-
kistewe
tag
válasz #43301120 #41438 üzenetére
Ugye használtban gondolkodsz?
a 6430 -as nagyon jó ha 14 " kell, 1600x900 as felbontással ideális, de ennek már súlya is van ..
a tökéletes kompromisszum talán 6330 , ebben még van dvd de a max felbontás azt hiszem csak 1366x722,
az ultra hordozható a 6230, nincs dvd es ez is csak 1366 felbontás de könnyű, asszonynak 6220 ssd-vel linux mint-el 12 sekundum az asztal a nulla bootról....és igen ha jól tudom mind magnézium....
de lehet neked ideális a 6430u nincs dvd nagy és könnyű és talán a legmélyebben zsebbe nyúlós....
ha nem tudsz dönteni akkor itt az aprón is van olyan ahol ezek közül többet is meg tudsz nézni egymás mellett ez nagyon hasznos lehet hidd el nekem különben pár hónap után cserélni akarsz kisebbre nagyobbra ......aztán ha fél év múlva kiderül , hogy 3D rajzokat kell szerkesztened akkor jöhet egy Precision....uff stewe
-
beleszólok
senior tag
S.O.S. helpre lenne szükségem, mert windows-t kellene telepítenem, de e miatt nem merek nekiállni: vettem egy szép, új SSD-t a gépembe, felraktam rá a windows-omat, majd elmentem a www.dell.com oldalra, hogy letöltsem a hozzá való drivereket.
Elsőként a legfrissebb BIOS-t, mert hátha elfelejtettem frissíteni.
A gép egy E6520-as Latitude.
A legfrissebb BIOS e pillanatban A18. Viszont a gépemen A19 van. A google és a virustotal.com is ismeri az E6520A09.exe-t, ami nálam is fenn van. Hová tűnt vajon a support oldalról és főként, miért nincs már ott?
Van valakinek ötlete?
Ha csak bugos volt az új BIOS, az nem érdekel, legfeljebb visszarakom az A18-at. Viszont, ha ez valami egyéb machináció eredménye és beszoptam egy malware-t, ráadásul a BIOS-ba... na annak nem örülnék.Annyit még megemlítenék, hogy a google, az "E6520A19.exe site:dell.com" keresésre rengeteg találatot ad, épp csak valamennyi nem létező hivatkozást ad vissza hibaként. Ha a 18-ast keresem, azokat megtalálja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy Thinkpad T60am, és szeretnék egy újabb laptopot venni. Először maradtam volna a Thinkpadnél, de azt olvastam fórumon, hogy a mostani Dellek jobbak mind minőségben, mind garancia szempontjából.
Szóval 2. vagy 3. generációs i5ös, pöcökegeres laptop kéne nekem. Naponta lenne hordozva, szóval a 14"os lenne az ideális. a Grafikus teljesítmény nem számít annyira nekem, elég az integrált videókártya. Milyen Dellt ajánlotok? Ja! Fontos, hogy üzleti kategóriás laptop legyen!
Köszönöm a segítséget!
-
BBéci
legenda
válasz Shokkolo #41436 üzenetére
Pavilionom 5 és fél évet (Sentinel szerint 808 napot) működött és az alaplapra integrált táp elektronika adta meg magát. Napi 2-3 órával számolva 10 évnél is több lenne.
Egy DELL-nek legalább annyit illik kibírnia, mint egy HP Pavilionnak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41432 üzenetére
igen ám, csak nem tudok hozzájutni már bent se.
akiét selejtezik emg is veszi. ez is egy jóbarátomé volt, akinek pont nem kellett"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41430 üzenetére
relatív, az enyém céges, barátnőmnek meg nem volt más választás
ő a hardverek rémálma... minden ami elektromos és a közelébe került záros határidőn belülk tuti h. tönkremegy. egy-egy gép max fél év nála és tuti lehal valami.
aztán utazás miatt kellett neki noti, tudtam h. ha vezsek valami alapgépet, az is hasonlóan jár és arra végképp nincs keretem h. fél évente új lapost vegyek neki.
a céges tapasztalatokból kindulva bíztam abban, hogy hátha legalább ez bírja nála.
Másfél éve megy... kezdek megnyugodni. Egyedül egy SSD-t tettem neki egy caddy-be. Amire neki kell jó a 1st gen i5 bőségesen
Nos ez a "latitudejaim" történeteJah meg apósomnak szereztem egy céges "leselejtezett 6500-ast
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
hardverhudi
tag
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41428 üzenetére
Ismerem a latitude-okat, nekem és barátnőmnek is az van
Neki 6410, nekem 6540Viszont egy netezős notiért nem tudok árban odáig elmenni, mindenképp jócskán 100 alatt szeretnék maradni.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
hardverhudi
tag
válasz Shokkolo #41425 üzenetére
Kedves Shokkolo
Én a helyedben pont azért vennék a Latitude szériából hogy ne "halálozzon el" az igp.
Általánosságban elmondható hogy jobb,precízebben megtervezett és kivitelezett hűtése van a Latitude-öknek.
Plusz a garancia(Next Business Day) is jobb mint a szervizgarancia.
Szerintem nézz egy használt e5530-ast sok garanciával.
Hirtelen amit találtam e5530 -at 150-ért volt és 2017-ig NBD garis volt, ez közelít a 3 kilóhoz szóval asztalinak tökéletesRemélem segítettem.
Üdv,
Gergő[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Krystal_s #41421 üzenetére
Két év múlva, remélve az árak csökkenését, teszek bele egy 250 GB-os, vagy még nagyobb SSD-t, addig csak parkolgasson. Nincs jobb ötletem.
-
Shokkolo
addikt
urak,
tudom ez nem az adok // veszek topik, de azért itt több a témában jártas kolléga.
sacc / kb mennyit kóstálnak most a sandy // ivy I3-as dellek?
nem kell erőmű és feltétlenül latitude sem, édesapámnak tervetzek venni egyet...
igény szinten semmi extra: hasznalauto, gmail, youtube...asztaliként lenne használva, csak helyhiány miatt kell lapos.
igazából csak azért nem akarok c2d -ket, mert ezek talán kicsit őjabban, és az igp végre ap rociba van zárva.
az eddigi laposok mindegyikén az alaplapi vga halálozott el a családvan."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
kromatika
veterán
válasz hardverhudi #41413 üzenetére
köszönöm a válaszokat.
-
mghltm
addikt
válasz don.racz #41420 üzenetére
az e5520m egy regi core2 alapokra epitett gep, hivatalosan nem tamogatja a windows 8-at, ezert nem szerepel a letoltheto driver listaban sem
nezd meg a wifi kartya pontos tipusat es irany a google
[ Szerkesztve ]
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
SzaboZE
addikt
válasz Krystal_s #41421 üzenetére
Azt is érdemes beírni, ami választ kaptál rá:
"Notivinyók mind hamar parkolgatnak, ezzel már alaphangon védve magát az ütésektől. Állításra egyedül a WD-nél van esély. Máshol meg érdemes megpróbálni pl. a QuietHDD programot. (Mondjuk egy laptopban nem a legelőnyösebb egy HDD, és főleg gátolni a fejparkolást.)"
Megint egy olyan témán rugózunk, mint a 60 fokos processzor. Ha nem tudod milyen érték normális, akkor felesleges nézegetni, mert csak stresszeled magad. A smart is szól és a diagnosztika is jelzi, ha valamely érték kritikussá válik. 3 év alatt egy átlag notebook hardver leamortizálódik, addig meg van általában garancia.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Krystal_s
addikt
Amikor írtad a jelenséget én is megnéztem egyik gépemen, hogy mennyi az érték. Ledöbbentem, még a tiédnél is rosszabb. Tettem fel képet és írtam ott a fórumra. Toshiba HDD 6-7 óra alatt 415x parkolt úgy, hogy senki nem használta a gépet, csak itt hagytam. Más programmal is meglehet nézni pl Crytal Disk info, de az is ugyanazt az értéket írja.
(csak a cikk szólt a WD lemezekről, de után téma lett ott a többi márka is) -
don.racz
csendes tag
Sziasztok!
Dell Latitude E5520m laptophoz keresek drivereket, legfőképp wifi drivert Win 8.1 64bit rendszer alá. Amit találtam azokkal nem működik
Köszönöm segítségeteket!
-
BBéci
legenda
válasz SzaboZE #41418 üzenetére
Amikor a WD Caviar Green parkolási mizéria kirobbant, kiderült, a gyártó 300000 parkolásra tervezte a merevlemezeket. Azt nem tudom, mennyit ígér a HGST, de sokkal nyugodtabb lennék, ha a jelenleginek felét, harmadát produkálná, ahogy az említett régi Toshiba.
Ezzel a tempóval, ugyanannyi idő alatt simán el fogja érni az 500000-et, már amennyiben hamarabb be nem döglik. Az nem megoldás, hogy előbb cseréljek laptopot, vagy merevlemezt.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz SzaboZE #41416 üzenetére
Óránként 25,4 parkolás soknak tűnik. Előző laptopom merevlemeze, (amit hajszálra pontosan ugyanúgy használtam, mint a mostanit) 5 és fél év alatt, átlagosan óránként 9,3-at parkolt, ami szintén nem kevés, de mégis barátságosabbnak tűnik.
Ha azt mondod, feleslegesen aggódom, elhiszem és nem foglalkozom tovább a parkolássalHelyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
SzaboZE
addikt
Ilyen hibával, hogy gyakran parkol, nem fog menni a garanciális csere (mert pl miért ne parkolhatna, ha nem használod). Ha egy bizonyos értéket meghalad, akkor a smart úgy is szól és azt jelzi a delldiag is. Esetleg futtasd le a delldiagot (thorough test), ha az jelez hibát, akkor a hibakód alapján mehet a csere.
-
BBéci
legenda
válasz kromatika #41408 üzenetére
A folyamatos ventiláció semmivel nem lenne jobb. Szerintem az a normális, ha csak akkor kapcsol be, amikor szükségesnek véli. Nekem inkább az nem tetszik, hogy miután 62-66 fokról lehűti egy perc alatt a processzort 47-48-ra, még legalább másfél percig pörög, közben a hőfok 41-43-ra is visszaesik. Az tutira felesleges.
Elképzelhető, hogy 3000 fordulat helyett a harmadán, de folyamatosan üzemelve nem lenne zavaró, viszont akkor hamarabb elérné az élettartama végét. Ez csak tipp, nem vagyok benne biztos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
HGST a laptopban lévő merevlemez, nem WD. Az, amit abban a topikban tárgyalnak, csak a Caviar Green-eket érinti. Van három olyanom, azokat már régen átállítottam.
(#41410) SzaboZE
A fejparkolás nem feltétlenül jár együtt a tányérok leállásával és hallani csak ritkán lehet, amikor nekivágódik a parkolóvillának. Folyamatosan 2-3 3,5 colos merevlemez üzemel a laptop mellett, azoknak a (nagyon minimális) hangja elnyomja a laptopban lévőt.
Arra kérlek, ajánlj egy megbízható fejparkolást monitorozó szoftvert, vagy módszert, mert szeretném a jelenséget a szerviz felé dokumentálni!(#41411) soldi3r
Az említett külsőkről megy a torrent és azok az átállítás óta naponta 4-5 parkolást produkálnak.[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
sziasztok.egy latitude e 5530-as,full hd -s notinak vagyok a boldog tulaja.Egyetlen gondom lenne.A proci ventije nem forog folyamatosan,hanem kb 2-3 percenként felpörög kb 5mp-re.eléggé hangosan.lehet ezt valahol állítani a biosban ?eléggé idegesít.
-
BBéci
legenda
Megismétlem 23 órával ezelőtt feltett kérdésemet, hátha kapok rá használható választ.
Laptopom HGST merevlemeze 22250 parkolást hajtott végre 36 nap és 3 óra üzemidő alatt. Ez brutálisan soknak tűnik, mit tegyek vele, hogy visszafogjam?
-
somasz
Topikgazda
válasz hardverhudi #41403 üzenetére
DFEP-on és DCSU-n kívül nincs másra szükség.
-
soldi3r
veterán
válasz hardverhudi #41403 üzenetére
Nem hogy illik, en altalaban kipucolom az osszes Delles szemetet, ugy, hogy egy reinstallal indulok.
E30 (oo=[][]=oo)
-
hardverhudi
tag
Sziasztok !
Új vagyok még a Dell világában.
Milyen delles software-ket illik felrakni a gyáriakon kívül ?Például a bill.világítás állítására, kis keresgélés után a Feature Enhancement Pack-ot telepítettem.
Végre tudtam állítani hogy ne kapcsoljon ki 10 másodperc után a világításValami software tipp ?
köszi!
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
- Rog strix g17 360hz
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Lenovo ThinkPad x280, i5-8350U, 8GB RAM, 256GB SSD, FHD, 1 év garancia, Áfás számla!
- HP 840
- Dell Precision 5560 patika állapot Core i7 11850H 32GB DDR4 512GB SSD T1200 4GB GDDR6 VGA több db!
- Full HD HP EliteBook 840 G3 i5-6300u laptop világítós billentyű 8 GB RAM SSD jó akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest