- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaba.no1
tag
válasz
szabonagyur #43998 üzenetére
Igazából mindig isnpironom volt és szeretem is őket, a mostani felett már eljárt az idő. Csak nem igazán igazodtam el, hogy ebben az árban melyik lenne a legmegfelelőbb. I5, I7? 4 vagy 8GB ram? Túl sok a választási lehetőség ebben az árkategóriában amit szánok rá.
-
Csaba.no1
tag
Sziasztok!
Remélem nem baj, hogy itt teszem fel a kérdést. Inspiront szeretnék venni, nettó árban 180 ezer a vége, nem igazán tudok dönteni a sok inspiron széria és változat között. Felhasználása mindenre kiterjedő lenne, játék, munka, multimédia.
Köszönöm a segítségeteket.
-
csƵ
addikt
válasz
szabonagyur #43992 üzenetére
Holnap kiírom azokat.
-
.Benett
tag
válasz
szabonagyur #43982 üzenetére
Én is furának találtam, de komoly volt a kérdés
-
csƵ
addikt
válasz
szabonagyur #43990 üzenetére
Nem csak a chipsetre gondoltam, hanem a többire. Van számomra sok semmitmondó ott a kategóriákban.
-
csƵ
addikt
A chipset driverek közül mindet fel kell telepíteni? Van egy lista a kötelezőkről? Nézegettem a drivereket, de rengeteg van egy típushoz.
-
Bitpalace
senior tag
válasz
szabonagyur #43985 üzenetére
Hogy értve normálisan sorba? Én nem sorba telepítettem de mégis minden rendben van a géppel. (3542)
Annyit gubanc volt, hogy 2 wifi driver font fennt én a frissebbet akartam feltenni (gondolván biztos jobb) és azzal az istenért nem akart működni a wifi. Feltettem a régebbi drivert ami ugyan ott volt és azzal vígan használom a mai napigüdv!
-
papesz5
tag
válasz
szabonagyur #43985 üzenetére
-
-
soldi3r
veterán
válasz
szabonagyur #43982 üzenetére
Ez igy nem igaz, mert a 620 es 630-as nvidias gepek kerulendok, legalabb 2008 szeptemberig, de en utana is kerulnem.
-
papesz5
tag
Volna egy Inspiron 3537-es laptopom.Benne egy Inteles grafikus kártya,vagy hogy mondják helyesen,és egy AMD Radeon HD 8670M kártya.Win 8 wolt a gépen,de egyre xarabb lett,nem tudom miért.Az újratelepítéssel sem lett jobb,és rátettek egy Win 7-et most.Rendszeresen jönnek elő a program nem válaszol feliratok,tetű lassú,És a lényeg,43-as hibakód,nem megfelelően működik,és a win letiltotta.Mi a xar van vele?Már apró darabokra verném szívem szerint ezt a szemetet.
-
.Benett
tag
Sziasztok !
Szeretnék vásárolni egy Latitude vasat (E sorozat) a családnak szórakozásra a strapabíróság miatt, de a kollégám szerint ebben a szériában csak egy bizonyos dátum után készülteket szabad megvenni, mert addig volta valami széria hiba. Ez igaz ? -
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43977 üzenetére
Rendben, köszönöm a segítségetek !!! Mindenkinek !
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43975 üzenetére
Megéri abban a módban használni, csak mert nem teljesen tiszta az mire is jó.?
-
fulton
addikt
válasz
fulton #43972 üzenetére
De lehet azt fogom csinálni, mivel érdekel a dolog, hogy újra rakom megint az opot, és figyelni fogom egyes részeknél hogy tölt be és hol ugrik meg a betöltési idő. Egyébként ez a UEFI pontosan miért jó, és bekapcsolt e alapértelmezettként a biosban, vagy külön kapcsolni kell. Viszont ha a HDD nél teszem azt be volt kapcsolva, akkor elvileg most is úgy települt a win. MIvel csak SSD cseréltem benne. Bios hoz nem nyultam.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Mulderpapa #43956 üzenetére
Hát ha írja is hogy cserés az akku, akkor sajnos az már nem lesz jobb. Egy M4600-as már 2-3 éves minimum kell legyen, ha ennyi ideig bírta az eredeti akkuja, az jónak számít.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43971 üzenetére
Eredeti Win 8.1 HUn 64 bit. Vírusirtó még nincs fent. Csak a dell szoftverek. És a Samsung evo szoftja.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43969 üzenetére
HDD UEFI.? na hát ezt én megnem mondom most, annyit tudok hogy mikor beraktam az SSD-t akkor a biosban 3 boot olási lehetőség volt ezek közzül az első helyen a windows boot ...2. és 3. ik helyen pedig üresen hagyva.
Na másodiknak beállítottam a DVD meghajtót.
Ennyi
Gondolom ezt is a BIOS ban kell állítani, utólag lehet?
egyébként maga a win hamar betölt csak az asztal épül fel lassan. Mármint az is rögtön bejön, de a homokóra fut az egér mellett, tehát még tölt progikat. -
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43967 üzenetére
Most rákerestem a DellDigitalDelivery, és látom a google kép alapján miről is van szó, így emlékszem hogy kért valami hozzáférést amivel ajánlani tud nekem "dolgokat", ha jól emlékszem azt elutasítottam, és lehet ez volt a baj.
szerk:
Míg a HDD volt benne és gyárilag volt feltéve az oprendszer, az asztal jóval hamarabb felépült. kb fele annyi idő alatt mint most, pedig SSD van benne. Valami nagyon visszafogja. Most nem az hogy jaj... 20 sec, de azért legyen már sebesebb mint a HDD, ha SSD van benne.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43965 üzenetére
Értem. Felraktam a keretrendszert, 3.5-öt.
Végülis annyira nem ... hogy nincs dell séma. A kiegyensulyozottan van most, ez is jó.
Olyat tudok állítani hogy dell asztali alkalmazás, vagy telepről.. akku kímélő..stb. A quick Set az tudom hogy tutira fent van, mert azt néztem. -
szabonagyur
félisten
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43963 üzenetére
viszont azt tudom hogy ez nem ment fel:
Dell Update Application (eror)
illetve a Serial ATA részből is 3-4 olyan amit csak kicsomagolt, de nem telepített. Ha megkerestem a kicsomagolt fájlt és inditottam eror al kidobott.
A többi rendben volt, eszközkezelőben nincs ismeretlen.
-
David3
őstag
válasz
szabonagyur #43960 üzenetére
Hát, ezt jó tudni. : )
Nem, úgy emlékszem nem azon frissítettem.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43958 üzenetére
Tegnap este ezt nyűztem fel tettem mindent (tudomásom szerint), (volt egy list a telepítés sorrendjéről, amit nem értek miért kellett betartani) és innen raktam fel amit bekarikáztál azt is. De haza jutok megnézem mindenképp hogy valóban feltettem -e nem e siklottam át rajta. Köszönöm
-
David3
őstag
Sziasztok!
Pár nap szenvedés után azt hiszem tényleg sikerült működésre bírnom Dell Inspiron 3537-en a Windows 8.1 (64bit)-es rendszert. Megosztanám észrevételeket veletek, hátha valaki hasonlókba ütközik (a segítségekért pedig köszönet szabonagyur-nak).
Úgy ajánlott, ha előre leszedsz minden drivert a Dell honlapjáról. Formázás után ilyen sorrendben raktam fel őket: Chipset, Intel driver, AMD driver, network driver, input driver, audio driver. Utána rá lehet küldeni a Windows Update-et, de az Intel-es frissítést ne rakjátok fel, mert utána nem fog felébredni alvó módból (tapasztalatból mondom). Fontos, hogy mindent a Dell honlapjáról szedjetek le. Minden driver után ajánlott egy újraindítás...
És, ha azt szeretnéd, hogy kikapcsoljon a géped, akkor: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->A be- és kikapcsológombok működésének módosítása->Gyors rendszerindítás bekapcsolása: ez ne legyen bepipálva!
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43955 üzenetére
Egyszer
Fel van minden téve. Én nem találom ahol kéne találni.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43953 üzenetére
Értem, akkor nincs remény
Azon be van állítva hogy sugározzon 5 Ghz-en.
ui:Egyébként most hogy újra raktam a win8.1-et, az energia beállításoknál nincs olyan lehetőség hogy Dell séma.
Ez gyárilag került rá? vagy le lehet szedni valami energia applikációt a dell-től? -
fulton
addikt
Sziasztok
Olvasgattam itt hogy a Dell 7537-ben valakinek 5 Ghz-en jött a net, tehát azt használta a kártyája a routerel való komonikációra. Ezt hol lehetne beállítani? hogy ne a 2,4 Ghz...
a routerem tudja az 5 Ghz-et. -
SzaboZE
addikt
válasz
Mulderpapa #43949 üzenetére
Bekapcsoláskor nem írja ki, hogy kevés neki a szufla?
-
somasz
Topikgazda
válasz
Mulderpapa #43949 üzenetére
180W van hozzá gyárilag. Lehet, akkuhalálod van egyébként. Nekem 22% fölé nem tölti az egyiket.
-
Mulderpapa
aktív tag
Helló!
Dell Precision M4600-nak elég egy gyári 130W-os töltő?
Mert jelenleg csak villog narancssárgán az akkuvisszajelző led és 3% fölé nem hajlandó tölteni. (Csatlakoztatva, nem töltődik) Az akku elvileg jó állapotban van. -
Giovanny
őstag
válasz
szabonagyur #43945 üzenetére
Idő, pénz
-
fulton
addikt
Nem tudjátok miért lehet hogy a Dell 7537 valamiért BootRacer mérve 25 sec alatt áll fel? maga a win boot 5 sec az asztal viszont 20 sec. Felraktam a dell progikat, lehet azok közzül..? tapasztalatok?
egy Samsung 850 Evo SSD van benne.
-
nlq
aktív tag
válasz
somasz #43926 üzenetére
en azt szoktam javasolni, ha folyamatosan 230rol van hasznalva, hogy havonta egyszer meritsd le 5% ra utana pedig fullra toltsd fel
ha biosban allithato (ujabb gepek) hogy meddig toltse akkor 95% ot szoktam beallitani a sokat utazoknal
ha sokat megy 230 rol akkor 80-90% ig engedem... -
nlq
aktív tag
válasz
papesz5 #43935 üzenetére
melyik tipusu noti?
azert kerdem, mert vannak olyan peldanyok (pl xt2) amibol ki lehet tolni a tulvegrol illetve van olyan tipus ahol kulon kartyan vannak a csatik ott nem kell szetszedni fullosan...a pillanatragaszto is jo otlet, ha fogod azt amirol letorott a vege
tolsz 1 pici pillragasztot a törésre rátolod varsz nehany percet es ha makod van kijon.... -
nlq
aktív tag
válasz
TurpiUrfi2 #43928 üzenetére
NBD atirasra a dell 2-3 hetet mond amikor kitoltod az adatokat
nekem volt olyan gepem hogy fel ev mulva jott egy mail hogy atirtak a garit igaz US complete care gari volt.. -
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43936 üzenetére
A Dell központi szaman mondtak, azert kérdeztem ra, mert nem talaltam. De akkor ezert nem😁
-
csƵ
addikt
Tök jó, hogy fel van sorolva a Dell honlapján egy csomó driver, de fogalmam sincs sokról, hogy mi lenne valójában.
-
fulton
addikt
Köszönöm.
Nem tudjátok honnan szedhetném le a mydell progit? (hivatalos honlapon nem tudom leszedni)
ha jól tudom az az a program ami automatikusan leszedi a drivereket amit kell és fel is teszi.
egyessével nem szeretnék belevágni. Valami linket ha tudnátok adni nagyon megköszönném. -
papesz5
tag
Sziasztok!
Van egy Dell laptop,win 7-el.Sajnos a fülhallgató csatlakozó vége,bent törött a gépben,és így állandóan azt érzékeli,hogy fülhallgatóval használom.Hogy tudom kikapcsolni a csatlakozót a windows-ba,hogy a gép hangszórója szóljon? -
SzaboZE
addikt
válasz
TurpiUrfi2 #43927 üzenetére
Évekkel lehet csak hosszabbítani az alapgari kezdetétől max 5 évig. Árat nem tudok mondani, arra ajánlatot kell kérni.
-
TurpiUrfi2
tag
Illetve még egy olyan, hogy NBD átiratás megfelelő adatok esetén körülbelül mennyi napot vett igénybe nektek? Van egy kis gondom a használtan vett üzleti DEll-emmel...
Nem minden olyan szép ahogy fénylik, sajnos..
-
TurpiUrfi2
tag
Üdvözlet!
Olyan kérdésem volna, hogy kiterjesztett NBD árakkal kapcsolatban van-e valakinek tapasztalata a tisztelt látogatók közül? Konkrétan: Hivatalosan még DELL-es garanciában még nem járt 6430-ra mennyi lenne az NBD plussz félévre /plussz évre? Kötöttetek-e már ilyet?
Disztribútorok tudnak erre válaszolni de kicsit lassú az ügymenet ezért érdklődök itt.
Ja és igen. ST-n és Dellán kívűl kell-e még hozzá bármi?
Köszönet.
-
fulton
addikt
válasz
somasz #43921 üzenetére
Rendben van. Megpróbálom a stciket.
Ez a beépített tényleg harmat. Most itt vagyok a router mellett közvetlen a 30 mb ból mért nekem 15-19mb. A routertől 1 méterre. Felvátva mértem sebességet az asztali PC és a 7537 között.
Most 10 perc után rámértem megint, 7537-en is ment 30 mb. Na .... most akkor hogy van ez. Utána megint nem ment csak 16mb. nem értem én. Nem lehet hogy valami energia séma kavar bele?
-
somasz
Topikgazda
válasz
fulton #43919 üzenetére
Egy jeltovábbító/erősítő cuccra van szükséged, amit a szobádba raksz. Az a 80% valszeg nem 80%. Ismerősnek megoldotta.
Viszont ha hurcolod a gépet, nem rakhatsz mindenhova jelerősítőt, így mégis csak egy kis usb-s vevő lenne jó.
oncsi: wwanból belemegy frissebb is, ha kell belepróbálhatsz párat, dw5540-től 5570-ig.
-
szabonagyur
félisten
válasz
fulton #43919 üzenetére
Mivel írtam, hogy maga a gép kiépítésével van valami probléma így más nincs... Amúgy meg a 10 méter meg 2 vastag fal még akár a beépítettnek is lehet problémás. Kérdezz rá a hálózatos témában, hogy milyen stickek vannak.
Megoldás lehet még a kábel vagy AP beszerelése a különböző pontokra.
-
fulton
addikt
válasz
szabonagyur #43917 üzenetére
Rendben van, és köszönöm a multkori válaszod, de tartok ettől az usb stick akármitől, nem hiszem hogy kb 10 m és 2 vastag tégla fal nem ártana meg neki. Ezért tettem fel kérdésem, hátha érkezik még rá alternatíva.
-
csƵ
addikt
Dellnél mi a helyzet driver téren?
Csak azokat lehet feltelepíteni, ami a Dell honlapján található (HP-nál így volt, utáltam is emiatt), vagy a gyártói (általában frissebb) is jó neki?
pl: Intel IGP driver.Más: IGP-nek kiosztott memóriát meg lehet valahol adni, hogy mennyit kapjon?
-
soldi3r
veterán
A legolcsob olyan business gep, ami SSD+HDD+DVD kombora es DGPUra kepes, az a konkurencianal van (T420). Viszont ott is el kell donteni akkor, hogy SSD vagy WWAN. Dellben szerintem csak tavaly kezdett standard lenni a microsata slot. Ennyi opciot talan csak az M6600-tol felfele tudnak.
-
fulton
addikt
Azt hol lehet megnézni a dell 7537 ben hogy miótta fut telepről a gép? tehát hány perce
-
oncsi
őstag
Szeretem a dell D630-ainkat.
De érik a csere.
Mindenre elégségesek most is 2.5GHz C2C,1440x900, 128 SSD, 4 GB RAM Linux ubi. DVD RAM Író.
amibe kevés a wwan modul sebessége (5520) a grafika gyenge, de nem játékra kell. aksik kezdik feladni. Jobb kijelző is jő lenne. és egy dual SSHD 128GB/1TBHDD, egy wwan ami tud hsdpa módot is. ha ezeket beszerezhetők, akkor vennék inkább uj aksikat hozzá
vagy menjenek a háztól, és valami uj, ami nem drága, de hozzá a minőséget amit a feljavított 630 tudna.
én a feljavítás párti vagyok inkább de meggyőzhető... -
fulton
addikt
Nem teljesen világos, most ha ránézek a Dell 7537 wifi jel erősségére a szobámban (durván 2 fal és 10m távolság) 80% azonban a sebesség igen gyenge. mindossze 1-3mb. a kb 20-26mb ból.
Szerintetek milyen megoldás lenne a sebesség növelésére?
egyáltalán növekedne a sebesség? csak mert a jel erősége ugyebár 80%.(tehát lehet olyan hogy pl valami usb vevővel 80% erősség mellett pl 10mb sebességet érjek el?) -
David3
őstag
válasz
szabonagyur #43909 üzenetére
Csináljak egy rendszer-visszaállítást? Kb. tegnap, tegnapelőtt óta csinálja.
-
David3
őstag
Én ezt nem értem... eddig frankón működött minden, de most valamiért nem akar felébredni (vagy felkelni) az alvó módból. Egyszer elalszik, és utána csak újraindítással tudom működésre bírni. Mitől lehet ez? Windows 8.1-ről van szó, továbbra is Dell Inspiron 3537.
-
ketyere79
csendes tag
Sziasztok!
Ismét xt2-ről lenne szó. Most abban szeretnék segítséget kérni hogy lan; wlan; wwan driverek közül a sima és a control pointosait is telepíteni kell, vagy elég csak a control pointosat telepíteni? Előre is köszi a segítségeteket
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- CASIO órák kedvelők topicja!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hálózati / IP kamera
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Autós topik
- További aktív témák...
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest