Hirdetés
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tothgera30 #43597 üzenetére
Ezt a 100% CPU dolgot nem látom a hozzászólásodban... Egy gap pad pótlás miért nem volt elég? Van hővédelem a cpu-ban, nem megy tönkre hűtés nélkül, csak belassul. Rádaásul az új alaplaphoz gap pad sem jár, szóval ez továbbra is talány nekem.
-
válasz
SzaboZE #43595 üzenetére
Uhhh... ez most így fájt
.
Pixelhiba (kb. 3-4) -> Kijelző csere.
100%-os CPU használat jelzése (hibás szenzor)/melegedés/használhatatlanúl lassú rendszer -> Utólag kiderült - Gap pad hiánya -> Alaplap csere.Hogy miért? Mert NBD garanciában így cserélik, ergo kiszűrik a legkisebb maradandó hiba lehetőségét is. Esetemben egy hibás, vagy túlmelegedett alaplap és hibás kijelző későbbi továbbb hibásodását.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tothgera30 #43593 üzenetére
Egy gap padtól nem lesz pixelhiba... Miért kellett alaplapot cserélni?
-
válasz
Tothgera30 #43527 üzenetére
Megoldódott, NBD garanciában kijelző és (#43542 Tothgera30) alaplap csere történt. Nem a gép hibájából, pusztán user/service error volt, egy gap pad maradt ki.
-
szabonagyur
félisten
-
akyyy
senior tag
válasz
szabonagyur #43590 üzenetére
hát elég olcsó volt, ingyen
kingston megnemmondom pontosan miyen, mert most tvbe van rádugva de majd leírom. nem mintha nem lenne gyors, mert igy is felmásol egy 5 gigát néhány perc alatt, de utána ovlastam picit hogy az usb3 mit is kéne tudnia, és elképedtem hogy másodpercek kellenének neki
-
Shady313
aktív tag
válasz
szabonagyur #43581 üzenetére
Üdv,
5543 igen, én az angol oldalukat használom, lehet azért nem látod mert a magyart nézed
Két eset volt: Vagy nem ment az alvás és/vagy a kikapcsolás, vagy a teljesítmény nem volt megfelelő. Az biztos, hogy nem egyéni probléma. Ami fontos, hogy Windows 8.1ről van szó, pl sima 8ason sokan nem tapasztaltak problémát. Lehet így van a 7 esetében is. Ezt nem tudom.
Inteles drivereket + Wifi/BT drivert onnan, valamint egy moddolt AMD Omegát (ezt mondjuk az előző leírásból kihagytam, pedig fontos) [link]
-
akyyy
senior tag
help
15r 5520-as laptopom van, usb 3.0á, meg vn egy ilyen pendrivom is, mégis szerintem nagyon lassan másol fel.mennyivel kéne íírnia a pendrivot ? olan mintha a laptop csak 2.0án müködne
-
szabonagyur
félisten
-
Birsmann
tag
Sziasztok!
Túrtam a netet segítség után, de nem jártam sikerrel!
E5440-es gép tulaja vagyok, és vidáman netezgettem, amikor is lemerült a gép. Igen ám, de mikor bedugtam a hálózatra, és visszakapcsoltam, onnantól megszűnt létezni a hálózati kártya (vagyis a wifi adapter) és most kénytelen vagyok kábellel netezni.
Valami ötletetek van, mi lehet a probléma? Ki-be kapcsoló gombot már néztem, eszközkezelőben nincs a cucc, benéztem a gépbe, és minden stimmel a kártyával, nem csúszott le róla semmi.
Köszi előre is a segítséget:
A. -
Shady313
aktív tag
Sziasztok!
Egy Dell 5537-es notebook tulaja vagyok (i5, HD8850M) és azoknak szeretnék segíteni akiknek driver problémájuk van (tele van vele a net, hogy sokan szívnak vele). Gyári driverek felejtősek, instabilak, nincs alvó mód, lassú a grafikus egység.
Végigteszteltem rengeteg driver variánst, kombózva őket és társai, ugyanis a 'gyors indítás' bekapcsolása mellett (Win8), nem állt ne a notebook ill. alvó módból sem kelt fel és a hűtő sem úgy működött idle-ben ahogy azt elvárhatjuk. Miután eszközazonosítókkal végigtúrtam a netet eljutottam egy nagyon egyszerű megoldáshoz:
Az 5537-esmre működnek az 5543-as (idei kiadású) notebook driverei. Generic drivereket sem lelni olyan frisseket mint ezek és minden tökéletesen stabil és problémamentes. A 1705-ös WIFI+BT drivert ugyan úgy telepíti a 1707-es is, Atheros chipsetre készült mindkettő. Egyedül a az AMD driverem generic és nem OEM jelenleg, mert abból az Omega frissebb (és gyorsabb).
Remélem ezzel sikerült valakinek segítenem. Ha minden igaz ez segítség lehet 3535, 3537, 5737 tulajoknak is.
-
haddent
addikt
sziasztok
latitude e6530 -hoz létezik tenkeyless billencs? kicsit zavar, hogy nagyon balra szélre ki van tolva zsúfolva a billentyűzet, hogy beférjen a numpad és igazából semmi szükségem rá, így egy kényelmes középre orientált esetleg még nagyobb TKL jobb volna ISO és ANSI is tökéletes nekem
köszönöm
-
Giovanny
őstag
Üdv,tegnap kipróbáltam Ubuntu 14.04 LTS (pendrive-ról futtattam) minden mintha rendben volt,de a hang nem volt sajnos,esetleg ha rendesen feltelepítem akkor lenne hang? Nem szeretnék csak azért telepíteni hogy kipróbáljam a hangot...
-
somasz
addikt
válasz
Praetorianus #43563 üzenetére
Ok, Samsung, Hynix, Lite-On, többnyire ezekkel adja a dell gyárilag, de rengeteg ajánlott típus van, nézz át az ssd-s topikba. (én pl. Kingston Fury 120-as ssd-ket vettem mostanában, olcsó-jó)
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
somasz #43562 üzenetére
Win update automatára van állítva, de napi többszöri leállítás esetén is lassan áll le, szóval nem hinném hogy azzal függ össze. Van fent egy valag program, hogy tudom megnézni, hogy ezek közül garázdálkodik-e valamelyik a háttérben?
Nincs szükségem a wwan-ra, de a vinyóra se, mindent külsőn tárolok. Szóval a súlyt és a folyasztást is szem előtt tartva szerintem a HDD helyére menne az SSD. Oda sata3 megy, ha jól tudom... Van valami ajánlott, vagy kifejezetten nem ajánlott márka/típus? Vagy ezzel inkább vonuljak az ssd fórumba? -
somasz
addikt
válasz
Praetorianus #43561 üzenetére
Nem tűnik ok-nak, nézd meg, nem akarja-e a háttérben frissíteni magát a win update, vagy bármi.
Vegyél bele msata ssd-t (kezeli), és hagyd benne a vinyót! Legjobb kombó. (hacsak nem kell a wwan)
-
Praetorianus
aktív tag
Sziasztok! Nemrég vettem egy Latitude E5440-et, amit megelégedve használok. Egy furcsa anomália lenne, amire magyarázatot keresek. A bootidő kis túlzással rövidebb, mint a kikapcsolási idő. Alap 5400-as HDD van benne, de nem hinném hogy ezzel kapcsolatos a dolog, mert akkor a boot is lassú lenne gondolom... Szóval ha rákattintok a leállításra, valamikor még egy percig nézegetem a leállítás feliratot. Nem zavar különösebben, csak furcsállom a dolgot. Van valami ötlet, hogy mi okozhatja? Más: tervezem, hogy a közeljövőben egy kisebb (max 256-os) SSD-re cserélem a vinyót. SSD-t azonban még sosem használtam, nem is értek hozzá. Bootol ez a típus SSD-ről? Van valami, amire oda kell figyelnem a választáskor?
-
GeryFlash
veterán
válasz
somasz #43555 üzenetére
Igen, a baj, hogy a windows telepítését még én csináltam, de a driverekre már nem maradt időm, ezért belinkteltem neki, hogy miket kell, remélhetőleg az lesz a gubanc hogy 7-es drivereket töltött le.
A durva, hogy jó pár driver meg működött, eszembe nem jutott volna, hogy a srác nem tudja kiválasztani az oprendszert -
GeryFlash
veterán
Sziasztok
A napokban vett a haverom egy Dell Inspiron 3542 notit.
Sajnos a Dell oldalán lévő driver közül nem ment fel a chipset driver és a wifi-hálókártya driverek.
Mit lehetne csinálni? AIDA-val próbáltam nézni, de sajnos nem írja, hogy pontosan milyen realtek hálózati kártya van a gépben. A többi driverrel egyébként nem volt gond. A gépen most egy win 8.1 van fent, a 7 nem akart felmenni rá.
Előre is köszi -
ginola
addikt
Sziasztok
Páromnak szeretnék 14-es méretű Dell használt üzleti gépet venni, hírek olvasására, videók megnézésére.
A keretem 70e lenne rá, mit ajánlanátok? -
vwpolopg
őstag
-
McLaca
őstag
Sziasztok,
2011 áprilisi E6410-esem trackpointja kupakjának szélén lévő kék gumicsík elérett, mállóssá vált, félig le is vált körben.
Néztem e-bayen, meg ahol lehet, de eredeti az sok ezer pénzért van, ami abszurd, utángyártott is legalább egy ezres.
Tényleg ennyire kurrens áruról van szó?
Bár NBD garanciám még van áprilisig a gépre, de az ilyenfajta természetes elhasználódás talán nem garanciális kérdés, ezért nem hívnám fel a Dell-t (amúgy meg ha összesen használtam 2 órát élete során, sokat mondok...)
Esetleg ötlet olcsó beszerzési forrásra? Ha más nincs, akkor e-bayes utángyártott, de az messze nem néz ki olyan színvonalúnak, mint a gyári.Üdv!
-
szabonagyur
félisten
válasz
AstraCDX #43546 üzenetére
Dell NetReady from Dell Inc.
What is Dell NetReady? (from Dell)
Dell NetReady, out-of-the-box high-speed broadband internet connection built into your mobile device, laptop or tablet. It allows you to travel across Europe staying online. No matter where your business or leisure purposes might take you, you’ll be able to sync your work emails, surf the web or listen to your favorite music. It works in a small café near Charles Bridge in Prague, travelling in a Paris subway or heading to a business meeting in Düsseldorf. Free (or even paid) WiFi hotspots are often shared by many users, making connection speeds slow. Mobile broadband provides consistent 3G/4G speeds so you can make the most of your web experience. With mobile broadband built into your laptop, there's no need to worry about the integrity of the network you're logged on to or those who might be sharing it with you.
OverviewDell NetReady is a program developed by Dell. The most used version is 3.0.0.1227, with over 98% of all installations currently using this version. Upon installation and setup, it defines an auto-start registry entry which makes this program run on each Windows boot for all user logins. The software installer includes 23 files and is usually about 2.11 MB (2,216,554 bytes). In comparison to the total number of users, most PCs are running the OS Windows 7 (SP1) as well as Windows 8. While about 46% of users of Dell NetReady come from the United States, it is also popular in United Kingdom and India.
Nem kell ez neked
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
A DELL NetReady software mire való ?
Fenn kell, hogy legyen a gépen, vagy nem szükséges, nélküle is lehet normálisan használni a gépet ?
Üdv.
Astra
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30 #43542 üzenetére
Mindent, ami kérdőjeles...
-
-
somasz
addikt
válasz
Tothgera30 #43540 üzenetére
Minden driver fent van? Windows update nem fut a háttérben?
-
Friss Win telepítés után azt vettem észre hogy nagyon lassú a gép. Ellenőrzöm, hát memóriát úgy 10-13%-osan használja csak ki, HDD-t állandóan pörgeti. Milyen progit tegyek fel ami ezt "szabályozza"? Ilyen még nem történt velem
.
-
gyomorsav
újonc
Hello!
Egy Dell Inspiron 15/R laptopom van benne:
Intel Core i7-3632QM Processer
8gb RAM
1 TB
AMD Radeon HD 7730MÉrdeklődnék hogyan lehetne - ha lehet egyáltalán - viderókarit cserélni jobbra.
-
soldi3r
veterán
válasz
Giovanny #43532 üzenetére
Eddig egyedul Quadros Dellel volt gondom, bar en inkabb Debiant hasznaltam.
The Dell Latitude E7440 laptop with the components described below has been awarded the status of Certified for Ubuntu.
(#43530) SzaboZE, Most akkor ez hogy mukodik pontosan? Elmeletileg az ISO szabvanynak is meg kell felelni a gyatonak.
-
TurpiUrfi2
tag
Sziasztok!
Még mindig nagyon szívesen vennék használt Lattitude 6430-t vagy 6440-t. Saját használatra, tehát privátban magamnak..
Ha van ötlet, ajánlat várom..
Köszi. D.
-
Giovanny
őstag
Üdv,mindenki
Használ valaki E7440 Ubuntut? Milyenek a tapasztalatok stb..,?
-
-
SzaboZE
addikt
válasz
A fórumon idén először, szóval mindenkinek BÚÉK
Az alapvető infók pixel garancia szempontból
[link]Amúgy meg dellnek a hiba bejelent és kiderül cserélik-e.
-
-
soldi3r
veterán
válasz
Ha egy 5x5mm-es negyzeten belul tobb halott pixel van, akkor azt cserelik, nekem ez legalabb 3-nak tunik.
-
-
bisiz
tag
2 partíció van. Egy windowsos és egy adat. A windowsos partícíót formáztam meg természetesen. Az adatoshoz nem nyúltam, mivel nem szeretném, hogy azok elvesszenek.
Lemezről bebootol most is, és megpróbáltam újratenni mégegyszer, de miután feltelepül ugyanaz a probléma. Egyszer bejön a windows, újraindul majd onnatól csak a dell logóig jut el és sorozatos újraindulások vannak.Előtte ilyen gond nem volt, amíg le nem formáztam.
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Van egy dell inspiron n5110 laptopom, amin win 8.1 volt, amikor megvettem. Eltelt azóta fél év, gondoltam újrahúzom a windowst, win7-et tettem rá fel.
MInden rendben ment, beindult a windows, aztán újraindult a gép, és azóta folyamatosan újraindul és nem jön be a windows töltőképernyő sem.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
kistewe
tag
válasz
thegabriels #43520 üzenetére
Ha nem zavar akkor hagyd ahogy van, asszony a gépéből is hiányzott egy darab mert ráesett valami, de még évekig ment...
uff stewe
-
soldi3r
veterán
válasz
thegabriels #43520 üzenetére
Displexszel megprobalhatod felpolirozni, de elotte mindenkepp nezd meg, honnan tudsz uj/bontott kijelzot beszerezni.
-
somasz
addikt
válasz
thegabriels #43518 üzenetére
Legközelebbi szerviz, vagy hozzáértő ismerős + új kijelző.
-
somasz
addikt
válasz
thegabriels #43516 üzenetére
Hacsak nincs rajta Complete Care és nem vagy USA-ban, vagy UK-ban, nem cserélik gariban.
-
thegabriels
csendes tag
Sziasztok! Először is boldog új évet! A kérdésem a következő lenne: a laptopnak sikerült megarcolni a kijelzőjét sajnos
és nem tudom, hogy mennyire vészes a helyzet, hogy garanciába javítják-e és ha nem akkor mit kellene vele csinálni?
Mellékelek egy képet is róla.
Köszi szépen előre is!
G.
-
Minden 6430-asban Multi touch van?
-
Lokids
addikt
válasz
szentkuti11 #43507 üzenetére
Igen.
Sajna akkor sem jó.
minden stimmel, de amikor mellé rakok egy úgyanúgy TN paneles kijelzőt, akkor mintha valami kínai gagyi vs profi kalibrált monitort látnék. -
Lokids
addikt
Van itt valakinek 3542-es inspironja? Tudom, nem drága laptop, csak TN paneles cucc, de olyan problémám van vele, hogy ami a monitoromon (Dell IPS) barnás színű a laptopon szürkés. De a többi szín sem passzol. Mellé tettem a Latitude 6410-esem, ami szintén TN panel, de azon a színek jók voltak.
Ráadásul telítettség állításra sem találtam lehetőséget a driverben.
Általánosan ilyen szar ennek a képernyője, vagy csak én szívtam meg? -
TommyX_
őstag
Tudom ez a téma Dell notebookoknak szól, de mivel nem találtam más nagyobb Dell témát, így egy kicsit offolnék, és remélem tud valaki a kérdésemre válaszolni.
Vettem egy Dell tábla gépet és a kérdésem az lenne, hogy ami a hátlapjára lett ragasztva Service tagos fehér matrica, én azt levehetem róla?
(A Service Tag a tablet alján is rajta van egy fekete matricán az EX számsorra együtt.) -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok. Tudtok jó szakit ajánlani? Kijelző törést kellene orvosolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD remek áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1600-180hz IPS! Beszámítok
- Dell Latitude 5500 15,6", i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest