Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Boldog Új Évet Kívánunk 2026-ra!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Dell 6530-ba rakattam ssd-t. Próbaképp felraktam a win 8.1-et, de nem jött be. Alapból eredeti win7 prof volt rajta. Most felraktam egy win7 prof-t, amit letöltöttem. Beírtam a win kódját, de azt írja, hogy 3 nap van hátra az aktiválásig. Ilyenkor mi van?
Köszi!
-
[P]laci
senior tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
mint XPS használó, mennyire vagy megelégedve az anyaghasználattal? mert pár távolabbi ismerős használ és az egyikük nincs megelégedve vele, a másik azt sem értette miért kérdezem (gyakorlatilag neki mindegy lenne ha tejfölös dobozból lenne a cucc, csak tudjon rajta WoWozni...
) Esetleg Latitude-höz viszonyítva, meg estleg a többihez képest is. 
-
SzaboZE
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
Én nem használom ki a vga-t, a mozizás miatt kellett a nagy, de jó minőségű gép. Most XPS duom van sima integrált vga-val, i7 cpuval. Mivel mostanában sokat hurcolom, nagy a változás
Most a cuccaim mellé csúsztatom be a notit, nem a noti mellé a cuccaim
A gyerekek meg tapizhatják az új játékokat
Hiányzik időnként a nagy képernyő, de közelebb teszem kicsit a gépet
Egy E6530 majdnem lett a Precision helyett, de aztán mennie kellett
Majd ősszel talán lesz Precision utód, addig nem kell a sok mozgatás miatt. -
tvamos
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
Nem tudom, hogy van-e idle win alatt egyaltalan... De az Aidan kivul nem ment mas, szerintem. Annyi, hogy amikor a text filet generalta, akkor lett ennyi, elotte 5-7 fokkal alacsonyabb volt a proci, csak nem volt kedvem kepernyo kepet beilleszteni.
(#40890) somasz válasza tvamos (#40886) üzenetér
Sima ugy... Nem is akartam reklamalni...Apropo. Nincs a Dell-nek valami progija, vagy tablazata, hogy milyen szenzorok pont mit mernek, vagy ilyesmi? Valahogy mozgatja ez a kerdes most a fantaziamat.
-
soldi3r
veterán
válasz
tvamos
üzenetére
Ez idle homerseklet? Mert akkor szerintem magasak. A kalyhanak kikialtott 540M minimum 10 fokkal alacsonyabban mozog.
(#40883) SzaboZE, Valahogy a XPS-eket soha nem tudtam hova rakni. Amiota meglattam, hogy milyen kulonbseg van egy quadro es egy normal nvidia kozott, azota nem szivesen cserelnem le a tipust.
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos
üzenetére
Ahogy latom, win alatt minden rendben...
Hőmérsékletek:
CPU 56 °C (133 °F)
CPU Package 60 °C (140 °F)
CPU IA Cores 60 °C (140 °F)
CPU GT Cores 59 °C (138 °F)
1. CPU / 1. mag 59 °C (138 °F)
1. CPU / 2. mag 60 °C (140 °F)
Lapkakészlet 52 °C (126 °F)
Aux 40 °C (104 °F)
DIMM 33 °C (91 °F)
ST500LM000-1EJ162 38 °C (100 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 2910 RPM -
tvamos
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
A multkor volt pasztazas is, amikor szetboritottad a gepet.
Nem idegesit nagyon, de megiscsak jo lenne, ha lejjebb menne.
(Akkor lehet, hogy minden 60 fokon jarna, alacsonyabb venti fordulat mellett.
(No, nezek valami aida reportot. Bar, talan mindenkinek jobb lenne, ha aludnek...) -
BBéci
legenda
válasz
rgeorge
üzenetére
Viccesen kérdeztem, ezt jelentette az arcocska. Halvány lila gőzöm sincs arról, hogy általános vélekedés szerint melyik laptop kijelző a jó és melyik a kevésbé jó.
(#40881) SzaboZE
Örülök.
Bár annak, amit sógorom vett 140-ért, még jobban örülnék. 9 hónapos E6530, i7 procival. -
tvamos
nagyúr
Kicsit hangosnak talalom a gepem... (Dell Latitude E6420)
~ $ sensors
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +25.0°C (crit = +107.0°C)coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0: +54.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)
Core 0: +51.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1: +54.0°C (high = +86.0°C, crit = +100.0°C)pkg-temp-0-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +54.0°Cnouveau-pci-0100
Adapter: PCI adapter
temp1: +75.0°C (high = +95.0°C, hyst = +3.0°C)
(crit = +105.0°C, hyst = +5.0°C)
(emerg = +135.0°C, hyst = +5.0°C)Mi ez, ami 75 fokos, es hogyan tudnam lenyomni, hogy az is 55 korul legyen?
Van erre otletetek? Esetleg fenykep, hol van ez az alaplapon? -
soldi3r
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Vegiglapoztam oket, 45W-ost nem teszek bele, ez a 35W eleg. Marad az 580M vagy a 640M. Talamtam 18W-os procikat is, de eleg beszerezhetetlennek tunik, vagy csak forrasztott volt?
(#40856) BBéci, Milyen kijelzo van benne? a LGP-ket meg sem kozeliti a tobbi TN panel.
(#40857) Peter M, Nekem az a felbontas mar sok lenne, viszont a gep az johet

-
Peter M
tag
Srácok szép kijelző = IGZO QHD+ az m4800ban

-
BBéci
legenda
válasz
bexinho23
üzenetére
Maximális jóindulattal és segítő szándékkal írtam, hogy hívd a szervizt, mert az a tuti, amit ők mondanak. Minden egyéb csak találgatás lett volna, hiszen semmit nem tudtunk a szóban forgó laptopról és annak jótállásáról.
(#40855) somasz
14 éve tesztelek tévéket, általában a csúcsmodelleket, van némi fogalmam arról, milyen a jó képminőség. Szerencsém van, mert E5530 gépem full HD kijelzője minden várakozásomat felülmúlta. Ma végre kalibráltam, a színhelyesség is rendben van. Sajnos vannak hátrányai is a nagyfelbontásnak.
De a képminőség kárpótol. -
bexinho23
őstag
Elnézést kérek. De eléggé lekezelőnek éreztem a válaszod, amit nem tudtam mire vélni, ugyanis normálisan és korrekten tettem fel az engem érdeklő kérdést. Nem akarok itt magyarázkodni, mert nincs miért, de a fórum arra van, hogy segítséget, véleményt, tanácsot kérjünk. Erre rajtad kívül jött is, sőt priviben 4-en írtak hosszabban, amiket meg is köszöntem. Én úgy gondolom, hogy ez a korrekt egy fórumos közösségben, és nem az, hogy "olvass vissza, mert már sokszor téma volt", vagy "Hívd fel a jótállási jegyen szereplő szervizt! A nevükben senki nem fog nyilatkozni" ... stb... Nyilván ezt tettem volna eddig is - ha nem most késő délután jelzi nekem a barátnőm, hogy gond van a hangszórójával -, de ha már itt egy aktív fórum, akár még véleményt is kérhetek. Úgy hogy ezúton elnézést kérek, még sosem moderáltak, pedig nem vagyok új tag a PH-n. De a lekezelő, kioktató stílust a valóságban sem fogadom mosolyogva, elkullogva...

A választ megkaptam kérdésem, úgy hogy azoknak ezúton is köszönöm még egyszer!
u.i.: a laptop.hu forgalmazó. Ezzel tisztában is vagyok. Nem is tőlük vártam a megoldást, csak megemlítettem, hogy tőlük vásároltam. Bár független attól, hogy felesleges volt, szükségét éreztem, hogy kerek legyen a sztori. Amúgy én 3 laptopot vettem tőlük, többek közt a barátnőmnek a dellt is. Az már az átvétel napján ram hibával fogadott - amit azonnal jeleztem is -, így nagy nehézségek, hosszú telefonálgatások és fogyasztóvédelemmel dobálózás után hajlandóak voltak a postaköltséget állni, és javítani. Bár a javítási idővel (3 hét, és amúgy is kellemetlen helyzet volt szülinapi ajándékként...) nem voltam kibékülve (ezek szerint mégis vállalnak bizonyos formában, mert a gép u.az volt, amit visszaküldtek, csak nem 1x8gb, hanem 2x4gb-ként).
-
somasz
addikt
válasz
soldi3r
üzenetére
820qm a legjobb bele szerintem, ~15e-ért adják itthon. (ha nem kell a sok mag, akkor i5-580m vagy i7-620m-mel csendesebb, ill. magasabb az órajel)
Sérülékenyebb design az m4600, könnyebben horpad, nem olyan robosztus. Van numpad benne, meg cserélhető vga, ha szükséged van rá. IPS panel is rakható bele, m4500-be elvileg ritka és drága.
Akár frissebb szériába is (m4700) belevágnék, abba még lehet ésszerű áron procit találni. Bár igazán lehetnének mxm3.0b-sek mind, az lenne a királyság!
Modernebb és drágább procik gyorsabbak is és maguk a gépek is jóval drágábbak. Ha olcsón tudsz szerezni, próbálj ki egyet, aztán legrosszabb esetben add el árában.
SzaboZE sem talált még utódot az M4500-a után, ő nem szereti az utódait, kérdezz rá nála!
-
BBéci
legenda
válasz
bexinho23
üzenetére
A stílusod még halványan sem hasonlított az enyémhez, ugyanis az egyetlen használható, valamirevaló választ adtam. Te viszont olyan primitív, bunkó stílusban reagáltál, ami simán megérne pár napos tiltást. Erre mondják, a stílus maga az ember.
A garancia fajtája nem az eladó üzlettől függ (4 laptopot vettem az említett cégtől), hanem az importőrtől.
Sokkal gyorsabban, biztosabban és egyszerűbben kaptál volna választ, ha a szervizt hívod, de úgy látszik, a Fórumot tekinted ingyenes ügyfélszolgálatnak. -
somasz
addikt
válasz
bexinho23
üzenetére
Inspiron gépre valószínűleg nincs NBD gari, ezért be kell küldened egy szervizbe. A dell központi számát felhívod, problémát bejelented, megmondják, hova kell küldened, adnak elérhetőséget. A szervizzel felveszed a kapcsolatot, megbeszéled, hogyan jusson el hozzájuk a cucc, valamint hogyan jöjjön vissza. Mindkettő költségét neked kell állnod. Ugyanezt lejátszhatod a laptop.hu-val is, de ők nem fognak javítani.
Ha a közeledben levő szervizben nem bízol, akkor hívd fel direktbe a Humansoft kft-t és intézd el velük. Ennyi.
-
bexinho23
őstag
válasz
soldi3r
üzenetére
Mi az hogy garanciám típusát? Mint említettem barátnőmé a gép, magyarul a kérdést úgy teszem fel, hogy a garipapír meg egyéb dolgok nincsenek a közelemben. Azonban annyit tudok gyorsban, hogy Laptop.hu (nem sufni bolt, elég ismert. Tehát számtanilag nagy az esély, hogy van itt olyan, aki tőlük vett gépet, ne adj isten DELL-t...)... PH Addikt létedre nehezen értelmezed a leírtakat, és én nem támadtam senkit, csak hasonló stílusban válaszoltam.... és nem neked, így nem is értem, mire ez a stílus tőled.
-
soldi3r
veterán
válasz
bexinho23
üzenetére
1, Megadtad a garanciad tipusat? Nem, igy megis hogy varsz valaszt a kerdesedre? Irjam azt, hogy miert futunk bele ilyen ostoba f*szokba, mint te...
!? Kb "Elromlott az autom, mit csereljek ki?" kategoria
2, Igaza van, a Delles telefonszamot, vagy szervizt kell hivnod. -
bexinho23
őstag
[moderálva]
Félve fogalmaztam meg kérdésemet a komment előtt, de bíztam benne, hogy egy több tízezer hozzászólással bíró, Aktív DELL fórumon normális választ kapok egy nem éppen gyakori, ámde mégis előforduló szituációra, mégpedig... furamód a samsung készülékem prémium garanciája érvényesítésekor könnyen intézni lehetett a dolgokat, és persze tudom, hogy itt szó sincs prémium szolgáltatásról, hogy házhoz jönnek ingyen. Ezért bátorkodtam érdeklődni, és félve perceket lopni a kedves válaszolótól, hogy ha volt tapasztalata ilyen ügyben, köszönettel olvasnám válaszát.[ Módosította: Qru ]
-
kornel76
aktív tag
válasz
papafater197
üzenetére
Ha vissza olvasol rengetegszer foglalkoztak már ezzel a kérdéssel, én kb 10k hsz-t olvastam el az utóbbi 2 hétben (kb. 1 hete vagyok egy 5537 Inspiron tulaja). A lényeg ha a win felmegy akkor a sorrend:
1. chipset driver
2. Lan és wifi driver
3. Intel HD driver
4. Amd driver
Nekem a Dell oldaláról letöltött Amd driverrel voltak gondok úh kb nálam ez jött be:
Valahol előrébb linkeltek egy custom drivert , ezt leszedtem és telepítettem , a legfrisebb drivert leszedtem az AMD oldaláról és custom installal csak a vga drivert telepítettem, a catalyst cc-t nem és a többi sallangot sem.
Azóta , kb egy hét telt el és szépen muzsikál a noti.Jah a drivereket a dell honlapjáról szedd le az összeset és mindent telepíts.
-
papafater197
tag
Sziasztok!Tényleg,nem tudtok segíteni vga telepítés ügyben 3537 esetében?win 8.1 van rajta.Biost frissítsek?Új a gép...
-
lupus_l
aktív tag
SSD mindenképpen jó választás, nekem holnap jön meg az iPontól a Samsung 840 EVO 250GB-os SSD. Az eddigi gépekben ennek a 120GB-os változatai vannak, nincs rájuk panasz

A Milyen SSD-t vegyek? topic alapján ajánlott a kinézett SSD-d.
Méretileg pont akkora lesz, mint a HDD, ami a kiválasztott gépben lesz.
-
-
somasz
addikt
Nem járod meg.
Ha viszont egyiket sem láttad még élőben, akkor nézd meg őket. M6600-t tudok mutatni, ha Budapesten jársz. A 7-es Inspiron sokkal jobb, mint az 5-ös széria, ránézésre, tapintásra, de a csillogó kijelző és a billentyűzet ezüstje nem győzött meg.
Ha nem feltétlen kell 17", akkor valamilyen quadrós 15-ös Latitude-öt is vadászhatsz, vagy Elitebookot, Thinkpadet. -
badd
tag
Sziasztok!
Van egy E6520-as laptopom i5-2520M-es processorral és NVS 4200M videokártyával. Ma újratelepítettem a Windows 8-at, mert egy program nem akarta az igazat, és szépen el is kezdtem a Dell honlapján közölt sorrendben feltelepíteni a drivereket. Nem ez volt az első újratelepítésem ezen a gépen, és eddig hibátlanul ment mindig minden. Most pedig amikor az Intel videokártya driverét telepíteni akartam, a következőt írta ki: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek." Természetesen az NVidia Driverét nem tettem fel előtte, és 64-bitest próbáltam, sőt a laptophoz kapott CD-n lévő driver-el is próbáltam és annál is ezt írta ki.
Kérdés, hogy szerintetek mi lehet a probléma? Esetleg az Intel videokártyája meghalt?
Amúgy holnap fogom bevinni Dell szervízbe a gépet, hogy egy alkatrészt (billentyűt) kicseréljenek benne, ott ha megmutatom a problémát nagy eséllyel tudnak segíteni ebben? Meg az ugye nem jár gari vesztéssel, ha újra lett pasztázva?Előre is köszönöm a segítséget!
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Barátnőm Dell INSPIRON-ján behalt a bal hangszóró. Vagyis erősen recseg. Laptop-hu-ról lett vásárolva még, érvényes garancia is van rá.
Mi a garanciáztatás menete? Saját költségre jönnek a gépért, vagy nekem kell eljuttatnom hozzájuk? Nem járok Pest közelében, így kizárt, hogy személyesen eljuttassam, majd érte menjek, így más alternatívát kell alkalmaznom. Várom mielőbbi válaszotokat. Előre is köszönöm!
-
lupus_l
aktív tag
Itt találhatsz. Úgy tűnik ebben a szériában még csak most kezdenek kikopni a készletek, úgyhogy egy kis idő kell, amíg megjelennek az új processzorok...
Nekem a "kistesó" van - 7537 - már az újabb i5 4210u processzorral.
-
-
kistewe
tag
Ismeretlenül sem ( ilyen Inspiron még nem volt a kezemben) , ismerősnek ha jól emlékszem Precision 6400 vagy 6500 van CAD -re hozza viszi naponta, sokszor a gép mellet dolgozik , por, mocsok, kosz, emulzió , olaj amit akarsz és csak megy..., nincs időm megnézni de nézd meg mennyit esik az Inspiron ára abban a pillanatban hogy kihoztad a boltból és nézd meg a Precisiont, másrészt meg CAD szoftveríró cég alkalmazásmérnökének is 6600 a munkagépe, ez azért már jelent valamit....
uff stewe
-
somasz
addikt
Dell Data Protection Security Tools?
Úgy néz ki, megkavarták a programokat, 6230-on az Access kezeli...
-
somasz
addikt
Dell Data Protection Access?
Dugos: Inspiront 4-5 évig? Latitude vagy Precision ajánlottabb, még akkor is, ha ez egy jobb Inspiron. Arról nem is beszélve, hogy szerintem hülyeség 4-5 évig megtartani egy gépet. Most drága, az utolsó 1-2 évben meg elavult. Cserélj mondjuk 2 évente, és akkor nem muszáj mindig a legújabb gépet megvenned.
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell LAtitude E5440-es laptopom, ujjlenyomat olvasóval, aminek a driverét siekresen telepítetem is Win7 alá. Viszont a Windowsban nem tudom beállítani az ujjlenyomat alapú azonosítást, mert szerinte hiányzik a gyártó ujjlenyomat olvasó szoftvere. Ilyen szoftver pedig nem találtam a Dell honlapján.

Valaki használ ujjlenyomat olvasót? Tudnátok segíteni, milyen progit kell telepíteni?
Előre is köszi!
-
Dugos
tag
Sziasztok! Készülök venni egy ilyen inspiront. A HDD-t ssd-re cserélném: ilyenre .
A HDD-t pedig az ODD helyén használnám. Szeretném, ha minél több ideig ki tudna szolgálni 4 esetleg 5 évig. Kérdésem lenne még, hogy ezen elvileg érintőképernyő van. Szerintetek érdemes win 8.1-et rakni erre? Én win 7 párti vagyok.. Melyik a gyorsabb rendszer, egy ilyen gépen? Köszönöm a segítséget előre is!
Üdv: D.
-
papafater197
tag
Sziasztok,tudtok segíteni nekem?
Vettem egy laptopo t,egy 3537 i5 6gb 8670m.Letöltöttem a graf drivereket w8.1 hoz.De nem megy szerintem mindkettő.Légyszi segítsetek,ha tudtok.A dell oldaláról töltöttem a drivereket,de valszínű nem jók.kint vagyok külföldön és jó lenne ha működne.Nagyon szépen köszi a segítséget -
[P]laci
senior tag
válasz
Dani82
üzenetére
Itt csekkold, hogy ez a legfrissebb verzió, vagy esetleg van-e frissebb!

-
Dani82
senior tag
Van egy Dell E6440 notebookom, ami teljesen új a konfig:
ram 4gb
intel core i5-4300M 2,6 GHza probléma az, hogy egy sima divxet ha hdmi-vel tvvel összekötnék szaggat a tvn a kép. nincs erre vmi megoldás, mert emiatt kértem új céges notit, hogy legalább filmet nézhessek rajta erre tényleg nem bírja?

-
Rombi11
újonc
Hali köszi a válaszokat próbálkozom a Bluetooth-t és a Tv-kártyát, még nem sikerült bekapcsolnom, de próbálkozom.
A szoftverek a Dell oldaláról megvannak.
(Dell studio 1747 JBL Srs Premium Sound)
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Diablo IV
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- -300e Ft KEDVEZMÉNY:ÚJ Lenovo Thinkpad T14 Gen 5:Ultra 7 165U/64GB DDR5/512GB/400nit/vil.MAGYAR bill
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- -40% ÚJ DOBOZOS Lenovo Thinkpad T14 Gen 5: Ultra 7 165U/32GB DDR5/512GB/400nit/5MP/vil.MAGYAR bill.
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) Esetleg Latitude-höz viszonyítva, meg estleg a többihez képest is. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De a képminőség kárpótol.
!? Kb "Elromlott az autom, mit csereljek ki?" kategoria

Köszönöm a segítséget!