Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
Üdv urak,
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Latitude E6500, illetve a "gyári" win7 64bit. Minden szép, minden jó és működik, kivétel a Webkamera.
És se fórumokban, se a dell oldalán nem találok rá megoldást, még csak említés szintjén sem.
Valakinek nincs hozzá egy működő drivere // ötlete? Leszedtem pár verziót de sajnos zsákutcaELőre is köszönöm
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz somasz #34947 üzenetére
eddig céges gép volt szóval nemtudom. sose kellett.
most viszont megvettem apósomnak, és szeretne angliai/írországi ismerősökkel skypeolni.Barátnőm 6410-esében felismeri simán a WIn7, de ebben nem akarja.
Milyen wined van fent? A "gyári" vagy egy clean verzió?
Sajnos még csak képeszköz sincs eszközkezelőben[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Somanszky #34974 üzenetére
nem akarok nagyon beleszólni, de ugye oldalt a kapcsolóval engedélyezve van a wifi?
ismerősöm is így szenvedett mikor megmutattam neki a kapcsolót oldaltEsetleg BIOS -ban is le lehet tiltani a wlan -t. Ott is megéri megnézni
(mind2 elég logikus ha az aida // eszközkezelő nem látja... mielőtthardverhibára gyanakszunk lesd meg)
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Somanszky #34990 üzenetére
eszközkezelő (ahol a sárga háromszöget is látod).
jobklikk a nevére, és a felugró menüben melyiket látod?! tiltás v. engedélyezés?Illletve ha már itt nézelődünk:
tulajdonságokra ha rámész, az általános fül alatt mit ír eszközállapotra?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz #01682176 #35051 üzenetére
elvileg nem, gyakorlatilag ők is emberek...
(Acer notit anno küldenem kellett garoztatni, egy egyszerű venticsere volt a feladat. kiváncsiságból raktam egy keyloggert rá előtte... sajnos volt mit logolnia...)[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Orton96 #35706 üzenetére
a radeonhoz melyik drivert tette fel ?
volt rá panasz mostanság, hogyaz AMD oldaláról leszedett driver bugos és nem megy csak az IGP.
ha a gyári drivert tették fel, akkor meg ment simán minden!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Nem sz@r, de valahogy negyon úgy tűnik, hogy az MS minden 2. winje sikerül igazán "Jól" a köztres pedig háthööööö
w98 > annó de jó is volt... (6 évig 1 win összeomlás nélkül ?! )
millenium > jajjj
xp > jau
vista > khm...
win7 > jó
win8 > háthööööö"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
ez a csempe dolog nagyon megosztja a win társadalmat...
a személyes véleményem az, hogy touchscreen-re kiváló lehet (phone, tablet, phablet, stb.), de normál "PC" környxezetbe köszönöm de nem kérek negyedmonitoros "ikonokat"de persze ez én vagyok. ízlések, pofonok...
-
Shokkolo
addikt
válasz SzaboZE #35740 üzenetére
Édesanyám könyvelő, neki egy inspiront vettünk.
A "Laptopszalonból" vettük, vittem én SSD -t, mert náluk elég horror áron volt, ingyen bérmentve beszerelték.
Ezért merészeltem ilyet írni, mert nekem szerencsére volt pozitív tapasztalatom"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz zsombor22 #41145 üzenetére
kérd el a service tag -et, azzal lekérdezhető a granciális állapota a delltől azonnal a honlapjukon.
egyébként I5 -ös Ivy latitude... ha nem játszani kell az egyik legelpusztíthatatlanabb gép.a cégnél nálunk cska latitude van, 4-5év nyúzás után is hibátlanok, pedig itt kapnak
-
Shokkolo
addikt
válasz Eszterrr #41161 üzenetére
Ez még egy jó gép
2 lehetőséged van, éldozol a tárhely oltárán, és vezsel bele csak SSD -t, és berakod arendes HDD helyére.
vagy
veszel egy HDD bay/caddy -t, amit a dvd helyére rakhatsz be, és abba egytetszőleges sata2 / sata3 -as normál SSD -t.Utóbbit jobban ajánlom, és egy HDD Caddy ~5e ft-ból beszerezhető itt aprón is.
Akkor a rendszer felkerülhet az SSD -re a többi pedig marad a rendes HDD-den, így nem kell extrém nagy kapacitású és emiatt drága SSD -t venni, hanem egy 64-128 GB -os is elég (ajánlom a 120-asokat, manapság már néha szűkös a 64).
(pont múlt hétvégé raktam barátnőm 6410-esébe ilyen HDD Caddy-t és egy OCZ Vertex 2 SSD -t)
Normál esetben ezekbe tökéletesen illenek a standard sata2/3 foglalatú SSD-kMemória, nos előbb meg kell nézni, hogy hogy is van benne neked a 4 Gb.
Általában 2 memória slot van bennük, és a 4GB -t 2*2 -vel szokták gyárilag megoldani.
Ha igazam van sajnos mind a 2 modult helyettesítened 2db 4GB-ossal.
(ha szerencséd van 1*4 van benne, vezsel hozzá másik 4et, berakod és boldogság).[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
pontosan milyen gép?
meglesem neked hátha találok rá valamit, hogy léphetsz be a biosba.esetleg külső bill nem lehet megoldás?
sok esetben az F12 a megoldfás, mert a BOOT menü is úgy jön be a dell-eken, hogy ott a BIOS-ba lépés lehetősége (is)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
urak,
tudom ez nem az adok // veszek topik, de azért itt több a témában jártas kolléga.
sacc / kb mennyit kóstálnak most a sandy // ivy I3-as dellek?
nem kell erőmű és feltétlenül latitude sem, édesapámnak tervetzek venni egyet...
igény szinten semmi extra: hasznalauto, gmail, youtube...asztaliként lenne használva, csak helyhiány miatt kell lapos.
igazából csak azért nem akarok c2d -ket, mert ezek talán kicsit őjabban, és az igp végre ap rociba van zárva.
az eddigi laposok mindegyikén az alaplapi vga halálozott el a családvan."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41428 üzenetére
Ismerem a latitude-okat, nekem és barátnőmnek is az van
Neki 6410, nekem 6540Viszont egy netezős notiért nem tudok árban odáig elmenni, mindenképp jócskán 100 alatt szeretnék maradni.
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41430 üzenetére
relatív, az enyém céges, barátnőmnek meg nem volt más választás
ő a hardverek rémálma... minden ami elektromos és a közelébe került záros határidőn belülk tuti h. tönkremegy. egy-egy gép max fél év nála és tuti lehal valami.
aztán utazás miatt kellett neki noti, tudtam h. ha vezsek valami alapgépet, az is hasonlóan jár és arra végképp nincs keretem h. fél évente új lapost vegyek neki.
a céges tapasztalatokból kindulva bíztam abban, hogy hátha legalább ez bírja nála.
Másfél éve megy... kezdek megnyugodni. Egyedül egy SSD-t tettem neki egy caddy-be. Amire neki kell jó a 1st gen i5 bőségesen
Nos ez a "latitudejaim" történeteJah meg apósomnak szereztem egy céges "leselejtezett 6500-ast
-
Shokkolo
addikt
válasz hardverhudi #41432 üzenetére
igen ám, csak nem tudok hozzájutni már bent se.
akiét selejtezik emg is veszi. ez is egy jóbarátomé volt, akinek pont nem kellett"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Urak, tudna valaki tippet adni?
Adott egy Latitude 6410, tegnap semmi baja nem volt, ma reggl pedig elkezdett remegni/rebegni a kijelzőjének a felső pár centije (2-3), illetve a jobb alsó sarok.
Külső kijelzőn tökéletes...
Van valakinek tippje?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy egy e6540-es latitudehoz hol tudnám beszerezni itthon a legdrágább alkatrészét?
Ez a kis vacak hiányzik az enyémről
Előre is köszönöm
-
Shokkolo
addikt
válasz Pyttawrx #65457 üzenetére
Igen, nézegettem, hogy Ali, Ebay, Gearbest... mind megoldja a bajom
Csak nem karácsonyig
Tudtam szerezni egy kb max 50 órát futott notit a cégtől, tartalék volt egy szekrénybe zárva.
Barátnőm karácsonyi ajándéka lesz (még az akku is escellent),
ez az 1 bibije van és gondoltam hátha itthonról is meg tudom oldani.
Ha nem marad más, jön a rendelés kintről."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Ganz-[HUN] #65459 üzenetére
Köszönöm
Ha minden igaz, sikerült majdnem helyben találni (15 km), ha összejön holnap SOS el is megyek érte (és rendelek párat tartalékba)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz phanzetomox #65489 üzenetére
A 6540 használtan szerintem jó vétel lehet, amik itt fent vannak már rég produkálták volna a laphibát. Nekem most jelenleg 2 is van a családban
Üzletiben én se keresnék diszkrét VGA-sat, gondolom nem játékra kell.
Amilyet én személy szerint keresnék:
- i5
- 8 GB ram
- SSD
- FHD (az 1366*768 manapság már rendesen szenvedés)
- normális állapotú akku
Alap használatra ennyi, természetesen kérdés, hogy mire akarod használni.@Bogyó bá':
Az m2 és a ddr4 még a magasabb árkategória. (ráadásul az m2 és a sata ssd között nem nagyon veszel észre eltérést normál használattal - persze kérdés mire kell...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 10. gen ultrabook szép állapotban 80k-ér eladó!
- Asus ROG Strix G713 /Ryzen 7 4800H/16GB DDR4/512GB SSD/RTX 3050/Beszámítás.
- HP Zbook 17 G4,4K UHD,i7-7820HQ,32GB,256GB SSD+1TB HDD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 90 - Lenovo Legion Pro 5 (16IRX9) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4070
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest