-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
olivera88
veterán
válasz
#63718632 #10552 üzenetére
Megpróbáltam a kijelentkezést miután írtad, de hiába. Be van állitva munkamenet mentése, de nem működik úgy se. Sose voltak ilyen problémáim a KDE emlékeim szerint, pedig elég régóta használom.
Most Dolphin megjavult ismét, hogy a lapokat legalább megjegyzi, ,még ha nem is nyitódik meg az alkalmazás magától. -
olivera88
veterán
Debian 12-t használok, KDE vel. Friss telepités, amivel a probléma van.
A Dolphin nyitva szoktam hagyni mindig, amibe több fül is megvan nyitva. Ha újrainditom a gépet , vagy kikapcsolás után, a Dolhpin nem nyilik meg újra, illetve elfelejti a megnyitott lapokat. Eddig csak az volt h nem nyílik meg magátol, de most egy pár napja az utoljára nyitvahagyott füleket is elfelejti.
Más is tapasztalt ilyet? Rákerestem problémára, van ilyen bug az 5.27.5 KDE vel.
Mellesleg ugyanilyen problémám van terminálal is, nyitva hagyom terminál 2-3 füllel és azt nyitja meg újra, illetve elfelejti. A Gwenviewel is ugyanez van, de ez annyira nem baj.
Amúgy ha jól emlékszem rögtön a 12 es Debian telepitése után nem jelentkezett ez a probléma.
A másik rendszeremen amit distrupgradeval fríssitettem ott nincs probléma, érdekes mód,Lehet tenni valamit ezek ellen?
-
olivera88
veterán
A screend edges miért nem hajlandó működni? Hiába húzom oda kurzort semmi se történik. Debian 12, KDE.
Mondjuk ahogy észrevettem, csak az ablakáttekintő -összes asztal nem akar működni, ha mást állitok be akkor az megy, próbáltam Krunnert, képernyőzárolást, aktivitáskezelőt. Ezek működnek érdekes mód.
Mindkét renszeremet frissítettem 12 esre, és egyik nem akar működni, másik meg megy. -
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
válasz
sh4d0w #10319 üzenetére
Köszi.
Ilyen még nem volt hogy nem tudtam alapból hozzáadni a többi OS-t.
Megnéztem, false ra van alapból állítva. Más gond lehet akkor vagy nem tudom.
Mármint a Debian12 fut igen, amit nem tudok használni mivel hibásan települt a Nvidia driver.
A simple display manager se akar elindulni.
És újra telepíteni se tudom a Nvidia drivert, legalábbis ahogy próbáltam úgy nem ment.Mikor 10 ről upgradeltem anno 11 re az zökkenőmentes volt. És két rendszert is frissítettem 11 re.
A Windows nem igazán lényeges, lényeg h az egyik Debian birjam használni
-
olivera88
veterán
Hát nem lett felhőtlen a Debian12 re frissítés.
A Nvidia driver telepítésél hibát írt feldolgozásnál
Mi történhetett? Más is járt így esetleg?
Bootoláskor megáll rendszer és nem indul el grafikus felülete.
Próbáltam startx el elindítani de semmi...
Próbáltam újra telepíteni a Nvidia drivert de hiába.Az alábbi csomagoknak teljesitetlen függőségei vannak azt írja ki.
-
olivera88
veterán
Kissé lemaradtam... Kb 1 hete vettem észre h már 1 hónapja megjelent a Debian 12..
Mennyivel lett jobb mint 11? A 11röl fogok upgradelni valoszinűleg..
Gondolom ezt is ugyanúgy kell mint anno 10röl 11 re. -
olivera88
veterán
Miért felejtődik el a vágolap tartalma egy idő után?
Helyette minden sorban egy betű van? Asszem azóta van így hogy 11-re. frissitettem.
Egy ideig ott marad amit másoltam, aztán egyszer csak eltünnek és ez marad. -
olivera88
veterán
válasz
gilfoyle #9694 üzenetére
Értem.
sh4d0w 5-7 alatt bekapcsolástol az asztalig nálad?
Milyen hardveren van rendszered alatt, nem látom profilodon?
Itt van pár opció boot gyorsitásra, de nem probáltam még egyiket se.
[link]Megnéztem mit mutat a systemd-analyze time
Ezt írta ki.Startup finished in 3.824s (kernel) + 29.202s (userspace) = 33.026s
graphical.target reached after 29.174s in userspace
Ez alapján 33 +29 mp? De nem ennyi még se. -
olivera88
veterán
Hmm. Szóval azt mondod sok egy HDD töl is hogy ennyi idő alatt bootol rola a Debian.
Igen HDD ról. Úgy is sok hogy dual boot van?
A Win SSD re van telepítve, a Debianok két külön HDD re vannak, egy 1TB os WD Black, és egy 2 TB os WD Black.
A Debian 10 es tiszta telepitések voltak mindkettő, csak most 11 es lett upgradeval telepítve.
Amúgy valami hardveres nyavaja lehet, ez miatt is elmegy valamennyi idő bootoláskor sztem.
Mindig előjön csomó hibaüzenet a bootoláskor.
De ez már Debian 10 óta van. Mikor fel lett telepítve a Debian 10 azt hittem ez miatt nem akar bootolni a rendszer, aztán kiderült h Nvidia driver kellett, mert anélkül csak startxel indult el.
De akkor se tudtuk megoldani itt forumon mi ennek csómó hibaüzetnek az oka, aztán fel raktam Nvidia drivert , és akkor már elindult a grafikus felület magától, ezzel a hibaüzenettek meg nem foglalkoztam többet.
Nem emlékszem már pontosan hogy a Debian 9 is erre a hardverre volt e telepítve, vagy nem, de annál nem volt ez a probléma. -
olivera88
veterán
Másnak is lassult a rendszer bootolása distupgrade után? A Debian 10 1:30 mp alatt jutott el bekapcsolástól az asztalig, a másik rendszeremen ugyanezen hardver alatt 1:20 mp volt.
A Debian 11 1:50 mire eljut az asztalig, érdekes. -
olivera88
veterán
Mi okozhatja azt h fájlkezelőben nem frissül a fájl lista, gondolok itt képekre és másmilyen fájlokra egyaránt. Nyomnom kell egy F5 h lássam, h pl felülirodott az adott kép, vagy lássam h letöltödött e egy adott fájl.
Debian 10 en van ilyen Dolphin fájlkezelővel, de csak az egyik rendszeremen volt ilyen probléma, a másik rendszeremet már frissitettem 11 re, és továbbra sincs olyan probléma ott. -
olivera88
veterán
Lennének dolgai home-on kívűl? Van egy rejtett mappája home-on, de csak egy txt fájl van benne.
Miért nem jó az áthelyezés?
Tiszta telepitésem nem hiszem h lesz, másik rendszert is upgradelem majd sztem.
Rögtön még telepités után kipróbáltam a Anacondaba telepített meterológiai programot, és működött. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #9624 üzenetére
Minden rendben ment. De nem sokat voltam még új rendszeren, mert 2 óra elmúlt mire befejeztem. Elvileg minden rendben van.
Hátra maradt még a másik rendszerem frissitése. De azzal várok még egy kicsit lehet.
Home particióról ilyen érdemes adatmentést végezni amúgy? V nem szabadja h baj legyen? -
olivera88
veterán
Na lesz akkor ma Debian 11 release?
-
olivera88
veterán
Ha telepítem majd a Debian a 11 et akkor újra kell telepítenem az Anacondat utána?
Az Anaconda home particióra van telepítve -
olivera88
veterán
Valaki próbálta már Debian 11 et? Ha igen tapasztalat?
Mikorra várható a végleges kiadás kb? Jó lenne ha még most nyáron nyáron megjelenne, lehetőleg júliusban. -
olivera88
veterán
Létrehoztam egy systemd ütemezést, a régi jegyzetem alapján.. Aktiválni szeretném a timer illetve service fájlokat, de nem azt irja h ki h nem találja őket.
Volt, már gép újrainditás, + user dameon reload is, de hiába. -
olivera88
veterán
Ma Discord frisstiés közben írta ki a Debian.
A következő csomagok automatikusan lettek telepítve, és már nincs rájuk szükség:
libmicrodns0 libnetcdf-c++4 linux-headers-4.19.0-6-amd64 linux-headers-4.19.0-6-common linux-headers-4.19.0-8-amd64 linux-headers-4.19.0-8-common linux-image-4.19.0-6-amd64 linux-image-4.19.0-8-amd64 python-jinja2 python-markupsafe
python-numpy python-pkg-resources python-simplejson
Ezeket az „sudo apt autoremove” paranccsal törölheti.Nem értem. Ezek egy része nem rendszerfájl?
-
olivera88
veterán
Átmeneti megoldás már van. Írtam annak a Francia srácnak aki írta az a cikket.
Először aktiválom a programot terminálba, ami ugye amúgy is szükséges.
Aztán Geanyt elinditom terminálból futattva, így már müködik a futattás opció Geanyból.
Úgy is többnyire Geanybol futattom scripteket, nem enterrel, mert mindig kell szinte valamit átírni scriptbe, jellemzően a dátumot, és a grib mező számát.Így kellene valahogy kinéznie hogy hozzáadja a könyvtárat az LD_LIBRARY_PATH változóhoz?
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:
/home/oliver/Meteo/anaconda3/envs/ecmwf/ -
olivera88
veterán
Hogy érteed h elrejeti a részleteket az Anaconda?
A home mappában rejtett fájlok megjelenitését ha bekapcsolom akkor a .local ban találok egy ugyalyolan Magics könyvtárat mint az Anacondában. Erre is hivatkozott a képen amit beszúrtam, csak ugye ott nem találta. Itt a lib könytvtárban van, az Anacondában meg az envs mappában.
/home/oliver/.local/lib/python3.7/site-packages/Magics/
/home/oliver/Meteo/Anaconda3/envs/ecmwf/lib/python3.8/site-packages/Magics/
Most megnyitottam a Magics nevű python fáljt, amiben ezt írja.This Python interface needs to find the Magics library
#
# We first search LD_LIBRARY_PATH. If you have strange behaviours,
# check your $LD_LIBRARY_PATH.
# This is only required on Linux! Therefore we do not have to checkEz lehet a baj akkor ha jól értem.
Az Anacondán kivül futattás gyorsabb, illetve kényelmesebb, ezért szeretném megoldani. Ugye így nem mindegy egyes scpript nevét beírni terminálba, hanem enter fájlra, vagy Geanyból futattom és már meg is térkép amit a program készit. -
olivera88
veterán
válasz
olivera88 #9434 üzenetére
Na sikerült rájönni a Magics müködésére, bár így nem működik ahogy szeretném de lényeg h tudom használni.
Az előbb véletlen sikerült egy térképet generálni, amit észre se vettem rögtön, és nem is tudtam h csináltam hirtelen.Szóval a lényeg először aktiválni kell az ECMWF t Anacondában, ahogy előbb irtam Metviewnél
Az előbb linkelt Angol oldalon, az ECMWF oldalán ezt nem írja.Vagyis írja, de ott csak ennyit ír.
Please make sure to activate you conda environment before running your python program.
Azaz csak Anaconda Activate.Szóval igy kell elinditani az ECMWF et, aztán jöhet scriptek futattása.
conda activate ecmwf
Ezután terminálban a base felirat átvált ECMWF re.A program így csak a terminából mükődik az a baj.
python scriptnev.py parancsal.
Azaz saját magát Python fájlt nem tudom enterrel futatni fájl kezelőböl, se Geanyből.
Erre lehet e megoldás vajon? -
olivera88
veterán
Azt a PIP re írta.
When using pip it is required to have the Magics library installed on the system!
Using conda
Conda will install the Magics library and all its dependencies for you. Please make sure to activate you conda environment before running your python program.Bambano. Volt fent, ma töröltem le, mert féltem ne h összeakadjonak.
Meg Python felület már el van választva a 4.0 verziótol kezdve, nekem 3.3.1 es volt a csomagkezelőböl.
-
olivera88
veterán
Itt van, csak szöveg Francia ugye ahogy irtam nem rég. [link] Itt az Anacoda telepitéséről.
Utána meg a Meteorologiai program telepitéséről. [link]
Itt meg angolul, programok készitőjétől. [link] Mondjuk itt a Magics telepitéséről van szó, de a második linkben meg Metview telepitését, írja viszont Metviewnek egy összetevője a Magics, úgy h annak is fel kell települni.
Közbe rájöttem h grafikus felület, azaz Metviewet el tudom inditani, terminálból elinditani, de bugos úgyanugy mint Debian tároloso csomag, bár használhatobb. Activálni kell ECMWF Anacondaban, aztán Metview begépelése után megnyilt a program.
A lényeg továbbra is Magics lenne, mert azt használom jobban. -
olivera88
veterán
Miért? Nem birtam kivárni, mire meglesz az új rendszer, ezért nekivágtam mire válaszoltál, felraktam az Anacondát, és promgramokat amik kellettek.
Települt is rendben ahogy néztem, viszont még se működik.
A kigyó másik program miatt kellett, nem multkori miatt.
A programok amiket használok azok elérhetőek Debian tároloban, persze pár verzióval régebbiek mint az aktuális. Ami python scipteket dolgozza fel az működik, viszont ami a másik program aminek grafikus felülete van, az nem.
Nem tudom h lehet így berakni egy programot tároloba h ne működjön,na mindegy most ezt haggyuk.
Ezért kellet az Anaconda ami legújabbat tudja telepiteni mindkét programból.
A két program valójában összetartozik, ha telepitem a Metviewet, aminek van UI ja, akkor Magicsnak is települnie kell, mivel a Magics grafikus kernelje a Metviewnek.Ezzel kódsorral kezdődik Python script, amit a Magicsnak le kellene futtatnia, viszont nem találja a Magics modult.
#!/usr/bin/python
#importing Magics module
from Magics.macro import *Ezt Geanyból futtattva írja.
ImportError: No module named Magics.macroHa terminálból futattom akkor meg ezt
Nem tudom miért nem működik. Pedig szerintem minndent úgy csináltam ahogy kellett.
-
olivera88
veterán
Elfelejtettem válaszolni akkor.
Találtam egy oldalt a napokban ahol ir erről Meteoologiai program telepitéséről, és Anaconda telepitéséről, ( csak az baj Francia,) és azt ajánlja h Anacondat máshova telepitsük.
Google ford
"A szoftver különféle forrásokból származik, mindegyik függőségükkel. Igyekszünk ezeket az eszközöket nagyon különálló fájlokba osztályozni, egyrészt az evolúciós karbantartás megkönnyítése érdekében, másrészt a szoftvert elkülönítik egymástól, hogy elkerüljük a függőségi összeütközéseket.
Kezdjük azzal, hogy létrehozunk egy „Időjárás” mappát egy kényelmes helyen. Személyi számítógépen egyszerűen létrehozhat egy mappát otthonában.Nyisson meg egy terminált és menjen:"Ír valamit környezeti változokról, de nem vagyok biztos benne h mit kellene tenni.
Hogy eztet a ~ / .bashrc fájlba kell beleírni, vagy terminálba végrehajtani, de sztem inkább az utobbi.Egyelőre még nem telepitek semmit, várom az új HDD t, amire lesz egy Debian 10 húzva nagyvalószinűleg. Ha minden igaz Szerdán kerül rá sor.
-
olivera88
veterán
Most vettem észre Dolphin tud feltölteni képet Imgurra. Ez ok. Viszont képet hol tudom megnézni aztán?
Mert linket nem kapok.
-
olivera88
veterán
Bár nem ide tartozik Linuxhoz. De érdekes h miért megy sokkal jobban Facebook Debianos Chromeval mint Windowson? Windowson valami rémálom nekem, chaten irás képes másodpercekre megakadni, felület is akad, lassan tölt be tartalom.
-
olivera88
veterán
Feltelepitettem a PIP et Debian 10 re. Ez ok, sikerült is.
Most PIP segitségével akarnék vmit telepíteni, erre azt írja nincs ilyen parancs h PIP.pip install skinnywms Ezt akarnám telepíteni.
Erre azt írja bash:pip: parancs nem található. -
olivera88
veterán
válasz
bambano #8727 üzenetére
Tegnap használtam a vezeték nélküli billentyűzetet, mert a TV re volt kapcsolva a gép. És azon más is a kiosztás, mert ha Z nyomok akkor Y jön helyette. Ezért próbálgattam azt nyelvállítást amít írtam az előbb. Hát capslock nem hinném h benyomva volt.
Na a lényeg h elég kitolás, mert hiába indítok új sessiont, az meg beragad fekete háttérrel.. Ezért többet ér újra indítani a rendszert powerrel. -
olivera88
veterán
Összekötöttem a TV vel a gépet, de nem viszi át a hangot valamiért. Mi lehet a gond?
KDE rendszeren. -
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #8705 üzenetére
Tessék, most jövök fel ma Debianra először, erre most jó.
Valami anomáliák vannak rendszerbe.
Pedig semmit se csináltam akkor mielőtt eltűnt, csak tárolókat modositgattam synapticban, de annak meg nem kellene h köze legyen ehhez.Ez van logban,
Log started: 2018-05-19 15:14:51
Selecting previously unselected package ftp.
(Adatbázis olvasása ... 157046 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../archives/ftp_0.17-34_amd64.deb ...
Unpacking ftp (0.17-34) ...
Beállítás: ftp (0.17-34) ...
update-alternatives: using /usr/bin/netkit-ftp to provide /usr/bin/ftp (ftp) in auto mode
Processing triggers for man-db (2.7.6.1-2) ...
Log ended: 2018-05-19 15:14:53Log started: 2018-05-19 15:30:24
(Adatbázis olvasása ... 157055 files and directories currently installed.)
Removing ftp (0.17-34) ...
Processing triggers for man-db (2.7.6.1-2) ...
Log ended: 2018-05-19 15:30:25Log started: 2018-05-21 00:46:02
Selecting previously unselected package libvlccore9:amd64.
(Adatbázis olvasása ... 157046 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../0-libvlccore9_3.0.2-0+deb9u1_amd64.deb ...
Unpacking libvlccore9:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) ...
Preparing to unpack .../1-phonon4qt5-backend-vlc_0.9.0-2+deb9u1_amd64.deb ...
Unpacking phonon4qt5-backend-vlc:amd64 (0.9.0-2+deb9u1) over (0.9.0-2) ...
Preparing to unpack .../2-libvlc5_3.0.2-0+deb9u1_amd64.deb ...
Unpacking libvlc5:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) over (2.2.7-1~deb9u1) ...
Preparing to unpack .../3-libcurl3-gnutls_7.52.1-5+deb9u6_amd64.deb ...
Unpacking libcurl3-gnutls:amd64 (7.52.1-5+deb9u6) over (7.52.1-5+deb9u5) ...
Preparing to unpack .../4-libpam-kwallet5_5.8.4-1+deb9u2_amd64.deb ...
Unpacking libpam-kwallet5 (5.8.4-1+deb9u2) over (5.8.4-1) ...
Preparing to unpack .../5-libpam-kwallet-common_5.8.4-1+deb9u2_all.deb ...
Unpacking libpam-kwallet-common (5.8.4-1+deb9u2) over (5.8.4-1) ...
Preparing to unpack .../6-libvlc-bin_3.0.2-0+deb9u1_amd64.deb ...
Unpacking libvlc-bin:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) over (2.2.7-1~deb9u1) ...
Beállítás: libcurl3-gnutls:amd64 (7.52.1-5+deb9u6) ...
Beállítás: libpam-kwallet-common (5.8.4-1+deb9u2) ...
Processing triggers for libc-bin (2.24-11+deb9u3) ...
Beállítás: libvlccore9:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) ...
Beállítás: libpam-kwallet5 (5.8.4-1+deb9u2) ...
Beállítás: libvlc5:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) ...
Beállítás: phonon4qt5-backend-vlc:amd64 (0.9.0-2+deb9u1) ...
Beállítás: libvlc-bin:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) ...
Processing triggers for libc-bin (2.24-11+deb9u3) ...
Processing triggers for libvlc-bin:amd64 (3.0.2-0+deb9u1) ...
No plugins in /usr/lib/x86_64-linux-gnu/vlc/plugins
WARNING: Regenerating VLC plugin cache failed.
Please run '/usr/lib/x86_64-linux-gnu/vlc/vlc-cache-gen /usr/lib/x86_64-linux-gnu/vlc/plugins' manually.
Log ended: 2018-05-21 00:46:28 -
olivera88
veterán
Nem voltam két napig Debianon, ma felkapcsolom a gépet, és eltűntek a Wifi hálózatok.
Ez h lehetséges? -
olivera88
veterán
Hogy lehet képernyőt megosztani? Összekötöttem a TV vel a gépet, hiába választom ki a tévén a HDMI, nem jó.
Másik kérdésem, NVIDIA-hoz milyen driver kell? Régebben kérdeztem már, de elfelejtettem megnézni az rendszer újratelepités előtt.
-
olivera88
veterán
Közben rájöttem mi vághatta tönkre a rendszerem tegnap.
Ha kijelölöm telepítésre az időjárás programom, akkor ezt dobja fel, egész csomó rendszer eszközt akar eltávolítani, csak nem tudom miért akar ennyire beleszólni a rendszerbe.
És ez most Buster repobol van, nem is a Sid-ből.Ha átváltok a Stretch tárolójára és kijelölöm telepítésre a Magics ++ akkor csak telepíti a szükséges dolgokat.
Ez kellett volna h történjen amott is ahelyett h rendszerfájlokat távolítson el.ubyegon2 Milyen Minted van? Sima v LMDE?
Majd felhúzok egy kísérleti rendszert, h az dőljön be akar, ne a rendes.
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #8675 üzenetére
A sources fájlban így van a többi is.
Na de közbe rájöttem mi volt a gond.
A testing helyett a sor végén main kell. A synapticban módosítottam .deb http://deb.debian.org/debian/ buster main
deb-src http://deb.debian.org/debian/ buster main
cigam Letöltési probléma lehetett ahogy írtam. A HDD jó elvileg a HD sentinel szerint.
Apollyon Olyan komoly modositgatásokat nem akarok, csak az időjárás programom frissíteni.
-
olivera88
veterán
Elakadt a telepítés
Mi a fene.
Számtalanszor raktam már Debiant. De ilyen még sosem volt.
A Debian desktop environment, KDE , szokásos rendszer eszközök. Ezeket akarom telepíteni de már másodszor dobja vissza.
Pedig letölti mind az 1562 fájlt úgy látom.
Aztán kiírja h egy telepítő lépés meghiúsultApollyon Értem. Az mi?
-
olivera88
veterán
válasz
Apollyon #8669 üzenetére
Windowsnál?
Ha van SSD a gépedben és HDD re akarsz telepíteni mégis? Ennek meg ugyebár nem sok értelme van, minek az SSD ha nem arra kerül a rendszer.Más
Van egy problémám, ami ugyan Windowsos, de Debian-nal van összefüggésben, ha használom a Debian-t, majd aztán átmegyek Windowsra akkor rohadt lassan tölt be a rendszer, vagyis jobban mondva, nem akar megjelenni a PIN kod beírására szolgáló mező. Legalább 2 percet várok rá. Elég bosszantó, főleg ha sokat ingázik az ember a két rendszer között.
SSD vel, Core i5 és 8 GB DDR4 RAM-al ne kelljen már 2 percet várni. -
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
Az SSD -t érdemes lecsatlakoztatni telepítés előtt? MIntha valami ilyesmit olvastam volna régebben
-
olivera88
veterán
válasz
bambano #8654 üzenetére
Ja és ez még nem is volt a egész amit a terminálba írt.
Feltöltöttem inkább Dropboxra h ne húzza szét a fórumot. [link]
Van egy időjárás programom, amit akartam frissíteni a SID tároloból, de nem sikerült a frissítése. Máskor is csináltam már ezt , és akkor nem okozott bajt, csak nem emlékszem h akkor ráfrissitettem e, vagy rögtön az újabb verziót raktam fel SID repobol.
-
olivera88
veterán
válasz
bambano #8651 üzenetére
Köszi.
A locales (national language data) és libc bin a törött csomag. Gondolom akkor ez miatt állítódott el a magyar nyelv is ugye?
Ezt adta ki a parancsra. Ez baj?
WARNING: The following essential packages will be removed.
This should NOT be done unless you know exactly what you are doing!
apt adduser (due to apt) gpgv (due to apt) debian-archive-keyring (due to apt) init-system-helpers (due to apt) libapt-pkg5.0 (due to apt)
libc6 (due to apt) libgcc1 (due to apt) libstdc++6 (due to apt) base-files base-passwd libdebconfclient0 (due to base-passwd) bash dash (due to bash)
libtinfo5 (due to bash) debianutils (due to bash) bsdutils libsystemd0 (due to bsdutils) coreutils libacl1 (due to coreutils)
libattr1 (due to coreutils) libselinux1 (due to coreutils) dpkg (due to dash) diffutils libbz2-1.0 (due to dpkg) liblzma5 (due to dpkg)
zlib1g (due to dpkg) tar (due to dpkg) e2fsprogs e2fslibs (due to e2fsprogs) libblkid1 (due to e2fsprogs) libcomerr2 (due to e2fsprogs)
libss2 (due to e2fsprogs) libuuid1 (due to e2fsprogs) util-linux (due to e2fsprogs) findutils grep libpcre3 (due to grep) install-info (due to grep)
gzip hostname init systemd-sysv (due to init) perl-base (due to init-system-helpers) libc-bin login libaudit1 (due to login) libpam0g (due to login)
libpam-runtime (due to login) libpam-modules (due to login) mount libmount1 (due to mount) libsmartcols1 (due to mount) libudev1 (due to mount)
ncurses-bin sed sysvinit-utils libfdisk1 (due to util-linux) libncursesw5 (due to util-linux) -
olivera88
veterán
Megkattant a synapticom az elébb, átváltott Angolra.
Probátam egy programot frissíteni SID repobol, de nem tudta. Aztán törölni akartam azt a régi vérziót, de nem töröltem mert kiirta h akkor használhatatlan lesz a rendszerem. Aztán újra inditottam Synapticot, és erre angol lett. Ja és van két törött csomag, amit nem tudok fixálni mert a zt írja ki rá h warning 26 essential packages remowed.
Ja és most nézem már a Dolphin is Angol lett, mi a fene. -
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #8642 üzenetére
Ja elnéztem, mert van két verziószám, és én az újabb verzió recoveryét inditottam el, ahol nem kaptam parancssort se a kernel panic miatt. De ha régi verziót indítom az jó.
Már csak az kérdés h lehet ezt a hibát kijavítani, illetve megakadályozni h következő frissítésnél ne legyen megint ez. -
olivera88
veterán
Bedöglött a Debian 9 em.
NEm volt 4 hónapig frissítés telepítve. Na majd tegnap este frissitem. El is indítottam, közbe eljöttem egy pár percre a géptől, aztán mire visszajöttem, terminálos bejelentkezés fogadott.
Ezután újraindítottam, de valami gond van, és nem indul el.
Valakinek ötlete mi lehet ez illetve mi történhetett? -
olivera88
veterán
Vettem egy TP Link TL WN722 N WIFI antennát. Csak müködni nem akar. Hogy lehetne müködésbe birni? Vagy lehet nem is Linux kompatibilis?
-
olivera88
veterán
Multkor írtam h nem tudok másolni/ áthelyezni másik meghajtóra, akkor meg is lett javítva.. Azóta nem kellett semmit másolnom. Na majd ma áthelyezek egy archivumot, erre ismét nem jó.
Hogy a francba romlott el újra?Most próbáltam újra ezt amit multkor
sudo apt-get purge ntfs-3g
sudo apt-get install ntfs-3g
És most nem javult meg.
-
olivera88
veterán
A transmission az vmi torrent féle? Van Debian-ra az? Synapticban nem találtam.
Ebben scriptben láttam a transmissiont. [link] -
olivera88
veterán
Két napja feljött itt valami mikor frissítésekre katintottam h nem megbízható csomagot készül telepepiteni v mi , és h nem tudják ellenőrizni ebből tároloban lévő csomagokat vagy mi, pedig csak a frissítések akartam megnézni h van e, erre ezt írta ki.
Mostanra viszont eltünt.
L:/dl/upc/2017-07/28/323076_jfcsm6jfosrdnitg_screenshot_20170728_114618.png]Lehet h nonfree tároló miatt írta ki? De valami bug lehetett sztem ?
-
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
Köszi.
Na már telepítettem is de nem írtam be még azt xorg.conf fájlba.
Szerk: Na most írtam be, teljesen üres volt a fájl még.
Ezt írta ki telepítés végén. Ez oké így?
Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8107e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8107e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168h-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168h-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168g-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8106e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8411-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8402-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168f-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8105e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-3.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168e-1.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-2.fw for module r8169
W: Possible missing firmware /lib/firmware/rtl_nic/rtl8168d-1.fw for module r8169 -
olivera88
veterán
Most ez komoly h képes kifagyni a KDE i5 7400 és 8 Gb RAM alatt?
A Chromeban volt megnyitva 16 fül, semmi más és egyszer csak lebklokkolt mikor másik fülre akartam váltani és nem reagáltam semmire, igaz nem is vártam nagyon csak pár mp et és restartoltam.
-
olivera88
veterán
Na még egy keserű tapasztalat.
Ott hagytam gépet egy negyed órára. Monitor kikapcsolva ugye mire jövök vissza, na majd felébresztem a gépet, hát hiába mozgattam az egeret, vagy nyomtam alt+ delt, semmi.Kapcsolhattam a gépet.
Ha valakinél nyitva vannak dokumentumok és nincs elmentve az nem túl szerencsés.Nekem minden elvoltam mentve Geany-ban azt hiszem.
Jessieben is voltak ilyen hülyeségek. -
olivera88
veterán
-
olivera88
veterán
Köszi. Most már jó.
Csak ennyi volt:
sudo apt-get purge ntfs-3g
sudo apt-get install ntfs-3g
Ez valami bug lenne akkor ugye
Van egy más hibám is, néha bejelentkezés képernyő után van h megáll a rendszer a KDE iconnál, és semmi se történik.Ilyen nem volt RC alatt ha jól emlékszem, se előtte se. Ez mitől lehet?
-
olivera88
veterán
Miért nem enged másik HDD re másolni, NTFS re.
Hiába másolom ki amit akarok, nem tudod beileszteni mert nem jelenik meg beillesztés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- ZIDOO médialejátszók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Építő/felújító topik
- Vírusirtó topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest