Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• olivera88
    veterán

Pip használatával könnyen el tudod érni, hogy olyan python libeket is feltegyél, amelyek a disztribúcióban is benn vannak. Aztán ha véletlenül ugyanaz felmegy a disztribúcióból és pip-en keresztül is, akkor bele lehet futni olyan hibákba, amelyek nehezen debugolhatóak. Más programoknál is célszerű elkerülni, hogy ugyanazt feltedd küldő forrásból, amit feltehetnél a disztribúcióból is, ugyanez a helyzet a python librarykkel.

Pl. az időjárás programodnak van valami függősége, ami a disztribúcióban is benne van, de te ezzel nem foglalkozol, felteszed a programot pip installal, az meg hozza magával a libraryt is. Később valamiért felteszed a disztribúcióbeli libet valami más függőségeként, amit meg apt-gettel telepítesz, máris lesz két eltérő python lib a rendszereden, és a szerencsén fog múlni, hogy mindkét programod a megfelelőt használja.

A virtualenv többek közt pont ezt a problémát tudja orvosolni. Létrehoz neked egy könyvtárat, amin belülre lehet aztán pip-pel vagy bárhogy máshogy telepíteni a neked szükséges libraryket, így biztos hogy nem akad össze azzal, amit a csomagkezelő tett fel. Ráadásul több virtualenved is lehet egy gépen teljesen különböző libekkel, így akár egyszerre lehet fenn más más környezetben ugyanannak a programnak eltérő verziója. És persze lehetne még folytatni....

https://packaging.python.org/tutorials/installing-packages/#creating-virtual-environments

:R Elfelejtettem válaszolni akkor.
    Találtam egy oldalt a napokban ahol ir erről Meteoologiai program telepitéséről, és Anaconda telepitéséről, ( csak az baj Francia, :O) és azt ajánlja h Anacondat máshova telepitsük.

Google ford
    "A szoftver különféle forrásokból származik, mindegyik függőségükkel. Igyekszünk ezeket az eszközöket nagyon különálló fájlokba osztályozni, egyrészt az evolúciós karbantartás megkönnyítése érdekében, másrészt a szoftvert elkülönítik egymástól, hogy elkerüljük a függőségi összeütközéseket.
    Kezdjük azzal, hogy létrehozunk egy „Időjárás” mappát egy kényelmes helyen. Személyi számítógépen egyszerűen létrehozhat egy mappát otthonában.Nyisson meg egy terminált és menjen:"

Ír valamit környezeti változokról, de nem vagyok biztos benne h mit kellene tenni.
    Hogy eztet a ~ / .bashrc fájlba kell beleírni, vagy terminálba végrehajtani, de sztem inkább az utobbi.

Egyelőre még nem telepitek semmit, várom az új HDD t, amire lesz egy Debian 10 húzva nagyvalószinűleg. Ha minden igaz Szerdán kerül rá sor.

Új hozzászólás Aktív témák