Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Nem tuningoltam életemben sem, és most sem akarok, mégis ide jöttem.
Arról lenne szó, hogy a P35-ös alaplapomba nemrég vettem 2x2GB 1066-os OCZ Gold kit memóriát. Auto álláson hagytam a biost, aztán alapból csak 800MHz-en hajtotta. Utánanéztem, hivatalosan csak 800mhz-ig támogatja a lap (Gigabyte P35 DS3R) a memóriát, illetve támogatja az 1066-os FSB-t, túlhajtással. Szóval ezért ide jöttem.
Beállítottam az 1066-os FSb-t, erre megemelte a RAM feszültségét a lap 2,08V-ra. Ezt manuálisan visszavettem alapra. Majd a BIOSban találtam a ramoknál valami beállítást, ezt "turbo"-ra tettem. Memtest lefutott párszor, minden oké. Everest memóriaolvasás 7200, ha a turbo állást standardra teszem, akkor 6600. De mivel ment turbon, otthagytam. Múltkor másolás közben kékhalál.... bár rég nem láttam, sokat nem foglalkoztam vele. Ma elindítok egy játékot (Far Cry 2) kb 5 perc után befagy, csak reset segít. Újraindít a gép, újra a játék, most 5 perc után kilépett a játékból. Sejtettem hol kezdjem a hibakeresést, biosban mindent autora raktam, tehát 800mhz-en mennek a ramok. Játékot elindítottam, vagy 20 percig toltam, minden oké.
Viszont ha már 1066-os ramjaim vannak, és működik is azon az FSB-n, azért mégis csak ott kellene használnom. Most jön a kérdés, amiért idejöttem:
Engedjem, hogy auto álláson megemelje a feszültséget az alaplap? Vagy manuálisan állítsam alapra, menni kell neki ott is?
Persze a turbo opciót elfelejtem. Csak gondoltam megkérdezem az okosabbaktól, hogy is van ez, nem állok neki kisérletezni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz DDR4 kit
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest