- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Házi hangfal építés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
Sziasztok! Nem tuningoltam életemben sem, és most sem akarok, mégis ide jöttem.
Arról lenne szó, hogy a P35-ös alaplapomba nemrég vettem 2x2GB 1066-os OCZ Gold kit memóriát. Auto álláson hagytam a biost, aztán alapból csak 800MHz-en hajtotta. Utánanéztem, hivatalosan csak 800mhz-ig támogatja a lap (Gigabyte P35 DS3R) a memóriát, illetve támogatja az 1066-os FSB-t, túlhajtással. Szóval ezért ide jöttem.
Beállítottam az 1066-os FSb-t, erre megemelte a RAM feszültségét a lap 2,08V-ra. Ezt manuálisan visszavettem alapra. Majd a BIOSban találtam a ramoknál valami beállítást, ezt "turbo"-ra tettem. Memtest lefutott párszor, minden oké. Everest memóriaolvasás 7200, ha a turbo állást standardra teszem, akkor 6600. De mivel ment turbon, otthagytam. Múltkor másolás közben kékhalál.... bár rég nem láttam, sokat nem foglalkoztam vele. Ma elindítok egy játékot (Far Cry 2) kb 5 perc után befagy, csak reset segít. Újraindít a gép, újra a játék, most 5 perc után kilépett a játékból. Sejtettem hol kezdjem a hibakeresést, biosban mindent autora raktam, tehát 800mhz-en mennek a ramok. Játékot elindítottam, vagy 20 percig toltam, minden oké.
Viszont ha már 1066-os ramjaim vannak, és működik is azon az FSB-n, azért mégis csak ott kellene használnom. Most jön a kérdés, amiért idejöttem:
Engedjem, hogy auto álláson megemelje a feszültséget az alaplap? Vagy manuálisan állítsam alapra, menni kell neki ott is?
Persze a turbo opciót elfelejtem. Csak gondoltam megkérdezem az okosabbaktól, hogy is van ez, nem állok neki kisérletezni.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest