- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
Topikgazda
nem csóka, hanem lány. és ha valaki visszaolvas, az én példámból látni fogja, mennyi rettentő sok szívással jár a magyar BIN jelenleg, ha fizetnének érte, akkor sem kezdeném elölről a kártyám lecserélését... (vagyis nem megváltoztatni tudják, hanem új kártyát kell kibocsátani. ha fizikait is kér valaki, az plusz pénz)
lehet, hogy a magyar BIN a kulcsa mindennek, cserébe elsőre baj lesz a kártyalimitekkel, aztán 5000 forint felett nem fog működni a go back in time, a tetejébe ráadásul vannak olyan terminálok, amiken a UK BIN-es kártyával lehet fizetni, a magyarral meg nem
-
-
xTech
tag
válasz
olizatriznyá #6297 üzenetére
Curve fórumon írta egy supportos csóka, hogy ha nem megy, akkor valszeg a BIN miatt lesz. Írni kell nekik, és állítólag meg tudják változtatni. Meglátjuk.
https://community.curve.com/t/weve-launched-google-pay/14683/540
-
Oliverda
titán
válasz
st3v3np3t3r #6295 üzenetére
Ettől még sokaknak most sem működik, illetve szükséges az appot sem lehet letölteni a store-ból.
-
kmarci25
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #6289 üzenetére
Ha pl. apkmirror-ról fenn van a GPay, akkor fel lehet venni érintéses (NFC) fizetésre mától mind a Curve, mind a Revolut kártyát. Illetve a Google is clickbait-tel.
xTech: Egy kicsit legyél türelmes. Délelőtt még a Revo-t sem engedte, aztán kb. egy órája működik.
-
xTech
tag
Vicc ez a Curve. Már a magyar BIN-es revolutos kártyát is hozzá tudtam adni a GPay-hez, de a Curve kártyára továbbra is azt dobja a GPay, hogy keressem fel a bankomat a hiba elhárításához... a másik vicc az ügyfélszolgálatuk.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #6289 üzenetére
A Google ebben tudjuk, hogy nagyon tetű lassú
-
spider23
senior tag
Üdv!
Segítség kellene Van egy K&H-s mastercard kártyám amit hozzá szeretnék adni CURVE alatt, de azt írja hogy jelenleg ez a kártya nem támogatott, próbáljam másik kártyával...
Mi lehet a probléma?Köszönöm.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Ha volt már, bocs
Elindult a Google Pay Magyarországon -
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #6279 üzenetére
Valószínűleg mostanában jöttek rá, hogy a fillérb@szó bankok nem fognak velük szerződni. Ez persze könnyen visszafelé sülhet el az utóbbiak számára, mert ezzel egy újabb lökést kapnak itthon a fintechek.
-
kmarci25
veterán
-
Gomez
aktív tag
Szervusztok!
Elnézést, ha volt már (próbáltam visszaolvasni, de nem találtam választ.)
A curve alá berakott bankártyám lejárt. Mi ilyenkor a teendő? Próbáltam betenni az új kártyát, de nem engedte az app (azt nem írta, mi a baja). Törölni kell teljesen a régi kártyát? Megmarad akkor az eddigi "költségvetésem"? -
fap333
aktív tag
Szervusztok!
Ha hitelkártya van a curve mögött, akkor elvileg 200GBP az atm felvételi limit, utána 2% díjat számol fel. De mi van, ha a hitelkártyáról egy revolut kártyát töltök fel, és ezt berakva a curve mögé veszem le atm-ből a pénzt. Így is észreveszi, hogy hoppá ez hitelkártyáról származik, vagy, így már le tudok venni havonta 10 x 200GBP-t?
Avagy ezzel már nagyon beletrappolok a morális szürke zónába?
Van ilyen jellegű tapasztalat valakinek? -
qqzs
őstag
Fitbit pay hungaryra irja a curvet (mastercard) tamogatott kartya kozt. Valaki hasznalja fitbit payt curve+otp kartyaval? Es curve mindig mastert ad? Van valami dij ilyenkor?
-
fravik
tag
válasz
st3v3np3t3r #6262 üzenetére
Ugyanez volt nálam is, a Ryanair már 1,5 hete írta, hogy visszautalták a pénzt az eredeti kártyához tartozó számlára, de tudtam, hogy Curve kártyával fizettem, így ott vártam... De meguntam és rákérdeztem, érdekes módon rögtön látták amint foglalkoztak vele, rendszerhibára hivatkoztak, majd kb 1 órán belül a Curve Cash-ben landolt a pénz. Az eredeti tranzakció kb júliusban volt.
-
balinlin
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #6262 üzenetére
Ez még elfogadható is lenne, ha nem lenne gyakran ilyen rendszerhiba.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Most írt vissza a Curve Support. Rendszerhiba miatt nem dolgozták fel az összeget. 1-5 minkanapon belül jóváírják.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #6259 üzenetére
Nem a bónusz a veszteség, azt l€$z@r0m! Hanem az a pénz amit a webshop visszaküldött, a Curve meg benyelte. Oké,hogy nem nagy összeg,de akkor is.
-
balinlin
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #6259 üzenetére
A veszteség kifejezés talán túlzás a bónusz esetén, de tényleg nagyon nem jó a support. Az egy hónapja eltűnt visszatérítése viszont nevezhető veszteségnek.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
pictigjis #6256 üzenetére
Én erősen gondolkodom azon, hogy lemondom a Curve regisztációm és feldarabolom a kártyát. Ahogy írod, a support kritikán aluli. Ráadásul nekem lassan 1 hónapja ülnek egy visszaküldött összegen. A support nem válaszol a megkeresésre sem,meg igazából mióta iPhone-ra váltottam, nagyon felesleges lett. A meghívottak után járó összeget sem írják jóvá,arra hivatkozva, hogy nem volt meg az első tranzakció, holott valójában megvolt. De én ezen már nem mérgelődök. Elkönyveltem veszteségnek.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #6221 üzenetére
ma direkt a feleségem curve-jével fizettem (mindkettő ott van az apple walletben) a piacon. közvetlen összehasonlítást ugyan nem végeztem, de ezzel tudtam fizetni a fizetési pontos terminálnál, a magyar bin-essel korábban két helyen sem ment. lehet, hogy ez a terminálüzemeltető még nem frissítette a bin táblázatot, emiatt ukrán kártyának érzékeli, és inkább elutasítja. de ez csak tipp
tegnap a tescóban egy otp automatában vettem fel kp-t a magyar bin-es kártyával, az meg euróra konvertálta volna az összeget
na, lényeg a lényeg, inkább senki se cseréljen kártyát. ha valamire részemről jó volt ez az egész, akkor csak arra, hogy a curve-nek tettem egy szívességet egy egészen amatőr hiba azonosításával, de persze az is csak nekem okoz kellemetlenséget
egyébként nem tudom, mi lesz ezzel a szolgáltatással, mert baromi jó az ötlet, de a supportja valami kritikán aluli, és egyre többen háborognak már emiatt
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Andreas2 #6250 üzenetére
A limitekkel nekem is ez volt a bajom egy hete (írtam is itt). Nem oldódott meg magától, vagy csak nem vártam eleget, de a support egy munkanapon belül megjavította. Az alatt az idő alatt, amíg nem láttam a limiteket, nem használtam a kártyát. Lehet, hogy nekem sem ment volna.
-
Andreas2
tag
válasz
kanyi51 #6251 üzenetére
https://fintech.hu/az-angol-curve-az-onfido-t-valasztja-kyc-folyamatok-lebonyolitasahoz/
Lefotózod a személyidet, meg magadat és így azonosítanak.
Gyakorlatban pedig nem működött, mert a kapott linket megnyitva a kamera fekete képet mutat, fotózni nem lehet. A weboldalon kívűl kell elkészítenem és feltöltenem a képeket. -
Andreas2
tag
válasz
Andreas2 #6249 üzenetére
Fizetni viszont nem sikerül vele, az üzletben elutasította a terminál a tranzakciót. (NFC-s fizetés, Apple Wallet)
Ami furcsa hogy a Curve app-ban rányomok a Curve kártya limitjeire, akkor nem mutatja meg a összegeket, homokóra és nem történik semmi.
A mögé rakott kártyával sikerült a fizetés. Megint írhatok a support-nak? -
zolmesz
aktív tag
Hébe-hóba én is megpróbáltam, be tudom-e állítani Gpay alá a kártyámat, de mindig volt valami baja, úgyhogy lemondtam róla. De 2 hete megint megpróbáltam, és sikerült, jött az sms a kóddal és működik is a dolog, eddig hiba nélkül mindenhol sikerült a telefonnal fizetnem.
-
olizatriznyá
tag
válasz
SpongyaBob #6246 üzenetére
Nekem sajnos most sem működik.
-
tlala
addikt
Egy év keserves és hasztalan próbálkozás után tegnap végre sikerült beállítanom a Google Payben a Curve kártyámat érintéses fizetésre (ugyanazon a telefonon).
Valami változott. Ha valaki szintén már feladta korábban, akkor tegyen egy próbát! -
pictigjis
Topikgazda
válasz
pictigjis #6236 üzenetére
ezt érdekesen oldották meg... jöttek az sms-ek, a kért tranzakciók átkerültek oda, ahova kértem. viszont jöttek app értesítések is, a beterhelt összegeket azonnal vissza is térítették az új kártyára. vagyis manuálisan nem tudják ugyanazt csinálni, amit a back in time: át tudják rakni a tranzakciót, de nem az eredeti kártyára, hanem egyből az újra megy a refund, az app is így jeleníti meg, hogy mi történt az elmúlt percekben
jobb lenne, ha gyorsan megszerelnék.........
As mentioned in the previous message by my colleague Lucy, we've passed your case onto our engineering team who are looking for a fix in regards to this issue.
-
Gabesz984
tag
válasz
st3v3np3t3r #6237 üzenetére
Szia! Visszakerestem az utolsó visszatérítésem. Konkrétan 10.31-én sztornozta a webshop és 11.02-én már a Curve mögötti kártyán volt és látszik a Curve appban is.
-
emeritus
tag
válasz
Volt már erről szó: a Curve Cash csak az első érkezési pont, ahonnan tovább kerül a fizetésre használt Curve mögötti kártya bankszámlájára. Ott kerested?. Ha nem tudja a Curve oda továbbítani, akkor köt végül a Curve Cash-en.
-
Oliverda
titán
válasz
A Curve cash kártyán nézted?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Üdv. A Curve átlagosan hány napig ül egy webshopból visszaküldött pénzen? 2020-10-27-én küldték vissza a pénzt, és nem látom a jóváírást a Curve appban. Anno azon keresztül fizettem ki. Amúgy Nov.8.-án írtam nekik emailt az ügyben. Még válasz nem érkezett.
-
pictigjis
Topikgazda
jött egy válasz back in time-mal kapcsolatban, nem mostanában lesz megszerelve... de legalább manuálisan átrakják a beragadt cuccaimat
Thanks for your reply.
We appreciate your ongoing patience as we look into this issue. We've passed your case onto our engineering team and they're looking to fix the root cause of the error.
Unfortunately, we don't have a timeframe just yet for when this will be completed but we'll be in touch as soon as possible with an update.
In the meantime, we can manually 'Go Back In Time' on your transactions for you. If you wish for us to do this, please reply to this email with date and value of the transaction you would like to move and the last four digits of the underlying card that you want us to move the transaction to and we'll let you know once it's been processed. Please note that we will not be able to reverse this once it's been done.
We appreciate your ongoing patience and understanding as we investigate this issue.
Best wishes,
Lucy
Team Curve -
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #6227 üzenetére
Azt túlzásnak érzem, hogy magyar, de az akarna lenni :-)
557444 bines, de amikor Revolut feltöltést indítok róla, akkor a Revolut figyelmeztet, hogy a kártya pénznemétől eltérő devizát terhelnék rá, meg ugye meg is mondja, hogy szerinte mi a kártya pénzneme. Volt pár próbám, és a Revolut ezt a kártyát nem mindig látja HUF-osnak, helyette gyakran PLN-t és BGN-t mond alap pénznemnek hozzá, a kártyát pedig JSB PIVDENNYI kártyának azonosítja (volt itt szó az ukrán bank bin tartományának megvásárlásáról, úgyhogy ezen nem akadok fenn).
De ezek lehet, hogy Revolut bugok, nem zavarnak. Curve-ön belül forintos limitek vannak a kártyához társítva, úgyhogy én is forintos kártyaként kezelem. Csak virtuális kártyám van, fizikaira egyelőre nincs szükségem, azt nem kértem még.
-
leroyclub
senior tag
Revolutos kártyánál hogy alakul a pénzlevétel? Ha szeretnék nagyobb összeget levenni akkor a legolcsóbb ha 24 oránként max 200 fontnak megfelelő összeget veszek ki? Ugye max 10 alkalmam van/ho. Mind1 hogy otp vagy revolut kártya van mögötte?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #6220 üzenetére
Mivel három nap után sem mutatta az app a limitjeimet, rákérdeztem a supportnál, és ha már írtam, akkor az éves 370 ezres keretet is szóvá tettem. Most jött válasz, megoldódott minden bajom. Az app újra mutatja a limiteket, és kaptam vásárlási limitemelést is:
napi: 185.000 forint -> 740.000 forint
havi: 370.000 forint -> 1.850.000 forint
éves: 370.000 forint -> 7.400.000 forintEz így rendben lesz, ebbe bele fogok férni, de ígértek további limitemelést, ahogy majd lesz náluk múltam (két hetes a regisztrációm, eddig 5 sikeres tranzakcióm volt).
-
ÁrPi2
senior tag
Sziasztok,
Hol találom a Curve kártyámhoz aszociált "irányítószámot" (postcode)? -
pictigjis
Topikgazda
úgy tűnik, hogy a curve (egyelőre csak a magyar bin-essel teszteltem, a feleségem uk kártyájával még nem) újabban nem működik a "fizetési pont" féle terminálokkal. pár hete már jártam így egy közjegyzői irodában, a walletből másik kártyát kiválasztva teljesült a fizetés. a piacon is ilyen sárga fizetési pontos szarja van a pékségnek, múlt héten vissza kellett mennem, mert végül nem teljesült a fizetés. ma is teszteltem, curve elutasítva, másik kártyát kiválasztva minden ok
-
pictigjis
Topikgazda
370 ezer? már megint rohadtul elszámolták a nullákat... nekem az 37 000 000, szintén ellenőrzött accounttal, szóval van egy olyan érzésem, hogy neked is azt akarták beállítani. dehát olyan értéktelen ez a forint, mint valami banánköztársaság devizája, valahol meg tudom érteni, hogy néha elcsúsznak a nagyságrendekkel :/
sajnos a gbit limit forintosításának viszont továbbra sincs nyoma. lassan három hét telik el, egy fintechnél ez szánalmasan lassú reakció...
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #6217 üzenetére
Valami lehet, hogy alakul a limiteknél, mert nálam most eltűntek. Csak az általános szöveg jön be, hogy 2000 font/nap, 5000/hó, 10000/év, de azt már nem mutatja, hogy hol tartok a forintosított limitjeimmel. Nálam az elég fájó pont, hogy az éves limitet 370 ezer forintra lőtték be, és örülnék neki, ha maguktól rájönnének, hogy ez azért nagyon nem az ígért 10 ezer fontos keret (főleg, hogy volt már okmányellenőrzés meg szelfizés is).
-
pictigjis
Topikgazda
ez nem naptári év, hanem rolling 365 days, vagyis folyamatosan "esnek ki" és számítódnak be költések az elmúlt 365 napodból
ha eléred a 10 ezret, nem fog működni a kártya. én 7-8000 környékén előre írtam, hogy limitemelést kérek, és meg is kaptam. hogy manapság mennyi idő alatt válaszolnak egy ilyen kérésre... passz. elvileg a limitemeléssel együtt jár egy azonosítási procedúra is, személyi, szelfi, ilyesmi
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, köszönöm a múltkori segítséget, végül egy hónap után feloldásra kerültek a kártyafoglalások.
Ingyenes csomag limitjével kapcsolatban lenne kérdésem.
Tavaly szeptember végén/október elején regisztráltam curvera, elég gyorsan meg is jött az ingyenes kártya.
Jelenleg így állnak a limitjeim:
költés 6893font/10000font az elmúlt 365 napban.
Bár látom, hogy ez csak az elmúlt 365 napra vonatkozik, de nem regisztrációtól számított 1 éves távlatban kellene nézni?
Értve ezalatt azt, hogy nemrég járt le az egy év és nullázódnia kellene?
Mi történik, ha elérem a 10000fontot? -
zerodot
aktív tag
válasz
zeon.hu #6212 üzenetére
Meg kell nézni, melyik kártya vált jobban, gondolom a magyar bankod se csinálja ingyen. A Curve az 500 GBP limitet elérve 2%, hétvégén pedig további 1.5% fx díjat számol fel.
Legalább hétköznap, az 500 fontos limitig feltételezem jobb lesz a Curve. Ha ezt eléred vagy ha hétvége van, akkor az appban át tudod állítani a hozzárendelt kártya pénznemét helyi pénzre, és akkor nem a Curve fog konvertálni, hanem a bankkártyád bankja.
Szóval ha a Curve van nálad, flexibilisebb vagy, csak akkor jobban kell figyelni mikor mit hova állítasz -
pictigjis
Topikgazda
válasz
zeon.hu #6207 üzenetére
akkor raadasul 5000 forint feletti vasarlast sem tudsz attenni masik kartyara go back in time-mal
a curve-nel 500 fontig valthatsz "ingyen" (nem naptari honap, 30 naponta nullazodik), hetvegen felar van, ilyen devizakra jo magas is lehet
erre tipikusan a revolut valo, hetkoznap elore levaltva a devizat
-
zeon.hu
nagyúr
Külföldön (most majd épp Szerbia és Bulgária) van-e extra költsége a Curve kártya használatának.
Éjszaka, hétvégén esetleg? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest