- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi hangfal építés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
szabi__memo #16868 üzenetére
Nemcsak neked szólt a kérdés, meg nyilván nem már megtörtént konverzióra, hanem általában. Ott.van a bankok ingyenes váltási ajánlata (otp 600 ezerig), a wise, a curve, a lightyear. Vajon mi éri meg most legjobban? Ha túllépem a revolutos váltási keretet, akkor már jobban megérheti, ha a curve vált például.
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #16868 üzenetére
Kb ugyanúgy váltott volna...
-
viktorhu
veterán
válasz
szabi__memo #16866 üzenetére
Érdemes még egyáltalán a Revolutot használni váltásra? (én is használom, de mintha már lassan minden más opciónak jobb árfolyama lenne).
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16859 üzenetére
ha a revolut váltott, akkor a váltási díj mindenképp bukta, hiszen a curve-nél nem történt váltás. vagyis back in time-ot is csak dollárra állított kártyára tudsz indítani, és így a refund is dollár lesz - elméletileg
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #16859 üzenetére
GBiT-nél a Ft megy vissza, nem tudom mekkora volt az összeg de biztos nem szarakodnék 361Ft miatt... mert ugye kell egy másik Revo kártya, amit Curve alá kell regisztrálni, szintén USD-ra kell állítani, majd arra Gbit-elni...
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #16024 üzenetére
Nálam megjelenik hogy "Are you sure". Ott jelenik meg az ablak, vagy már a downgrade-nél?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16024 üzenetére
x-ről ingyenesre ment gombnyomással a downgrade, de az ő szempontjukból nyilván jobb, ha (drágább) fizetős csomag esetén húzzák egy kicsit az időt a reakcióidővel...
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16022 üzenetére
akkor kénytelen leszel írni nekik
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16020 üzenetére
azt gondoltam, de ott hol?
manage your plan -› downgrade your plan?
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #16017 üzenetére
bármi lehet normális és nem normális, a curve-nél senki nem tudja. hol próbálkoztál az appban?
-
zerodot
aktív tag
válasz
szabi__memo #15909 üzenetére
Pedig ott volt a mailekben is a link, legalul, az apróbetűs részben.
For full terms and conditions on the promotion, please see here
-
8
senior tag
válasz
szabi__memo #15902 üzenetére
weboldal:
https://www.curve.com/en-gb/legal/black-and-payplus-24mai notification:
Jönnek vele a cashback-ek is szépen.
Például foxpost automatára is ad, ha nevében ott a trigger -
TrollBalint
addikt
válasz
szabi__memo #15902 üzenetére
Nekem is ezt írja az alkalmazás, ha belépek.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #15881 üzenetére
rendes vasarlassal kell elkoltened, egeszen biztosan bezartak azt a kiskaput, hogy wise, revolut, zen vagy barmilyen hasonlo feltoltes mukodjon
-
Fifi
őstag
válasz
szabi__memo #15879 üzenetére
Vásárláskor az legyen aktív és ne egy mögöttes kártya.
~457 Ft-ot ér egy GBP. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #15761 üzenetére
Most válaszoltak. Lezárt pontok. Bár nem. Tudom, hogy jön ki 206 pont mikor egyeben kaptam anno 1000-et, még itt írtam is.
Szóval kérés: hogy lehet 8 fontot leszedni a cash-ből? -
Fifi
őstag
válasz
szabi__memo #15763 üzenetére
Legyél türelmes.
Hol írtál nekik? Appban vagy e-mail?
20 napja írtam nekik appon belül, semmi válasz. Azóta csak kétszer érdeklődtem, hogy tudnának-e segítni ... -
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #15761 üzenetére
de, ezer pont elméletileg 10 font. ötletem sincs, miért nem annyi látszik
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14525 üzenetére
szerintem most már te is megkímélhetnél minket attól, hogy folyamatosan másban keresed a hibát
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14515 üzenetére
magyarazd mar el, hogy alapesetben hol okoz neked vagy barkinek problemat, ha szabad penzegyenlegbol tortenik egy fizetes? ez mitol sunyi? jelen helyzetben sajnos te ulsz forditva a lovon, es eleg celtalan a haborgasod
ja, hogy neked muszaj curve-vel fizetni a plutust nehany uveggolyoert? akkor plane ismerned kene a termeket
es a beallitasokat. ehhez kepest sunyizol es mindenkire haragszol magadon kivul. kar -
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo #14515 üzenetére
Én tavaj február környékén regisztráltam, és akkor utána már egyből be volt kapcsolva.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14508 üzenetére
egyáltalán nem magyarázom a bizonyítványt. arról senki nem tehet, hogy még a beállításokat sem nézted át soha, pedig még az összefoglaló is segített, hogy létezik ilyen
igazából az van, hogy az eredeti problémád is (minimum részben) egy user error volt (többen azért észrevették, hogy nem váltott át a deviza), és ez is az. ha írsz, talán megpróbálják korrigálni a problémádat, de mivel a curve cashes tranzakciók értelemszerűen nem back in time-olhatók, maximálisan az ügyfélszolgálat jóindulatára vagy bízva
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14506 üzenetére
kicsit most az van, hogy neked semmi se jó. nem ismered a szolgáltatást, amit használsz, aztán még reklamálnál is. az explicit jóváhagyásod pont megtörtént azzal, hogy nem kapcsoltad ki a funkciót, ami nem tegnapi, nem tegnapelőtti, hanem több éves
ez most kicsit olyan meh, már bocs
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14504 üzenetére
pedig csak megnezted azt a cash kartyat, miutan a reklamalasod utan kaptal ra jovairast. a use automatically lenyege pont az, ha van eleg fedezet a cashen, onnan vonja le. egyaltalan nem szivatni akartak ezzel, ugy latszik, eddig pont nem volt barmilyen olyan kis koltesed, amit a cash egyenleg fedezett volna. a funkcio elesitese ota az automatically kapcsolo aktiv
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #14502 üzenetére
a curve cashen nagyon regota ott van a use automatically kapcsolo, az osszefoglalo is tartalmazza
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #14435 üzenetére
Az kb. 11,65 euró, ami már nem olyan rossz.
-
dredjudge84
őstag
válasz
szabi__memo #14405 üzenetére
Ó ilyen nálam is előfordult már régebben. Szidtam is magam mint a bokrot hogy nem figyeltem hogy átállt e vagy sem.
-
ACE-
addikt
válasz
szabi__memo #14399 üzenetére
Milyen vásárlással mit buktál?
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #14399 üzenetére
Tegyél panaszt és kérj kompenzációt.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #14397 üzenetére
Nem tudom, iOS-t használok. Kb. két hete még senki nem panaszkodott erre, úgyhogy egy régebbit.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #14395 üzenetére
Tegyél vissza egy korábbi verziót apkmirrorról.
-
TrollBalint
addikt
válasz
szabi__memo #13866 üzenetére
Bár nem előfizettem, hanem még a régi ingyenes csomagban volt hozzáadva 3 kártyám és miután lecsökkent a limit 2-re nem történt semmi, ugyanúgy választható mindhárom, nem szólt a Curve sem (mondjuk nagyon nem szoktam cserélgetni a kártyákat, az is igaz
)
És bár csak feltételezés, de gondolom így megy, ha előfizetsz és lemondod / megszünik -
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #13866 üzenetére
miert mondana le barki? aki back in time-ot hasznal rendszeresen, az le se tudja mondani, kulonben elveszti a legfontosabb funkciot...
-
Somatom
veterán
válasz
szabi__memo #13864 üzenetére
Várjuk a fejleményeket!
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #13860 üzenetére
de a "csak kerdeztem" hat mondjuk ki, nem eppen a johiszemusegedrol arulkodott
az egy honappal kapcsolatos kerdesedre amugy benne van a valasz a feltetelekben, hepciaskodas nelkul is mar reg megtalalhattad volna
Curve X
There is no minimum subscription term for Curve X. You can downgrade at any time during your subscription, and you will be charged and provided services until the end of the monthly subscription cycle. If you wish to cancel your subscription you may do so but you will not be refunded any amount of the pre-paid monthly subscription fee.
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #13858 üzenetére
ha nem kell, akkor miert akarnad kesobb bent tartani a kartyat? ne mondd mar, hogy ez nem trukkozes
amugy sok sikert, te leszel az elso probalkozo
-
pictigjis
Topikgazda
válasz
szabi__memo #13856 üzenetére
most komolyan ilyen pitianer modon szeretnel trukkozni? egyebkent mivel senki masnak meg csak eszebe sem jutott hasonlo, senki nem tudja megmondani neked, hogy az egy honapos kamu elofizetesed utan nem limitalnak vissza ket kartyara. lehet, hogy tenyleg nem, de szoval ize
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #6776 üzenetére
Külön egyenlegek vannak, de akár el is lehet osztani több oldal között a feltöltést.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #6279 üzenetére
Valószínűleg mostanában jöttek rá, hogy a fillérb@szó bankok nem fognak velük szerződni. Ez persze könnyen visszafelé sülhet el az utóbbiak számára, mert ezzel egy újabb lökést kapnak itthon a fintechek.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #6030 üzenetére
Van. Hátránya nincs. A Curve botlásai nem a magyar BIN számlájára írhatóak, hanem inkább a saját hiányosságaikéra.
-
xcsabo
senior tag
válasz
szabi__memo #5734 üzenetére
De nem én dobtam be a simple témát. Kérdezd azt aki használja.
-
xcsabo
senior tag
válasz
szabi__memo #5732 üzenetére
A curve kártyára irányult a kérdés.
-
xcsabo
senior tag
válasz
szabi__memo #5724 üzenetére
Ugynaz a haszna mint az összes ilyen app-nak. Nem kell a buxát elővenni. Plusz az ikea family kártyámról már rég lekopott a szám, az app-ban benne marad örökre
.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #5405 üzenetére
Itt sem kap semmit egy moderátor sem, szóval.. ezek mén így működnek.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #5401 üzenetére
Még márciusban írtam nekik, hogy lehetne magyar szekció is, amikor pedig múlt héten jött a kiírás, akkor ismét küldtem egy üzenetet. Amúgy pro bono, vagyis nem kapok érte semmit, de referenciának pont jó lesz.
-
lehella
senior tag
válasz
szabi__memo #4952 üzenetére
Nekem hajnalban terhelte a Revo kártyámat, persze nem tudtam engedélyeztetni alvási okokból. Attól még működhet?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #4326 üzenetére
Ritka hitelkártya, hogy ne legyen rajta 200.000Ft keret.
+Kerettúllépés -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #4322 üzenetére
Pontosan. Ha utólagos költség merül fel (közúti bírság, pl), akkor tudják behajtani.
-
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #4322 üzenetére
Szerintem az van mögötte, hogy egy debit-en lehet hogy egy peták sincs, de a hitelkártyán van keret. Tehát arról mindenképp le tudnak emeleni pénzt, míg a debitről nem feltétlenül. De csak találgatok. Egyébként a booking-nál is hitel kártyát kéne regisztrálni, de elfogadja a debit-et is.
-
whbear
senior tag
válasz
szabi__memo #4007 üzenetére
Félreérthető volt az idézet. Nem a te bevezetőd és nem én regisztráltam ez még az eredeti idézet része volt. A Bunq az amelyik igazi bank.
-
whbear
senior tag
válasz
szabi__memo #4007 üzenetére
A Monese blogról származik de telefonról nem tudtam jobban linkelni. A benne szereplő hivatkozások a lényegesek. Tehát mégsem bank azok alapján. Jó hír, de ha nálam tartod a pénzed és megígérem hogy ezer millióért kezeskedem. Na ez ennyit ér...
-
whbear
senior tag
válasz
szabi__memo #4005 üzenetére
Lex Icon forumtárs körüljárta a témát.
Nem az.Természetesen a Monese is bejegyzett bank – FCA licensz szám: 900188-, illetve az FSCS – az angliai OBA – biztosítja.
Sajnos ez nem igaz. A Monese-nek nincs banki engedélye és nem tagja az FSCS-nek. Lehet összekeverted a Monzo-val.
A bevezetőd miatt regisztráltam a Monese-re, hogy a Revolut mellett legyen egy banki devizás számlám, ahol nagyobb összeget is tarthatok biztonságosan, de ez nem lehetséges, mert nem bank, így nem biztosított a náluk lévő pénz az FSCS által.
-
whbear
senior tag
válasz
szabi__memo #4001 üzenetére
A Monese nem rendes bank. Nincs banki licence.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #3999 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #3995 üzenetére
Kétlem, hogy az adatgyűjtésből élő Google a saját dolgát nehezítené felesleges feltételekkel. Simán el tudom képzelni, hogy úgy jelenik majd meg itthon a szolgáltatás, hogy egyik hazai bank sem támogatja. A Revolut valószínűleg örülne neki, hisz ezzel újabb aktív ügyfeleket szerezhetne.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #3991 üzenetére
Szerintem pedig nem. Elég, ha megkeresed Görögországot az Apple Pay listáján. Az iCard egy bolgár fintech, az Edenred pedig kb. olyan mint a Sodexo, azaz cafeteriás, prepaid termékekkel foglalkozik, tehát nem egy bank. A többi nevet már gondolom ismered.
-
válasz
szabi__memo #3976 üzenetére
CURVE angol kibocsátású kártya, Angliában engedélyezve van a Google Pay, így azok használhatóak (voltak).
Később kaptak észbe (OTP kiverte a hisztit), és az ügyfelek bejelentett címe alapján korlátozták a Google Pay NFC aktiválást. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #3978 üzenetére
Letöltöttem a GPay appot az apkpure oldalról.Revolut kártya van beállítva a Play áruházban... az érintéses fizetéskor ezt a hibaüzenetet dobja!
Nem a Google utasította el,hanem jelen esetben a Revolut kártyakibocsájtó bankja. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #3978 üzenetére
Tévedés... már leírtam.A bank utasítja vissza a regisztrációt, nem a Google. A Google meg nem bank, hogy ilyenben döntsön. Ő csak abban dönthet, hogy az Google Pay alkalmazását letölthetik-e a Play Áruházból,vagy sem. Akik jelenleg használják,azoknak(legalábbis a többségüknek) nem hivatalos forrásból van letöltve a Google Pay alkalmazás. Ebben mondjuk a Google is hibás, hogy ilyet lehet. Simán tehetne az appba is régió ellenőrző algoritmust. De ez kimaradt. Én is használtam, mindkettőt és a GPay is meg az SPay is felveszi a kártyakibocsájtó bankkal a kapcsolatot, hogy visszaellenőrizzék a kártya adatok eredetiségét.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabi__memo #3976 üzenetére
Arról azt a fintech céget kell megkérdetni,amelyik engedte, majd visszavonta. Jelen esetben a Curve.
Én sem értek egyet ezzel az "engedjük,majd vissza vontuk" módszerrel. Sőt anno nem tetszésem is kifejeztem itt a topikbanAmúgy ez nem csak nekik hátrány, hanem azoknak is, akik használni szeretnék. Jelenleg azok akik még tudják használni, nagyon nagy mázliuk van, hogy nem vonták meg a jogosultságot tőlük.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #3969 üzenetére
Nem tudom, de a bankoknak ebbe nem lehet beleszólása. Legfeljebb az MNB-hez hasonló felügyeletnek lehet ilyesmire jogköre, bár ebben sem vagyok biztos. Ezek a szolgáltatások azért indultak xy bankkal közösen, mert adott alájuk sok százezer vagy millió potenciális ügyfelet.
Dluinet: Azért kellett várni, mert az Apple az OTP-vel kötött egy exkluzív szerződést.
-
haszon11
újonc
válasz
szabi__memo #3680 üzenetére
Értem. Nyilván a tevékenységemmel...mi mással lenne...na de mit értünk "tevékenység" alatt pontosan???
A tevékenység alatt azt értjük, hogy feltöltök "jelentős" összeget hitelkártyával és/vagy azt, hogy átutalom azokat a "jelentős" összegeket?
Vagy kifejezetten az nem tetszik, hogy a hitelkártya számlámra is utaltam vissza a feltöltést követően!?Köszi! Segítettél!
Komolyan!:-) -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #3680 üzenetére
Ja, pl valóban felveszi készpénznek, nem a Revolut kártyát használva költi el. Mert az nekik nettó bukó.
-
haszon11
újonc
válasz
szabi__memo #3671 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #3660 üzenetére
Az Apple is, mégsem tudsz az App Store-ban fizetni csak a beállított országod pénzemének megfelelő kártyával.
-
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #3660 üzenetére
Tudtommal a Barion csak hazai kártyákat fogad el. Az imént vásároltam a neten ahol külön opció volt a hazai és külföldi kártyás fizetés. Hazait választva megjelent a Barion és feltüntetve, hogy csak hazai kártyával megy. Curve-öt elutasította de a magyar BIN-es Revolut Visa-t elfogadta.
-
balinlin
senior tag
válasz
szabi__memo #3482 üzenetére
nem hittem
az a hozzáállás meg külön bosszant hogy először mindig rátolják a kereskedőre -
balinlin
senior tag
válasz
szabi__memo #3480 üzenetére
ezt szerintem nekem akartad címezni
ilyen gyakori lenne?
mondjuk 1 is több a kelleténél, ez meg a 2. eset ami velem történt -
kmarci25
veterán
válasz
szabi__memo #3471 üzenetére
Már nem.
-
balinlin
senior tag
válasz
szabi__memo #3471 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy még mindig?
Szerintem a 12-i kicsit más tészta volt, de tényleg nem bizalomépítő egy ilyen hiba. -
tomp
félisten
válasz
szabi__memo #2858 üzenetére
Pontosan! Ha 2020 első felében nem hozza be a Google a Pay-t akkor itthon elvérzik. Magyarországot szépen körbe lőtte a Pay. Azaz be kell hozni ha azt akarja, hogy valaki egyáltalán majd használja.
Simple-nél mintha már nem is nagyon foglalkoznának a mobilfizetés funkcióval. Szeptember 3-án jelent meg az android 10. Azóta bugos a fizetés jelzés. (nem történik semmi a kijelzőn) Azt ne mondják, hogy ennyire nehéz javítani egy felugró ablak hibát... Nem egy atomerőmű vezérlő szoftverét kell javítani. -
Somatom
veterán
válasz
szabi__memo #2460 üzenetére
A Google -t ismerve azt hittem, hogy ettől komolyabb akadályokat fog állítani (pl. cím). De, miután apkmirror -ról letöltve feltelepítettem, csont nélkül be tudtam élesíteni a valós adataimmal. Vagy, majd a használatot fogja akadályozni?
-
anadroid
senior tag
válasz
szabi__memo #2371 üzenetére
Egy telefonon van nálam mind a kettő.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo #2344 üzenetére
Egy virtuális OTP-s. Az volt az első amivel alkalmazását vettem. Érintéssel nem használható.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo #2336 üzenetére
[kép] Most ilyen egy hete. Napi használatban.
-
z67
őstag
válasz
szabi__memo #2324 üzenetére
A GPay-ra pont teszek is, nagyszerűen működik az Erste, csak a kihívás miatt teszteltem. A Samsung Pay érdekes, így órával is tudok fizetni. Utóbbit viszont nagyon kevesen használják így szerintem, talán nem éri el az ingerküszöböt.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo #2324 üzenetére
Érdekes, május 30 óta működik a revolutom a GPay - al. Soha semmilyen fennakadás nem volt még külföldön sem. Pedig az olasz supermercatos számlák ritkán voltak 100€ alatt. A Curve múlt héten indult nálam. Először csak virtuális OTP-s kártyát raktam mögé tesztnek. A lottó vásárláson kívül minden ment. TransferWise kártyám is be mant a GPay alá. Igaz azt nem is használom. Szerintem nem lesz itt semmi. A GPay meg előbb utóbb elérhető lesz Magyarországon is
-
z67
őstag
válasz
szabi__memo #2321 üzenetére
Ezt hol látod pontosan?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2279 üzenetére
Hogy jön ide, hogy egy osztrák átköltözik Budapestre? Meg se tudják mondani, hogy külföldi. Ő is migránsnak számit, csak te nem erre gondoltál.
Témát zártam, mert egyrészt nagyon OFF, másrészt amit te felhoztál az politika ("a migráns az nem ez.. ellenben olyat se láttak" - legalább ne nézz madárnak mindenkit). -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2277 üzenetére
Igen, nálunk nyilván a vendégmunkásokra használják ezt a kifejezést. De örülök, hogy erről a történetről neked ez jutott eszedbe.
Politika amúgy tilos a fórumon (kivéve a kijelölt topic). -
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2275 üzenetére
Hogy jön egy NFC-s fizetéshez az, hogy valaki illegálisan, papírok nélkül tartózkodik egy idegen országban?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2237 üzenetére
Akkor miért itt OFF-olsz?
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2235 üzenetére
Az, hogy megy a GPay, mai hír.
-
petipetya
nagyúr
válasz
szabi__memo #2231 üzenetére
És még mindig megy.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
szabi__memo #2229 üzenetére
Revoluttal, magyar lokalizációval sose ment a GPay. Apple Pay ment pár napig, de aztán tiltották. Nekem eddig (február óta) nem volt még dupla terhelésem, itt és más Fintech topicban sem hallottam ilyenről 1,5 hónapja.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #1507 üzenetére
A cashback miatt. 100 forintonként 1 pont jóváírás.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #1505 üzenetére
A Barion egy egyszerű payment gateway, a kártya pedig amivel fizettem rajta Curve-on keresztül.
-
KTU
addikt
válasz
szabi__memo #1250 üzenetére
Nálad pont.
Amíg nincs megoldva hogy a kártya adataiból valamit a felhasználó gyorsan tudjon változtatni, ( CVV/CVC kód, másik virtuális kártya, stb.),
Addig nem használom internetes vásárlásra olyan helyen, ahol ismétlődhet automatikusan a vásárlás, vagy csekély kétségem is felmerül, hogy okos döntés-e ott kártyával vásárolni.
Erre ott van a Revolut virtuális kártya!
Ők már bizonyítottak, hogy megfogják a tranzakciót ha írok nekik, vagy akár automatikusan is blokkolják a végrehajtását, míg nem hagyom jóvá, ha gyanúsnak találják.
Ingyen küldtek ugyan másik kártyát, de addig nincs Curve kártyás vásárlás.Mikor gondom volt a Curve-vel, ezt a levelet kaptam, gondolom mindenkinek ezt írják ilyen esetben:
Hi
Thanks for getting in touch and sorry to hear you’re having trouble getting your money back from the retailer. Rest assured that your money is safe with Curve and with our Curve Customer Protection we will help you get your money back.
I will forward your message to our Disputes Team, who will review your request get in touch with you directly. If available, please could you provide the following information for them to review:
- Description of events
- Any documentation you have available to show you've tried to resolve the issue with the merchant directly
- Purchase confirmationIf you have any questions, please let me know.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
szabi__memo #971 üzenetére
szerencsére nem vagyok erste-s
-
válasz
szabi__memo #867 üzenetére
autót veszek kp-ra
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #582 üzenetére
Előre legfeljebb akkor lehet tudni, ha korábban vásároltál az adott helyen. A Curve Go back in time funkciójával lehet utólag korrigálni, ha valami nem stimmelne.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #580 üzenetére
A Curve ügyfélszolgálata megmondja, ha írsz nekik egy adott tranzakcióhoz kapcsolódóan.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #578 üzenetére
Mármint a Curve átküldi az MCC-t, de egyelőre nem mutatja az alkalmazás. Elvileg tervben van, hogy később láthatóvá teszik az appban, ergó nem azért nincs kiírva, mert akkora titok lenne. Talán a K&H vagy az Unicredit mutatja a netbankban vagy a mobilos appjában, screenshoton láttam valahol.
-
Oliverda
titán
válasz
szabi__memo #575 üzenetére
Nem titkolják, de sem a Curve, sem a bankok többsége nem teszi láthatóvá.
-
Jamesch
tag
válasz
szabi__memo #575 üzenetére
https://blog.imaginecurve.com/introduction-of-new-technology-for-transaction-processing/
-
zseko
veterán
válasz
szabi__memo #457 üzenetére
Én próbáltam 4.4.2, 6.0, 8.0 és a mostani legfrissebb rendszerrel is három különböző eszközön, ha kilépek a programból, csak az adatainak a törlése után hajlandó bármi mást csinálni a logó mutatásán kívül.
Ja, használatba venni még nem lehetett, mert eddig még nem engedett be az appba, a hozzáadható kártyáim pedig elfogytak.(#461) babe98 na, akkor nem csak én jártam így. Én videót készítettem róla, azt küldtem nekik.
-
KurtCobain
őstag
válasz
szabi__memo #415 üzenetére
Nem tudom. De még nem beszélt velük, mert amúgy még meg sem érkezett a kártya, valószínűleg valaki lenyúlta.
Ezt írták amúgy:
Regarding your payment cars ending in xxxx what happened is, when we tried to send the microcharge, your bank sent us a 'Do Not Honour' message. This usually means that your bank is blocking transactions through Curve, although it can also mean that you don't have funds available.So you can make transactions successfully with this card via Curve, please can you contact your card issuer? Their fraud or risk team will be able to help and allow Curve transactions. Sometimes Curve triggers their risk engine because we're still fairly new. It will be helpful to ask to be put through to the fraud department because the transaction attempts from Curve aren't always seen by the customer service team.
-
bg24
csendes újonc
válasz
szabi__memo #402 üzenetére
A Szép Kártyával nekem nem ment semmire.
-
takcslajos1
tag
válasz
szabi__memo #32 üzenetére
Nekem 3 napja egy 20 dolláros feltöltés "nyereséges" volt a Curve metódussal. 5611,06 forintból 5611,7 forint lett.
-
törölt tag
válasz
szabi__memo #32 üzenetére
Egyaltalan nem lehet, fel sem ajanlja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged