- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ukrajnában a gazdasági befolyások és érdekek (magán oligarcha) erősebbek a politikánál.
Nálunk a politika erősebb (politikai oligarcha) a gazdaságnál.
Általában az oligarchák akarnak politikai befolyást szerezni, nálunk a politikusok lettek oligarchák.
Ez kb egy banánköztársaságban szokott előfordulni.
De ezt a banánköztársasági formát is lehet jól csinálni, lásd Szingapúr.
De nálunk az sem megy. -
válasz
SzabóTamàs90 #5526 üzenetére
-nem értem a célt, attól hogy előre mutatja, nem fog változni az árfolyam jelentősen
-az árfolyamot az idő befolyásolja
-ha mutatná is, mire megnéznéd és jóváhagynád, addig is idő telik el, így az árfolyam is változna -
válasz
SzabóTamàs90 #5522 üzenetére
TW egy kicsit rosszabb árfolyamon számol, hogy biztos ne érje veszteség, és megad időlimitet is (az Ászf-ben), hogy meddig érvényes az ajánlat.
-
Nekem nem működik a a Curve Google Pay alatt, csak TW kártyával jó.
Jó lenne tudni, hogy mi a gond, mert régi telefonommal működött (tavaly). -
válasz
szabi__memo #3976 üzenetére
CURVE angol kibocsátású kártya, Angliában engedélyezve van a Google Pay, így azok használhatóak (voltak).
Később kaptak észbe (OTP kiverte a hisztit), és az ügyfelek bejelentett címe alapján korlátozták a Google Pay NFC aktiválást. -
válasz
st3v3np3t3r #3975 üzenetére
OTP-s a terminálok nagy része.
Simple alkalmazás az OTP tulajdona.
Nem akar magának konkurenciát.
Simple nem vette fel a Raffi debit kártyámat. -
Amikor külföldön kellett pénzt felvennem, akkor előtte az ATM listából ellenőriztem, melyikből lehet ingyenesen felvenni pénzt.
-
válasz
Tav-Csoves #3766 üzenetére
A számlára fog visszamenni, nem a kártyára. Curve alkalmazásban majd látszik a visszatérítés.
Kb 7-10 munkanap után jelenik meg a számlán, miután az Ali jelezte, hogy a Refund elment tőlük. -
Onnan, hogy a telefonos ügyfélszolgálat mást számolt egész havi forgalomnak, mint amit én.
Azt hittem, hogy én nem tudok számolni, így bementem személyesen, és amikor tételenként egyeztettünk, akkor derült ki, hogy máskor könyvelik, mint amit én az appban látok.
Vásárlás és a könyvelés között simán lehet 7 nap. -
A bankoknál az a tényleges összeg, ami hónap zárásakor szerepel (vagy amit postán megkapsz).
Egy belföldi vásárlást is szeretnek egy hétig könyvelgetni, nemhogy egy külföldit.
Raffi is megszívatott, amikor én úgy láttam, hogy elértem annyi tranzakciót, hogy ingyenes a számlavezetésem. Akkor valójában nem értem el, mert nem a könyvelési időt mutatja a telefonos app, csak a terhelés idejét. Amit a hónap végén költöttem, azt simán a következő hónapban könyvelték el. -
Igen felvehetsz, ha túllepnéd a limitet, akkor csak elutasítja a tranzakciót, nem lesz plusz költséged.
Szerintem a limiteket direkt nem jelenítik meg, hogy ne lásd, és érezd, hogy kell neked a prémium kártya. Amikor látják, hogy amúgy sem lépnéd át, akkor aktiválják a láthatóságot.
De ez csak feltételezés a részemről. -
válasz
Tav-Csoves #3444 üzenetére
Érdekes, a világban a bankolás egyre olcsóbb lesz, Magyarországon meg egyre drágább.
-
válasz
LantosBerry8 #3358 üzenetére
bocsi, havonta 10 alkalom, nem 30 nap.
Az ATM-es elszámolás, az naptári értékekre (nap. hónap) vonatkozik (máshol is), mert ez a VISA és MasterCard függő, nem bank függő.
A többi a gördülő érték. -
válasz
LantosBerry8 #3355 üzenetére
naponta 1× 200 GBP-nek megfelelő forint és az utolsó 30 napban 10× 200GBP-nek megfelelő forint
-
válasz
Botond2222 #3215 üzenetére
ha használod a kártyát, akkor egy idő után ott lesz
-
-
2019 Aug 26 UK bank holiday
ma felárral működik a váltás -
válasz
JohnnyWeiss #1482 üzenetére
-Kérjük ellenőrizze, hogy van-e elegendő pénz a számláján a vásárlás lebonyolítására!
-Kérjük ellenőrizze, hogy nem lépte-e túl az engedélyezett limitjét! -
válasz
sajti_pajti #1410 üzenetére
Ne offolj!
Erste-éről volt szó. -
válasz
gzbotii #1390 üzenetére
csak városokban volt, a google térkép pontosan mutatja az ATM-eket
kártyát csak bevásárlóközpontban és benzinkúton tudtam használni az ATM-n kívül
a maradék pénzből hazafelé megtankoltam (360-370Ft/l a 95-ös), a horvát határ közeli kutak az olcsóbbak
EUR-val nagyrészt lehet fizetni, ha nem lenne elég márkád
-
válasz
gzbotii #1346 üzenetére
nem, egyszer jártam úgy, hogy Boszniában az egyik ajánlott revolut automatával, hogy nem kérdezett semmit, az a bank átváltotta hétvégi áron a BAM-ot GBP-re a Curve pedig hétvégi áron váltott GBP-t HUF-ra.
Azt csinálom ismeretlen ATM-nél, hogy próbaként a legkisebb címletben veszek fel, ha ok, akkor a kívánt összeget is felveszem.
De csak egyszer jártam így, a többivel nem volt gond.
-
válasz
gzbotii #1082 üzenetére
az hogy a Curve abba terhel ami a Curve appban van beállítva.
Ha ERU fizetek, akkor a curve appban az EUR kártyát választom.
Ez csak annyival kényelmesebb, hogy nem kell a kártya alatt átírogatnom folyamat a pénznemeket.
Másik előny hogy a Revolut 10x több pénzt vált díjmenetesen, mint Curve.
Így nem lépem át a Curve pénzváltási limitet, a hétvége sem gond, és csak egy kártyát kell magamnál tartani. -
válasz
Sanyi.mTs #1075 üzenetére
-belehet rakni
-én is így csinálom
Revolut EUR kártya, USD Kártya és magyar forint kártya van alá nekem berakva.
Arra kell figyelni, hogy amikor aláteszed állítsad be, hogy milyen pénznemben terhelje őket.
Fizetés előtt pedig a megfelelőt válaszd ki a Curve alkalmazásban.
Így elég ha a Curve kártyát használod mindenhol, és a Revoluttal váltasz, nem a Curve kártyával.
Ez főleg a hétvégi vásárlások és készpénz felvétel miatt érdemes, meg így elég egy kártyát cipelned és tiltanod. -
válasz
Mr.Csizmás #1033 üzenetére
nekem nem engedte, hiába forint kártyáról húzta volna le
Június elejéig lehetett 75ezret leszedni
-
-
-
válasz
windlord #922 üzenetére
nem kell semmi, használd természetesen
ha kell, itthon OTP EUR automatából vehetsz fel előre eurot, napi 220-atvigyél rendes bankkártyát is, mert lehetnek olyan helyek ahol a curve elvérzik (ahol rendes hitelkártyát (credit card) fogadnak csak el, bankkártyákat (debit-et meg prepaid) nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Path of Exile (ARPG)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Vicces képek
- Bluetooth hangszórók
- Alkoholista nevelde
- Wise (ex-TransferWise)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest