-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
Pénzt kellene levennem a magyar szamlamrol (CIB).
Mennyit tudok leszedni ingyen ezzel a kártyával? -
-
Somatom
veterán
válasz
balinlin #4787 üzenetére
Hááát.... A külföld nem feltétlenül jelent váltást. Magyarországi a Curve és a Revolut regem. Tehát, az Euró zóna nekem külföld. Viszont, külföldön dolgozom (ingázó vagyok), Euróban utalják a fizumat magyarországi, Eurós bankszámlára. Erről a számláról Eurót töltök fel a Revolutra, tehát egyetlen Euró zónás vásárlásomnál sem történik váltás.
-
darkmann
őstag
válasz
SpongyaBob #4778 üzenetére
Ha vissza olvasol, látni fogod, hogy meglehet oldani a GPay-t Curve-vel. Nekem is működik, meg még pár embernek itt. És nekem is Unicredit kártya van a Curve mögé regisztrálva.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
gzbotii #4777 üzenetére
Igen Samsung Pay volt az elsődleges
Fizetni majd csak holnap fogok órával, de eddig minden oké. Azért nem ártott volna ha a telón (is) működésre bírom az NFC-s fizetést, mert akkora nyomorult banknál vagyok ilyen szempontból (UniCredit) ahol se Apple Pay, se saját app, se semmi nincsen
Mindegy túlélem
OFF vége. -
gzbotii
nagyúr
válasz
SpongyaBob #4776 üzenetére
Nehéz szülés volt. Én ennyit nem szenvedtem volna vele - mondjuk, ha az SPay-hez kellett, akkor megértem.
Én pl azért (is) váltottam iOS-re, mert Apple Pay van, és GPay meg ki tudja mikor lesz, vagy mikor tűnik el újra az app a telefonomról. -
SpongyaBob
veterán
Siker , pénz , csillogás. Működik a Curve kártyám. Fizettem is vele PIN-nel, meg online. Ezaz!
Természetesen GPay-ben nem lehet beállítani az érintéses fizetést
Azonban öröm az ürömben, hogy Galaxy Watch Active 2-n a Samsung Pay elsőre hiba nélkül elfogadta.Félsiker. Ez mondjuk fontosabb volt
-
kobandi
csendes tag
Sziasztok,
Google pay alá próbáltam betenni a kártyát,eddig gond nélkül sikerült. Tegnap csinálnom kellett egy factory resetet és ma reggel már nem tudtam a gpay alatt engedélyezni az érintéses fizetést. Van értelme a curve-nak írni?
Előre is köszönöm!
Üdv, -
fravik
tag
-
emeritus
tag
-
Caldera
senior tag
A horvátországi nyaraláson tervezem bevetni a Curve kártyát. Terveim szerint itthon váltok minimális kunát, hogy legyen készpénz. Ahol lehet természetesen Curve-vel fizetni. DE jó ötletnek tűnik-e, hogy ha elfogy a kp. akkor kint Curve-vel veszek fel kunát. A bankközi árfolyma szerint jobban kellene kijönnöm, mintha itthon váltok. OTP kártya van mögötte és kint is van OTP ATM.
-
SpongyaBob
veterán
Nos, azóta levelezek a Curve-vel, tegnap délelőtt kértek egy kis időt, hogy utána nézzenek a dolgoknak. Ma írtak és a lényeg, hogy blokkolták mindenemet, mert - szerintük - két fiókom van és ezt tiltja a szabályzat... WTF
Én gondolom honnan eredhet a probléma... én vagyok az akinek már a regisztráláskor történt valami gond. Pont akkor volt globálisan is valami hiba a Curve körül. Egyébként a regisztrációs folyamatot április 29-én indítottam el. Szóval soknapos levelezést követően a support ekkor teljesen törölte a regisztrációmat, elindítottam újra a folyamatot, ez sikerült és még csak nem is másik email címmel hanem ugyanazzal. Szóval nem vágom, hogy lehet egyszerre két fiókom.
Kíváncsi vagyok mit fognak írni.
Most egyelőre várok (még mindig, ahogy eddig) leírtam nekik a reges sztorit.
Ezeket csak tanulságképpen írom le.Remélem ezek után annyira sikerült felhívnom magamra a figyelmet hogy búcsút inthetek a GPay-nek :D
-
gzbotii
nagyúr
Megjegyezném, hogy GPay és annak beszerzése OFF itt.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, gpay feltepítve, curve kártya beimportálva.
Amikor szeretnék fizetni telefonnal megnyitott gpay-el, akkor mindig felugrik a gránit app és az fizet, hiába lövöm ki a gránit alkalmazást.Van erre vmi normális megoldás azon kívül, hogy gpay használata előtt mindig a gránit kártyát a gránit pay alól?
-
kokokka
addikt
Napok óta hiába hiába próbálom használni a kártyámat, minden vásárlásomat elutasítják 50 es hibakóddal. Két kártya is van alatta mindkettő OTPs. Nincsenek letiltva, van rajtuk fedezet, két héttel ezelőttig még hibátlanul működtek a Curve-vel. Annyi változás történt hogy hónap végén lejárt a személyim és kaptam újat. Ezt ma meg is írtam A supportnak akik viszonylag gyorsan válaszoltak miszerint látják az elutasított tranzakciókat, de azok a bankom miatt vannak. A kérdésemre viszont nem válaszoltak hogy van e bármilyen teendőm az új személyi igazolvánnyal kapcsolatban. Szerintetek mi lehet a gond? Vagy járt valaki így mostanában?
-
tlala
addikt
válasz
petipetya #4742 üzenetére
A minap a Curve kártyámmal napokon át próbálkoztam, de mindenféle rejtélyes üzenettel megtagadta a termináloknál a fizetést (kisbolt, Tesco, stb.).
Az egyik esetben felvillant valami értesítés angolul, ami hamar el is tűnt (sem az értesítés sávban, sem a Curve appban nem találtam többé nyomát), amiből annyit tudtam elolvasni a felvillanás alatt, hogy "ATM" és "use your PIN".
Végül egy OTP automatából felvettem 5000 Ft-ot (persze az ATM PIN-nel kezdi), és azóta ismét működik a kártya.
Talán elég lett volna egy egyenleget is lekérdezni, de ez csak utána jutott eszembe, illetve alig veszek fel kp-t, szóval az sem okozott gondot. -
Somatom
veterán
Ma ki akartam venni az ötödik 200 Eurót, de elutasított, mert az app szerint elértem vmi limitet. Ez milyen limit?
-
petipetya
nagyúr
válasz
petipetya #4701 üzenetére
Nyilván azóta sem használtam chip+pin párossal, ám a Google Pay alatt természetesen működik a fizetés ugyanannál a terminálnál a Curve-el. Csak ezért nem fogok bemenni bármilyen boltba idő előtt. OTP ATM-ben mit csinálhatok a Curve fizikai kártyával, ami chip+pin tranzakciónak minősül? Kivéve a PIN kód váltás.
-
balinlin
senior tag
válasz
SpongyaBob #4738 üzenetére
Tehát volt ahol nem a cash-re volt állítva mikor próbáltad használni? Mert ez nem derült ki az írásodból.
Ha meg ennyire nem megy semmi valódi kártyával a curve mögött, akkor marad a support. Vagy a széttörés... -
Nite
őstag
válasz
Grande Ale #4721 üzenetére
nem mondtam, hogy sotet kepernyovel megy! azt mondtam nem kell feloldani!
-
JóGéza
aktív tag
válasz
SpongyaBob #4735 üzenetére
Online fizetést próbáltad?
-
balinlin
senior tag
válasz
SpongyaBob #4726 üzenetére
Ne cash-ről próbálj meg felvenni
-
SpongyaBob
veterán
Persze így is úgy is próbáltam, de ugye pont az a lényeg hogy legyen egy tranzakció és ténylegesen aktív lesz, de addig el sem jutok..
-
szilasz007
aktív tag
válasz
SpongyaBob #4728 üzenetére
Buta kérdés, a mögé állított bankkártyát volt az aktív az appban? Pl nekem egyszer átállt curve cash-re és onnantól elutasítóan viselkedtek velem a terminálok...
-
iceQ!
addikt
válasz
SpongyaBob #4731 üzenetére
Mikor megjelent a Curve én akkor regeltem és kaptam kártyát. Semmi gond nincs idáig. Az lehetséges hogy ez az utólag kiadott kártyáknál van?
GPay is tökéletesen működik.
-
emeritus
tag
válasz
A reinstall mindig megér egy próbát. Volt?
-
Oliverda
titán
válasz
Akkor írd meg neki, hogy valószínűleg hibás kártyát kaptál, küldjenek cserét.
-
Oliverda
titán
válasz
SpongyaBob #4726 üzenetére
Írj a supportnak.
-
SpongyaBob
veterán
Most elmentem egy OTP automatához, gondoltam veszek le 1000Ft-ot Cash-ből. PIN beüt, ok. Majd közli az automata, hogy "a tranzakciót töröltük" és kiadta a kártyát. Hát ilyet se láttam még. Hihetetlen...
Most az lenne a gond, hogy kapásból egy szar a kártyán a chip? vagy mi?
-
SpongyaBob
veterán
Segítsetek legyetek szívesek, mert már totál tele van a t.köm a Curve-vel! Ma jött az email - nem kevés idő után - hogy az igazolás sikeres volt aktiválhatom a kártyát. Rendben ez meg is történt. Mondom gyorsan leszaladok és veszek valamit a sarki boltban. Aha, persze. Elutasítva 2x. Chippel is (PIN kód OK) meg érintéssel is. GPay-hez természetesen így hozzáadni sem tudom, elutasít folyamatosan.
Ezeket a folyamatokat végig csináltam a feleségemnél is, vajsimán ment minden én meg minden egyes dolognál sz.pok.
Mit csinálok rosszul?(Megint!) Most már ott tartok, hogy összetöröm a kártyát a francba, mert csak felidegesít... -
tomp
félisten
válasz
Grande Ale #4723 üzenetére
Nem mivel a Simple más fajta elven működik. Az MasterCard Token alapú.
-
tomp
félisten
válasz
Grande Ale #4721 üzenetére
Kapcsold be a kijelzőt de a zárat ne old fel! Menni fog a fizetés úgy mint egy fizikai kártyánál azaz 15ezer felett PIN kódot kér. De így csak x db fizetést tudsz lebonyolítani. Nálam 5 feloldás nélküli Pay után a 6. érintésre már szimplán nem reagál a GPay. Kell neki az ujjlenyomat.
-
Edem05
őstag
Kezd kicsit ciki lenni mikor a fizikai kártyával szeretnék fizetni. 🙄 Lidliben eddig hol működött, hol nem az érintéses fizetés. (Nálam még sajnos nem megy a GPay 😕) A vége mindig az volt, hogy be kellett dugni. Pedig már egy éve használom az elején remekül ment, most kezdte el ezt a hülyeséget csinálni.
Mit csináljak? Írjak a supportnak? Kapok másik kártyát?
-
Peter.70
addikt
Aki a card limit menüben nem látja a költéseket, írjon a supportnak, be fogják állítani. Nekem is meg oldották
-
ACE-
addikt
válasz
SzabóTamàs90 #4713 üzenetére
Gondolom normál esetben 5ezer, most jelenleg 15ezer. Afelett ott is azonosítanod kell magad. Feloldás nélkül úgy működik, mintha fizikai kártya lenne.
-
LordRajZoL
aktív tag
hurrá ezért nem használtam KH mobiltárcat. Most lehet számolgatni hogy mikor mennyit fizettem. S tök jó hogy jött erről bármi is. így kb szart se ér.
-
petipetya
nagyúr
válasz
DamianB #4700 üzenetére
Az kellemetlen
Megkérdeztem őket, mivel konkrétan az elutasított tranzakcióból lehet üzenetet küldeni, és ez a válasz jött (angolul, de a fordító is elég szép munkát végzett vele).
Szia XY,
Köszönjük, hogy felvette a kapcsolatot, és sajnálom, hogy hallottam, hogy volt néhány elutasítása.
A kifizetések még biztonságosabbá tétele érdekében bevezettünk egy új funkciót, az erős ügyfél-hitelesítést (SCA). Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor öt egymást követő érintés nélküli fizetést teljesít, vagy ha ilyen módon összegyűjt 150 eurót, Chip and PIN tranzakciót kell végrehajtania.
Miután ezt megtette, az érintés nélküli fizetések újra működnek!
Nagyszerű napot, és tudassa velünk, ha másra van szüksége.
Üdvözlettel
mák
Csapat görbeaz eredeti:
Hi XY,
Thanks for getting in touch and I'm sorry to hear that you've had some declines.
To make your payments even more secure, we’ve now introduced a new feature, Strong Customer Authentication (SCA). This means every time you make five consecutive contactless payments, or accumulate a spend of €150 this way, you’ll need to make a Chip and PIN transaction.
Once you’ve done this, your contactless payments will work again!
Have a great day and let us know if you need anything else.
Best wishes,
Poppy
Team Curve
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Le Mans Ultimate
- Autós topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- WWDC 2025: Nagy változásokat hoz az iOS és iPadOS 26
- További aktív témák...
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox One 1TB Halo 5 Guardians limitált kiadású konzol
- ASUS Zenbook UX3405M (i7 ultra 155h, 16GB, 1 TB, 3k 120Hz) ! AkciÓÓ!
- Újszerű Lenovo Thinkpad X270 laptop (12,5FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar/Win11)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged