-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
balinlin
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #5098 üzenetére
Ettől függetlenül igaza volt a lényegben.
Nem kell idiótának tekinteni valakit, mert nem minden kifejezést használ korrekt módon, főleg ha ettől még érthető amit írt.
A kriptogrammal vont gondod ahogy olvasom, egy token ráadásul felfogható kriptogramnak is. Egy titkosított információ. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
zerodot #5097 üzenetére
Szomorú. Akkor még időben (idén, márc. közepén) léptem ...
És, ez az, amiért most már nem kérdés, hogy - ugyan kis ügyeskedés után, de - menni fog a GPay (is): "... you can add your virtual Curve card to Apple Pay, Samsung Pay, or Google Pay to spend in shops."
Köszi az infót! -
zerodot
aktív tag
Újabban már csak egy virtuális kártya jár ingyenesen a Curve Blue kontóhoz, a plasztikot külön lehet majd rendelni £4.99-ért. (A havidíjasokhoz továbbra is ingyen jár a fizikai kártya is.)
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/360010094038-Will-I-receive-a-physical-card-
https://support.imaginecurve.com/hc/en-gb/articles/360010465277-Why-are-you-charging-4-99-for-a-physical-Curve-Blue-card- -
kory24
őstag
Mióta újra használható Curve sikeresen felvettem Gpay-be, mindennap fizetek is vele.
Mai nap fizetéskor jött egy sms is:
"Your Activate Code to Add Curve into GOOGLE wallet is xxxxxx"
Mi ez a wallet?
Van ennek az sms-nek jelentőssége?GPay app-ban továbbra is érintésnél alapértelmezett Curve kártya.
-
balinlin
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #5092 üzenetére
Szóhasználattól függetlenül nagyjából jól írhatja le a fórumtárs.
Pl. K&H app is x (azt hiszem 10) vásárlást tud offline intézni. Direkt van is egy "fizetési lehetőségek feltöltése" opció.
Ahogy utána olvastam hasonló módon működik a gpay is, neki is le kell időnként tokeneket tölteni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
SzabóTamàs90 #5090 üzenetére
Simple: "Tokenek: egymást követő 10 alkalommal tudsz vásárolni az applikációval offline módban, ennyi tokent tárol el egyszerre az alkalmazás. Ha elfogytak a tokenek, az internetre csatlakozva automatikusan letölti a következő fizetési tokeneket az alkalmazás. Az utolsó 3 tokennél figyelmeztetést küld."
Google Pay: Tokenization: Tokenization works slightly differently when Google Pay is facilitating in-store ... bővebben
Sajna bővebb infót azzal kapcsolatban, hogy hány token-t használ a GPay, nem találtam. Itt is csak annyit írnak, hogy "a limited number"(#5091) tomp
(#5092) SzabóTamàs90
"Ez nagyon szakmainak hangzik ... "
... mert az is
" ... de vajon mennyi a valóságalapja." - ha utána olvasol, látni fogod, hogy nagy. -
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #5092 üzenetére
Azt én nem tudom.
Amúgy nálam volt már olyan mikor a GPay kérte a netet, hogy frissítse a fizetési kártyát.
Kriptogramos GPay leírása pedig elérhető a neten. :)
De meg is kérdeztem a Pay supportot és leírták. Nyilván a pontos elv az titkos. -
tomp
félisten
válasz
SzabóTamàs90 #5090 üzenetére
A hitelesítést!
GPay-nél a fizetés során a telefon átadja a fix tokent+az egyszer használatos kriptogramot. Ezt ellenőrzi a kártyatársaság, hogy valós e. Ezért nem lehet kezdeni semmit a Pay-ből kiolvasott kártya adattal. Sőt a kriptogram is csak akkor érvényes mikor kiolvasod mivel azonnal lejár az érvényessége. -
geryboro
senior tag
eddig 5 tranzakciot bonyolitottam le Gpay+Curve+Revo komboval.
mindeddig hibatlanul mukodik.
tetszik az egyszerusege.csak annyit hogy Gpay ala boven eleg a curve kartyat csatolni, es az ala mehet az osszestobbi, megy kozvetlen magyar regios fizikai revo kartyaval is,
annal a resznel nem kell mokolni.hulye kerdes:
mindenfele gpay fizeteshez kell aktiv mobilnet, wifi, élő adatkapcsolat ugye? -
Somatom
veterán
válasz
kazsmerlaca #5074 üzenetére
-
Laox
aktív tag
Hátha valaki mást is érdekel: pénzvisszatérítések.
Nekem 650 euróm áll bent náluk. Akik 06.27-e előtt kaptak refund-ot, azoknak csak annyit tudnak mondani ,hogy a Wirecard-nál van a pénzük "biztonságban", akik azután kaptak, mint pl. én is, azoknak majd remélhetőleg hónap vége fele lesz egy olyan lehetőség, hogy miután ők berakták a Curve Cash zsebbe a pénzt, onnan átutaljuk magunknak.
Tehetnek ilyet? 1 hónapig ülni az ember pénzén, amikor az már nem a Wirecard-os sztorihoz tartozik csak azért, mert ők valamilyen új rendszert építenek?
-
balinlin
senior tag
Apámnak nem jött meg a kártyája, most írtam nekik hogy küldjenek újat. Elég gyorsan le is rendeztük.
Mondom akkor már megkérdezem hogy a személyazonosság igazolását meg tudjuk e most csinálni.
Az volt a válasz, hogy nincs rá szükség, nem lesz más teendő, mint aktiválni a kártyát. Kíváncsi leszek. -
geryboro
senior tag
válasz
Somatom #5063 üzenetére
brit regios kartyamatat(amit eloszor fagyasztottam, majd szet vagtam mivel hasznalaton kivul van a magyar regios premium miatt) kozvetlen curve-ot megkerulve hozza tudtam volna adni gpay-hez, de igy curve-n keresztul fut az egesz ami kb ugyanaz.
kemeny.
leiras alapjan osszeraktal, par oran belul tesztelem is.
van esetleg valami amire oda kell figyelni? -
petipetya
nagyúr
Ismét elérhető nálam a Google Pay-ben a Curve, mintha mi sem történt volna.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
geryboro #5058 üzenetére
1. Letöltöd a GPay appot (HU regisztárcióval nem elérhető a Play Storeban)
2. Beregisztrálod a Curve kártyád GPay-be, in-store fizetésre (néha volt rá esély/kiskapu, hogy a Revolut is menjen)
3. Curve mögé berakod a Revolut kártyádEnnyi nagyjából. Vagy mi volt a kérdés?
-
G-Bali
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #5060 üzenetére
Igaz!sorry
-
geryboro
senior tag
GPay+Curve+Revolut kombo osszeallitasat reszletezne nekem valaki?
honnan, hogyan, mit alapon? -
darkmann
őstag
Most fizettem GPay+Curve kombóval (Unicredit van mögé rendelve), működik. Nem kellett semmit mókolnom. Pedig az Unicredit-et nem is próbálta újraterhelni/tesztelni péntek óta.
-
pictigjis
Topikgazda
sajnos az mcc atadas sem megy, minden tranzakcio 8999-et kap. ez eleg baj, egy nagyobb osszeg 4 szazalekat fogom bukni emiatt (mar ha valaha lesz ujra back in time)
-
wanted5
őstag
Sziasztok
Megjött a kártya, de nem tudom aktiválni még mindig. Írtam supportnak, kérték hogy csináljam meg a szokásos ID+selfie dolgot, de ugyanúgy nem lehet aktiválni a kártyát.
Azt kéri hogy vegyek fel egy nem prepaid bankkártyát.
Honnan az anyjából húzzak neki olyat elő, mikor nálunk nem ez az elterjedt?
Van rá opció hogy kitöröljem az egész accountot ha felmérgel? -
kory24
őstag
Nekem eddig nem akart menni gpay-be az érintéses fizetéshez beállítás, sose jött meg sms...
Tegnap pedig elsőre sikerült és működik is szuperül.
-
bazsy_
tag
Cib kártyás tapasztalat: ma próbáltam cba ban fizetni declined -et kaptam. Azt írja használjak másik kártyát. Másik dolog a netes kártyám revalidálást kér, de nem fogadja el a cvv kódot és ha el akarom távolítani akkor akkor "error while removing card". Szóval vannak még gondok.
-
Oliverda
titán
válasz
<Adamsky> #5044 üzenetére
Nem sok köze van egymásnak a kettőhöz, hacsak nem az, hogy így még könnyebb Curve-val kártyát klónozni. Pl. Pistike 18. születésnapjára meglepi magát egy Curve kártyával, amire egy adandó alkalommal benyomja apu és anyu hitelkártyáját, hogy vidáman dézsmálja a családi kasszát, amíg ez ki nem bukik. De azt sem nehéz elképzelni, hogy egy szakítás után a másik fél tovább költi az exe pénzét. A közös számlára van hivatalos út: társkártya.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Oliverda #5042 üzenetére
(#5043) kmarci25
+1Én még nem próbáltam, de mikor épp meghívó után kuncsorogtam, akkor az egyik kolléga mesélte, hogy ő pont így használja. Az asszonynál a fizikai kártya (mondjuk lehet épp az ő nevével és így egyébként sincs gond), nála pedig csak a digitális másolata.
Ezen sokat lehetne vitatkozni, hogy milyen, és mennyire komoly biztonsági kockázatot jelent ez, de szerintem sokkal nagyobb az, hogy a kártyákon alapból rajta van a c2v kód. Ezt én első pillanattól nem értem.
A másik, hogy - és most tedd a kezed a szívedre - hány boltban nézték már meg pl. hogy az a kártya amivel fizetsz, alá van-e írva vagy egyáltalán a tiéd-e?All-in-all, szvsz. hiba lenne ezt a szigorítást bevezetni.
-
kanyi51
senior tag
Frissitettem az appot. A feleségem nevén levő Revolut Visa kártyát nem engedi hozzáadni, bár eddig ott volt. A 3 számot kellett volna újra adni de hiába nem fogadta el, mondván hogy nem lehet hozzáadni. Ilyenkor???
-
Oliverda
titán
-
tomp
félisten
Ahogy látom a Back in Time még nem megy. Remélem holnapra megoldják ezt is.
-
Laox
aktív tag
Én meg az Apple Pay-hez nem tudom hozzáadni a Curve kártyámat. Sem a telefonhoz, sem az órához. Van azért még itt baj.
-
-
gzbotii
nagyúr
Mivel ez nem Google Pay topic, a téma kitárgyalása OFF itt. Ha mindenképpen itt kell írni róla, bár tegyétek OFF-ba.
Köszönöm -
gzbotii
nagyúr
Most jött update nekem iOS-re.
Egy kivételével az összes Revolutos kártyámat kéri, hogy ellenőrizzem újra, de egyből visszajön, hogy sikertelen, ellenőrizzem, hogy van-e fedezet. Másnak ment ez? -
Somatom
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #5007 üzenetére
A véleményem nem változott, a Curve megbízhatatlan és ennek tudatában lehet használni. Ha a következő pár évben nem fog előfordulni hiba, akkor fogom módosítani a véleményemet. Bocsánatot akkor sem kérek, mert a véleményemet az eddigi tények alapján formáltam.
Sikerült pénzt kivennem, de ez sem ment elsőre. Az ATM azt írta, hogy nincs rá fedezetem.
Kiderült, hogy a Curve mögötti Revo találta gyanúsnak a tranzakciót, ezért blokkolta a kártyát. Múlt hónapban ugyanezzel a konfiggal, ugyanebből az automatából, két alkalommal vettem fel ugyanennyi pénzt. Fogalmam sincs, hogy most mi lett gyanús. -
tomp
félisten
Milyen kedvesek lennének ha a kellemetlenség miatt a Cashback újraindulna a Blue kártyásoknak...
-
Caldera
senior tag
válasz
SzabóTamàs90 #5007 üzenetére
Hagyd, már megállapította, hogy sz*r, de továbbra is bőszen használja.
-
anadroid
senior tag
Samsung Pay-jel is működik, semmit sem kellett csinálni hozzá.
-
Nite
őstag
ahhoz kepest, hogy nehanyan ugy elastak mar a curve-t, meg az app-ot sem kellett frissiteni, nemhogy uj kartyat igenyelni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest