- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok! Tegnap a feleségem fizetett volna fizikai kártyával pékségben, de 2x is elutasította. Eközben az appban semmi sem jelezte ezt, zárolva sem lett. Én telefonnal szoktam fizetni vele, a kártya nála van. Nagyon régóta nem volt problémánk. Kezdjek aggódni?
-
olizatriznyá
tag
válasz
olizatriznyá #14575 üzenetére
Ma megint próbáltam fizetni gpayjel, de elutasított mindkétszer. A fizikai kártyával viszont simán vitte. Megpróbálom azt, hogy törlöm, majd újra hozzáadom. Hátha. Ja: zárolás nem történt.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok! Kb 2 éve nem volt ilyen, de ma megint nem tudtam fizetni curve kártyával, mert elutasított, de azért zárolta az összeget a bank. Megint van ilyen dilije?
-
olizatriznyá
tag
válasz
olizatriznyá #8754 üzenetére
Ja, a bank persze zárolta az összeget, igaz, csak egyszer.
-
olizatriznyá
tag
válasz
olizatriznyá #8752 üzenetére
Korai volt az öröm. Hiába sikerült hozzáadni nfc-s fizetéshez a kártyát, két fizetési kisérletből két elutasítás "nincs ilyen ügyfél" szöveggel a terminálon, és "try another card" - dal a curve appban.
-
olizatriznyá
tag
Érdekes! Végre sikerult hozzáadni a gpayhez a kártyát. Már nem próbáltam egy ideje, de most ment egyből bármiféle törlés, vagy más hókuszpókusz nélkül. Igaz, hogy görög ip-ről vagyok, ami eddig nem így volt.
-
olizatriznyá
tag
válasz
olizatriznyá #8487 üzenetére
Ma végre eltűnt a zárolás, és ezzel "visszkaptam" a pénzt. Az ügyfélszolgálat semmit sem segített, csak igérgettek, hogy soon, meg 1-5 napon belül, de eltelt egy hónap, mire rendeződött.
-
olizatriznyá
tag
Tegnapi sikeres fizetést ma ismét zárolta a számlámon a Curve. Ilyen még nem volt nekem.
-
olizatriznyá
tag
Igen, fizikaival. Csak egy 755Ft-os fizetés lett volna egy péknél. Lehet,hogy még egyszer meg kellett volna próbálni. Még aznap befizettem Icsekken keresztül vele egy csomó számlát gond nélkül, de ott ugye beírom az adatokat és nem lehúzom a kártyát.
Szerk.: A Gpay-hez adás nekem azóta sem megy. -
olizatriznyá
tag
Több hónap után megint volt egy elutasított, de zárolt összegű fizetésem.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok! Valaki fizetett a kártyámmal az előbb az amazonon. Hogy létezhet? Senkinek nem adtam meg róla semmit soha.
A telefon nem volt nálam, bent volt a lakásban, én kint a kertben, de pár perccel a fizetés után bejöttem és ránéztem a telefonra. Meg is lepődtem.
Persze egyből letiltottam az appban a kártyát.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
olizatriznyá
tag
Nekem magyar bines kártyám van, és csak decemberben voltak gondok a fizetéssel, de akkor nagyon sokszor. Idénre megoldották, írták is, hogy kijavították a hibát. A Gpay-hez adás viszont azóta sem megy, sőt az appból eltűnt a gomb is a kártya képe alól.
-
olizatriznyá
tag
Ne értem!
Az összes csekket, számlát be tudtam fizetni gond nélkül a Curve kártyámmal.
-
olizatriznyá
tag
válasz
pictigjis #7083 üzenetére
Elképzelhető, csak jó lenne tudni az okát pontosan. Nekem,mint írtam is, csak egy kártya van mögötte. Én a társkártya vásárlását akartam ezzel megúszni ingyen, de ebben egyáltalán nem lehet megbízni. Most akkor mindig legyen az embernél kp, hogy ne kullogjon el a vásárolni kívánt cucc nélkül, mert nem ment ez a vacak?
-
olizatriznyá
tag
Most próbáltam vele netes fizetést. Egy 200 és egy 1050Ft-ost is sikerült. Nem regisztráltam újra a mögötte levőt.
-
olizatriznyá
tag
Nekem kisebb fizetéseim voltak csak a dec. elsejei sikertelen fizetés óta, amikor is elutasított fedezethiányra hivatkozva, de 2 napig azért a bank zárolta a pénzt. Azóta 5-6 ezer Ft-nál többel nem próbálkoztam, és nem is volt baj a mai napig. Ma egy 850Ft-os fizetésnél viszont olyan indokkal utasított el, hogy elértem a spending limitet.
Idén még nem használtam, és a héten is csak egy 3500Ft-os fizetésem volt. A limiteket az appban én sosem látom, üres az oldal.
Mi a jó franc van ezekkel? -
olizatriznyá
tag
Srácok! Ez addig meg nem javul, amíg el nem ismerik a hibát! Nekem ez veszi el leginkább a kedvem, hogy nem azt írják, hogy tudjuk, dolgozunk rajta ezerrel.
-
olizatriznyá
tag
Ezek is úgy lehetnek vele, hogy azzal a problémával, ami fél órán belül nem oldódik meg magától, azzal nem is érdemes foglalkozni!
Kedd hajnalban jeleztem nekik, válasz semmi. Tudom,türelmetlen vagyok, megkaptam itt egy csávótól
Hogy lehet ebből kiszállni? Mivel nekem csak egy kártya van betéve mögé, azt nem engedi törölni.
Eredetileg Samsung Pay-hez akartam, mert találtam egy leírást, amiben azt írták,hogy működik, de nem ment. GPay sem megy azóta sem, hiába a nagy csinnadratta. Persze azt is jeleztem, válasz nulla.
Csak azt ne mondjátok,hogy írni kell nekik a törléshez, mert akkor végem! -
olizatriznyá
tag
válasz
SzabóTamàs90 #6557 üzenetére
5-10 perc? Én 27 órája írtam nekik.
-
-
olizatriznyá
tag
válasz
SpongyaBob #6246 üzenetére
Nekem sajnos most sem működik.
-
olizatriznyá
tag
Én nemrég regisztráltam Curve kártyát, de nem lehetett sem Samsung pay-hez, sem a Google pay-hez hozzáadni. Akkor tanácsolták, hogy kérjek fizikai kártyát, ami meg is tettem. A száma ugyan az lett, mint a virtuálisé volt, csak a lejárata és a CVC je lett más.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok! Ma próbáltam először fizetni a telefonnal,de a terminál nem fogadta el. "Használja a chipet,vagy másik kártyát" üzenetet kaptam. Az app.-ban a hozzáadott visa kártyám látható (nincs is másik), alatta egy pipa és a Start spending. Illetve ki van még írva, hogy ez a kártya haszálatra kész, csak válasszam ki. Hogy? Szerintem ki van választva, azert van ott a pipa. Amúgy meg tapicskolhatom az egész képernyőt, nem történik semmi. Tudtok segíteni?
-
olizatriznyá
tag
válasz
SzabóTamàs90 #5896 üzenetére
Pl nfc-s fizetésre.
-
olizatriznyá
tag
Sziasztok!
Fizikai kártyát mindenképp küldenek a reg. után, vagy csak akkor,ha külön kérek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- DOOM - The Dark Ages
- Fujifilm X
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LED világítás a lakásban
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest