- SSD kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
Szerintetek mikor fog egy 22-23 colos gyors válaszidejű, fps-barát TFT 60-80ezerbe kerülni?
-
Loha
veterán
60fps és 120fps között nagyon komoly eltérés van kemény FPS játékok alatt. Pl: COD, CS, Q3. Főleg gondolom a Q3 engine lehet a ludas, de általában minden játéknál ez van.
A jéték képkockánként számolja ki az elmozdulásokat, sérüléseket, mozgási sebességet, szóval mindent... Tehát minél több az fps annál gyorsabb lesz a játék, és itt most nem a másodpercenként megjelenített képkockákra gondolok. Pl. COD-ban, minél több az fps-ed annál gyorsabban futsz, és magasabbra ugrasz, meg szeritnem még a tűzgyorsaság is nő.
Szóval azért számít sokat, az fps ha vki komolyan nyomja, persze az megint más kérdés, hogy mi van akkor, ha 120fps-el megy a játék de csak 60-at látsz belőle, azt nem tudom, 4ms-os TFT-n még soha nem COD-oztam. 12-16ms-oson viszont többet nem fogok mert szánalmasDe ahogy én láttam, a winamp ablakának mozgatása közben elmosódott maga az ablak még a 4ms-os TFT-n is szóval könnyen leeht, hogy igazuk van a profi gamereknek. Ezt számomra az is alátámasztja, hogy akik igazán jól tolják, MXxxx egeret, és CRT-t használnak...
Magamról tudom, 60-75-85Hz-et egyértelműen meg tudom különböztetni CRT-n. 85-100Hz-et bizonyos körülmények teljesülésekor. Ha ez így van, akkor könnyen elképzelhető, hogy 60-100fps között is látnám a különbséget...
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
HA sokat RPG-zel akkor a 8ms megteszi, vagy akár több is, de olyan moncsit vegyél aminek nagyon magas a kontrasztaránya, mert iszonyat ronda lesz egyébként a sok fekete háttér...
Ideális esetben analóg és digitális között szinte semmilyen különbség nincsen.
Viszont ha van vami elektromágneses zaj a moncsi körül, vagy igénytelenkedett a gyártó, akkor már nagyon komoly különbségek vannak. Persze még a komoly különbséget sem lehet játék közben észrevenni, csak pl. netezés alatt.
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Hali!
17' Mag CRT-m van Trinitron képcsöves. Szerintetek érdemes lecserélni TFT-re? ACER-t néztem ki 8ms válasz idejű 17'. Ára: 80k lenne.
Nem vagyok hardcore gamer FPS-ben, RPG fan vagyok (BG2, NWN) ahol a gyorsaság nem annyira fontos szempont. Analóg és digitális között tényleg nagy a különbség? (bakelit VS cd real??)
Még egy kérdés, ha a CRT-met 1024*768 85Hz fölé teszem (100, 120Hz) akkor hullámos lesz a kép széle(i). Ez mitől van? Döglődik a monitorom? '97es nem mai a darab... Amúgy 75-85Hz nél semmi probléma nem látszik.
-
LordX
veterán
Nem tudom ki volt, de hátránynak hozta fel, hogy a TFT esetében a kép éles..
Szerezzen szürkehályogot az ilyen, az való neki
16 ms bármi-to-bármi nem csak b2b és g2g (jól tudom, ez 25% range ugrást jelent?), az abszolút nem fogod látni hidd csak el, csak ilyen monitor még nem születetta 4ms-es csodák sem olyanok..
-
Racecam
nagyúr
Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam, majd meglátjuk.
De egy biztos, mindig lesznek olyanok, akik akkor is látni fogják a TFT-k ''utánhúzását'', amikor már valóban és bizonyíthatóan nem lesz ilyen.
Nem akarok én senki sem megbántani, de úgy látom vannak itt olyan fanatikus CRT hívők, akik teljesen függetlenül a mért paraméterektől, mindig is a CRT-t fogják majd a jobbnak tartani, és később is nosztalgiával gondolnak visza majd rájuk.
Ilyennek tartom virtual-t is, aki bármikor megmondja, hogy 90-100-120Hz-en, megy-e a monitora játék közben. Erről jutott eszembe egy régi ismerősöm aki igen keményen nyomta a játékokat - velem ellentétben - és Ő is pont ugyanezt állította. Amikor már nagyon idegesített, az állandó fikázása, elhívtam hozzám, és kértem, hogy akkor ezt most teszteljük le. (LG F900P) Ötből kétszer sikerült eltalálnia, pedig Ő ült a gép előtt.
Ezzel pesze nem azt akarom mondani, hogy virtual sem találná el, de mindenesetre erősen szkeptikus vagyok ebben a kérdésben.
Mivel én mostanában TFT monitorok sokaságát látom, és ráadásul van egy, ezzel a technológiával foglalkozó weboldalunk is, ezért könnyen rám lehet sütni, az elfogultság bélyegét. Pedig - ahogy a különböző TFT monitorokat összehasonlító tesztjeimben is -, igyekszem egyészen tárgyilagosan megközelíteni ezt a kérdést is. Mindeközben - annak ellenére, hogy különböző műszerekkel mért adatok is a rendelkezésünkre állnak - tisztában vagyok, hogy a megállapitásaim, akár mennyire is igyekszem objektívnek maradni - akaratlanul -, nem nélkülöznek némi szubjektívitást is. -
DummyBoy
senior tag
Érdekes ... nem megkérdőjelezni akarom amit írtál (Hiszen minden relatív ugye
) ...
Szerény személyem annyira komolyan nem nyomta ugyan az FPS-eket ... max a BF2-t már kicsit komolyabban játszottam ... a többit csak haveri szinten ...
De számomra a Hz-ek sosem jelentettek előrelépést ... Samu 959NF-ről cseréltem és nem igazán veszek észre különbséget ... igazán nekem annyi tűnik fel hogy sokkal élesebb minden .. jobban célzok emiatt ... bár lehet hogy azért mert én nem a ''speedFPS-eket'' kedvelem jobban ...
Nem lehet hogy emiatt van a dolog? Az egyetlen komoly előrelépés eddig játékszempontból az MX700 Diamondback-re való cseréje volt nállam ... ott éreztem, és láttam is a különbséget ... (Sőt a haverok is) De itt most nem igazán jellemző ...
Bár úgy gondolom hogy lehet valami abban amit mondasz, de hálaistennek nállam ez nem mérvadó ... tehát én meg vaygok vele elégedve teljesen játékszempotból ...
1 indokot tudok ami miatt veri komolyabb játés esetén az összes TFT (még a 25ms-esek is!!!) a CRT-ket ...
Vigyél le a 4-ikről lift nélkül egy 959NF-et ... utánna pedig vissza ... majd tedd meg ugyanezt bármilyen TFT-vel
[Szerkesztve] -
virtual
tag
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le, és nem nagyzolásból írtam hogy látom a különbséget, hanem mert tényleg látom. Normális reakció talán az lenne inkább, hogy örülök az új 4ms-es TFT-nek, és szétkürtölöm 5 perc NFSU
után hogy nincs utánhúzás, vegyen mindenki kettőt. ehelyett 3 hét használat után mondom azt, ami már a kicsomagolás utáni első próbajátéknál egyértelművé vált, hogy FPS gamek szempontjából egyértelműen visszalépés CRT-hez képest. Bár nagyon gyors az előremenetel ilyen téren is a TFT-k között, de nem ezen a szinten szerettem volna belépni. Csakhát a Sulinet rákényszerített, hogy átgondoljam. Megérte megvenni, de ha még most is aktívan játszanék csak másodkijelző lehetne, az biztos. Ha te nem látod a különbséget, akkor valószínű gyorsabb/jobb TFT-d van mint a 930BF, vagy nem vagy az ilyesmire olyan érzékeny.
-
virtual
tag
Hát CRT-n én meg tudom mondani simán, hogy 60, 85 vagy 125 fps-el megy a játék. 125 fölött már tényleg nem tudom megkülönböztetni, bár 120 Hz-es CRT-nél nem is tudom mennyire lehetne. Egyébként ezt nem is a látvány alapján lehet megmondani, hanem az egér reagálás/fordulás inkább ami a meghatározó. Ha pl. mást nézek, és nem én mozgatom az egeret, akkor csak a szemre hagyatkozva 60 FPS fölött tényleg nem olyan egetverő a különbség. Csak ha te játszol.
Ez olyan, mint kivülről nézni egy kocsit és megbecsülni a gyorsulását/erejét, vagy benne ülni, és a látvány mellett érezni az erőhatásokat is. Szóval szem-kéz-egér reakció összhatásból egyből lehet érezni, hogy valami nem stimmel és mondjuk 80 alatt van az ember. Ezért a TFT szerintem egyenlőre nem alkalmas komolyan vett multihoz. Pár évet végigjátszol ugyanazzal a játékkal napi néhány órában, és máris megtudod miről beszélek. De persze ne NFSU meg FIFA legyen az a multi... -
Loha
veterán
Majd alaposan áttanulmányozom a linkeket!
Viszont a válaszidő problémája még a 2006-os évben meg fog oldódni szerintem, ezután ez már nem lesz beszédtéma az LCD kijelzőknél.
Kiváncsi vagyok, hogy milyen paraméteren fognak majd lovagolni a marketingesek, hogy eladják az új TFT-ket... -
Loha
veterán
Ezt a cukormázost dolgot vkitől idéztem. Nagyon jól írta, le hogy a TFT-k képe olyan mintha kristálycukorszemek világítanának vagy vmi hasonló, de nem kell ezen fennakadni.
Válaszidő...
a 16ms-os b2b válaszidőnek sincs semmi köze egy CRT vagy egy számított válaszidőhöz... 16ms-os g2g válaszidőnél nagyon jól látszik az utánhúzás, meg még 12ms-nál is. 16ms b2b már nem rossz, de még az sem az igazi...
-
LordX
veterán
Nem tudom, egy MVA/PVA panelnek mitől lenne cukormázos a színe és a betekintési szöge, valszeg még sosem láttál olyat, ha ezt mondod.. A válaszidő meg ha 16ms alatt van (bármi közt, nem fekete-fehér!), azaz mondjuk overdrive-os, akkor meg olyanmindegymekkora, 60 képnél sose látsz többet. (És ez most nem a dúúm/csé/stb által generált 60 FPS - szerintem ott se lát senki többet, de az egy másik téma..) A ''képe'' meg nem paraméter
-
virtual
tag
válasz
X Factor #174 üzenetére
X Factor, épp most írtam a 930BF topicba ilyesmiről. Olvastam róla, hogy 4 msec, meg hogy játékos monitor. Aztán megnéztem, és először is tisztáztam megamban, hogy mivel már nem tolom aktívan, egye fene, elmegy mindennapi használatra az utánhúzása. Be kéne szerezni mellé egy 21-es CRT-t, az lenne az igazi megoldás, csak nincs annyi helyem. Így pár hét után elégedett vagyok vele, mert amit vártam tőle azt végül is teljesíti. Másik topicban részletesebben is írtam a dologról. CRT király, TFT meg más szempontból jó. Sokan viszont szerintem a design miatt is ezt veszenk, mert CRT már nem menő.
Az analóg/digitális bakelit vs CD jó kis példa volt. Egyenlőre én sem dobom ki a lassan már Vintage cuccnak számító CRT-met. Ha már csak tényleg TFT-k lesznek, egy-egy jobb CRT-ért a hcgamerek majd keményen tejelhetnek.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Az enyem 350 es megis jol elvagyok vele, mert lehet hogy az en 350-esem, vagy a cg220-as 400-a az tenyoleg az ami, nem pedig egy varazsolt szam... nezd csak meg az elkesult fenykepeket amikor a 1880sx melelt virtanak a szebbenle szebb joszagok.../kep.tar.hu/neduddki/
udv
neduddki -
Racecam
nagyúr
Nem ebben tévedsz, nem csak a kontrasztarány lesz jobb, hanem a színmegjelenítés is nagyságrendekkel!
[link] (Főleg ennek az oldalnak az alját ajánlom a figyelmedbe!
[link]
A betekintési szöget tényleg kihagytam, bár a legújabb fejlesztések ezen a téren is nagyon bíztatóak. (Olyan tényleg soha nem lesz, mint a CRT-n az szinte biztos.) Viszont a válaszidő problémája még a 2006-os évben meg fog oldódni szerintem, ezután ez már nem lesz beszédtéma az LCD kijelzőknél.
u.i.: És ez még csak a kezdet a LED-es háttérvilágítás területén, a Samsung egyenkénti színes LED-es megvilágításon dolgozik, ami még ennél is nagyságrendekkel jobb. Persze, majd meglátjuk a gyakorlatban.
[Szerkesztve] -
Loha
veterán
Miért a LED-es háttérvilágítástól mi lesz jobb? Nagyobb lesz a maximális fényerő, és nulla lesz a minimális, magyarul nagyobb kontrasztarányt lehet majd ráírni a moncsira, és kész.
Meg gondolom akinek bírja a szeme a nagyobb fényerőt, annak magasabb lesz a kontrasztaránya normál használat közben is...
De ettől nem lesznek jobbak a színek, a betekintési szög, válaszidő, meg a képe is marad ''cukormázos'' -
X Factor
addikt
Az igazán hc gamerek, egyelőre úgyis crt-t fognak venni, mert...(ezt már párszor leírták),
meg játéknál ami a tft-nél zavaró lehet az a natív felbontás szerintem.
Egyébként a Viewsonicnak vannak már egész jó kis játékra is alakalmas monitorai.
Mosódással kapcsolatban: - Tft-t még havernál nem igazán láttam játék közben, egyszer az egyiknél megláttam hogy wowozik, egyből mondtam milyen kis fasza moncsi, marha szép képe volt, semmi mosodás, szóval tényleg nagyon szuper volt (na de én nagyon crt párti vagyok) mondom lőjjük be a cs:sourcot, na mostmár első tapasztalat: szép, körbe nézek tényleg semmi elmosódás. El is indulok és hopsz lövök awm-el egy jó nagy rántás közepette, és mellé, na és ezaz amit a mai napig (itt nem azt mondom hogy nincs olyan amelyik nem tudná, de a nagyrésze nem)nem tudnak amikor az embör nagyon gyorsan ránt egyet az egeren az ellenre, itt már észreveheto hogy van vmi képpel. ennyi...
Ja igen jobb tft-k már játékra is alkalmas, de aki quake 3 , counter strike, painkiller, meg hasonlók azoknak szerintem még mindig crt.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
-
mh197
őstag
Amúgy lassít vmit a megjelenítésen a clear type, vagy ez nem befolyásol semmit? A betűsimításhoz csak kell vmi erőforrás, ami kisimítja nem?
-
mh197
őstag
Lehet vhol a monitoron megjelenő betűk típusát állítani, mármint ami az asztalon, meg ilyen helyeken megjelenik? Mert a clear type-al egy TFT-n túl sötét a betű, és vastag, clear type nélkül meg túl vékony. Pont a kettő közti lenne jó, de nem tudom hol lehet ezt állítani??
Némileg kapcsolódik a crt vs tft témához, mert ugye a crt esetén nem tapasztaltam a betűk túl vékonyságát, clear type nélkül sem. Ott pont jó volt a betű! Most meg ugye az van amit fentebb leírtam. -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani valami nagyon kafa CRT moncsit? Jó nagy kéne, mondjuk 21'' -os márka mindegy csak megbízható legyen és ne nagyon drága. Sajnos nem tudom milyen árak vannak....egyelőre találtam Ííyamat de az eléggé drága bár nagyon komoly. Valaki tudna nekem akkor ajánlani? Előre is köszi!! -
penene
őstag
válasz
Motion_Blur #164 üzenetére
Akkor mi a lényeg?
Amúgy érdekelne... én birtokoltam TFTt (FSC P19-2), de visszaváltottam egy 21es CRTre (egy trinitron képcsövesre), és bár nem olyan csillivilli és éles, de jobban meg vagyok vele elégedve.
Szal nemtom mi a lényeg... Lehet hogy most emiatt megy tönkre a szemem?? vagy a testem káros sugarakat kap emiatt??
Ha a szempihenés a kérdés, nekem a CRTtől sem fájdul meg a szemem... tehát érezhetően nem szar, de lehet rejtetten??? -
Motion_Blur
félisten
Szerintem ha szarabb lenne a TFT, akkor nem terjedt volna el ennyire, nem váltotta volna le a CRT-ket
Lehet itt 100, meg 120Hz-ekkel dobálózni, nem az a lényeg.
-
penene
őstag
válasz
zöldeszű #161 üzenetére
éppen pont most hasonlítottam össze FSC P19-2 esemet az IBMP260ommal. A tét az volt, melyik repüljön
Aztán bár a TFTm sokkal durvább képet csinál, 2* olyan éles minden, stb... mégis a CRT mellett döntök..
Bár itt van előttem nviewban mindkettő, és ha átnézek TFTről CRTre asszondom lol, de mégis mégis effelé húz a szívem, és a szemem... hihetetlen, de mégis ígyvan..
Pedig ha nézem, a TFT a jobb 100*, de ha használom egy órát, akkor a CRTt csipázom.. -
zöldeszű
tag
A szem fáradása vagy a ''vérben úszás'' bármelyik monitornál bekövetkezhet, mert ez sokkal inkább az idegi fáradság következménye lehet, mint a monitoré vagy a technológiáé...
Noha van valami lehengerlő a TFT-k geometriájában, a kétféle megjelenítés között kb. olyan ''érzelmi'' különbségek vannak, mint pl. az analóg fekete lemez és egy cd hangja között. Mondhatnék képi példát is, ami sokkal szemléletesebb lenne: olyan a különbség, mintha egy portrét papír alapú fotópapírra, vagy éppen fém alapú ''metálpapírra'' nagyítanánk le. (A hasonlatommal csak az a baj, hogy kevesen ismerik a metál-felületű nagyítást. Elképesztően látványos, szinte lemászik a kép a felületről, az arcbőr színét mégis a papír-papírrról kapjuk élethűen vissza...)
A TFT-n (Samsung 913N) annak ellenére, hogy tn+film panel, szinte tökéletes minden tesztábra. Még a fekete is elég fekete és meglehetősen homogén. Ehhez képest a 19''-os FD Trinitron CRT (a belül sony, kívül Elsa Ecomo530 - ami kb.ugyanaz mint a Dell P991) tesztábrái nevetségesek: a fekete szinte ''világít'', olyan szürke, a geometria enyhén csálé, a színek döglöttek. És mégis, bármilyen képet nyitok meg, a TFT-n ugyan tetszetős és csicsás, a CRT-n viszont él...
Már komolyan elgondolkodtam azon, hogy az öregedő Elsát lassan meg kéne csalni valami jó kis penge 21''-os CRT-vel.:)) -
kovsol
titán
hát nekem most egy Samsung SyncMaster 713n és egy LG FLATRONez T710B monitor egyszerre egymás melett van az asztalomon és szerintem a TFT monitor képe valamivel élesebb és kicsit szebb mint a CRT moncsié
-
penene
őstag
válasz
Zoli bácsi #156 üzenetére
nekem szoktak vérben úszni a szemeim, de speciel a TFTm után is történt, amikor próbálgattam
Mitől lesznek a lila karikák, ill. vérben úszó szemek?? és mitől nem lesznek TFTnél?
a sugárzás? a fényerő? a frissítési frekvencia?? -
Zoli bácsi
őstag
Kb 2 hónapja vettem új gépet, eddig crt párti voltam, de gondoltam megpróbálom a másik oldalt is, ha nem lesz jó, hát eladom. Egy 19'' Hyundai B90a típust választottam, ugyanaz a panel van benne, ami a Samsung 913N-ben. Az első hét gyötrelem volt, már elhatároztam hogy eladom a monitort, és veszek egy P sorozatú LG, vagy NF Samsung crt-t. A betűket vékonynak láttam, még a clear type bekapcsolása után is. Az is zavart, hogy a fejemet mozdítva már kissé sötéttebnek látszik a monitor felső része. De mostanra ezeket a dolgokat úgy megszoktam, hogy abszolút nem zavaró. Viszont van egy óriási külömség a számomra a két monitor közt, így tartósabb használat után. Pár óra számítógép előtt ülés után tükörbe nézve nem véreresek a szemeim, mióta lcd-t használok, és szerintem élesebb a látásom, nem látok ''lila karikákat'' a szemem előtt lebegni. Szvsz aki sokat ül a gép előtt, annak egyértelműen az lcd a jobb. Játékra is tökéletes, bár először féltem, hogy milyen lesz. De jó, utánhúzást nem láttam, a nagyobb fényerő meg jól jön sötétebb játékoknál.
-
penene
őstag
hehe, ez szerintem így nem igaz. főleg olyan gépnél, ahol vertical sync be van kapcsolva..
vagyis..
ha be van kapcsolva, akkor 60 HZen 60 fpsed lesz, 120 HZen 120 fpsed.. most nem arra gondolok, hogy a gép 120 fpsért meg kell küzdjön, hanem azt is lazán kiszámolja...
akkor meg hol a különbség?
különben meg 120 HZen is le lehet fpst korlátozni 60ra és olyan mintha ''60 Hzen'' játszanál.
Nekem lejjebb nem veszi a frekvenciát az tutimax. az FPSt... ha nem bírja gép vagy vmi...
egyébként nfsu2ben láttam azt hogy ha be volt kapcsolva vsync játékban, akkor pálya egyes részein, városban, 38 FPSre korlátoz valamiért, ami szerintem marha zavaró... főleg, mert verseny néhány szakaszában is van ilyen, nem tudom miért csinálja, de a vicc, hogy ha kikapcsolom ezt, akkor ezen részeken is 70-80at jelez, szóval ez valami beépített hülyeség... csak ugye vsynckel szebb a kép, nem ugrál, de ha fele játék 38 FPS emiatt ,akkor lol...
[Szerkesztve]
Természetesen ha vsync ON, akkor más, ha a 3Dmark 60 fpssel fut le, mint ha 120szal..
de ha kikapcsolod, akkor meg már tök mind1, na és az meg már valós sebességet mutat.
[Szerkesztve] -
kevin.1
csendes tag
A képismétlési frekvencia (Hz), azt jelenti, hogy 1 mp alatt hányszor rajzolja ki a képet a monitor a videókártya segítségével. Minél magasabb a Hz, annál jobban van terhelve a videókártya, hiszen többször kell a képet kitennie a monitorra, mint az alacsonyabb Hz-eken. Nem mindegy, hogy 1 másodperc alatt 120x, vagy csak 60x kell frissiteni a képet a játékban..
Az alacsonyabb Hz gyorsabb Fps-t, a magasabb Hz, lassabb Fps-t eredményez.
Amúgy a legtöbb játék, automatikusan alacsonyabb Hz-re veszi a Crt monitorokat (ha a driverben nincs másképpen beállítva). Gyakran ez fel sem tűnik, mert egy akció játék közben ahol gyors mozgás van, az alacsonyabb Hz, nem annyira zavaró, mint amikor nem játszol.
[Szerkesztve] -
-
penene
őstag
ff.. 1 üzi kimaradt???
érdekes.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
Sziasztok!
Most készülök vásárolni egy ilyen típusú 2.2 éves monitort (HM903DT), meg szeretném kérdezni a tulajoktól, hogy még mindíg szívás van magas frekvencián?
Ezeket az adatokat láttam hozzá:
640 x 480 200
800 x 600 200
1024 x 768 162
1280 x 1024 122
Namost én nem járatnám ki a 200 Hzet, mondjuk:
800*600 150 Hz, 1024*768 150 Hz, 1280*1024 (ez 5/4es bontás szal alapból nem )
Ekkora frekvencián homályosodik a képernyő? (betűolvasás sux?) vagy ezt ilyen fókuszálással ki lehet szűrni?
fontos lenne, mert TFTt cserélek, és a magas frekvenciát a szemem miatt szeretném mindenképpen, de nem kell 200 hz, elég a 150 is (1024ben), meg 1280ban a 120...
Mi a véleményetek? (6600 GTm van)
Mert ki lesz próbálva szépen már csütörtökön, de szeretném már most a véleményeket, mert nem szeretnék felesleges utat szegény eladónak...
Mert tudom hogy csúcskategória meg minden, de nekem fontos az élesség nagyon is, hiszen éppen ez az értelme, hogy nem fárad a szem, hogy szép éles nagy frekik kép.. (TFT ilyen) de nincs utánhúzás mint TFTn
Köszi a véleményeket! -
-
penene
őstag
srácok, valószínűleg lesz egy Iiyama VM Pro 454 19es CRTm.
Ez viszi a jó magas Hzet, szóval nem hinném, hogy lenne gond a ''vibrálással''.
Aztán meg remélem kellően éles lesz, és nem fogja ez fárasztani a szemet (ezt majd még letesztelem)
Egy kérdésem lenne: mit tegyek a ''sugárzással''? Gondolom annyira sokat nem sugároz, de valamennyit biztos, anno 10 éve láttam monitor előtt vmi védőfóliaszerű valamit, ami elvileg szűrte sugarat, ilyet még árulnak? meg mi a neve? meg lehet ilyet venni?? (19es moncsira)
Meg hol, mi, stb.. fontos lenne, én emiatt az egy miatt akartam TFTt!! (+ a frissítési freki, de az az Iiyama moncsival megoldódna).
aztán így már nem lesz rossz a szemnek vélhetően..
nem is fólia volt, hanem mint vmi üvegvmi..
[Szerkesztve] -
-
taltos
senior tag
Nekem egy hibátlan iiyama HM704UTC moncsim van. Ugyan most egy 20''-os iMac-et használok, de azt a monitort soha nem tervezem eladni! Arra is gondoltam, hogy hozzákötöm a Mac-hez, mert néhány alkalmazásnál akár szebb is lehet vele...
(Bár hozzáteszem, hogy erre az iMac-re nem mondhatok semmi rosszat, mert kímélő, gyönyörű és játékra is kiválló a kijelzője!)
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
válasz
>Borisz< #121 üzenetére
HI!
g220-as :- ))) megertem egyszeruen imadtma aszt amoitort, mikor mindekiorjongott a lg flaronokert akkor ajanlagattam mindenkik hogy nezzenmeg egy ijjet:- )))
udv
neduddki
p.s. asztam jottek szep sorba nec-eim... utanan mondtam hogy aki cak tehet nezzen meg egy ips... de az amr mas teszta:- ))) -
Spancer
tag
Szasztok!! A monitorokhoz egyáltalán nem értek
és az lenne a problémám, hogy most adódott egy olyan lehetőség nálam hogy eladom, ami most van (17''-os Samsung 763MB CRT) és annak az árából vennék egy 19''-os LG LCD-t (25k-ért
). Én a gépet főleg játékra használom, tudom, hogy ha a frissítési ideje minél kisebb annál jobb de ebben kimerül a tudományom
. Azt mondták sokan h a 17''-os jobb de nem biztos, hogy olyat tudok szerezni de, megpróbálom. A monitor pontos megnevezését sem tudom de, annak is utánajárok. Melyiket vegyem?
19'' vs 17''
Vagy maradjak a CRT-nél (1024*768-ban 85Hz a monitorom)
-
dav25
csendes tag
engem a crt-ben csak a súlya/mérete zavart de már itt vannak a lapos crt-k !!!
persze eddig ilyet csak TV - ben láttam!!
UI.:jöhetnének már monitorban is!!! -
>Borisz<
tag
Na látod ez az amit manapság már nem nagyon lehet kapni, minden nagy cég átállt a TFT-kre.
Én legszívesebben a Sony-t, vagy a Viewsonic-t ajánlanám, de sajna nem tudok CRT-t tőlük, szerintem már nem is gyártanak
Ha nem kapsz mást, még mindig jobb szétnézni a használt piacon, még mindig jobban jársz mint egy TFT-vel
De ha netalán mégis találnál valamit, szólj!!! -
penene
őstag
ELADÓ a saját FSC P19-2es FEKETE monitorom!
- vétel 1 hónapon belül történt, megkapni kb. 1 hónaposan fogod!
- pixelhibát nem láttam
- összes tartozék
- 2 év + 11 hónap gyári garjegy.
irányár: természetesen bruttó árszint alatt.
Érd + árajánlat: Horvatth.Peter@hu.hvb-cee.com
Senki nem marad le semmiről, minden jelentkezőt megvárok. -
penene
őstag
mondjatok hiper jó CRT monitorokat. ár nem számít..
17 v. 19-es legyen!
Gyártókat, típusokat.
irányelv:
legújabb csúcstechnika, magas frekvencia!!, kiváló képminőség.
eddig ezt néztem:
LG F920B 19'' CRT monitor 49.200 Ft +ÁFA (61.500 Ft)
LG F920P 19'' CRT monitor 57.100 Ft +ÁFA (71.375 Ft)
De érdekelne más is!!!
köszi -
-
penene
őstag
a poén az, hogy sugárzásmentes, de nekem vhogy a sajátom az 100x jobban fárasztja a szemem, mint a régi crtm... pedig már minden beállítást teszteltem.. ráadásul gém is gány.
nem kellett volna TFT moncsi nekem :-/ lehet eladás lesz belőle.. azért vettem, hogy pihentesse a szemem, de egyáltalán nem így van. játék közben azért nem, mert homályosodik, utánhúz (pedig gyors!!), irodai használatnál meg ég a szemem
vagy pedig sötét, ha leveszek mindent, és azért koncentrálok rá hogy lássam.. vhogy nekem nagyon nem jön be, vagy nagyon nem tudom beállítani. de érdekes, mert ami tft előtt most ülök, az irodaira jó.. de otthonit még arra sem tudtam rávenni, grrr..
-
kevin.1
csendes tag
Nekem a nagy képfelület, a sugárzás hiánya és a kis káva (keskeny keret a kép körül) tetszik a Tft-kben.
Viszont a katódsugárcsöves monitorok szinei szerintem sokkal természetesebbek és élethűbbek. A Tft monitorok szinei számomra ''neon''-os -nak hatnak. Nem élethűek, hanem túlzottan élénkek. Az alacsony képismétlés sem igazán jó bennük. A legnagyobb hibájuk pedig az, hogy a képük csak 1-1 felbontásban jó, nagyobb vagy kisebb felbontásban mosott képet mutatnak.
A Crt jövője :
Jönnek a lapos képcsöves (szélességben, oldalrol) új generációs crt monitorok.
A Tft jövője :
Az OLED technologia, amelyben folyadékkristályok helyett, led-ek vannak, gyorsabb és jobb a képmegjelenítése és kevesebb a fogyasztása mint a Tft monitoroknak.
Szerintem még egy darabig - ha a képminőséget nézzük -, a Crt monitorok maradnak a jobbak.... amíg az Oled monitorok el nem terjednek.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
>Borisz< #121 üzenetére
ponyvanyelven az értelme: az hogy milyen gyorsan tud új képet csinálni a monitor.
13 ms az azt jelent, hogy 1 váltás (pl. b2b feketéből feketébe) ennyi időbe kerül.. ebből ki lehet számolni 1 sec alatt: 1/0.013 = 76 képet tud elvileg (az olyan, mintha crtben 75 képfriss, Hz)..
ez főleg akkor jó, ha valami fps játékot nyomsz, és kell hogy lásd a sok változást folyamatosan...
A poén az, hogy ilyen paraméterekkel, amit írtam, simán kéne mennie, azért is isteníti mindenki ezt a modellt, de vhogy nagyon nem megy.. és a tulajok asszondják hogy király meg minden, én meg azt látom hogy gáz..
Attól félek, hogy lehet gyári hiba, bár annak nagyon kicsi a valószínűsége, nagyon nagyon. -
penene
őstag
Nekem FSC P19-2es moncsim van, nfsu2ben, és CSben is durván látszik az elmosódás, kis flash.. pedig FPs probléma nincs, stabil, és be van állítva 75re (13 ms b2b, 8 ms g2g)
Mindenki azt mondja, hogy nincs mosódás, doom3ban hozzáértő nézi.. hát még nfsu2ben egye fene, én vok vak, de mikor újra felraktam CSt hogy megnézzem, egyszerűen nagyon flash az egész... szép a képe meg minden (1280*1024 full graf), de mikor fordulok, mintha nitroznék nfsu2ben
szal lol, de nem csak énvok vak, haverom is ezt mondta, hogy látta ezt..
Ti meg nem?
ja, utána visszaraktam 17es CRTt, hát lol a 19es tfthez képest méretre, meg élményre, de azon olyan éles a kép, mint a k. élet.a másikkal meg a sok flash miatt már szinte maxon kell figyeljem hol a kanyar, CSben meg ha abbahagyom mozgást, akkor lesz a full full éles kép , ha oldalazok vmi szöveg mellett, már homályos..
Furcsa, mert P19-2es emberkék asszondják tökéletes
szóval vagy mi vagyunk vakok, vagy a moncsi hibás (kicsi a valószínűsége), v. passz... vmi 5let?? aki ismeri ezt a moncsit?
[Szerkesztve] -
>Borisz<
tag
Valaki látott már rövid képcsöves TV-t? Lehetne a monitor előfutárja is, ha bevállik
-
mixyboy
tag
válasz
Gábor vitéz #115 üzenetére
KOMOLY????
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Én már akkor idestova 1,5 hónapja várok arra a monitorra, de nagyon átvágtak!!!
Szép volt srácok! -
mixyboy
tag
Na csá!
Nálam is jelentős sprórolást jelentett a TFT megvétele! De sikerült, és nem bántam meg 120-at kiadni, egy ilyen szép nagy monitorra, és nem agyondizájnolt, hanem finoman szép vonalakkal megáldott, minden célra megfelelő... /LG L1710S/
Nyomom a CS-t, még olyan nem volt, hogy mögélőttem volna, mert elmosódott!Még nem láttam rajt elmosódást (csak scrollnál észrevehető)... illetve láttam rajt, de szerintem az egyáltalán nem zavaró!
De akinek a tökéletes kell, az egyelőre télleg n@gyonjó CRT-t vegyen, vagy várjon még egy icipicit...
Egyébként ~2 hónapja olvastam egy cikket, miszerint Samsung kifejlesztette a 0ms-os TFT monitort? Mikor lesz ebből vmi, legalább vmi bemutató, mert a cikkben csak annyi volt, hogy kifejlesztette!
És egyetértek szasza_1-gyel!
[Szerkesztve] -
Bencom
senior tag
UP!
-
Bencom
senior tag
UP!
-
Cruz
aktív tag
Ez nem ennyire egyszerű!
Kinek a pap, kinek a papné.
Nem tartom valószínűnek, hogy a tft vs crt kérdésre lehet választ találni. Mindenki mást tulajdonságot részesít előnyben. Egy hardcore gamer lehet jobban jár egy csúcs 19col crtvel 1xx Hz frissítéssel. Sztem nem hozááértés v. nemértés kérdése.
Én pl tft-t vettem, de komoly (majd fél éves spór) kuporgatás kellet a majd 2x ár miatt... -
LordX
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #104 üzenetére
Most szereztem egy Samsung 173P-t. Eddig egy AAA kategóriájú 17 colos CRT-m volt (Samsung 700NF - még nem láttam nála jobb 17-es CRT-t), de ez köröket ver rá. Ezerszer jobb a TFT.
Persze nem a 50e Ft-os TFT, hanem a 170e-s. -
Bencom
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #104 üzenetére
Miből gondolod?!
-
Bencom
senior tag
Nos szerintem itt is indokolt egy UP!
-
Bencom
senior tag
az indító hozzászólásban leírtak alapján is sokkal jobb, mint a standard.
-
Bencom
senior tag
Ha adtok a véleményemre: akáki akármit mond, a tft ezerszer jobb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Horgász topik
- Íme a Darksiders 4 első előzetese
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen lesz a Gothic Remake
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- LG Ultragear 45GR950QE-B OLED A Győzelemhez! 45 Ívelt Qhd OLED Gaming
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS34DG850SU) 34 "WQHD 175HZ OLED GAMER MONITOR UJ MODELL!
- Eladó 2 monitor csomagban, de akár külön-külön is ASUS XG438 + Acer B246HYL
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest