- LG LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Részesedést vásárolt az Intelben az NVIDIA
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Projektor topic
- Sokat megélt veterán CPU-t hoz vissza a piacra az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
neduddki #362 üzenetére
Ez monitor függő. Van amelyik (pl az enyém is) natív felbontásban csak 60Hz-et tud. Ha lejebb veszed a felbontást akkor valószínűleg bírja a 75Hz-et. (legalábbis az enyémnél így van 1024x768@75Hz). De ha villogni látod akkor sztem ott vmi más baj lesz, nem a frissítés lassúsága. Én nem nagyon veszem észre (max ha nagy fehér képet nézek a monitoron pl üres explorer), hogy 60Hz-en megy.
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ha Vsync be van kapcsolva akkor lesz max 60FPS-ed 60Hz-nél. Ha nincs bekapcsolva a Vsync, akkor képes megjeleníteni többet is. A mikéntjét sajnos nem tudom én sem. De pl ha NWN-el játszok és nincs bekapcolva a Vsync akkor felmegy 70-75fps-re is (fraps-al mérve), pedig a tft-m 1280x1024-ben max 60Hz-et tud.
-
Qru
MODERÁTOR
Azért szerintem hosszútávon sztámít, hogy mennyit fogyaszt a monitor, másrészről meg nem igazán vaan olyan MO-n akinek quadSLI-s rendszere lenne. Egy átlagos erős játékos konfig meg max 200-300W-ot eszik.
Nem mindegy, hogy napi 8-10 órátnézed a monitort vagy ''csak'' 4-5 órát. Másrészről, pedig a tft-n levehető a fényerő, mint ahogy a kontraszt is állítható stb. 100Hz felett meg tényleg nem lehet érzékelni. Sőt szerintem már 85 fölött sem nagyon. (max vmi white szemű fps fan láthat)
Sajnos nagy a gépigénye az új játékoknak (pl Oblivion, NWN2), de érdekes, hogy nwn2-ben pl a felbontáshoz csak 60Hz-es értéket enged beállítani. Vagyis ha nem tft-n nézed akkor kifolyik a szemed. (ez persze a játék ''hibája'' tudom, biztos a tft szövetség támogatta a programozókat.)
-
Qru
MODERÁTOR
Egyértelműen nem dönthető el, hogy melyik a jobb. Mind a kettőnek van előnye és hátránya. Pl: tft-nek natívfelbontáson sokkal élesebb képe van a többiben meg csúnya, a crt-nek nem olyan éles de azt minden felbontásban ugyanúgy tudja nyújtani. Másrészről sztem nem csak a vékonyság miatt akarnak váltani az emberek (legalábbis aki ért hozzá kicsit is). TFT jobban kíméli a szemet, kevesebb áramot fogyaszt. Ezek egyértlemű előnyök a crt-hez képest.
-
Qru
MODERÁTOR
Hát igen, melóhelyen 17'-es CRT van. Hiába 100Hz-en küldöm, azért 8óra monitorbambulás után gyakran kivan a szemem. Otthon a tft-vel, 10-12óra játék után sincs semmi baja. Pedig azért van különbség az iroda alkalamzások meg a játék között. Lotus Notes-ban nem nagyon vannak villogó, gyors képváltások.
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ezért cseréltem le az Acer-t anno. Persze ha már lúd legyen kövér alapon 17' helyett 19'-est vettem.
Összeségében nem érte meg, így utólag azt mondom. Közelről nézem a monitort (félszoba átka) tehát a képméret növekedés előnye szinte elvész (viszont nagyobbak így a képpontok) és minőségben én nem látok különbséget.
Egyébként olyan létezik, hogy a tft öregedésével romlik a válaszidő? -
Qru
MODERÁTOR
A DVI kábel minősége mennyire befolyásolja a képminőséget? Hol lehet jó minőségűt kapni?
-
Qru
MODERÁTOR
Hi'ez all members!
Lenne egy kicsit off kérdésem. Ma veszek egy tft-t és szereném a régi crt-t eladni.
Ez egy '97-es InnoVision Mag monitor. Sony Trinitron képcső van benne, max felbontás 1600x1200 60Hz, 1024x768 120Hz-et tol. TCO '95 szabványt teljesíti / és kb 1000 kilós
Kb mennyit ér a cucc? -
Qru
MODERÁTOR
Hali!
17' Mag CRT-m van Trinitron képcsöves. Szerintetek érdemes lecserélni TFT-re? ACER-t néztem ki 8ms válasz idejű 17'. Ára: 80k lenne.
Nem vagyok hardcore gamer FPS-ben, RPG fan vagyok (BG2, NWN) ahol a gyorsaság nem annyira fontos szempont. Analóg és digitális között tényleg nagy a különbség? (bakelit VS cd real??)
Még egy kérdés, ha a CRT-met 1024*768 85Hz fölé teszem (100, 120Hz) akkor hullámos lesz a kép széle(i). Ez mitől van? Döglődik a monitorom? '97es nem mai a darab... Amúgy 75-85Hz nél semmi probléma nem látszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GN650-B monitor, 31.5 , 1440p, 165hz, g-sync/freesync
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG (34GS95QE-B) 34" UWQHD 240HZ OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó Samsung Odyssey QD-OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor 2024
- BESZÁMÍTÁS! LG 24GM79G-B 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3462 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest