- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Házi hangfal építés
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racecam
nagyúr
Ezek közül az input lagot, az alacsony élettartamot és a pixelhibát nyugodtan kiveheted, plusz ha már "csúcs CRT" hasonlítsz, akkor "csúcs TFT"-hez hasonlítsd és ott színekben már elveri és a háttérvilágítás is egyenletesebb. (Az más kérdés, hogy ez IPS panel és horror ár...
)
u.i.: Igen, úgy is mondhattad volna, hogy minden felbontásban ugyanolyan homályos, amíg TFT-nél legalább van egy, amelyikben tűéles.
-
macikos
addikt
válasz
tomcsi23 #398 üzenetére
Igen, ezt nem is írtam.
Laptopnál imádom, amikor koszos lesz a kijelző, akkor egy élet rámegy a pucolásra és akkor is foltos marad
Hohohoo, azt is elfelejtettem, hogy CRT-nél hatalmas előny, a számtalan felbontás és hogy mindegyik használható és szép, nem kell a natívval szívni.
-
macikos
addikt
válasz
tupacamaru #395 üzenetére
Valóban
CRT-sek összetartanak, mint a veteránautósok
-
MaciG
addikt
Egy átlag crt és egy átlag tft közül a tft szebb. A Sony F520-t nem ismerem, de úgy tudom az valmi high end crt. DE ha mondjuk mégis szebb lenne ,mint egy jó minőségű tft, akkor is a tft kisebb, energiatakarékosabb és jobban kíméli a szemet (ami nekem nagyon fontos, mint ahogy már írtam)
-
MaciG
addikt
Most találtam rá a topikra ,de szerintem ez már nem kérdés. TFT jóval szebb, kiméli a szemet (a szemem épsége nekem megér egy kis plusz pénzt) és már elég olcsón is meg lehet kapni őket (nem a 24"+ -os példányokra gondolok
)
-
Weaver
senior tag
sziasztok
olyan kérdés merült fel hogy azonos méretű (pl 19"-os) TFT-nek nagyobb a látható (megjelenítő) képernyőmérete, mint a CRT-nek?
tegnap voltam egy ismerősnél, akinek 4:3-as 19" TFT-je van. én azt hittem rá, hogy 21"-es, mert látszólag akkora. nekem 22" CRT van itthon, de kb ugyanekkorának véltem ott a képernyőmértet.
-
zoltanz
nagyúr
Én is gondolkoztam a váltáson a képminõségbõl nem akartam lejebb adni , de megérte. Egy 17 TFT -hez jutottam hozzá ismerõstõl (a dokumentáció szeint 1280/1024 -et tud, de átálítható 1600/1200 is.) inkább az XP-n 1024/768 vagy Linux-xal használom 1280/1024 -et általában.
-
bbazsy
őstag
hali
gondolkodok, h beszerzek egy 22es trinitron crt -t filmezésre, tv gyanánt..
kérdés megér-e ez mostanában ~20k -t, vagy gyűjtsek 4x ennyit egy "normális" és kisebb TFTre.színhűség miatt egyértelműen, szögek is talán, de egy ilyen mennyit fogyaszt, mennyire melegít, mennyire fog szétesni rövid időn belül...
(bár komoly monitorban gondolkodok, samsung csúcs, sony csúcs)
vélemények?
-
fap333
aktív tag
A TFT technológiájának a lényege, hogy egy pixel addig világít folyamatosan, ameddig szükség van rá. Ezek a ms értékek elsősorban azt jelzik, ha utasítást kap, hogy váltson színt, akkor azt mennyi idő alatt tudja elvégezni. Ebből következik, hogy minél kisebb a válaszidő annál kevesebb lesz az ''utánhúzás'', ami azért 16ms-nál már zavaró. Én 8ms-os TFT-t használok (Hyundai L72D), és azért még azon is látszanak az utánhúzások.
-
Hali! Itt is felteszem a kérdésem, talán érdekel valakit!
WIDE monitorom van. Hogy tudom beállítani Ati kártyánál, hogy a 4:3-as felbontásokat (pl. 1024*768) ne nyújtsa ki teljes képernyőre, hanem úgy jelenjen meg, hogy két fekete csík lesz a képernyő szélén, hogy ezáltal ne torzuljon a kép??
Bejelöltem az ''use centered timings'' dolgot, de semmi változás...köszi előre is. -
Loha
veterán
-
Boz
csendes tag
Pénteken váltok CRT-ről (Samsung 19'' 959NF) TFT-re (Samsung 22'' 225BW). Bekeverhet a CRT-s monitorom drivere és a hozzá használt refreshrate fix? A fix-et kilövöm úgyis. Vagy a biztonság kedvéért húzzam inkább újra az XP-t, és szűz rendszerre rakjam a TFT driverét? Vagy nem muszáj?
-
Loha
veterán
Késleltetéstől függetlenül 60-75Hz-et tudnak max a mai TFT-k (inkább csak 60Hz), ami azt jelenti, hogy maximum 60 képet tudnak megjeleníteni másodpercenként, tehát a 3D-s szemüveggel 30fps-t fogsz látni max elvileg. Gondolom a szemüveg a frissítési frekvenciához fog szinkronizálni, tehát könnyen lehet, hogy a jól megerőszakolja a szemed 30Hz-el...
-
Márton
nagyúr
Van egy 17'' Acer TFT-m, mely 16ms-os példány.
Ez ugye elméletileg 62 hz-es max. képfrissitést jelent felbontástól függetlenül.
(natívban 1280x1024)
Kérdésem, hogy a mai 2,4,8... ms-os példányok értékei minden esetben a gray-to-gray átmenetet jelentik, vagy létezik már olyan, amelyik a feketéből, fehérbe való átmenet idejét elvégzi ilyen gyorsan? És ha létezik, akkor valóban megvalósítható-e pl. az 1280x1024 120 Hz, egy valódi 8ms-os példánnyal? Azért kérdem, mert LCD shutter 3D szemüveggel szeretnék játszani, dolgozni, mely azért müködik crt-n mert ott lehet akár 120 hz is, és ezt felezi, így egy szemre 60 hz jut. Egy ismerősöm szerint viszont hiába is lenne akár valós a 4,6.. ms-os érték, akkor sem tudna kirakni egy tft monitor 120 különböző képet másodpercenként, mivel a technológia (?) 60-70hz-et enged meg. Talán a háttérvilágításra gondolt?
Tehát a kérdés: van-e már valódi 1280x1024 120Hz TFT monitor esetén? -
flash7
tag
Sziasztok!
Elérkeztem én is ehhez a dilemmához, hogy tft vagy crt???...
És ebben kérném a segítségeteket...
Olvasgattam a topicot, és mivel nem vagyok egy nagy monitor szakértő, sok minden kicsit kínai volt. Én leginkább cad-re, internetre, msn-re, office-ra használom majd a gépet.
És így ezekre az elvárásokra várnék ajánlásokat, hogy milyet vegyek. Jöhet ctr és tft is, és légyszi írjátok le azt is, hogy melyiket miért ajánljátok. kb 50-60 e ft-ot szánnok rá.
És esetleg a későbbiekben tv tunert is veszek a gépbe, tehát tv nézésre is legyen jó(de nem ez a legfontosabb).
Szempont még lehet a garnciális feltételek, képminőség. És még ami szerintetek fontos.
Már nézegettem, de még csak tft-t, eddig Samsung 932BB volt ami tetszet, Lg l1900j,és Lg 1960tq-bf.
Előre is köszönöm mindenki segítségét. -
kamumano
csendes tag
-
Trak
addikt
válasz
neduddki #366 üzenetére
Azokkal a márkákkal ne is foglalkozz, nagyon sz@r monitorokat gyártanak, valószínűleg ezért villogott mind! Nézz körül egy nagyáruházban, ott vannak nagyon jók.
Nem baj, ha nem értesz hozzá, majd itt segítenek.
Arégieknél is meg lehet kéccerezni a frissítést, csak fel kell rakni spéci programokat.
Például a Yakumok nagyon jók, biztos nem fog egyik sem villogni. Ezeket már fel lehet tolni 100Hz fölé, mert teknikailag alkalmasak rá, nagyon jók lesznek tőle. Csináltak róla teszteket, nagyon jó eredmények jöttek ki. A tftpanel.hu-n ezt nem írják, mert annyira azért már nem értenek hozzá!
Láttam kirakva egy csomó monitort, mind 25 ms-es volt, és ezért nem is indult el rajtuk semmilyen film, mert túl sokáig kellett volna várni, hogy megjelenítse a képeket. Ez is valami olyan márka votl, mint amit írtál. Vigyázni kell velük. -
neduddki
nagyúr
hi!
Qru es vektor24: kosoznom hozzam valojosagotokot, de tugyatok itten a tragyahordas koben a bonyuknal elfejtett mindne t az ember amiv vala nem tudott...
a markaval meg igazatok lehet mer: vmi sar nec, meg eizo van rajuk irva en meg eltembennem hallotma ezerul a djunka markakrul...
mit javaltok hejette
udv
neduddki -
hektor24
aktív tag
válasz
neduddki #362 üzenetére
Szia!
Először is ajánlanék egy kis gyakorlást a billentyűzettel, mielőtt nyílvános helyen ilyen szépeket írsz!
Ha villog a TFT-d, akkor valószínűleg hibás vagy valami szar márkát vettél. Nálam 1280x1024-ben 60Hz-en megy a moncsi és semmi villogás, tökéletes a kép. Egyébként a legtöbb TFT monitort a gyártó 60Hz-en is ajánlja használni. Itt a Hz-ek nem úgy működnek, mint egy CRT monitornál. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
neduddki #362 üzenetére
Ez monitor függő. Van amelyik (pl az enyém is) natív felbontásban csak 60Hz-et tud. Ha lejebb veszed a felbontást akkor valószínűleg bírja a 75Hz-et. (legalábbis az enyémnél így van 1024x768@75Hz). De ha villogni látod akkor sztem ott vmi más baj lesz, nem a frissítés lassúsága. Én nem nagyon veszem észre (max ha nagy fehér képet nézek a monitoron pl üres explorer), hogy 60Hz-en megy.
-
neduddki
nagyúr
HI!
Me ne mklehet egy tft-nel 60Hz-nel nagyibb frissitest beallitnai egyszeruen kibirhatalanul villog , 121.343415Hz mar oleg lenne, mivle tusdom megkeccerezni a frisitest???
HELPMEEEEEE
udv
neduddki -
vittuka
aktív tag
Counter-strike a legjobb pelda erre, legalabbis amirol tudok, ott be lehet allitani max mennyi fps legyen. 60 nem az igazi benne crt-n, tft-n meg teljesen mas, amugy csak az elmeleti reszet nem ertem, eleve a tft kepfrissitesenek sem, de gondolom felesleges arra gyurni, hogy 75hz legyen rairva.. 22-es wide-ot szeretnek venni lassan :\
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ha Vsync be van kapcsolva akkor lesz max 60FPS-ed 60Hz-nél. Ha nincs bekapcsolva a Vsync, akkor képes megjeleníteni többet is. A mikéntjét sajnos nem tudom én sem. De pl ha NWN-el játszok és nincs bekapcolva a Vsync akkor felmegy 70-75fps-re is (fraps-al mérve), pedig a tft-m 1280x1024-ben max 60Hz-et tud.
-
vittuka
aktív tag
Ja, ez teljesen vilagos nekem is, en ezt ertem. Azt nem ertem, hogy tft-nel hogyan valtozik ez a frissites dolog, nem tudom a techkinai menetet, de nyilvan nem ugy frissiti a kepet mint a crt, de megis van egy 60hz-es ertek mondjuk megadva. Azert vagyok en kivancsi arra, hogy akkor 60 fps ott amit max latod? Nem mintha tft-n kellene tobb eleve, de ez igy van valahogy?
-
Nyúlanyó
csendes tag
Hello!
Monitort készülök venni, de a hozzászólások olvasgatása után sem lettem okosabb.
Heti pár óra crt-n 800*600/75Hz-en gáz a szemnek? -
Etzel
aktív tag
Tudom jól, hogy nem ebbe a topicban kellen ezt írnom, de mivel úgy látom hogy ez a topic ''élénkebb'' a másiknál, így ide is beírom hátha van vki köztetek aki okos tanácsal tud ellátni
Aoc 19'' es crt-m van, 2hete adtam be szírvízbe, nagy nehez kinyögték ma du. hogy vmi
Sorszál szakadás, vagy mi a t*köm baja van, és hogy nem tudnak hozzá bontott alkatrészt, csak újat, ami nme érné meg, mert drága
Szval kérdésem az, hogy nem tud valaki, valamiféle megoldást erre
Minden lehetőség érdekel!!!
AOC Spectrum 9K+ 19'' CRT, a pontos típusa, ha tud valaki vmit, az kérem írjon, akár pm-et
Előre is köszi, és bocsi az offért -
vittuka
aktív tag
Lenne egy masik fontos kerdesem, hatha tud valaki erre egyertelmu valaszt adni.. Ugye van a v-sync, ami a monitor frissitesehez lovi be az fps-t egy jatekban es nem engedi feljebb, mert felesleges, ha 85hz-en megy a monitor 85 fps-t latsz maximum. Ez ezt jelenti hogyha jol tudom. Namost tft-nel ez hogyan is zajlik? Ha en veszek egy 1680x1050-est, akkor 60hz a kepfrissites, ami itt mar nem az persze mint crt-n, de akkor itt 60 fps-nel tobbet nem is latok?
-
Vandit.
addikt
csak annyit,hogy reggel óta nézem a crt-t és igencsak fárad a szemem.na ez nincs a tft monitornál egész napos használat
-
Qru
MODERÁTOR
Azért szerintem hosszútávon sztámít, hogy mennyit fogyaszt a monitor, másrészről meg nem igazán vaan olyan MO-n akinek quadSLI-s rendszere lenne. Egy átlagos erős játékos konfig meg max 200-300W-ot eszik.
Nem mindegy, hogy napi 8-10 órátnézed a monitort vagy ''csak'' 4-5 órát. Másrészről, pedig a tft-n levehető a fényerő, mint ahogy a kontraszt is állítható stb. 100Hz felett meg tényleg nem lehet érzékelni. Sőt szerintem már 85 fölött sem nagyon. (max vmi white szemű fps fan láthat)
Sajnos nagy a gépigénye az új játékoknak (pl Oblivion, NWN2), de érdekes, hogy nwn2-ben pl a felbontáshoz csak 60Hz-es értéket enged beállítani. Vagyis ha nem tft-n nézed akkor kifolyik a szemed. (ez persze a játék ''hibája'' tudom, biztos a tft szövetség támogatta a programozókat.)
-
macikos
addikt
A Sony F520 crt-nek pl. ugyanolyan éles képe van, mint egy tft-nek, azzal a különbséggel, hogy hála az vonalsimításnak éles a kép, de nem kockás. Viszont éppen a vonalsímítás miatt gondolják azt az emberek, hogy nem éles a kép. Ez olyan, mint a TrueType Font. Sokakat az pl. zavar.
Natív felbontás. Ez szép, addig, amíg az embernek van hozzá videókártyája. Viszont irodai használatra a TFT 100%-ig megfelel.
Kíméli a szemet, de ez minden embernél más. Én évekig 15'' 1024x768@60Hz mellett töltöttem napi 4-5 órát és engem egyáltalán nem zavart. Nem fájt a szemem, se a fejem. Volt már arról szó máshol is, hogy sok embernek már attól is megfájdul a szeme, hogy olvas, mondjuk egy könyvet. Szóval az ilyen kritikus eseteken még a TFT technológia sem segít. Azt meg ne mondja senki, hogy 100Hz felett még zavarja a frissítés. Ami zavarja, az inkább a fényerő, ami TFT-nél még magasabb is.
A fogyasztásról meg csak annyit, hogy ilyen szuper-quad-sli-s időkben, amikor egy videókártyának lassan külön tápegység kell, nem a monitor fogyasztására fog elmenni a gatyánk.
Ami engem a legjobban idegesít, az egyik ok, amiért anno nem vettem TFT-t, hogy a 21'' alattiak mind 5:4-es képarányúak, viszont a legtöbb media 4:3-as. Ennek tetejébe digitalis fényképezőgéppel meg 3:2-es képeket csinálok. Ezek közül persze mindegyik fontos egy bizonyos felhasználói réteg számára. Viszont az szemétség, hogy nem vehetek mondjuk egy 19''-os 4:3-as monitort. Marad a 21''-os kategória, persze ahoz meg pénz kell dögivel. De ha mégis van annyi pénzem és veszek egy 21''-os TFT-t, akkor ott a natív felbontás 1600x1200, ezt meg nem bírja a VGA. Marad a 800x600, az meg...
Nem baj, várjuk a SED-et. -
Qru
MODERÁTOR
Egyértelműen nem dönthető el, hogy melyik a jobb. Mind a kettőnek van előnye és hátránya. Pl: tft-nek natívfelbontáson sokkal élesebb képe van a többiben meg csúnya, a crt-nek nem olyan éles de azt minden felbontásban ugyanúgy tudja nyújtani. Másrészről sztem nem csak a vékonyság miatt akarnak váltani az emberek (legalábbis aki ért hozzá kicsit is). TFT jobban kíméli a szemet, kevesebb áramot fogyaszt. Ezek egyértlemű előnyök a crt-hez képest.
-
eger2
csendes tag
Sziasztok
bocs, hogy kérdésem nem teljesen a topic címéhez illik, de pont ilyen topic nincs.
Kérdésem:
munkahelyi gépem elavult, és most mindenképpen egy (kimondottan jó minőségű) notebook-ot akarnak adni
De én ragaszkodnék a TFT-hez és géphez
a notebook, bármily szupi-bupi, nem forgatható a képernyője, így nem alkalmas állandó géphez kötött munkavégzésre - vagy tévedek?
tanácsotokat köszönöm előre is! -
Jazz
veterán
dvi??? huhh. Hol kezdjem. Azért kő mert.:
eleve digitális a karid, a géped, azt te átalakítod analóggá a jelet (itt romlik a kép először), aztán frankón visszaállítod a jelet digitálisra (itt romlik másodszor), mivel a tft működése eleve digitális. Ez a józan észnek, és még nagyanyám is ellentmondana, mondván ez bullshit.
Továbbá, ami a rosszabb ennél, hogy: Ha analóg csatis tft-t akarsz beállítani, ott aztán ugyan az a játszma van amit mindenki rühell a CRT-n, mindenféle hordósítás, nois, meg trapéz, q*a*ja, és eleve nem fogod tökéletesre belőni így valahol torzítani fog, pont a TFT, hajam kitépem....
Hát persze hogy DVI digitális csatolás, kikerülöd azt a kis frankó 2x is jelrontó totál felesleges kört. A digitális kariból megy a digitális monitorba, ha akarsz sem tudsz állítani trapézszart, mert nem is lesz aktív a menü, és nem is kell, mert egyszerűen a mit a viedókari az első pixelre számolt ki jelellemzőket azt küldi a monitornak az 1. pixeljére, az elfogadja, világít és kész. Ez ilyen egyszerű és tökéletes hibamentes szép kerek. -
Qru
MODERÁTOR
Hát igen, melóhelyen 17'-es CRT van. Hiába 100Hz-en küldöm, azért 8óra monitorbambulás után gyakran kivan a szemem. Otthon a tft-vel, 10-12óra játék után sincs semmi baja. Pedig azért van különbség az iroda alkalamzások meg a játék között. Lotus Notes-ban nem nagyon vannak villogó, gyors képváltások.
-
Qru
MODERÁTOR
Csak ezért cseréltem le az Acer-t anno. Persze ha már lúd legyen kövér alapon 17' helyett 19'-est vettem.
Összeségében nem érte meg, így utólag azt mondom. Közelről nézem a monitort (félszoba átka) tehát a képméret növekedés előnye szinte elvész (viszont nagyobbak így a képpontok) és minőségben én nem látok különbséget.
Egyébként olyan létezik, hogy a tft öregedésével romlik a válaszidő? -
Qru
MODERÁTOR
A DVI kábel minősége mennyire befolyásolja a képminőséget? Hol lehet jó minőségűt kapni?
-
neduddki
nagyúr
válasz
Motion_Blur #320 üzenetére
HI!
Nyita da-ad.. sokkal szebb, homogenebb kep meg ijjenek... de vigyaz hogy tiszteseges dvi kabel szetrezz ne tyukbelet:- (((
udv
neduddki -
Racecam
nagyúr
válasz
Uncool Ben #318 üzenetére
Ha nem is mindenben, de sok mindenben igen.
Innentől kezve, mindenki a saját meglátása szerint. -
Zsoci
tag
válasz
>Borisz< #313 üzenetére
Srácok !
Én konkrétan árulok ilyen monitorokat ( mármit használt trinitron : sony és hp )
Néhány gondolat:
ezek a monitorok azért olcsók mert már nincsenek a csúcson.Én ugyan adok rá 1 év garanciát de nem tudom megmondani hogy ez alatt az idő alatt tönkre fog-e menni vagy nem. A képük se olyan már mint új korukban.Én most is egy Sony elött ülök, mert csak ez tudja azt a felbontást amit a nb használ.
Ráadásul minden trinitron ami sony alapú ugyanúgy megy tönkre: elkezd a fényereje nőni az égig. Ez a hiba csak időlegesen javítható.
Ezeket ajánlom mgefontolásra. Én TFT-ből a Viewsonic-ot és a Belinaát ajánlom. Ezeknek a képe SOKKAL szebb mint az elterjedt ismert többi típusnak.Össze se lehet hasonlítani egy TFT-t képét , színét élességét, geometriáját egy CRT-vel ! És mindenben a TFT a jobb. Teljesen mentes a torzítástól és a konvergencia hibától, a CRT viszont sose tökéletes. FIGYELEM: Ez csak akkor igaz ha DVI-n hajtjuk ! Az anlóg bemenet borzasztóan rontja a minőséget !
Ezek uán összegzésül:
A CRT azért olcsó mert lejárt technika. A használt meg használ és nem új meg újszerű.Aki használtat árul és mást mond vagy sokat kér az árúért az átveri a vevőt.Ja és magyarországon nem divat a garancia pedig kötelező !
Ezek után ha érdekel valakit:
árak:
17'' 10.000
19'' 15.000
21'' 20.000
elérhetőség: 06-30-2-39-37-38
ez a kllergám szám, hívjátok nyugodtan, Andrásnak hívják.
Az árak természesen bruttó árak és számlát is adunk, továbbá 1 év garit.
Üdv Zsoci -
deter
aktív tag
Az új LCD technológia 30.000:1 kontraszt arány..
[link] -
RoyalFlush
őstag
Szerintem érdemes a Gépboltban is szétnézni [link]
Én most cseréltem le a CRT monitoromat, 1000 éves db volt.. Szerintem ha valaki sokat ül a gép előtt lényeges szempont, hogy mennyire károsítja a szemet..Részemről ez a legfontosabb..
[Szerkesztve] -
s4hu|SyD^
addikt
Valószínű az általam kinézett CRT-t veszem meg, remélem jó vásár lesz...
-
Kicker
őstag
én egy ACER-rel nézek farkasszemet most nem tom a pontos számát valami AL17XX vagy ilyesmi... 1 éves, illetve ASUS noti... a TFT ilyen jó a szemnek a CRT-hez képest?? az ASUS nak TCO99es szabvány a kijelzője, illetve oldalról is elég jól látható... (tesóm ACERéről ez már nem mondható el...)
ha napi 8-9 órát folyamatosan nézem az sok??
ami viszont feltűnt, hogy sötétben sokkal jobban ingerli a szemem,.. -
Lujko
csendes tag
válasz
s4hu|SyD^ #306 üzenetére
Képszerkesztésre olcsóbb tft nem vmi jó, ugye viszonylag gyenge színek, torzul a kép ha nem szemből nézed, crt-n viszont szépek a színek, bárhonnan látod, olyan felbontásba pakolod ahova akarod, és nincs utánhúzás, bár ez a mai tft-knél már nem nagy probléma
én most vettem 25ezerért egy használtat [link], hibátlan és szép éles képe van nagyon szép színekkel és fél év gari meg 3 napos indok nélküli csere, ha veszel ilyet a maradék 40-50ezret meg költheted a gépre vagy amire akarod, sztem nem jársz rosszul -
s4hu|SyD^
addikt
válasz
CriticalHit #305 üzenetére
De ezek, ahogy látom bőven meghaladják a 80 000-et... Olyat nem tudsz, tudtok, ami olcsó is(max 80k) és jó is!? Lehet TFT és CRT is. Kifejezetten játékra kell hangsúllyozom, vagy max képszerkesztésre és nagyon jó képe legyen.
-
CriticalHit
addikt
válasz
s4hu|SyD^ #304 üzenetére
Játékra TFT:
ViewSonic VX922
Samsung 970P
vagy ha a geometria torzitások nem zavarnak játékra még mindig jók lehetnek a CRT-k, például ez:
ViewSonic G90f
Vigyázz azonban, mert könnyen kifolyhat a szemed, ha rád sóznak valami szar monitort. Ezen nem érdemes spórolni.
Itt olvasgass: [link] -
s4hu|SyD^
addikt
Hellósztok!
Szóval én most vennék egy 19''-os monitort, de ezt nem tudom eldönteni, hogy LCD vagy CRT legyen.
Belinkelem melyik kettöt néztem ki:[link] - ez az LCD
[link] - és ez a CRT, melyiket ajánljátok?
Ajánlhattok másmilyet is a lényeg, hogy jó képe legyen( kifejezetten játékokra legyen jó) és elfogadható ára, ami max 77 000 Ft. Árt, típust, gyártót kérnék és ha tudjátok akkor a tulajdonságokat is. Előre is köszi a segítséget!
-
neduddki
nagyúr
válasz
Macilaci457 #302 üzenetére
HI!
jaaaaaaaaaa, hat kerlek az elmelt halala a gyakorlat:- )))
hat tisztesseges eltronika tugya hogy aranyokmegtartasaval nagyicson, vagy megkmaragyon nativban az isztos, de nem kell a zoknit lehuznod szeritnem hogy megszamold az mo-n eloferdulo tipusokat... /meg laptotyban tobb van/
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
Macilaci457 #300 üzenetére
HI!
JO par 15-os kijelzohoz akad szeremcsem 1400*1050, ill. egy 14.1-es 1600*1200-ban /ha jol tevedek egy A21/22p??? IBM/ meg kell mongyam hog a tantobacsikank es neiknek egyszerubb atallitani a kijelzot 1024*768-ra ez megnyomni a fn+f4/f5-t mint netan veletlenul kiadni egy trukkozs megjelnites. /Sajanos gyakran meg a ket gomb hasznlatai s nehezsegekeb utkozik, am mittam van(!!! mer hujjek hozza) ill. ha vminemmegy akkor atobseg behiv orar, de cak halakn mennyekl be es csinajjak ugy minth amst csinalalnek, es csak veltlenul jel;nej meg akep a projektoron, nehogy kideruljon hogy hujjje hozza mint a segg /tisztetl aritka kivetelnek//
AN szovel a 1600*1200-as 1024*768-ban inkabb nem beszlenk rtola legsizvesebben elsirnam magam:- (((( nem mihta az 1400*105-esk jobbak lennek...
pedig ezek aazok a meretek amit Te mondasz.
udv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest