Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Racecam

nagyúr

válasz virtual #233 üzenetére

''Racecam, egyébként nagyra becsülöm a hozzászólásaidat, és a TFT oldalatokat rendszeresen nézegetem, és elég sok dolgot gyakorlatilag onnan tudok ezekről a kijelzőkről. Viszont a tesztekkel kapcsolatban annyit mondanék, hogy ez olyan mint pl. egy autóteszt a TV-ben. Az autós műsort vezető riporternek - aki még akár gyakorlott sofőr is lehet - tetszik minden a kocsin, meg van győződve a gyári paraméterek helytállóságáról, és igazolni látszik minden propaganda dolog a termékkel kapcsolatban. De aztán ha beül ugyanabba a kocsiba egy dadogó, kevésbé kommunikatív hivatásos autóversenyző, akinek nincs ideje műsort vezetni mert alapjában más a hivatása, a próbaút után az első útja a garázsba vezet és meg sem áll a szerelőjéig/szerszámosládáig.''

Na ezzel aztán végképp vitatkoznék! ;)
    Ha valamiről nem vagyunk meggyőződve, az pont a gyári paraméterek helytállósága és a többi marketing propaganda! ;]
    Pontosan ezért készülnek a tesztek összehasonlítások. Sajnos, mivel mi a szó legszorosabb értelmében ''csak'' hobbi szinten csináljuk az oldalunkat, ezért komoly anyagi lehetőségek nem állnak a rendelkezésünkre, az objektív méréseket elvégzendő műszerekre nincs fedezetünk. (Egyelőre! ;) ) Ebből világosan következik, hogy a tesztjeink bizony szubjektívek, hiszen nagyrészt a tesztelő szemére hagyatkoznak, viszont renkívül tárgyilagosak és igazságosak igyekeznek lenni.
    És ennek ellenére van néhány olyan dolog, amit először mi alkalmaztunk, van amit először vettünk észre stb., és bár ez szerénytelenségnek tűnhet - talán az is -, mégis büszkék vagyunk rá.
    Ha végigolvasnád hozzászólásaim nagyrészét - amit természetesen nem kívánok, még a haragosaimnak sem - láthatnád, hogy én mindig azt mondtam, akit zavar az utánhúzás, ás ''őrült'' HCGamer, az CRT monitort vegyen. Többször is leírtam, hogy van aki képtelen megszokni, még ha nem is nagy játékos és ''gyors'' TFT monitora van ezt a jelenséget. Viszont olyannal is találkoztam aki - bár tényleg komoly játékos - gyorsan hozzászokott az ''utánhúzáshoz'', és állítja, hogy már egyáltalán nem zavarja, sőt észre sem veszi.
    Mi következik ebből? :F
    Leginkább az, hogy nyugodtan megállapíthatjuk a mai TFT monitoroknak bizony még mindig van utánhúzása, még ha jelentősen kisebb mértékben is, mint akár 1 évvel ezelőtt.
    De!!
    Ennek zavaró hatása leginkább az egyéni érzékenységtől függ. És éppen ezért valószínűleg teljesen felesleges vitatkozni rajta. Nyilván azzal, hogy válaszidő egyre csak csökken, csökken azoknak a száma is, akik csak a CRT monitorokon tudják elképzelni az FPS játékokat, professzionális szinten.

• X Factor

addikt

válasz virtual #233 üzenetére

Nem igaz:) Ahogy egyszer valaki foglamazott én vagyok a legnagyobb anti kocka kocka:)
    Nekem az estéimet viszi el a játék és inkább ezt csinálom mint amerikia szuperhős megmenti a világot filmeket nézzek. Ja és multis fps-ekre továbbra is tartom hogy CRT, mert tulajdonképpen ez az előnye amiért még veszik tft-ekkel szemben no meg az ára.

• LordX

veterán

válasz virtual #187 üzenetére

1. Ez másik téma, nem ennek a fórumé.
    2. Kapcsold ki a V-Synch-et, senki nem mondta, hogy a 60Hz-es monitoron csak 60 FPS-es lehet a fizika..

• DummyBoy

senior tag

válasz virtual #189 üzenetére

Érdekes ... nem megkérdőjelezni akarom amit írtál (Hiszen minden relatív ugye :) ) ...

Szerény személyem annyira komolyan nem nyomta ugyan az FPS-eket ... max a BF2-t már kicsit komolyabban játszottam ... a többit csak haveri szinten ...

De számomra a Hz-ek sosem jelentettek előrelépést ... Samu 959NF-ről cseréltem és nem igazán veszek észre különbséget ... igazán nekem annyi tűnik fel hogy sokkal élesebb minden .. jobban célzok emiatt ... bár lehet hogy azért mert én nem a ''speedFPS-eket'' kedvelem jobban ...

Nem lehet hogy emiatt van a dolog? Az egyetlen komoly előrelépés eddig játékszempontból az MX700 Diamondback-re való cseréje volt nállam ... ott éreztem, és láttam is a különbséget ... (Sőt a haverok is :) ) De itt most nem igazán jellemző ...

Bár úgy gondolom hogy lehet valami abban amit mondasz, de hálaistennek nállam ez nem mérvadó ... tehát én meg vaygok vele elégedve teljesen játékszempotból ...

1 indokot tudok ami miatt veri komolyabb játés esetén az összes TFT (még a 25ms-esek is!!!) a CRT-ket ...
    Vigyél le a 4-ikről lift nélkül egy 959NF-et ... utánna pedig vissza ... majd tedd meg ugyanezt bármilyen TFT-vel :) :)

[Szerkesztve]

• Torry

addikt

válasz virtual #187 üzenetére

Én nemtom.
    Elég keményen nyomom az fps-eket.Nagyon sokáig cod, cs, cs:s, most cod2.
    És hogy őszintén megmondjam, nem romlott a teljesítményem a 75fps miatt.

Új hozzászólás Aktív témák