Új hozzászólás Aktív témák
-
fap333
aktív tag
A TFT technológiájának a lényege, hogy egy pixel addig világít folyamatosan, ameddig szükség van rá. Ezek a ms értékek elsősorban azt jelzik, ha utasítást kap, hogy váltson színt, akkor azt mennyi idő alatt tudja elvégezni. Ebből következik, hogy minél kisebb a válaszidő annál kevesebb lesz az ''utánhúzás'', ami azért 16ms-nál már zavaró. Én 8ms-os TFT-t használok (Hyundai L72D), és azért még azon is látszanak az utánhúzások.
-
cousin333
addikt
A normál megjelenítésnél aligha lesz élesebb, tekintve, hogy diszkrét képpontokról van szó. Szöveg esetén ez annyit tesz, hogy egy képpont fehér (háttér) a mellette levő meg fekete (betű). Ennél élesebbet nem tudok elképzelni, pláne DVI csatolón keresztül. Ahhoz, hogy lekerekítse a betűket és vastagabb legyen, plusz képpontok kellenek, és mivel ez egy négyzetrácsos szerkezet, ezért a kerekítéshez/vastagításhoz használt pixelek nem lehetnek akárhol. Tehát ahhoz, hogy ne legyen ''kockás'' a betű, kell valamilyen szintű elmosás, ami azokon a részeken, ahol egy szabályos betűrajz alapján csak a fél (vagy negyed, harmad) pixelnek kellene világítania, ott nem fekete lesz, hanem szürkés.
Mint fentebb említettem, pl. a fehér alapon fekete betűk most annyira kontrasztosak, amennyire a monitor kontrasztját beállítom, ennél jobb nem lehet. Az persze elképzelhető, hogy valakinek ezek a lágyabb betűk jobban tetszenek (pl. azt hiszem, hogy az Acrobat Reader is ezt csinálja). -
cousin333
addikt
Az Antialiasing tulajdonképpen élsimítás, pontosabban élelmosás. Ha a kis ''pixelhalmaz'' betűket vesszük alapul, akkor azok betűvonal-vastagsága kb. 1 pixel, ami gyakorlatilag egy (vagy kettő) élnek számít, ilyen módon a ClearType elmossa a betűket.
A lelkesedésed hatására újra megnéztem a ClearType-ot. Itt a fórumban egész szép betűket rajzol, de például az intéző (lásd: pl. file megnyitásánál) esetén a meghajtók neve stb. eléggé ronda. Olyan, mintha a monitoromat 1024x768-ban nézném. Kétlem, hogy meg tudnám szokni... -
X Factor
addikt
-
LordX
veterán
Nem tudom ki volt, de hátránynak hozta fel, hogy a TFT esetében a kép éles..
Szerezzen szürkehályogot az ilyen, az való neki 
16 ms bármi-to-bármi nem csak b2b és g2g (jól tudom, ez 25% range ugrást jelent?), az abszolút nem fogod látni hidd csak el, csak ilyen monitor még nem született
a 4ms-es csodák sem olyanok.. -
Racecam
nagyúr
Ahogy az előző hozzászólásomban is írtam, majd meglátjuk.
De egy biztos, mindig lesznek olyanok, akik akkor is látni fogják a TFT-k ''utánhúzását'', amikor már valóban és bizonyíthatóan nem lesz ilyen.
Nem akarok én senki sem megbántani, de úgy látom vannak itt olyan fanatikus CRT hívők, akik teljesen függetlenül a mért paraméterektől, mindig is a CRT-t fogják majd a jobbnak tartani, és később is nosztalgiával gondolnak visza majd rájuk.
Ilyennek tartom virtual-t is, aki bármikor megmondja, hogy 90-100-120Hz-en, megy-e a monitora játék közben. Erről jutott eszembe egy régi ismerősöm aki igen keményen nyomta a játékokat - velem ellentétben - és Ő is pont ugyanezt állította. Amikor már nagyon idegesített, az állandó fikázása, elhívtam hozzám, és kértem, hogy akkor ezt most teszteljük le. (LG F900P) Ötből kétszer sikerült eltalálnia, pedig Ő ült a gép előtt.
Ezzel pesze nem azt akarom mondani, hogy virtual sem találná el, de mindenesetre erősen szkeptikus vagyok ebben a kérdésben.
Mivel én mostanában TFT monitorok sokaságát látom, és ráadásul van egy, ezzel a technológiával foglalkozó weboldalunk is, ezért könnyen rám lehet sütni, az elfogultság bélyegét. Pedig - ahogy a különböző TFT monitorokat összehasonlító tesztjeimben is -, igyekszem egyészen tárgyilagosan megközelíteni ezt a kérdést is. Mindeközben - annak ellenére, hogy különböző műszerekkel mért adatok is a rendelkezésünkre állnak - tisztában vagyok, hogy a megállapitásaim, akár mennyire is igyekszem objektívnek maradni - akaratlanul -, nem nélkülöznek némi szubjektívitást is. -
LordX
veterán
Nem tudom, egy MVA/PVA panelnek mitől lenne cukormázos a színe és a betekintési szöge, valszeg még sosem láttál olyat, ha ezt mondod.. A válaszidő meg ha 16ms alatt van (bármi közt, nem fekete-fehér!), azaz mondjuk overdrive-os, akkor meg olyanmindegymekkora, 60 képnél sose látsz többet. (És ez most nem a dúúm/csé/stb által generált 60 FPS - szerintem ott se lát senki többet, de az egy másik téma..) A ''képe'' meg nem paraméter

-
neduddki
nagyúr
HI!
Az enyem 350 es megis jol elvagyok vele, mert lehet hogy az en 350-esem, vagy a cg220-as 400-a az tenyoleg az ami, nem pedig egy varazsolt szam... nezd csak meg az elkesult fenykepeket amikor a 1880sx melelt virtanak a szebbenle szebb joszagok.../kep.tar.hu/neduddki/
udv
neduddki -
Racecam
nagyúr
Nem ebben tévedsz, nem csak a kontrasztarány lesz jobb, hanem a színmegjelenítés is nagyságrendekkel!
[link] (Főleg ennek az oldalnak az alját ajánlom a figyelmedbe!
[link]
A betekintési szöget tényleg kihagytam, bár a legújabb fejlesztések ezen a téren is nagyon bíztatóak. (Olyan tényleg soha nem lesz, mint a CRT-n az szinte biztos.) Viszont a válaszidő problémája még a 2006-os évben meg fog oldódni szerintem, ezután ez már nem lesz beszédtéma az LCD kijelzőknél.
u.i.: És ez még csak a kezdet a LED-es háttérvilágítás területén, a Samsung egyenkénti színes LED-es megvilágításon dolgozik, ami még ennél is nagyságrendekkel jobb. Persze, majd meglátjuk a gyakorlatban.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- OLED monitor topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robotporszívók
- Spórolós topik
- Házimozi belépő szinten
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 27% számlával! Samsung Odyssey OLED G8 S32DG802 OLED Monitor! 3840x2160 / 0.03ms /240Hz / FreeSync
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- WaveShare 4.3inch Capacitive Touch Screen LCD, 800 480, HDMI, IPS, Various Devices & Systems Support
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Nem csak tft-knek áll a világ, sőt pl lanon is inkább az egyszerűség kedvéért vannak tft-k mintsem hogy jobb lenne játékra. Meg ha úgynézed egy csúcs 19colos crt 65 bruttó (Samsung 959NF) ennyiből hol kapsz játékra alkalmas tft-t???
Szerezzen szürkehályogot az ilyen, az való neki