- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 3D nyomtatás
- Milyen notebookot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nitrogénfelhőben született az új rekord
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
hi!
Qru es vektor24: kosoznom hozzam valojosagotokot, de tugyatok itten a tragyahordas koben a bonyuknal elfejtett mindne t az ember amiv vala nem tudott...
a markaval meg igazatok lehet mer: vmi sar nec, meg eizo van rajuk irva en meg eltembennem hallotma ezerul a djunka markakrul...
mit javaltok hejette
udv
neduddki -
vittuka
aktív tag
Counter-strike a legjobb pelda erre, legalabbis amirol tudok, ott be lehet allitani max mennyi fps legyen. 60 nem az igazi benne crt-n, tft-n meg teljesen mas, amugy csak az elmeleti reszet nem ertem, eleve a tft kepfrissitesenek sem, de gondolom felesleges arra gyurni, hogy 75hz legyen rairva.. 22-es wide-ot szeretnek venni lassan :\
-
vittuka
aktív tag
Ja, ez teljesen vilagos nekem is, en ezt ertem. Azt nem ertem, hogy tft-nel hogyan valtozik ez a frissites dolog, nem tudom a techkinai menetet, de nyilvan nem ugy frissiti a kepet mint a crt, de megis van egy 60hz-es ertek mondjuk megadva. Azert vagyok en kivancsi arra, hogy akkor 60 fps ott amit max latod? Nem mintha tft-n kellene tobb eleve, de ez igy van valahogy?

-
macikos
addikt
A Sony F520 crt-nek pl. ugyanolyan éles képe van, mint egy tft-nek, azzal a különbséggel, hogy hála az vonalsimításnak éles a kép, de nem kockás. Viszont éppen a vonalsímítás miatt gondolják azt az emberek, hogy nem éles a kép. Ez olyan, mint a TrueType Font. Sokakat az pl. zavar.
Natív felbontás. Ez szép, addig, amíg az embernek van hozzá videókártyája. Viszont irodai használatra a TFT 100%-ig megfelel.
Kíméli a szemet, de ez minden embernél más. Én évekig 15'' 1024x768@60Hz mellett töltöttem napi 4-5 órát és engem egyáltalán nem zavart. Nem fájt a szemem, se a fejem. Volt már arról szó máshol is, hogy sok embernek már attól is megfájdul a szeme, hogy olvas, mondjuk egy könyvet. Szóval az ilyen kritikus eseteken még a TFT technológia sem segít. Azt meg ne mondja senki, hogy 100Hz felett még zavarja a frissítés. Ami zavarja, az inkább a fényerő, ami TFT-nél még magasabb is.
A fogyasztásról meg csak annyit, hogy ilyen szuper-quad-sli-s időkben, amikor egy videókártyának lassan külön tápegység kell, nem a monitor fogyasztására fog elmenni a gatyánk.
Ami engem a legjobban idegesít, az egyik ok, amiért anno nem vettem TFT-t, hogy a 21'' alattiak mind 5:4-es képarányúak, viszont a legtöbb media 4:3-as. Ennek tetejébe digitalis fényképezőgéppel meg 3:2-es képeket csinálok. Ezek közül persze mindegyik fontos egy bizonyos felhasználói réteg számára. Viszont az szemétség, hogy nem vehetek mondjuk egy 19''-os 4:3-as monitort. Marad a 21''-os kategória, persze ahoz meg pénz kell dögivel. De ha mégis van annyi pénzem és veszek egy 21''-os TFT-t, akkor ott a natív felbontás 1600x1200, ezt meg nem bírja a VGA. Marad a 800x600, az meg...
Nem baj, várjuk a SED-et. -
Loha
veterán
HA sokat RPG-zel akkor a 8ms megteszi, vagy akár több is, de olyan moncsit vegyél aminek nagyon magas a kontrasztaránya, mert iszonyat ronda lesz egyébként a sok fekete háttér...
Ideális esetben analóg és digitális között szinte semmilyen különbség nincsen.
Viszont ha van vami elektromágneses zaj a moncsi körül, vagy igénytelenkedett a gyártó, akkor már nagyon komoly különbségek vannak. Persze még a komoly különbséget sem lehet játék közben észrevenni, csak pl. netezés alatt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Képernyős trükkök növelik a notebookok üzemidejét
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- LEGO klub
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 70" Interkativ Érintőképernyős Monitor / All In one PC - InFocus INF7021A Multi Touch
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- Cisco Telepresence MX300 G2 - 55" Interaktiv Monitor - Konferencia rendszer
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest